Şimdi Ara

Navia NS-1020 almayı düşünüyorum ne dersiniz? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
1
Favori
52.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: datdiri

quote:

Orjinalden alıntı: aeuygur

Ben arabamda Iphonumu nevigasyon cihazı olarak kullanıyorum, tek sorun sürekli şarjda kalmasının gerekmesi. Yanlızca sesli uyarı sistemi mevcut değil, tavsiye ederim çok kullanışlı.

iphone üzerindeki s-gps mi yoksa a-gps mi?

iphone 2G yani ilk çıkanların üzerinde zaten GPS yok baz istasyonlara göre yerini belirleme fonksiyonu var...yeni çıkan 3G lerde ise gps mevcut ama yine de navigasyon yapmak çok keyifli olmayabilir...
  • quote:

quote:

Ben arabamda Iphonumu nevigasyon cihazı olarak kullanıyorum, tek sorun sürekli şarjda kalmasının gerekmesi. Yanlızca sesli uyarı sistemi mevcut değil, tavsiye ederim çok kullanışlı.

s-gps ancak yine de yardım alıyor...
  • Pardon ama bu s-gps , a-gps ne oluyor acaba ? Daha mı iyi bişey ? Navigasyon cihazlarında da varmıdır ? Nedir bu ya :)

quote:

Orjinalden alıntı: sercankatip

quote:

quote:

s-gps ancak yine de yardım alıyor...
  • Alıntı yaparak A-GPS nedir;

Yardımlı GPS nedir?

Yardımlı Global Konumlandırma Sistemi (A-GPS) uyduların tespit edilmesinde cihazınıza destek olur. A-GPS kullanırken cihazınız yardımcı veri sunucusundan hücresel ağ üzerinden faydalı uydu bilgileri alır. Cihazınız destekli veri almadığı takdirde mevcut uyduları tespit etmeye çalışır. Destekli veriler ile cihazınız faydalı olabilecek uyduları yani cihazınızla dünyanın aynı kısmında bulunan uyduları belirleyebilir. A-GPS lokasyonla ilgili hesaplamaları önemli ölçüde hızlandırır.
    A-GPS bir ağ servisidir. Servis sağlayıcıya özel A-GPS ayarları mevcut olmadığı takdirde A-GPS'i destekleyen cihazlarda varsayılan servis olarak kullanılır.
    A-GPS tüm ülkelerde bulunur ve belirli operatör servislerine bağlı değildir.

A-GPS’in sunduğu avantaj ve faydalar nelerdir?

A-GPS cihazın uydu bağlantısını GPS’e göre daha hızlı ve daha güvenilir bir biçimde kurmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin; konumlandırma baştan başlatma halinde yani GPS bağlantısı uzun bir süredir kesik olduğunda ya da kullanıcı farklı bir ülkeye seyahat ettiğinde daha hızlı elde edilir.
    A-GPS ile GPS bağlantısı kurmak için gereken süre önemli ölçüde azalır. GPS kullanan bir cihazın baştan başlatma halinde GPS bağlantısını kurması dakikalar alırken A-GPS gerekli süreyi saniyelere indirir.
    Buna ek olarak A-GPS İlk Sabitleme Zamanı (Time To First Fix - TTFF) olarak bilinen ve cihazın dünya çapındaki birçok coğrafi bölgede mevcut konumu bulması için gereken süreyi de azaltır.
    GPS’te A-GPS için de geçerli olan bazı sınırlamalar bulunur. Örneğin; binalar doğal engeller hava koşulları ve kullanıcının bulunduğu yer sinyallerin erişilebilirliği ve kalitesi binalar Kapalı bir alandaysanız açık alana çıkın. Elinizle cihazınızın alt kısmındaki GPS alıcısını kapamadığınızdan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nöbetçi_Navia -- 2 Kasım 2008; 22:40:51 >

• geçen hafta içi istanbuldaydık,
    Navia da Igo2006 ile dolaştık.
    Çok kolaylık oldu,

sadece 2 sorun çıktı.

TEM de Büyükççekmece tarafına giderken, sağımızda dolmuşların gittiği yol vardı (sanırım bağcılar) devamlı o yola sokmaya çalıştı bizi.
    ISTOÇ 12 nolu kapıya giderken (Aksaraya giden otoyolda) olmayan bir viyadükten sağa dönmemizi istedi, o viyadük yoktu, mecburen ilerledik, ilerde mahalle içine girip, geri döndük, diğer viyadüğü bulduk, öyle gidebildik.

genelde olumluydu.

selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 2 Kasım 2008; 22:47:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nöbetçi_Navia

Alıntı yaparak A-GPS nedir;

Yardımlı GPS nedir?

