Şimdi Ara

Ne kadinlar gunuymus ya! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
4
Favori
27.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Feminist düşünce tarzı dünya üzerinden acilen silinmesi lazım. Düşünce basit şekilde kadın erkek eşitliğini savunurken, kafadan kontak bazı kadınlar, kadınların erkeklerden üstün oldğunu, erkekler olmadan da yaşayacağını, hatta ve hatta erkekler ölsün gözü ile baktıklarını değinmeden geçinmeyeceğim.

Hak olarak eşitiz ama vücut gücü, beyin yapısı gibi şeylerden eşit değiliz ne yazık ki. Birbirimizden çok farklıyız. Misal bir feminist kadına inşaatta 2 gün tuğla taşıt ertesi gün ağlar bu erkeğin işi diye. Hani nerede eşitlik? Ama erkek o işi senelerce yapar. Çünkü vücut yapısı farklı. Hadi yapsın kadın bakayım uzun tır şoförlüğü göreyim. Kadınlar refleks konusunda erkeklerden çok üstün olmalarına rağmen dikkat konusunda sıkıntılılar. Full otomatik araba bile süremiyorlar dikkatleri dağıldığında. Yine karar mekanizması erkeklerin daha öndedir. O yüzden ceolar hep erkeklerden oluşur. Yönetim kurulunda kadınlar mevcuttur ama son karar her zaman erkekten çıkar. Çünkü iş dünyasında analiz yapma yeteneği erkekte vardır.

Burada kadınları aşağıladığım düşünülmesin. Ne demiş Neşet Ertaş '' kadınlar insan biz insanoğluyuz '' diye. Haklı ama feministlik düşüncesi ile kafayı bozmuş bazı topluluklar kadın erkek arasındaki eşitliği asıl bozan topluluktur.

• Feminizm, bir boka yaramayan bazı dişi görünümlü mahlukatların oraya buraya sıçrattığı bir pislik parçasından öteye gitmeyen asalak bir ideolojidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skbdyı S kullanıcısına yanıt
    Hocaya saygısızlık olur diye kısa kestim hocam ama çıldırdım ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Bugün bir kızla tartışmaya girdim. Kadınlar günü olayını abartmışlardı. Neden erkekler günü yok dedim. Emekçi kadınlar öldüğü için bu gün ilan edildi, emekçi erkekler de ölürse onlar içinde gün ilan edilir dedi. Yemin ederim nasıl sinirlendim dersteyiz diye laf etmedim
    Somada vefat edenler emeksiz miydi.
    Boyle tipleri g.t etmek farz

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Ahahahah bak hemen bahaneler hazirlanmis erken evlilikmis zengin aileymis cart curt ya butun bilim adamlari zengin aile cocugu mu felsefecilere bak dusunen adamlar parayla mi hayir beyinle neden felsefeciler filozoflar hep erkek ? aileleri zengin diye daha mi iyi dusunuyolar ahahahahah hadi madem oyle senin kalbini kirmayayim suan sartlar esit diyelim peki neden is hayatinda hep erkekler on planda kadin markalarinda bile ust duzey yoneticiler erkek neden cunku siz tuketimde olmayi seciyosunuz misal teknolojiyi cozum odakli degil instagrama hemcinsinizi catlatmak icin foto atarak kullaniyosunuz veya yediginiz yemegi cekerek bu forumda yazmaniz bile web programcilari yazilim dillerini yapan erkekler sayesinde yani instagrami neden bir kadin yapmadi ? birsuru kadin yazilimci var cunku sizler icin uretmek degil tuketmek daha cazip geliyor

Ben zaten kadinlar her alanda yok demiyorum futbolda bile varlar ama erkekler her konuda daha baskin kadinlar duygusal denir ya sair tabi ki kadin var ama cevrene sair ve yazar ismi sor 10 kisiden 10 u sana erkek sair veya yazar ismi soylicek denemesi bedava

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    bende oyle dusunuyorum neset ertas rahmetlinin sozune katiliyorum ama bu suan ki birak feministleri feminaziye bulasmamis kadinlar bile kendilerini hint kumasi goruyor erkek olmadan yasariz felan hatta brezilyada erkeksiz koy de yasam kurmaya baslamislar hepsi kadin 1 yil kota verdim 1 yil sonra o koy dagilacak belki zaman asimina ugrar bellki daha erken ama imkansiz bunlar bos muhabbetten baska birsey degil

