Şimdi Ara

Navia NS-1020 almayı düşünüyorum ne dersiniz? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
1
Favori
52.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia

quote:

Orjinalden alıntı: datdiri

dergi aboneliği olanından aldım kuzenciğime :) burdan kendisine selam eder dergi için teşekkür ederim :)
    bu arada ns-1020'nin kırmızısını ben daha yeni gördüm çok hoşuma gitti acaba benimkinin dış kapağını değiştirme imkanım var mı?

Normal de kapak değişimi yapmamaktayız ama konuyu istersen birde çağrı merkezimize sor derim. 0(212) 332 0339 numaralı telefondan Mehmet Ali Bey ile irtibata geçersen eğer soruna cevap verebilir...

teşekkürler nöbetçi, mehmet ali bey konuyu aydınlattı, birkaç başka sorum vardı onlara da yanıt aldım. Bu arada TMC'yi açıklayan arkadaşlara da teşekkür ederim ben de bu ne ki burda diye baya bi bakmıştım :)

• TMC'yi açıklayan tüm arkadaşlara teşekkürler...
  • peki bişi sorcam, biz bu ns-1020 yi açık konumda ve gps sinyallerini alır durumdayken kablo ile bilgisayara bağlasak aldığı sinyalleri bilgisayara aktarabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hiperkene

Yurtdışında TMC servisi devletin verdiği çok faydalı bir servis ancak Türkiyede ben böyle bir servisin verileceğini zannetmiyorum, çünkü bildiğim kadarı ile bu servis ücretsiz veriliyor ayrıca yurtdışında insanlar yola çıktıklarında durmuyorlar ilerliyorlar :).

Türkiyede herşey ücretli olduğuna göre bu iş yalan :) ben inanıyorum ki GPS sinyallerini toplayıp sonra tekrar yayan bi sistem bulsalar GPS sinyallerinden de para alırlar :)

ayrıca daha metro bile tamamlanmamışken böyle bir servisi vermek belediyelerin de karizmasını çizer, düşünsenize açıyorsunuz naviayı ekranda bir mesaj "trafik durumu alınıyor.......her yer kilit, köprü saatte 1 km" :)

Eh kısmen doğru,ancak son 9 tane GPS uydusu yer istasyonundan veri işleme sistemine sahip ve test ediliyorlar.İngiltere,Norveç,İsveç ve Amerika'da.Bu bilgiler direk uyduya çıkarak cihaza geliyor ileride belki abonelik ile bu olacak.Ancak Türkiye'de bu veriyi anlık belediyemi verecek yoksa kim verecek belli değil.

TMC en az 3 yıl yapılamaz,bunun en büyük nedeni Telekomünikasyon Kurumunun frekans tahsisini hala yapmamış olması.Bu olmadan bu mümkün değil,çünki canım radyolarımın bir kısmı TMC frekans aralıklarını reklam için kullanıyor.

Umarım düzelir bu işlev,yoksa TMC olan bir cihazın Türkiye'deki alıcısı için külfeti en az 25-30$ ek maliyet demek,o da üretimde

quote:

Orjinalden alıntı: datdiri

peki bişi sorcam, biz bu ns-1020 yi açık konumda ve gps sinyallerini alır durumdayken kablo ile bilgisayara bağlasak aldığı sinyalleri bilgisayara aktarabilir mi?

Navia kullanmıyorum sadece test etmiştim ancak sadece navia için değil PND lerde GPS sinyallerini aktaramazsınız,bunun için bir pasif birde aktif cihaz olmalı.PND cihazı aktif bir cihazdır,yani Bluetooth mouse gibi bir veri yollama sistemi olmadığından bunu yapamazsınız.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 23 Eylül 2008; 22:16:44 >

• quote:

Yurtdışında TMC servisi devletin verdiği çok faydalı bir servis ancak Türkiyede ben böyle bir servisin verileceğini zannetmiyorum, çünkü bildiğim kadarı ile bu servis ücretsiz veriliyor ayrıca yurtdışında insanlar yola çıktıklarında durmuyorlar ilerliyorlar :).

Türkiyede herşey ücretli olduğuna göre bu iş yalan :) ben inanıyorum ki GPS sinyallerini toplayıp sonra tekrar yayan bi sistem bulsalar GPS sinyallerinden de para alırlar :)

ayrıca daha metro bile tamamlanmamışken böyle bir servisi vermek belediyelerin de karizmasını çizer, düşünsenize açıyorsunuz naviayı ekranda bir mesaj "trafik durumu alınıyor.......her yer kilit, köprü saatte 1 km" :)

Tüm Türkiye için söyleyemeyeceğim ama belki bu durum İstanbul için oluşturabilir. Çünkü ibb nin zaten online böyle bir yoğunluk haritası var.
    Bakınız ...http://tkm.ibb.gov.tr/yolDurumu/YogunlukHaritasi.aspx
    Bence güzel bir uygulama.... Bu verinin birşekilde optimizasyonu sağlanabilir diye düşünüyorum. Yani TMC o kadar da uzak olmayabilir.