Yardımlı Global Konumlandırma Sistemi (A-GPS) uyduların tespit edilmesinde cihazınıza destek olur. A-GPS kullanırken cihazınız yardımcı veri sunucusundan hücresel ağ üzerinden faydalı uydu bilgileri alır. Cihazınız destekli veri almadığı takdirde mevcut uyduları tespit etmeye çalışır. Destekli veriler ile cihazınız faydalı olabilecek uyduları yani cihazınızla dünyanın aynı kısmında bulunan uyduları belirleyebilir. A-GPS lokasyonla ilgili hesaplamaları önemli ölçüde hızlandırır.
    A-GPS bir ağ servisidir. Servis sağlayıcıya özel A-GPS ayarları mevcut olmadığı takdirde A-GPS'i destekleyen cihazlarda varsayılan servis olarak kullanılır.
    A-GPS tüm ülkelerde bulunur ve belirli operatör servislerine bağlı değildir.

A-GPS�in sunduğu avantaj ve faydalar nelerdir?

A-GPS cihazın uydu bağlantısını GPS�e göre daha hızlı ve daha güvenilir bir biçimde kurmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin; konumlandırma baştan başlatma halinde yani GPS bağlantısı uzun bir süredir kesik olduğunda ya da kullanıcı farklı bir ülkeye seyahat ettiğinde daha hızlı elde edilir.
    A-GPS ile GPS bağlantısı kurmak için gereken süre önemli ölçüde azalır. GPS kullanan bir cihazın baştan başlatma halinde GPS bağlantısını kurması dakikalar alırken A-GPS gerekli süreyi saniyelere indirir.
    Buna ek olarak A-GPS İlk Sabitleme Zamanı (Time To First Fix - TTFF) olarak bilinen ve cihazın dünya çapındaki birçok coğrafi bölgede mevcut konumu bulması için gereken süreyi de azaltır.
    GPS�te A-GPS için de geçerli olan bazı sınırlamalar bulunur. Örneğin; binalar doğal engeller hava koşulları ve kullanıcının bulunduğu yer sinyallerin erişilebilirliği ve kalitesi binalar Kapalı bir alandaysanız açık alana çıkın. Elinizle cihazınızın alt kısmındaki GPS alıcısını kapamadığınızdan emin olun.

NS-1020'de bu sistem var mı? şu tanımdan anladığım kadarı ile yok gibi görünüyor çünkü ben cihazı açtığımda bir-iki dk sürüyor uyduya bağlanması :)

• Bende de 1-2 dakikada bağlantı sağlıyor. Daha hızlı bağlanması gerekiyor mu bilmem, benim için şu anki bağlantı bile oldukça iyi ve de hızlı.
  • Buna mukabil Time To First Fix2 - TTFF2 yani teknik adı ile SirfİnstanFixII kabiliyetli cihazlarda artık bu bekleme süreleri 5-20sn arasına inmiş durumda.Yani eski nesil Time To First Fix'e göre evet A-GPS avantajlı (ancak bir cep telefonu değilde PND ise mutlaka bir yerden net'e bağlamak gerekiyorki güncellesin) ancak hala kat etmesi gereken biraz yol var.

Ayrıca lütfen tüm PND'lerde GPS sinyali fix edilmeden aracınızı hareket ettirmeyiniz,aksi halde bu bekleme süreleriniz dahada uzayacaktır.

Kolay gelsin
  • NS-1020 almaya tam niyetlendim şimdi de Black Edition fısıltıları başladı. Eee çıktı mı şimdi Black Edition, yoksa ne zaman çıkıyor. O kadar bekledik bekledik, bari en güncel en son nesil bir ürün alalım.

Ne zaman çıkıyor Black Edition?!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ascentarium

NS-1020 almaya tam niyetlendim şimdi de Black Edition fısıltıları başladı. Eee çıktı mı şimdi Black Edition, yoksa ne zaman çıkıyor. O kadar bekledik bekledik, bari en güncel en son nesil bir ürün alalım.

Ne zaman çıkıyor Black Edition?!

Merhaba Ascentarium,

Ben fuarda sormuştum ne zaman çıkacak bu ürünler diye. Daha sonradan telefonla da aradım belki bi değişiklik olmuştur diye. Bugünün tarihiyle 1-1,5 içerisinde çıkacak diye duydum.
    Bende NS-1020 yi satıp yeni cihazlardan alacağım zaten :)
  • Teşekkürler XMLB.. Bekleyelim bakalım neler göreceğiz. Bu arada 1090 denilen model bu Black Edition'mıdır yoksa bu da mı farklı hepten? Bir de acaba Black Edition modelinin özellikleri (daha doğrusu 1020 karşılaştırmaları) mevcut mudur? Ona göre ne ile karşılaşacağımız hani şimdiden bilsek diyorum
  • quote:

Teşekkürler XMLB.. Bekleyelim bakalım neler göreceğiz. Bu arada 1090 denilen model bu Black Edition'mıdır yoksa bu da mı farklı hepten? Bir de acaba Black Edition modelinin özellikleri (daha doğrusu 1020 karşılaştırmaları) mevcut mudur? Ona göre ne ile karşılaşacağımız hani şimdiden bilsek diyorum

NS-1020 piyasaya sunduğumuz ilk cihazdı ve artık bundan sonra satışta olmayacak...
    Bu model yerine NS-1090 ve CeBit de tanıtmış olduğumuz modeller yer alacak... Fuarda tanıtmış olduğumuz bu yeni 4 modelde ise Navia Black Edition yazılımı olacak... Navia Black Edition ve Navia normal sürüm arasında ki farkları ilk fırsatta (umarım yarın zamanım olur) burdan aktarmaya çalışacağım...

