< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordMan -- 4 Eylül 2022; 16:38:55 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Narsist bir arkadaş ile nasıl başa çıkılır?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arkadaş olunmaz. Başka insan mı yok?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yanlışlıkla en yakın arkadaşlarımdan biri oldu. Çünkü yeni tanıdım. Ve bir süre de aybı ortamda buluncaz. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum
İlişkiyi kes olsun bitsin.
Farkında mısın bilmem ama Bu yaptığın ona muhtaçmış gibi bir izlenim yaratıyor. Neden bunu kendine yapıyorsun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben keserim no problem ama kesersem ortamım da gider. Sadece o olsa neyse. Durumumu görsen anlardın. Onun herkesle arası cok iyi ve herkes onu seviyor. Ortamda mert nerde yaa dıyorlar mesela.
kral eğer ortamda ki herkes onu seviyorsa o insanlarda aynı özelliğe sahiptir veya sen onunla arkadaşlığını kestin diye onlarda seninle arkadaşlığını kesiyorsa bu onların sorunu ama öyle arkadaşım olmasındansa hiç olmasın daha iyi bugün başkasını yarın seni ezikler ve bu gerçekten hoş bir durum değil eğer onlar arkadaşlığını keserse ve yalnız kalırsan bu senin ayıbın veya suçun olmaz aksine farkın olur yalnızlıktan korkma elbet arkadaşların olsa bile eninde sonunda yalnız kalıcaksın ve yalnız kaldığında neyden zevk aldığını ne yaptığında daha çok eğlenceğini öğrenceksin ve yalnız kaldığında artık kimseye ihtiyacın olmayacak yalnız kal demiyorum ama bu durum böyle kral
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam eziksin işte kendin kabul etmişsin işte ortamın soytarırısın ortamdan ayrılamam filan diyorsun o zaman alışacaksın. Üstte cevapları zaten yazmışlar yapamacaksan alışacaksın başka çaren yok hocam.
-
-
Adam dominant hacı
Döve döve adam ederdim ben
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mevcut ortamda yalnız kalmaktan korkuyorsanız kendinizi ona ezdirmeyin ve hatta alfa-narsisist olmaya çalışın. Böylece sonunda kavga etseniz bile ikinizin kutupları arasında gidip gelen bir grup dinamiği oluşacağı için yalnız kalmazsınız; en azından bazıları sizin tarafınızı tutar. Bu arada bir narsisistle başa çıkmak dünyanın en zor işlerinden birisi, kolaylıklar dilerim. Özellikle de kendiniz bir narsisist değilseniz narsisistle müttefik (veya rakip, hasım) başka bir narsisist olmanız da çok zor.
O sebeple aslında çok daha iyi bir çözüm de var: Narsisist yerine otantik veya cool bir insan olmak. Narsisistin bitmek bilmeyen o karakteristik suistimallerini kale almamak. Laf sokmasına ya da takılmasını belki yer yer üstüne alıp makara yapmak, yeri geldiğinde özlü bir cevap yapıştırmak, kah işitmemek, kah daha lüzumlu işlerle meşgul olmak ve boş yapmasını böylece es geçmek vs. Ortam değişince de onunla ilgili herhangi bir menfaatiniz kalmamışsa iletişiminizi fiziksel uzaklığı bahane edip kesmeyi ihmal etmeyin. Toksik bir insandan (bilhassa öyle ahım şahım özel bir niteliği de yoksa, boş tenekeyse) fazla bir fayda gelmez zira.
Bunların hepsini - mevcut hayatım boyunca etrafımda değişen çevrem - sağ olsun yaşadım. Yani gerek o popüler narsisist, gerek o dışlanmış kişi, gerekse de otantik kişi oldum. Kim bilir daha neler görürüm. Ama dediğim gibi yeryüzündeki en berbat ve toksik insan tiplerinden birisiyle (safkan bir narsisist, muhtemelen narsisist kişilik bozukluğundan muzdarip bir insanla) ilişki içerisindesiniz; haberiniz olsun. Dikkat edin. Bu yumurta kabuklarının üzerinde onları kırmadan yürümeye benzer ama başka bir narsisist veya otantik için yürümek çok daha kolay, basitçe aldırmayacakları için.
Çok fazla kafaya takarsanız ve narsisist özneye kuyruk olursanız onun betası veya omegası, kendi kişisel tatmini için kullandığı bir araç, malum büyücü cadının uçan maymunu veya hükümdarın soytarısı olursunuz. Bu durumdan - eğer gururunuz varsa - mümkün mertebe kaçının. Böyle olmaktansa kendim de bir tür narsisiste dönüşmeyi veya tamamen yalnız kalmayı yeğlerdim.
-
Tek çare umursamamak, bu arkadaşlarda iyi analiz yeteneği olduğundan mutlaka sizin eksiklerinizi ve sizi nerden vurmaları gerektiğini iyi bilirler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X