Arkadaşlar bu ekran boyutu olayına bir de başka açıdan bakmak lazım. Ekran büyüdükçe alınan verimin de artacağı sanılabilir fakat her zaman doğru değildir. Demek istediğim her büyük ekran kötü demek değil, ancak her büyük ekran da iyi performans verir anlamına gelmez.İçinde kullandığınız yazılımdan, ekran kalitesine, haritalardan şablonlara kadar bir çok etken vardır bu durumda. Ben Avrupa'da Tomtom'un Garmin'in 4'3 inchlik ürünlerini de kullandım. Tr'de yerli markalarda kullandım.Bunların hepsi iş amaçlıydı, ancak kendi kullanımım için 3'5 inch Ns-1020 tercih ettim. Diğer taraftan 4'3 lük güzel cihazlar var mı ? Var. Ama bunlar güzel navigasyon cihazları mı ? Orası tartışılır. Yine de ben kendi cihazımdan ve ekran büyüklüğünden memnunum. Diyeceğim o dur ki, iyi araştırın arkadaşlar. Sonuç olarak, zevkler ve renkler farklıdır.Bu yüzden herkesin görüşüne saygım var.
quote:
Orjinalden alıntı: DigitalArchitect
Arkadaşlar bu ekran boyutu olayına bir de başka açıdan bakmak lazım. Ekran büyüdükçe alınan verimin de artacağı sanılabilir fakat her zaman doğru değildir. Demek istediğim her büyük ekran kötü demek değil, ancak her büyük ekran da iyi performans verir anlamına gelmez.İçinde kullandığınız yazılımdan, ekran kalitesine, haritalardan şablonlara kadar bir çok etken vardır bu durumda. Ben Avrupa'da Tomtom'un Garmin'in 4'3 inchlik ürünlerini de kullandım. Tr'de yerli markalarda kullandım.Bunların hepsi iş amaçlıydı, ancak kendi kullanımım için 3'5 inch Ns-1020 tercih ettim. Diğer taraftan 4'3 lük güzel cihazlar var mı ? Var. Ama bunlar güzel navigasyon cihazları mı ? Orası tartışılır. Yine de ben kendi cihazımdan ve ekran büyüklüğünden memnunum. Diyeceğim o dur ki, iyi araştırın arkadaşlar. Sonuç olarak, zevkler ve renkler farklıdır.Bu yüzden herkesin görüşüne saygım var.
yurt dışında 4.3 ün üzerinde de cihazlar olduğunu görmüştüm, ama sonuçta bu işin sonu yok büyüdükçe büyür, önemli olan sizin de dediğiniz gibi işlevsellik..gerisi tercih meselesi.
Trabzon'dayım, o yüzden deneme durumum pek yok gibi işte, neyse yerel küçük mağazalara bi bakarım yine de.
Ekran boyutundan ihtiyacım, bakınca bi kere de istediğini görebilmek, çok büyük tabi ki rahatsız edecektir ama çok küçük de olursa okuma, kullanma problemleri olabilir diye sordum. Yoksa gösteriş falan merakı değil... Fotoğraf makinemin ekranı 2.5" ona göre kıyaslayınca 2.5cm daha büyük olacak köşegenden, problem olur mu diye düşündüm.
quote:
Orjinalden alıntı: msaltik
Trabzon'dayım, o yüzden deneme durumum pek yok gibi işte, neyse yerel küçük mağazalara bi bakarım yine de.
Ekran boyutundan ihtiyacım, bakınca bi kere de istediğini görebilmek, çok büyük tabi ki rahatsız edecektir ama çok küçük de olursa okuma, kullanma problemleri olabilir diye sordum. Yoksa gösteriş falan merakı değil... Fotoğraf makinemin ekranı 2.5" ona göre kıyaslayınca 2.5cm daha büyük olacak köşegenden, problem olur mu diye düşündüm.
görüş bakımından sorun olmuyor zaten simgeler büyük ve ekran üzerindeki dokunmatik tuşlar işaret parmağının ucunun kapladığı yüzeyden biraz daha büyük, harita üzerinde yol tarifi ve oklar falan da gayet görünür, forumun bir yerinde ns 1020 nin video incelemesi vardı onu bulabilirsen o çok daha iyi fikir verecektir. Sanırım "navia navigasyon sistemleri nedir ne değildir" başlığının altındaydı video inceleme istersen bir göz at..
tamam bakıyorum, o başlığı gördüm de işyerimden videolara bakamıyorum. bakıyorum da bakmıyorum
akşama incelerim
Arkadaşlar merhaba,
Sormuş olduğunuz sorulara cevap vermek istiyorum...
- NS-1090 modelimizi Eylül ayı içerisinde satışa sunmayı planlıyoruz. NS-1090 ve NS-1020 arasında ki fark, NS-1090 nın MP3 ve Video desteği olmamasıdır.www.navia.com.tr de görmüş olduğunuz gibi dış görünümlerinde de farklılıklar yer almaktadır.
