Şimdi Ara

Navigasyon cihazımın içinde (galiba) radar bulma özelliği var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
16.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar navigasyon cihazı aldım menüde şu şekilde yazılar var:

Hız Kamerası Uyarısı

(açıklaması)Bu özellik, bir yol emniyet kamerasına yaklaşırken uyarı almanızı sağlar.Bu özelliğin, kullandığınız ülkede yasal olması sizin sorumluluğunuzdadır.....

Bahsi geçen hız kamerası radar mı oluyor?Forumun navigasyon kısmında cihazla ilgili 9 sayfa yazı okudum ama bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi bulamadım.Acaba içinizde ayrıntılı bilgiye sahip olanınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 15 Kasım 2009; 23:33:10 >

• Yurt dışında çalışan bir özellik, o özelliğin çalışması için radar kamerasının cihaza bilgi göndermesi gerek, şimdilik bildiğim kadarı ile bu yok...
  • Açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla radarı tespit ediyor. Boş bir zamanında radar olan bir yeri tespit edip orada deneyebilirsin. Ancak radarların bu tip cihazları tespit etmede karşı tedbirleri varsa cezası epey fazla diye hatırlıyorum.
  • Öyle çılgınca hız yapan biri değilim ama bazende insan ister istemez düz ve geniş yollarda 130-140 a falan çıkıyor.mesafe uzun olunca sürekli 90 la gitmek pek sağlıklı olmuyor .böyle bir uyarı sistemi varsa kötüye kullanılmadığı sürece güzel olur.
  • Bu özellik hız kamerasını tespit etmez. Sadece önceden işaretlenmiş hız kontrolü yapılan noktalara gelirken uyarır. Hemen hemen her navide vardır.

Nette bu gibi dosyalar dolaşıyor. Siz de alıp üstüne ilave noktalar işaretleyebilliyorsunuz. O noktaya gelince navi uyarı veriyor. Şu kadar km sonra hız kamerası diye...

Ya de kendiniz radar olduğunu bildiğiniz noktaları işaretleyebilirsiniz. Oralara gelince siz unutsanız bile navi hatırlatır.

IGO8'de content/speedcam/speedcam.spdb dosyası.

POI gibi yani... Aynı mantık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 15 Kasım 2009; 23:51:54 >
  • Dogru radarlari gosterir ama Yurt disinda bulunan sabit radarlari.Bu tarz radarlar ulkemizde de varsa ( bilmiyorum cunku) onlarida gosterir.Ama hareketli radarlari,yani polis arabalarinin icine gizlenen,ve belirli saatlerde belirli yerlerde bulunan radarlari gostermez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Bu özellik hız kamerasını tespit etmez. Sadece önceden işaretlenmiş hız kontrolü yapılan noktalara gelirken uyarır. Hemen hemen her navide vardır.

Nette bu gibi dosyalar dolaşıyor. Siz de alıp üstüne ilave noktalar işaretleyebilliyorsunuz. O noktaya gelince navi uyarı veriyor. Şu kadar km sonra hız kamerası diye...

Ya de kendiniz radar olduğunu bildiğiniz noktaları işaretleyebilirsiniz. Oralara gelince siz unutsanız bile navi hatırlatır.

ben yazacaktım, usta yazmış.. sözün sonu budur..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç içinde Gps kayboldu sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eds gibi kamera ile ölçüm yapan cihazları kasdediyor olmalı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginu

quote:

Bu özellik hız kamerasını tespit etmez. Sadece önceden işaretlenmiş hız kontrolü yapılan noktalara gelirken uyarır. Hemen hemen her navide vardır.

Kesinlikle budur. Cihazınızın markası nedir bilmiyorum her speed text dosyası her cihazla uyumlumu bilmiyorum ama Türkiye üzerinde kayıtlı yüzlerce hız kamerasının nokta koordinatları ve detaylı açıklamalar için linki ziyaret edebilirsiniz.
    TIKLA
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• teşekkürler konu anlaşılmıştır.radar haritasını yükleyelim bari, kâr kârdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

Orijinalden alıntı: enginu

quote:

Kesinlikle budur. Cihazınızın markası nedir bilmiyorum her speed text dosyası her cihazla uyumlumu bilmiyorum ama Türkiye üzerinde kayıtlı yüzlerce hız kamerasının nokta koordinatları ve detaylı açıklamalar için linki ziyaret edebilirsiniz.
    TIKLA

benim cihazın menüsü.bu kadar açıklama ile ben bile yüklerim bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Eds gibi kamera ile ölçüm yapan cihazları kasdediyor olmalı ...

bencede
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Çoğu yanlış yorumlamış. Açıklayayım Hız kamerası Uyarısı çalışma prensibi söyledir. Maps de işaretlenmiş bölgeye yaklaştığınızda uyarı verir. Eğer o bölgedeki hız limitinden hızlı gidiyorsanız daha yüksek uyarı verir. Radar tespit sistemi değildir. Hız kameraları işaretlenmiş maps paketleri nette vardır yükleyince sizde de olmuş olur ayrıca sizde işaretleyerek geliştirmiş olursunuz. Bir çok navigasyonu inceledim radar tespit sistemi barındırmıyor. Tespit edebilmesi için çok iyi radar dalgalarını uzaktan alıp uyarması için sistem olmalı üzerinde. Bu açıklamalarımdan şuna geliyoruz hız kamerası uyarısı tespit sistemi değil hatırlatma sistemidir ve yasaldır. Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.