Bak işte, dediklerimi biliyor isen.! Hâlâ çarpıtma uğraşı içerisindesin demektir. Dürüst olun azıcık, mertçe otofaji nedir biliyorum, uzun süre açlıkta böyle bir faydası varmış bilim de bunu buldu diyin. Su içilip içilmemesi başka. Su içsen de otofaji yapıyor vücut, içmesen de yapıyor. Bulunan şey su içilmesi ya da içilmemesi değil zaten. Ya da bunun üzerine kurgulanmış değil. İslâmiyet üzerine hiç tartışmayacağım, önceki yorumlarımda da bahsettim. Herkes istediğine inanmakta özgürdür. Beni baglamaz. Daha önce uğraştım da, ne yanlış yol tutmuş kendisine müslümanım diyeni döndürebildim, ne de inanmayanı inandırabildim. O yüzden herkese de tavsiyemdir. Bırakın isteyen istediğine inansın. Kimse kimseye karışmasın. Herkes kendi işine odaklansa gül gibi geçinir gideriz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Namaz kılmanın beyne etkisi (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: arapaşığı
İbretlik paylaşım kardeşim. Namaz kılınan ülkelerin halinden belli zatenYürüttüğünüz mantık yanlış. Haberde gerizekalı olacakken namaz kıldı deha oldu yazmıyor. Balık da zeka gelişimine katkı sağlıyor ama o bahsettiğin ülkeler balık yese de bir şey değişmeyecek mesela. Çünkü eğitim kötü olduktan sonra cehaleti ne balık durdurur ne de namaz. Tabi eğitim dışında da önemli faktörler var ama bahsettiğimiz ülkelerdeki en büyük sıkıntı cehalet.
Haberin doğruluğunu yanlışlığını bilemiyorum ama "müslüman ülkelerin hali ortada" diyerek İslam'ı gömmek saçma. Tarihte ve günümüzde önemli birçok müslüman var. Aynı şey diğer dini görüşler için de geçerli. Ama bazı insanlarda tahammülsüzlük var. Farklı dini anlayışları olan insanların tüm problemlerini dini düşüncelerine bağlamayı huy edinmiş insanlar var. Dinsizlikten dolayı korona çıktı diyen de bu grupta müslüman ülkelerin hali ortada diyen de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği
Namaz kılmayı bir zorunluluk olarak görürsen ( namaz kılmak farz olduğuna göre her müslüman için geçerlidir.). Kılmadığın zaman bir huzursuzluk hissedersin. Kıldığında ise rahatlama. Aslında bir yandan alıyorken bir yandan veriyor...Allah bazen bazılarını doğuştan eksik yaratıyor. IQ ve beyin gibi .. Üzülme kardeşim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059BAYNENNNNNN KANKAMMMMMMMMM
O yok bu yok kankam sende de eksik bişeyler var. Aaa sorry heceleyerek yazayım mı anlıyor musun böyle yazdıklarımı. Üzülme bazıları eksik doğabiliyor bu dünyada.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Merzifonlu JoeYürüttüğünüz mantık yanlış. Haberde gerizekalı olacakken namaz kıldı deha oldu yazmıyor. Balık da zeka gelişimine katkı sağlıyor ama o bahsettiğin ülkeler balık yese de bir şey değişmeyecek mesela. Çünkü eğitim kötü olduktan sonra cehaleti ne balık durdurur ne de namaz. Tabi eğitim dışında da önemli faktörler var ama bahsettiğimiz ülkelerdeki en büyük sıkıntı cehalet.
Haberin doğruluğunu yanlışlığını bilemiyorum ama "müslüman ülkelerin hali ortada" diyerek İslam'ı gömmek saçma. Tarihte ve günümüzde önemli birçok müslüman var. Aynı şey diğer dini görüşler için de geçerli. Ama bazı insanlarda tahammülsüzlük var. Farklı dini anlayışları olan insanların tüm problemlerini dini düşüncelerine bağlamayı huy edinmiş insanlar var. Dinsizlikten dolayı korona çıktı diyen de bu grupta müslüman ülkelerin hali ortada diyen de.
Alıntıları GösterÇabalama kankam amaçları ve algıları belli. Bunlar bunuda biliyor ama asla sana onay vermezler. Sal boşver. Çalışmıyor saksıları.
-
Belki bu araştırmalara karşı çıkabilirsiniz ama en azında namaz kılanların bilgisayar başında boş boş kase büyütüp şişmanlayıp burada insanlara sataşan , kendisine bile saygısı, faydası olmayan insanlardan daha sağlıklı olduğunu söyleyebilirim. Günde 5 vakit uzuvların tekrar tekrar temizleniyor ve vücudunu hareket ettiriyorsun. NOKTA...
-
Analdık namaz açısından cahilsin de bari ifşa etme
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ben ara sıra şükür namazı kılıyorum. güzel bilgiler öğrendiğimi düşünüyorum (kaynakçaları kontrol edicem tabi ki) sonuçta yaptığım şeyin en doğrusunu icra etmek isterim
-
Belki de senden iyi biliyor veya uyguluyorumdur yani nesine durustluk kelimesini kullandin yerli yerli anlamadim :)) ?
Aralikli Oruc ile Islami Orucu bir saniyorsun cogu Musluman gibi ... Bunu itiraf ve kabul et. Teslim ol.
Bilim ile din karistirilmamali kafidir..