• BigMuffin kullanıcısına yanıt
    eli kanamis feministin xd

• Özellikle sosyal medyanın yayılmasıyla bu tip günler gereğinden fazla abartılmaya başlandı. Mesela bugün "Kadınlar Günü" ya yok ülkeyi kadınlar yönetsin yok kadınlar şöyledir böyledir. Aslında bunu diyerek cinsiyetçilik ve pozitif ayrımcılık yapıyorlar. Sözde eşitlik derler ama böyle biraz cesaret ve güç kazanınca kendi lehlerine ayrımcılık yaparlar. Bunu sadece kadınlar için demiyorum erkeklerimiz de aynı bok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skbdyı

Ahahahah bak hemen bahaneler hazirlanmis erken evlilikmis zengin aileymis cart curt ya butun bilim adamlari zengin aile cocugu mu felsefecilere bak dusunen adamlar parayla mi hayir beyinle neden felsefeciler filozoflar hep erkek ? aileleri zengin diye daha mi iyi dusunuyolar ahahahahah hadi madem oyle senin kalbini kirmayayim suan sartlar esit diyelim peki neden is hayatinda hep erkekler on planda kadin markalarinda bile ust duzey yoneticiler erkek neden cunku siz tuketimde olmayi seciyosunuz misal teknolojiyi cozum odakli degil instagrama hemcinsinizi catlatmak icin foto atarak kullaniyosunuz veya yediginiz yemegi cekerek bu forumda yazmaniz bile web programcilari yazilim dillerini yapan erkekler sayesinde yani instagrami neden bir kadin yapmadi ? birsuru kadin yazilimci var cunku sizler icin uretmek degil tuketmek daha cazip geliyor

Ben zaten kadinlar her alanda yok demiyorum futbolda bile varlar ama erkekler her konuda daha baskin kadinlar duygusal denir ya sair tabi ki kadin var ama cevrene sair ve yazar ismi sor 10 kisiden 10 u sana erkek sair veya yazar ismi soylicek denemesi bedava
    Dediğimi okumadın sanırım, kadın bilim insanları zengin aile çocuğuydu dedim ben, çünkü diğerleri eğitim görmüyordu. Eğitim görmeden, okuma yazma bilmeden ne yapabilmeyi planlıyorsun?

Ayrıca neden kadın olduğumu düşünerek yazdın bilmiyorum, erkeğim ben de, sadece Dünya nüfusunun yarısından nefret etmiyorum, ve asosyal bir misogynist değilim, sevgilim ve sevdiğim kız arkadaşlarım var, iddia ediyorum ki hepsi de senden başarılıdır.

Benim için kadınlara karşı bu kadar nefreti olan ve önyargıları olan bir insanın hayatında başarılı olma ihtimali bile yoktur, çünkü biraz başarılı olsan çevrende pek çok zeki ve başarılı kadın olur.

Mesela sevgilisi olan bir insan direk tüm kadın cinsiyetine laf atar mı? Atmaz, demek ki yalnızsın. İyi bir şirkette iyi pozisyonda çalışan bir insanın başarılı kadınlar görmeme ihtimali var mı? Yok, demek ki kötü bir işte çalışıyorsun. İyi okullarda okumuş birinin zeki ve alımlı kızlar görmemiş olma ihtimali var mı? Yok, demek ki eğitim hayatın da çöp. Gerek Türk, gerek yabancı, ben şimdiye kadar kadın düşmanı olup da sosyal ve başarılı olan tek bir insan görmedim. Hep neckbeard diye tabir edilen insanlarsınız dünya çapında, kesinlikle senin de farklı olduğunu düşünmüyorum.

Hatta başlamışken biraz daha tahmin yapayım, söylersin bakalım kaç tanesi tutuyor.

Futbol seviyorsun, fanatiksin.

Üniversite mezunu değilsin, belki dandik bir okulda öğrencisin.

Hayatında hiç kız arkadaşın olmadı.

Hiç sevişmedin.

Hiç öpüşmedin.

Dindarsın.

Ailen AKP ya da MHP li.

Yukarıda yazdığım şeyin çoğunun doğru olduğuna eminim, hatta öyle ki yalanlarsan çirkefleşeceğini düşüneceğim. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş, nerede başarısız, yalnız, asosyal insan varsa sindiremiyor bunu, hayatını düzeltmeye çalışacağına sadece kıskançlıktan kuduruyor. Yalan mı yazdıklarım, söyle yalansa. Senin gibi insanları ben ne okurken gördüm, ne işimde gördüm, çünkü yoksunuz abicim siz, toplumdan dışlanmışsınız. Senin gibi toxic insanı kim sevsin?

