Evet demek istediğim kayıtlı yerlerdi,sağol teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak; Avrupa haritası almak istediğimizde sadece batı avrupa ülkeleri var,diğer d.avrupa ülkeleri neden yok?Bununla ilgili bir çalışma var mıdır acaba?
Bu şimdilik bir arz-talep meselesi ile ilgili olabilir ama net bir bilgi yok bende. yerinde olsam mail atardım naviaya.. kısa zamanda cevap veriyorlar. en sağlıklı bilgiyi oradan alabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: darksideofexistence
quote:
Orjinalden alıntı: umutqx
Evet demek istediğim kayıtlı yerlerdi,sağol teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak; Avrupa haritası almak istediğimizde sadece batı avrupa ülkeleri var,diğer d.avrupa ülkeleri neden yok?Bununla ilgili bir çalışma var mıdır acaba?
Bu şimdilik bir arz-talep meselesi ile ilgili olabilir ama net bir bilgi yok bende. yerinde olsam mail atardım naviaya.. kısa zamanda cevap veriyorlar. en sağlıklı bilgiyi oradan alabilirsin.
Katılıyorum. Hem zaten doğu avrupaya kim gidiyo :) Yine de navia ya mail atarsan, aldığın cevabı bizimle paylaşır mısın ?
quote:
Orjinalden alıntı: FAQ
quote:
Orjinalden alıntı: darksideofexistence
quote:
Katılıyorum. Hem zaten doğu avrupaya kim gidiyo :) Yine de navia ya mail atarsan, aldığın cevabı bizimle paylaşır mısın ?
arkadaşlar öyle demeyin doğu diye avrupayı dışlamayın bir zamanlar oralarda at koşturuyoduk :) laptop navigasyona gelince, gerçekten pratik oluyor şansınız olursa bir deneyin özellikle arazide çok faydalı olabiliyor. kayıtlı yer özelliği konusuna gelirsek de, bir adet kayıtlı yer eklemek ile sd kart üzerinde 1-2 kb lık bir yer işgal ediyorsunuz dolayısıyla arkadaşımızın dediği gibi kartı bunlarla doldurmak çok zor. bunun yerine mp3 atınız :) mp4 atınız ne de güzel şeylerdir bunlar :) navia nın hoparlörü çok iyi ses veriyo valla :) sony walkman gibi mübarek bi deneyin :)
Arkadaşlar şu an ucuz navia nerede satılıyor, bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilirse çok memnun olurum :( bi de kampanya var mı bu aralar dergi aboneliği olur, başka bişey olur?? gören bilen varsa yardımcı olsun lütfen
En ucuz nerde satılıyor bilmyorum ama .. ben evo dergisiyle aldım. 330 ytl = navia ns-1020 ve 1 yıllık evo dergisi. Böyle baya ucuz oluyo. Kampanya devam ediyor mu diye senin için baktım. Evet devam ediyor. Yalnız sipariş verdiğin zaman ay başı dergiyle beraber gelecek ürün. Ben ayın 6-7 si gibi sipariş verdim. 1 ay bekledim falla cihazın gelmesi için. O yüzden ay sonuna doğru verirsin siparişi.
Bende hepsiburada.com'dan aldım orda'da ucuz,birde Vestel bayilerinde var oradanda alabilirsin.
quote:
Bende hepsiburada.com'dan aldım orda'da ucuz,birde Vestel bayilerinde var oradanda alabilirsin.
vestele gidip görerek almak bence daha iyi..hem sağına soluna bakarsın hem de hemen alırsın kargo beklemezsin :) kurcalaya kurcalaya eve gelirsin :)
quote:
En ucuz nerde satılıyor bilmyorum ama .. ben evo dergisiyle aldım. 330 ytl = navia ns-1020 ve 1 yıllık evo dergisi. Böyle baya ucuz oluyo. Kampanya devam ediyor mu diye senin için baktım. Evet devam ediyor. Yalnız sipariş verdiğin zaman ay başı dergiyle beraber gelecek ürün. Ben ayın 6-7 si gibi sipariş verdim. 1 ay bekledim falla cihazın gelmesi için. O yüzden ay sonuna doğru verirsin siparişi.