• 3D Surveyor Merhaba

TMC olayının yakın zamanda gerçekleştirilmeyeceğinin tahmini TMC altyapısından kaynaklanıyor.

gps.navigation ın söylediği gibi -------------------------
    TMC en az 3 yıl yapılamaz,bunun en büyük nedeni Telekomünikasyon Kurumunun frekans tahsisini hala yapmamış olması.Bu olmadan bu mümkün değil,çünki canım radyolarımın bir kısmı TMC frekans aralıklarını reklam için kullanıyor.
    -------------------------------------------------------------

İlk önce bu frekansın atanması, ve aktif hale getirilmesi gerekiyor. Bundan sonrası zaten çok büyük bir problem değil çünkü hemen hemen bütün navigasyon cihazlarında TMC girişi var. Altyapı sağlandığı taktirde bu teknoloji kolayca kullanılabilir diye tahmin ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: 3D Surveyor

quote:

Tüm Türkiye için söyleyemeyeceğim ama belki bu durum İstanbul için oluşturabilir. Çünkü ibb nin zaten online böyle bir yoğunluk haritası var.
    Bence güzel bir uygulama.... Bu verinin birşekilde optimizasyonu sağlanabilir diye düşünüyorum. Yani TMC o kadar da uzak olmayabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: 3D Surveyor

quote:

ibb trafik haritası ile TCM'nin gelişi bence alakasız..böyle şeyler hepimizin bildiği gibi en son TR'ye geliyor dolayısı ile, TCM'nin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar da çok birşey kaybetmemiş oluyorlar.
    Navigasyon cihazı almak isteyen birinin en son bakacağı şey TCM olmalı bence..

• quote:

ibb trafik haritası ile TCM'nin gelişi bence alakasız..böyle şeyler hepimizin bildiği gibi en son TR'ye geliyor dolayısı ile, TCM'nin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar da çok birşey kaybetmemiş oluyorlar.
    Navigasyon cihazı almak isteyen birinin en son bakacağı şey TCM olmalı bence..

E tabi şu anda böyle bir teknoloji olmadığı için en son bakılması gereken Tmc olmalı dediğiniz gibi. Ama olsa süper olurmuş. Gayet faydalı birşeymiş.
  • Bu trafik işine daldık da Cebit de iyice yaklaştı bakalım neler görcez fuarda belki bu trafik dalgasını da görürüz, sevgili nöbetçi navia da hiç bişi ipucu vermiyor yenilikler hakkında :(
  • quote:

Bu trafik işine daldık da Cebit de iyice yaklaştı bakalım neler görcez fuarda belki bu trafik dalgasını da görürüz, sevgili nöbetçi navia da hiç bişi ipucu vermiyor yenilikler hakkında :(

Selam hiperkene,

Fuarda standımızı ziyaret edeceğini düşünüyorum... Ziyaret ettiğin takdirde TMC ile ilgili çalışmalarımız, yeni cihazlar, yeni yazılımımız ve takip sistemlerimiz hakkında detaylı olarak bilgi alabilirsin... Biz fuarda olduğumuz süre içerisinde Navia olarak yapacağımız yenilikleri buradan senin paylaşacağını düşünüyorum...

Sanırım birazda olsa ipucu verdim...

Şimdiden teşekkürler...

İyi geceler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia

quote:

Bu trafik işine daldık da Cebit de iyice yaklaştı bakalım neler görcez fuarda belki bu trafik dalgasını da görürüz, sevgili nöbetçi navia da hiç bişi ipucu vermiyor yenilikler hakkında :(

Selam hiperkene,

Fuarda standımızı ziyaret edeceğini düşünüyorum... Ziyaret ettiğin takdirde TMC ile ilgili çalışmalarımız, yeni cihazlar, yeni yazılımımız ve takip sistemlerimiz hakkında detaylı olarak bilgi alabilirsin... Biz fuarda olduğumuz süre içerisinde Navia olarak yapacağımız yenilikleri buradan senin paylaşacağını düşünüyorum...

Sanırım birazda olsa ipucu verdim...

Şimdiden teşekkürler...

İyi geceler...

ipucunu biraz geçti :) teşekkür ederim, fuarda ilk uğrayacağım stand sizinki olacak... şimdiden başarılar ve iyi bayramlar diliyorum, hem size hem de forumdaki bütün arkadaşlara.

• Herkese hayırlı bayramlar dilerim...
  • kendimce küçük bir araştıma yaparak navia ns 1020 aldım. arabama konumlandırdım ardından büyük bir hevesle mecidiyeköy rotasını işaretledim. kalkış yerim bahçelievlerdi. yolu az buçuk bilmeme rağmen sadece komutlara uydum. mamafih alet beni topkapı bahçelievler güzergahında tam 4 kere dolap beygiri gibi dolandırdı.
    ikinci bir denemede bulunduğum yerden evime döneyim dedim, yolu gözüm kapalı biliyorum. navigasyon komutlarına uyduğumda olmadık yerlere gidiyorum. bu geçici bir adaptasyon sorunumu sorun ben de ya da alette mi?
    bir örnek vereyim. alet bazen sola dönün bazen soldan devam edin diyor. bu ikisi arasındaki fark ne ola ki?
    yine rota seçeneklerinde "kısa" ve "hızlı" seçenekleri arasındaki fark nedir.
    öte yandan forumlarda kullanıcı yorumlarına bakıyorum, cihazdan memnun olmayan neredeyse yok. kafayı yemek üzereyim.
  • Merhaba Kordeşcesine,

