Şimdi Ara

NASIL BİR BAĞLANTI YAPILMALIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hoparlörler(Kolonlar) ile bir anfi arasında yanlış bir bağlantı yapmamak için bilgilenmek istiyorum.
    Elimde A,B. A+B hoparlör çıkışlı bir anfi olmayıp, sadece bir çift( 2 x 8 ohm) çıkışlı anfi vardır.Fakat elimdede 8 ohmluk 4 adet hoperlörler (kolonlar) vardır.Her biri 8 ohmluk 4 adet hoperlörleri bu 8 ohmluk bir çift hoparlör çıkışlı anfiye ne şekilde bağlamalıyımdır?
    NOT:Anfi 2x160 W.
    Hoparlörlerin ise her bir 100 wattır.

• lazer5.20 L kullanıcısına yanıt
    Anfinin model özelliklerine bakıp,, sağdece 8ohm damı veya 4 ohm desteklermi ona bakın.. 8 ohm anfiye 2 hoparlörü seri 16 ohm girerseniz, ses 160w yerine,, 70-80w çıkar... buda anfinin sesini normalden fazla açma gereksinimi uyandırır,, anfinin son seste olduğunu pek anlamadan zarar verebilirsiniz...
    2 hoparlorü paralel bağlayıp 4 ohm kullanırsanız,, anfi 4 ohm kısadevreye girmiş olur,, olmaz.. şu anda tam kesin bilgi elde edene kadar,, 1 er hoparlör bağlayıp kullanın.
  • Emin bey kardeşim,
    Öncelikle alakanıza teşekkür ederim.
    Esasında yaptığım bir iş vardı ve maksadım bunun bir hasara yol açıp açmayacağını sorgulamaktı.İşin aslı şudur:
    Yamaha RX-A 1010 Aventage 7.2 kanal AV receiver'im var.Tüm hoperlörlarım zaten 8 ohm olduğundan,fabrikanın 8 ohm olarak ayarlamış olduğu orijinal empedans ayarıylada zaten hiç oynamamıştım. Önlerde main hoperlör olarak 1 çift pioneer HPM 100,Surround ve surround back lerde ise 4 adet Definitive bipolar surround speaker, Subwoofer olarakta 2 adet Definitive pf 1500 tl subwoofer kullanmaktayımdır.Yamaha receiverinda tüm bas ve tiz ton ayarlarını maksimuma ayarladım...Hal böyle olunca bunca bas arasında tizleri daha iyi duyabilmek için aklıma, kullanmadığım ve bir kenarda boş olarak tutmakta olduğum, Sony SS-51 (Nominal 45w._music 70 w.) üç yollu hoparlörlarıda kullanmak geldi.Bu yüzden ön main hoperlörlardan sadece sağdaki Pioneer hpm 100'ü beri çekip,kablo bağlantısını iptal etmeden sony hoperlörlerden birini hemen paralel olarak buna bağladım ve Yamaha receiver'i açtım.Sesi dinledim ve tatmin olmayınca hemen receiveri kapattım.Bütün çalıştırma süresi olarak 15-20 saniye geçmiştir.

İşte bu noktada öğrenmek istediğim şudur?.Deneme yanılma yoluyla yaptığım bu iş için acaba receiver ime,özelliklede sağ main kanalına bir hasar yada bir zayiat verdirmiş olabilirmiyim?Hoş, receiverin gelişmiş protection devresi olup, + ve - kablo uçlarını bile bile birbirine değdirseniz bile koruma devresinin devreye girmesi gerekmezmidir?
    Yine görüşlerinizi rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer5.20 -- 23 Ekim 2014; 21:23:07 >

• lazer5.20 L kullanıcısına yanıt
    Koruma devresini bilemem,, 8 ohm çıkışa 4 ohm kullanılırsa,, anfi ısınır>ısınır bir yerden patlak verir.. zamanla olur yani,, 20dk-- 1hr tam bilemem, birşeyde olmayabilir... Bass tizz ayarları sonda ise,, sizin duymak istediğiniz seslerin, uç noktalardaki bass ve çok ince tonlu tizz yüksek frekanslar olduğunu gösteriyor..
    Bir süre sistemi,, Flat seste dinleyin.. bu sese biraz tizz birazda bass verin. bass seslerin üzerini tizz seslerle örtmek yerine,, bass sesleri biraz keserseniz, tizler kendiliğinden ön plana çıkacaktır. Bass sesleri ve tizz sesleri kısarsam > orta sesleri sevmiyorum onlar ön plana çıkıyor diyorsanız, ekolayzer ayarlarından bass +2,, midle --2,, treble +2.. tarzı bir ton seçmelisiniz. Geleneksel hafif V şekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 23 Ekim 2014; 23:17:01 >
  • Kardes, 4 hoparlorunu 2 serli olarak seri baglayacaksindir. Sonra da seri baglilari paralel baglayacaksindir. Boylece 8 ohmluk empedansi olan bir yapi elde etmis olacaksindir. Hepsi bu kadardir.
    Neden boyle diyorum. Cunku; Seri veya paralel bağlı hoparlörlerin toplam empedans değerleri, bağlanacağı çıkış katının empedansına eşit olmalıdır.
  • Doğru diyorsunuzda,, elimizde 3 - 4 tane hoparlor yokki,, kombinasyon yapalım. sağdece 2 çift var. ve tek değil, 2 adet 8 ohm çıkışımız var.
    1. ikisi paralel olursa 4 ohm olur,, anfi riske girer.
    2. ikisi seri olursa 16 ohm olur,, ses gücü düşer. diğer speakerlerin gerisinde kalır.
    3. aslında arkadaşımız sesini beğendiği, sağdece 1 hoparlorü kullansa iyi olur. bass ses için aktif woofır var diye biliyorum,,, tizz ses için front lara hoşunuza giden bir çifti kullanabilirsiniz. AVR lerin 8-16 arası desteklediğini duydum,, teknik özelliklere bakınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Ekim 2014; 16:05:17 >
  • Yazılanlara baktımda galiba en iyisi ve doğrusu main kanallara 4 hoperlör bağlayıp "acaba ?" demektense,emin beyin dediği gibi nizami bağlantıya devam edip, mevcut 2 hoperlörle yetinip "acaba" derdinden kurtulmak olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer5.20 -- 25 Ekim 2014; 9:20:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.