ben dergi hediyesiyle alıcam, zaten bende var, kuzenime alıcam böylece dergi bana kalıcak ona sadece cihazı vericem kıh kıh kıh
quote:
Orjinalden alıntı: sercankatip
quote:
vestele gidip görerek almak bence daha iyi..hem sağına soluna bakarsın hem de hemen alırsın kargo beklemezsin :) kurcalaya kurcalaya eve gelirsin :)
Evet hemde Kiosk var orada deneme şansınız da olur bence süperrr
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: sercankatip
quote:
Evet hemde Kiosk var orada deneme şansınız da olur bence süperrr
benim kuzen zaten bende denedi cihazı kurcaladı istediği kadar, ben alırım sana dedim :) zaten işi gücü başından aşkın dergi okuycak vakti de olmaz :D
dergi aboneliği olanından aldım kuzenciğime :) burdan kendisine selam eder dergi için teşekkür ederim :) bu arada ns-1020'nin kırmızısını ben daha yeni gördüm çok hoşuma gitti acaba benimkinin dış kapağını değiştirme imkanım var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: 3D Surveyor
Eğer böyle bir pc versiyonu varsa , çok kolay bir şekilde dahili gps takılarak navigasyon yapılabilir. Yine de laptop ile navigasyon yapmak ne kadar pratik olaraktır siz tahmin ediniz :)
quote:
Orjinalden alıntı: Hiperkene
quote:
Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia
Selamlar,
Navia Kiosklarımız 17"Dokunmatik Ekran+PC Kasası+Navia Yazılımın dan oluşmaktadır. Bu üründe ki amacımız kullanıcının karar vermeden önce Navia'yı kullanmasını sağlamaktadır. Navigasyon yazılımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerde bu ürünleri inceleyerek merak ettikleri konular hakkında bilgi sahibi olabilirler...
Navia Kiosklarımızı şu an için, Şişli Cevahir Alış Veriş Merkezinde ki Vestel Güngören Kale Center de ki Vestel Bakırköy Carousel de ki Vestel bayilerinde inceleyebilirsiniz...
peki bu kiosklarda navia nın bütün fonksiyonlarını kullanabiliyor muyuz? büyük ihtimalle gps alıcısı yoktur üstünde ama onun haricinde adres sorgulama, nokta arama gibi fonksiyonları kullanabiliyor muyuz? bir diğer soru, bu kiosklar şu an piyasada mevcut navialar ile aynı içerikte mi yani software olsun, harita olsun birebir aynı mıdır?
Navia olarak şu an sadece WinCE ve Windows Mobile destekli yazılımları kullanıcılarımıza sunmuş bulunmaktayız. Yakın bir zaman içerisinde de Windows tabanlı bir yazılım sunmayı planlamıyoruz...
Amacımız bu ürünü ticarileştirmek değil, sadece almak isteyen kullanıcılarımızın bire bir yazılımı kullanmasını sağlamaktadır.
Cevap için biraz geç kaldığım için kusura bakmayın...
quote:
Orjinalden alıntı: datdiri
dergi aboneliği olanından aldım kuzenciğime :) burdan kendisine selam eder dergi için teşekkür ederim :) bu arada ns-1020'nin kırmızısını ben daha yeni gördüm çok hoşuma gitti acaba benimkinin dış kapağını değiştirme imkanım var mı?
Normal de kapak değişimi yapmamaktayız ama konuyu istersen birde çağrı merkezimize sor derim. 0(212) 332 0339 numaralı telefondan Mehmet Ali Bey ile irtibata geçersen eğer soruna cevap verebilir...
quote:
Orjinalden alıntı: datdiri
Ben cihazı alırken kırmızısını da gördüm. Ya tamam fena değil ama bence siyahı daha iyi. Çünkü bi süre sonra cihazın kırmızı olmasından sıkılır insan. Ama siyah öyle değil. Ortalama bi renk zaten. Ben siyah tavsiye ederim açıkçası.
Bende siyah tercih ederim,ama kırmızıda farklı bir ton sevenler tercih edebilirler.