Kisi kendini bilmeli oncelikle ...
Sen peki ?
-
Uyuşturucu maddeler hangi etkiyi yaratıyorsa namaz da aynı etkiyi yaratır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Namaz perslerden araklama bir rütieldir.Zaten dinler çıkmadan öncede putperest inançlarda da vardı namaz 5 vakit idi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 13 Ağustos 2020; 22:38:55 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanıNamaz kılınan ülkelerin hepsi öyle değil. Üstelik bölünmüş durumda olanların ve savaşa sürüklenenlerin sebebi abd ve israildir
Beyni yok mu onların galeyana gelmesinler, sadece onlarla mı uğraşıyor abd İsrail sen görüyorsun da koskoca ülkede gören bir kişi yok mu? Apaçık zeka seviyeleri düşük işte
pers akrabanmı var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: smart1978Belki de senden iyi biliyor veya uyguluyorumdur yani nesine durustluk kelimesini kullandin yerli yerli anlamadim :)) ?
Aralikli Oruc ile Islami Orucu bir saniyorsun cogu Musluman gibi ... Bunu itiraf ve kabul et. Teslim ol.
Bilim ile din karistirilmamali kafidir..
Kisi kendini bilmeli oncelikle ...
Sen peki ?
Dürüst ol dedim. Çünkü çarpıtıyorsun.
Aralıklı oruç demedim ben. Otofaji dedim.
Bukadar süre aç kalarak dinen oruç tutan insanların da vücudunda otofaji oluyor.
Aralıklı oruç tutmakla bir değil, birinde sıvı tüketebilirsin yeaaa... diyen bir ilk okul 3.sınıf zekası mı var sende de takılmış plak gibi tekrar ediyorsun.
Her seferinde de yazdım. Japon bilim adamı Otofaji yi buldu.
Otofaji vücudun uzun süreli aç kalmasi durumunda, vücudunuzda meydana gelen bir mucizedir.
Bunu bilmeden yüzyıllardır müslümanlar bu mucizeden yararlanmaktadır.
Bana diyebilir misin yanlış söylüyorsun. Hayır o oruç ile bu oruç farklı, müslümanların tuttuğu oruçta vücut otofaji yapmaz. Hadi söyle.
Senin bildiğini biliyorum ben.Ama her defasında bukadar açıklayıcı yazıyorum ki bilmeyenler de öğrensin.
Bana teslim ol diyorsun ya. Asıl senin çok gücüne gidiyor bilimin buluşunun müslümanlıkla uyuşması.
İtiraf et. Ve dürüst ol. Evet ben müslüman değilim inanmıyorum, ama bu bilgi doğrudur. Müslümanlar oruç tutarak bu faydadan yüzyıllardır yararlanmıştır de.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Zeki olan çalışkandır zaten. Senin dediğin yetenek için geçerli. Yeteneği olup çalışmazsan paslanırsın. Mesela hani derler ya oğlunuz zeki ama çalışmıyor diye koca bir safsatadan ibaret. Zeki olan çalışır zaten kardeşim. İstemesen de çalışır
Ahhah konu başlığı ayrı içeriği ayrı güldürdü :)) Birde namaz kılmamanın beyne, insana, ülkeye ve doğaya faydalarını araştırırsan yaptığın şeyin doğrumu yanlışmı olduğunu direkt göreceksin.
Örnek: Namaz kılan ülkelerin tamamı sömürge ve türevleri.. Namaz kılmayan özellikle Ateist ülkelerin ise tamamı güç sahibi, gelişmiş, refah içinde bahçeli havuzlu müstakil/villa tipi konutlarda yaşayan toplumlardır.
Bu kadar muhteşem bir örnek önümüzde dururken kim neden namaz kılsın ? Ayrıca kabataş yalanının üzerinden 6252637 hafta geçmesine rağmen hala görüntüleri bekliyoruz ahhahh :)
Yok ben genel manada Türkiye deki Müslümanlar için dedim ama sen er yada geç diyeceksin belki de demişsin ama illa şu konuda bahsetmiyor olman kifayetsiz.
Dürüstlük Türkiye Müslümanları için yabancı bir kelime sadece ismen bilirler gerisi boş veya çarpık algılar ile doldurulmuştur.
Bilimsel bir ifade olan otofaji ile bilim dışı olan din İslamiyet ile ele alman komik acizane.
Bilim ve din farklıdır derim yıllardır.
Namaz tarihteki yeri İslamiyet e has değildir kadim bilgilerden sadece ufak bir detaydır.
-
Aslında eskiden çok eskiden ciddi islam alimleri vardı bir çok alanda öncülük ettiler.
Ama tabi ki her dönemde olduğu gibi şuan dini kullanan insanlar aslında dinden soğutuyor.
Namaz kılmayı bir çok şeyle bağdaştırabilirsin yoga v.s v.s
Neticede hobi olarak gördüğün şeyleri de yaptığında beynin aynı tepkileri veriyor bunun tam olarak namazla ilgisi yok.
Yinede ben bir yaratıcıya inanmayı ve ona erişebileceğimi düşündüğüm eylemleri yapmaktan keyif alıyorum bu beni mutlu ediyor.
bunun beni mutlu etmesi bu konuda mutlu olmayan insanları neden bu kadar ilgilendiriyor anlamıyorum.
-
Hakkı ile eda edebiliyorsak çok şey katar, sayamayacağım kadar....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X