Şimdi Ara

NASA uyduları hangi işletim sistemini kullanacak dersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NASA, daha kolay etkileşim, yüksek çözünürlüklü kamera, işletim sisteminde serbestlik ve GPS gibi özellikleri nedeniyle yeni uydularında Android işletim sisteminin kullanılacağını belirtti.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA), Android işletim sistemi tabanlı olarak yeni hazırlamaya başladığı bir düzine uyduyu yörüngeye oturtmaya hazırlanıyor.

Yapılan testlerde Samsung Nexus S ve HTC Nexus One kullanan NASA yetkilileri sonuçlardan oldukça memnun kalmış gibi görünüyorlar.

Ayrıca uyduların bu şekilde Android tabanlı olarak üretilmelerinin maliyetleri konusunda da devasa bir düşüşe yol açmasının da bu kararın alınmasında etkili olduğunu göz ardı etmemek gerek.

Bunlara ek olarak astronotlarında uzaydaki özgürlük hissine limon sıkmamak için Android tercih ettiklerini de unutmamak gerekiyor. (bu benden)

Çünkü uydular neredeyse 3.500 dolar civarı bir maliyetle üretilebilir hale gelecek. Bu sayede teknisyenler de teknolojinin geldiği noktanın uzay araştırmaları konusunda ne kadar fayda sağlayabileceğini görebilecekler.

Projenin detaylarına ise aşağıdaki linkten de dulaşabilirsiniz. Haber Milliyet'ten alınmıştır.

http://www.nasa.gov/offices/oct/crosscutting_capability/edison/phonesat.html

• daha önce hangi işletim sistemi kullanılıyordu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

daha önce hangi işletim sistemi kullanılıyordu?

ios olmadığı kesin...
  • nasa bile anladı
  • Aynı konuyu apple bölümünde de açtım. En çok okunan ve tartışılan konuydu. Cildirmislar, konuyu sildirdiler. :-)
    Bizimkiler için sıradan bir şey. :-) sallayan olmadı :-)
  • Daha önce Symbian mi kullaniyorlarmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

Aynı konuyu apple bölümünde de açtım. En çok okunan ve tartışılan konuydu. Cildirmislar, konuyu sildirdiler. :-)

apple bölümüne o android konusu açmak gibi bişey yaptığından silinmiş olmasın

Görememişte olabilirler androidçi dostlar

• bur gun gelecek elektironigin oldugu yerde android olacak gibi.

• Normal birsey. sonuçta NASA kendine özel zilyon tane özelleştirme yapacak, iOS u seçecek hali yoktu ya...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainbow05

quote:

Aynı konuyu apple bölümünde de açtım. En çok okunan ve tartışılan konuydu. Cildirmislar, konuyu sildirdiler. :-)

ama çok ayıp ya... ne güzel sohbet dönüyordu orada...
    küçük atışmalar ile ve gayet de seviyeli devam ediyorduk. bir iki tane seviyesiz hemen fandroid muhabbeti yapmıştı... yine de devam etseydi güzel olurdu. maksat sohbet zaten.. neyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: LKLC

Normal birsey. sonuçta NASA kendine özel zilyon tane özelleştirme yapacak, iOS u seçecek hali yoktu ya...

"koşeleri yuvarlatılmış silindirik roketin patentini de almasınlar" diye bulaştırmamışlardır...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rainbow05

quote:

ama çok ayıp ya... ne güzel sohbet dönüyordu orada...
    küçük atışmalar ile ve gayet de seviyeli devam ediyorduk. bir iki tane seviyesiz hemen fandroid muhabbeti yapmıştı... yine de devam etseydi güzel olurdu. maksat sohbet zaten.. neyse...

Bosver dostum bu anroid ios konusunda illa bir yerde kavga cikiyor
    Cikmadan kapanmasi daha iyi olmus

• Neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoodooRush -- 29 Ağustos 2012; 15:15:20 >
  • Doğru yolu buldular

• Beynine kan giden her ar_ge şirketi bence android sistemlerine yogunlasacak. Düşünsenize. Otomobilden, motosiklet kadar android.... 200 dolarlık telefonda kimse işletim sisteminin hakkını vermiyor google dan başka. Otomotiv sektörü yeniden sekillenir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.