- 4,3" lik cihazın üretimine de başlamış bulunmaktayız. Planlarımız arasında fuar zamanı 4,3" lik ekrana sahip cihazımızı da satışa sunmayı planlıyoruz. Satışa çıkma tarihi ertelensede fuar da en azından bu ürünü görüp test edebileceksiniz...
- 4,3" cihazımızda ekran büyüklüğü haricinde ekstra özelliklerde yer almaktadır. Fuara gelecek kullanıcılarımız, bu özellikleri öğrenip deneme şansıda yaşayacaklar...
İyi akşamlar...
bence de 3.5 ekran yeterli. Araç içinde navigasyon yaparken zaten sesli bir şekilde yönleri tarif ediyor. Görsel şekilde yardımcı olan oklar da yeterince büyük.. Her geçtiğim sokağın çevresinde ne var ne yok diye bakacak olursam yola bakamam. Sonucunda kendime navia dan boş mezar da bakmam gerekebilir
quote:
3,5 inch in yeterli olup olmayacağını bilemem. Benim kullandığım başka bir navigasyon markası. 4,3 inchlik ekranı var. Ama digitalarcitectin dediklerine katılıyorum. Sonuçta ekran var, ekran var.Ama Allah için benim cihazın ekranı güzel. Yere düşürdüğümde ekranın bir kısmı zedelendi yine de ekranın gözüken kısımlarını, ekranı döndüre döndüre kullanıyorum.Tam satmak üzereyken ekranı kırmak hiç hoş olmadı tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: 3D Surveyor
quote:
3,5 inch in yeterli olup olmayacağını bilemem. Benim kullandığım başka bir navigasyon markası. 4,3 inchlik ekranı var. Ama digitalarcitectin dediklerine katılıyorum. Sonuçta ekran var, ekran var.Ama Allah için benim cihazın ekranı güzel. Yere düşürdüğümde ekranın bir kısmı zedelendi yine de ekranın gözüken kısımlarını, ekranı döndüre döndüre kullanıyorum.Tam satmak üzereyken ekranı kırmak hiç hoş olmadı tabi.
önemli olan boyu değil işlevi :)) hehe
quote:
Orjinalden alıntı: Hiperkene
önemli olan boyu değil işlevi :)) hehe
Bence hem boyu hem işlevi önemli. Tabi eğer bahsettiğimiz hala aynı şeyse :)
Arkadaşlar sizlere güzide bir sorum olacak, samsung omnia telefon alsam navia kurabilir miyim?
Hiperkene merhaba ,telefonu ilk defa senden duydum,internetten biraz baktımda cihaz muhteşem,ben NS 1020 almayı düşünüyorum,ondaki programı bu cihaza kurabilirmiyim
quote:
Orjinalden alıntı: umutqx
Hiperkene merhaba ,telefonu ilk defa senden duydum,internetten biraz baktımda cihaz muhteşem,ben NS 1020 almayı düşünüyorum,ondaki programı bu cihaza kurabilirmiyim
Daha ürün satışa sunulmamış henüz yaw :) Ama gps mps bişiler yazıyo. Windows mobile 6.1 diyor. O yüzden bence Navia kesin çalışır Omnia da. Olmadı sen bi al dene bakalım, çalışırsa haber verirsin bize :P
cebitte görüşürüz
quote:
Orjinalden alıntı: umutqx
Acaba navianın yazılımını sizden satın alarak ya da navia ns-1020 içerisindeki sd kartımızı omnia da kullansak, navia bu telefon içinde çalışır mı ?
quote:
Arkadaşlar sizlere güzide bir sorum olacak, samsung omnia telefon alsam navia kurabilir miyim?
Ya arkadaşım, Omnia nedir ya... Yani bence ,telefonla konuşmak için telefon, navigasyon yapmak için navigasyon cihazı alınmalı. O yüzden ben PDA'de navigasyon olayına karşıyım biraz.
quote:
Orjinalden alıntı: FAQ
quote:
Ya arkadaşım, Omnia nedir ya... Yani bence ,telefonla konuşmak için telefon, navigasyon yapmak için navigasyon cihazı alınmalı. O yüzden ben PDA'de navigasyon olayına karşıyım biraz.
Tabi herkesin düşüncesi farklı ama ben NS 1020 almaya kararlıyım,bu hafta içi kesin alıyorum.
Bende evo dergisiyle sipariş vermiştim. Bugün yarın gelir benim cihazımda.
quote:
Orjinalden alıntı: FAQ
Bende evo dergisiyle sipariş vermiştim. Bugün yarın gelir benim cihazımda.
Ya ben senin sipariş verdiğini hatırlıyorum. Hala gelmedi mi ya cihazın ? Bi anormallik yok mu bu durumda ?