Bende yeni bir Navia kullanıcısıyım,'soldan devam edin'derken yol üzerinde sağa dönüş olduğundan sizin rotanızda soldan devam etmeniz gerektiği için aslında bir uyarı niteliğinde.'Sola dönün' uyarısında ise yol üzerinde sola dönüş olduğu ve sizin rotanızın buradan dönüş yapacağınıza dair sizi uyarmasıdır.
    'Kısa'seçeneğinde ara sokaklardan size bir rota çizmekte 'Hızlı' seçeneğinde ise sizi ana yollar ve otoyoldan götürmektedir.En azından ben bu şekilde çözdüm :)
  • Cihazı ilk kullanmandan kaynaklanabilir bu durum. Acemiliğim zamanında bende biraz zorlandım. Zamanla ses komutlarına alışırsın, daha zevkli bir hale gelir kullanmak.
  • oncelikle hayırlı olsun
    simdi eger otobanda kullanacaksan hız limitini100 uzerinde tutacaksın ve hızlı secenegi aktif olacak.ayrıca yan yollara gidiş istikameti olacaksa kısa yı işaretledigin vakit ve hız limitini dusurdugunde dahada sokak aralarına gireceksin.kısaca ozetlemek gerekirse rota ve hız kombinasyonunu kendiniz deneyerek bulabilirsiniz ilk gunlerde bende aynı sorunları yasadım fakat navigasyon aletini bildigim guzergahlar degil de gerektigi yerde kullanmaya baslayınca oldukca yararı oldugunu anladım.kolay gelsin diyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: kordecsine

kendimce küçük bir araştıma yaparak navia ns 1020 aldım. arabama konumlandırdım ardından büyük bir hevesle mecidiyeköy rotasını işaretledim. kalkış yerim bahçelievlerdi. yolu az buçuk bilmeme rağmen sadece komutlara uydum. mamafih alet beni topkapı bahçelievler güzergahında tam 4 kere dolap beygiri gibi dolandırdı.
    ikinci bir denemede bulunduğum yerden evime döneyim dedim, yolu gözüm kapalı biliyorum. navigasyon komutlarına uyduğumda olmadık yerlere gidiyorum. bu geçici bir adaptasyon sorunumu sorun ben de ya da alette mi?
    bir örnek vereyim. alet bazen sola dönün bazen soldan devam edin diyor. bu ikisi arasındaki fark ne ola ki?
    yine rota seçeneklerinde "kısa" ve "hızlı" seçenekleri arasındaki fark nedir.
    öte yandan forumlarda kullanıcı yorumlarına bakıyorum, cihazdan memnun olmayan neredeyse yok. kafayı yemek üzereyim.

• Ben açıkçası bu problemlerin hiçbirini yaşamadım. Çünkü forumda epey araştırmıştım. Nasıl kullanacağımı gayet iyi biliyordum. Pek sorun yaşamadım yani. Ayrıca Navia fuarda yeni ürünler tanıtmış anladığım kadarıyla. Resim ekleyebilecek kimse var mıdır acba ? ne yapacaklarmış. Kimseden ses çıkmıyor bu konuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAQ

Ben açıkçası bu problemlerin hiçbirini yaşamadım. Çünkü forumda epey araştırmıştım. Nasıl kullanacağımı gayet iyi biliyordum. Pek sorun yaşamadım yani. Ayrıca Navia fuarda yeni ürünler tanıtmış anladığım kadarıyla. Resim ekleyebilecek kimse var mıdır acba ? ne yapacaklarmış. Kimseden ses çıkmıyor bu konuda.

Ya ben aslında resim çektim. Resimleri bilgisayara aktardığımda burada paylaşacağım.
    Diğer konu başlığında neler getirmişler ne yapmışlar kısaca anlatmıştım gerçi ama 4.3 inch ürün getirmiş Navia. Yeni yazılımla beraber satışa sunacaklarmış.
    Bu yeni ürünlerde eğer yanlış anlamadıysam hep yeni yazılım olacakmış. Bakalım hayırlısı :)
  • arkadaşlar merhaba,

bende resim var birkaç tane ancak makineden buraya ekleyemiyorum çünkü tanesi 5MB..ufaltıp buraya koyabilirim inşallah..kimler ziyaret etti fuarı keşke haberleşip gitseydik akıl edemedik :(
  • Merhaba Arkadaşlar,

Ben fuarda bir kaç Navia dahil olmak üzere bir kaç navigasyon standını ziyaret ettim.Navia'nın yeni yazılımını gerçekten çok beğendim,harika bir şey.Bana 1 ay'a kadar çıkacağını söylediler,ismini tam hatırlayamadım Black versiyon gibi bir şeydi sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.