Şimdi Ara

Nasıl Yol İzlemeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim ablalarım (pek olacağını sanmıyorum ama );

Ben teknoloji aşığı bir çocuğum.(İnternet cafede oyun oynayanlardan değil )1999 Nisan doğumluyum.Yani 15 yaşındayım.Kendimi bilgisayar konusunda oldukça geliştirdiğimi düşünüyorum.Gerek grafik, gerek yazılım gerekse de webmaster lık alanında kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum.Şu an lise 1. sınıftayım.İstanbul Bahçelievler' de Dede Korkut Anadolu Lisesi'ne gidiyorum.Okuduğum okul eğitimi vb. yönleriyle oldukça iyi.

Yakın bir zamanda C diline başladım.3-4 ders bitirdim(Dersler yaklaşık 20'şer dakika.)İlk programımı yazdım C dilinde.Ortalama hesaplama programı.Kodları;

Nasıl Yol İzlemeliyim

Denemek isteyenlere ;

http://www.mediafire.com/download/7t5fp3co8mgp83e/hakan_not_hesaplama.exe

Dediğim gibi bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.C diline devam etmelimiyim?Ve ya hangi dili öğrenmeliyim.Malum yaz tatili geliyor yaz tatilinde bir dili kavrarım diye düşünüyorum.Lise'ye bu yıl başladım.Başlar başlamaz bir arkadaşımla tanıştım benim gibi bilgisayar sevdalı.Beraber wordpress tabanlı bir teknoloji blogu kurduk;
    www.bilgisayarlayasiyorum.com
    Bilgisayar mühendisliğini istanbul da okumak istiyorum.Bu konu hakkında onlarca forumu,sözlüğü gezdim.Bu işin en önemli tarafı kendini geliştirebilmek imiş.Ben bu konuda sıkıntı çekmeyeceğimi düşünüyorum.Zira üniversiteye altyapılı olarak gideceğim.Bu arada altyapı varken akademik başarıyı da unutmuyorum.Derslerime çalışıyorum yani :D
    Sizin bana tavsiyeleriniz nedir?Nasıl bir yol izlemeliyim?Hangi derslere ağırlık göstermeliyim?Hangi dili öğrenmeliyim vb vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9smashi9 -- 25 Mayıs 2014; 14:12:48 >

• Matematik,fizik,geometri en temelinden bunları söylerler sana. Dil konusna gelince gelişmişlik hangi dili öğrendiğine ya da hangi dilleri bildiğinden ziyade nasıl kullandığın sonucunda ne çıkardığınla ilgilidir sana tavsiyem hangi dil ilgini çekiyosa onla devam et kendini zorlama github,dreamincode,stackoverflow,gitbucket,code.google,msdn gibi sitelerde gez örnekleri incele sorulara bak kendin hakkında fikrin olur

Kişisel tavsiyem:c,c++ gibi karışık ve bir çok zor noktası olan diller yerine c#,java,python gibi daha genç ticari dillere yönel derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goddard

benden bi yaş büyksün abi c öğrenmeye devam et derim.kendini geliştir.bi kaç program daha yaz bende öyle yapmıştım.istersen seninle bişeyler yapabiliriz.internet sitesi falan.

Zaten bi arkadaşımla site kurdum şimdi onunla ilgilenmeye çalışıyorum masraf falan oluyor şunu bi sisteme sokarsam ileride olabilir :).Tavsiyeler için de teşekkürler.Umarım sen de hedefine ulaşırsın.
  • sağol sitede reklam göremedim,sende heralde reklam sisteminden bahsetmişsin
  • Şu zamandaki gençler çok şanslı,elinin altındaki bilgisayarlar ile kendi gelecekleri hakkında gayet kolay karar verebiliyorlar.Bunda aileninde katkısı çok büyük.Malesef ben imkanım olsada aile tarafından kaybettim.Kolay yön veren olmadı,tabi hal böyle olunca seçeceğimiz alan anca lise bitince üniversite tercihlerinde oldu.

Daha bugün aileme yakındım hatta genç yaşımda ne bileyim bir spora veya bir alana yönlendirseydiniz keşke diye.Neyse yeter bu kadar yakınma.Öncelikle ilk önerim lise gençliğini düzgün yaşa,hayatını güzel ayarla.

Şuan için en büyük hedefin güzel bir üniversite için uğraşman,dolayısı ile bilgisayar becerisinden çok Türkiye'nin acı becerisi(!) olan sınav becerisine hazırla kendini.Ağır işler için şuan kafa yorma.Dil olarak ise ben python önereceğim.Bence başlangıç için gayet uygun.(ODTÜ 1. sınıf 1. dönem yanlış bilmiyorsam python 2. dönem C gösterir).

Kitap alabilirsin,internetten yararlanabilirsin.Ben sana interneti öneririm nasılsa lisans hayatın boyunca kitaplar ile boğuşacaksın,hem internetten çalışırken yabancı kaynaklara bakma ihtiyacıda doyacak.Buradada yeni bir sorun ortaya çıkıyor İngilizce.İngilizce bu işin olmazsa olmazlarındandır.

• Bilgisayar muhendisliginde sadece yazilim ogretiyorlar diye dusunuyor iseniz yanlis dusunuyorsunuz. Yani yazilim ogrenirsem tikir tikir dersleri gecerim diye dusunmeyin. Genelde her donem 12 14 kredi ders alirsiniz. Bunlarin 20% si yazilimdir. Alt tarafi derslerin %20 sinde kolayca gecebilmek icin gece gunduz calisip yaz tatillerini de mahvetmeye gerek yok bence. Zaten universite sonrasinda hayatiniz boyunca yilda 10 15 gun tatil gorerek yasayacaksiniz. Bence gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz tatilinin tamamını sabah akşam çalışarak kendini hırpalamadan, belli gün ve ya saatlerde temel olarak alogirtmayı öğrenebilirsin. Sonrasında c++ ile biraz ilerleyip, c#'a geçebilirsin. Piyasada c# ve c++ rağbet görüyor, bunun yanında java'da rağbet görmekte.

Sadece programlama dilleri ile ilgili tavsiyeler bu kadar. Bunlarla ilgilendiğinde birçok farklı alanları görüp, kendin karar verirsin zaten. Dil kullanımının yanında mutlaka veritabanı'da bilmek gerekir. Sen ilgilendikçe, farklı yollar önüne çıkacak. Kendine göre olanı seçip ilerlersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @alizwel ;

Tavsiyeler için teşekkür ederim.İngilizcemi iyi tutmaya çalışıyorum.

@Kaygerya;

Bilgisayar mühendisliğinde sadece yazılım öğretilmediğini elbette biliyorum.Fakat bu yaşta mantık vb. konuları yapamayacağım için dil öğrenmemin üniversitede ne gibi bir katkısı olur diye sormuştum.Ayrıca tüm yaz tatilini de buna vermeyi düşünmüyorum tabiki.Sakin sakin sıkmadan.

@lenitolepe;

Tavsiyeler için teşekkürler.Tüm yaz tatilimi buna vermeyeceğim elbette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.