Herkese iyi geceler...

• quote:

quote:

Teşekkürler XMLB.. Bekleyelim bakalım neler göreceğiz. Bu arada 1090 denilen model bu Black Edition'mıdır yoksa bu da mı farklı hepten? Bir de acaba Black Edition modelinin özellikleri (daha doğrusu 1020 karşılaştırmaları) mevcut mudur? Ona göre ne ile karşılaşacağımız hani şimdiden bilsek diyorum

NS-1020 piyasaya sunduğumuz ilk cihazdı ve artık bundan sonra satışta olmayacak...
    Bu model yerine NS-1090 ve CeBit de tanıtmış olduğumuz modeller yer alacak... Fuarda tanıtmış olduğumuz bu yeni 4 modelde ise Navia Black Edition yazılımı olacak... Navia Black Edition ve Navia normal sürüm arasında ki farkları ilk fırsatta (umarım yarın zamanım olur) burdan aktarmaya çalışacağım...

Herkese iyi geceler...

Ama siz hala 1020'ler bozulduğunda servis hizmeti veriyor olacaksınız değil mi? :S

• quote:

quote:

quote:

Herkese iyi geceler...

Ama siz hala 1020'ler bozulduğunda servis hizmeti veriyor olacaksınız değil mi? :S

NS-1020 tüm ürünlerde olduğu gibi 2 yıl boyunca garanti kapsamında olacak... Yani garanti süresince herhangi bir sorun yaşadığınız da yine servis hizmetimizden yararlanacaksınız...

• quote:

quote:

Herkese iyi geceler...

farkları yazmaya bugün zamanınız olabilecek mi? Acaba bunlara sitenizde yer vermeniz mümkün müdür? Seçilen modelleri karşılaştırma yapabilse, ihtiyaçlarımıza göre kendimize uygun modeli belirleyebilsek...

NS-1090 ve CeBİT yeni modellerinizi sitenizde görebilecek miyiz? Bu durumda sizden hem donanım (NS-1090 ve diğerleri) hem de yazılım (Navia Black Edition) karşılaştırmalarını alabilir miyiz?

(çok şey mi istemiş oldum acaba?!)

• Harbiden çok şey istemişsin ascentarium Ben navia 1020 kullanıcısıyım. cihazı kullanmayı bu forumu okuyarak öğrendim diyebilirim Şu an kullandığım yazılımdan yana bir sıkıntım olmadı. yeni bir yazılım ihtiyacı da hiç duymadım. Fakat yenilikler sanıyorum her zaman ilgi çeker. Cebitte yenilikleri görmeye gitmeyi çok istemiştim fakat mümkün olmadı. Yeni yazılım ve cihazlar çok övüldü görenler tarafındann. Bu yüzden biraz beklemek gerek.
  • (darksideofexistence)
    Dostum, çok kısa ve net soracağım?

memnun musun 1020'den? Aşağı yukarı kararı mı vermiş bulunmaktayım ve 1020 almayı ben de düşünüyorum. 1020-1020A-1020R modelleri arasında ne fark var? Evo aboneliğinden almayı düşünüyorum, burada verilen hangi modelidir acaba?
  • quote:

(darksideofexistence)

memnun musun 1020'den? Aşağı yukarı kararı mı vermiş bulunmaktayım ve 1020 almayı ben de düşünüyorum. 1020-1020A-1020R modelleri arasında ne fark var? Evo aboneliğinden almayı düşünüyorum, burada verilen hangi modelidir acaba?

Selamlar,

bende EVO dan aldım bugün geldi cihazım :)

1020 R nin tek farkı kırmızı olması, 1020A nın farkıda avrupa haritası olması diye biliyorum.

Cebitte yeni cihazları gördüm ancak inceleme şansım olmadı, biraz bekledim çıkmasını, çıkmayıncada 1020 yi alıverdim :)
  • Siyah daha güzel, Kırmızıyı pek düşünmem. Avrupadada kullanmayacağıma göre, standart 1020 uyar o zaman bana. Ben de hemen yazılayım Evo'ya. highjacker, bilgi içiçn teşekkürler ...
  • quote:

(darksideofexistence)

highjacker benden önce cevap vermiş zaten sorularına. Daha önce de belirttiğim gibi, kişisel anlamda cihazdan oldukça memnunum. Eminim sende memnun kalacaksındır. şimdiden hayırlı olsun derim. İyi günlerde kullan.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.