Arkadaşlar bu cihaz üzerinde bulunan TMC girişi tam olarak ne işe yarar?
quote:
------------------------------------------------------------ What is Traffic Message Channel (TMC)?
The Traffic Message Channel (TMC) is a specific application of the FM Radio Data System (RDS) used for broadcasting real-time traffic and weather information. Data messages are received silently and decoded by a TMC-equipped car radio or navigation system, and delivered to the driver in a variety of ways. The most common of these is a TMC-enabled navigation system that can offer dynamic route guidance - alerting the driver of a problem on the planned route and calculating an alternative route to avoid the incident.
Kaynaktan özet ile ; TMC , gerçek zamanlı trafik ve hava durumu yayını ieten bir fm radyo data sistemidir. Veri mesajları tmc desteği olan araba radyolarına ya da navigasyon sistemlerine iletilir. E işte bu da navigasyonun olayına giriyor zaten :) Bu sayede trafikteki bir problemle karşılaşmamak için planan rota üzerindeki bilgiyi sürücüye ileterek, alternatif bir rota hesaplar.
Yani baya güzel bişe :) Ama Türkiye'de bu yayını yapan biyer yok. O yüzden Türkiye de henüz böyle bişey de yok dolayısıyla.
quote:
Merhaba Umutqx,
TMC (Traffic Message Channel) trafik durumunun sürücülere aktarıldığı bir teknolojidir. FM radyo yayınlarında FM-RDS sistemleri kullanılarak dijital olarak kodlanmıştır. Günümüzde birçok Avrupa ülkesinde trafik durumu ve yollarda yapılan çalışmalar belediyeler tarafından radyo sinyali şeklinde yayınlanmaktadır. Navigasyon Sistemlerine trafik datası entegre edildiği zaman cihazlar trafik durumunu da göz önüne alarak alternatif rotalar hesaplamaktadırlar. Cihazlarımızda bu teknoloji bulunmaktadır. Yalnız Türkiye'de trafik durumunun sürücülere aktarıldığı bu sistem henüz devlet veya özel kuruluşlar tarafından kurulmadığı için cihazlarımızın uygun olduğu bu hizmet kullanılamamaktadır.
quote:
quote:
------------------------------------------------------------ What is Traffic Message Channel (TMC)?
The Traffic Message Channel (TMC) is a specific application of the FM Radio Data System (RDS) used for broadcasting real-time traffic and weather information. Data messages are received silently and decoded by a TMC-equipped car radio or navigation system, and delivered to the driver in a variety of ways. The most common of these is a TMC-enabled navigation system that can offer dynamic route guidance - alerting the driver of a problem on the planned route and calculating an alternative route to avoid the incident.
Kaynaktan özet ile ; TMC , gerçek zamanlı trafik ve hava durumu yayını ieten bir fm radyo data sistemidir. Veri mesajları tmc desteği olan araba radyolarına ya da navigasyon sistemlerine iletilir. E işte bu da navigasyonun olayına giriyor zaten :) Bu sayede trafikteki bir problemle karşılaşmamak için planan rota üzerindeki bilgiyi sürücüye ileterek, alternatif bir rota hesaplar.
Yani baya güzel bişe :) Ama Türkiye'de bu yayını yapan biyer yok. O yüzden Türkiye de henüz böyle bişey de yok dolayısıyla.
Teşekkürler FAQ...
Yurtdışında TMC servisi devletin verdiği çok faydalı bir servis ancak Türkiyede ben böyle bir servisin verileceğini zannetmiyorum, çünkü bildiğim kadarı ile bu servis ücretsiz veriliyor ayrıca yurtdışında insanlar yola çıktıklarında durmuyorlar ilerliyorlar :).
Türkiyede herşey ücretli olduğuna göre bu iş yalan :) ben inanıyorum ki GPS sinyallerini toplayıp sonra tekrar yayan bi sistem bulsalar GPS sinyallerinden de para alırlar :)
ayrıca daha metro bile tamamlanmamışken böyle bir servisi vermek belediyelerin de karizmasını çizer, düşünsenize açıyorsunuz naviayı ekranda bir mesaj "trafik durumu alınıyor.......her yer kilit, köprü saatte 1 km" :)