Ha bir ihtimal daha var, o da troll olma ihtimalin, ki umarım öyledir, en azından Türkiye'nin geleceği bir tık daha parlak olur bu şekilde.

• Bizde 9 marti erkekler gunu yapalim gardaslarim
    Pasta kola alir yeriz kadinlara nispet olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    İyide hocam atladığınız bir nokta var belki ben yanlış düşünüyorumumdur ama ben anlatayım siz yorumlayın sanki kadınlar için dediğiniz olumsuz durumlar sonsuzdan beri var gibi varsayıyorsunuz ama bu evren big bang dediğimiz şeyden sonra oluşmadı mı ilk başta her şey tamamen cansızdı yani kımsenin kimseye baskı yapamayacağı var olmadığı bir yerden başladık sonra cansız organizmalar canlı organizmalara evrildi ve şimdiye geldik peki bu koca süreçte neden kadınları baskılayan toplum kurallarını erkekler kadınlara dayattı da kadınlar erkeklere dayatamadı neden erkekler kadınların erkekler için var olduğunu söyleyen kadınları sindiren mitolojiler uydurdu ve topluma kabul ettirdi de kadınlar erkeklere ettiremedi neden erkekler neredeyse her alanda dominant taraf oldu da kadınlar olamadı erkekler tüm bunları fiziksel olarak güçlü oldukları için mi yaptılar hiç sanmıyorum çünkü bunları yapan erkekler fiziksel olarak erkekler arasındaki en güçlü erkekler değildi fiziksel olarak güçlü olmaları yardımcı bir etken olsada birincil etken bu değildi bence eğer kadınlara bir baskı haksızlık yapıldıysa bunun erkekler tarafından değil evrimsel süreç tarafından evren tarafından yapıldığını düşünüyorum ben kadın bir kadın düşmanı değilim birgün bu soruları mantıklı bir sekilde cevaplarsam tamamen fikirlerim değişebilir ki bu fikirlerime rağmen bile kadın düşmanı değilim ama bazı şeylere bazılarının eğilim farkı olduğu düşüncesindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 9 Mart 2019; 1:2:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

İyide hocam atladığınız bir nokta var belki ben yanlış düşünüyorumumdur ama ben anlatayım siz yorumlayın sanki kadınlar için dediğiniz olumsuz durumlar sonsuzdan beri var gibi varsayıyorsunuz ama bu evren big bang dediğimiz şeyden sonra oluşmadı mı ilk başta her şey tamamen cansızdı yani kımsenin kimseye baskı yapamayacağı var olmadığı bir yerden başladık sonra cansız organizmalar canlı organizmalara evrildi ve şimdiye geldik peki bu koca süreçte neden kadınları baskılayan toplum kurallarını erkekler kadınlara dayattı da kadınlar erkeklere dayatamadı neden erkekler kadınların erkekler için var olduğunu söyleyen kadınları sindiren mitolojiler uydurdu ve topluma kabul ettirdi de kadınlar erkeklere ettiremedi neden erkekler neredeyse her alanda dominant taraf oldu da kadınlar olamadı erkekler tüm bunları fiziksel olarak güçlü oldukları için mi yaptılar hiç sanmıyorum çünkü bunları yapan erkekler fiziksel olarak erkekler arasındaki en güçlü erkekler değildi fiziksel olarak güçlü olmaları yardımcı bir etken olsada birincil etken bu değildi bence eğer kadınlara bir baskı haksızlık yapıldıysa bunun erkekler tarafından değil evrimsel süreç tarafından evren tarafından yapıldığını düşünüyorum ben kadın bir kadın düşmanı değilim birgün bu soruları mantıklı bir sekilde cevaplarsam tamamen fikirlerim değişebilir ki bu fikirlerime rağmen bile kadın düşmanı değilim ama bazı şeylere bazılarının eğilim farkı olduğu düşüncesindeyim
    Bunların hepsi tahmin, arkeoloji lisans ve yüksek lisansı olan arkadaşım ve yine arkeolojiyle ilgilenip derslerini almış dergilerini okumuş bir sevgilim olduğu için, ve hepsinin üstüne kendim de ilgili olduğum için uzman görüşlerine bir nebze hakimim, en azından hobi bazında.

Söylenilen erkekler kadınlardan daha güçlü kadar basit değil, göçebe olduğumuz dönemlerde patriarki olmadığı çokça konuşulan bir teori. Patriarki daha çok yerleşik hayattan, çiftlerin aynı evde yaşamaya başlamasından sonra gelişti diye düşünülüyor.

Bunun haricinde kadınların genelde hamile ve çocuk bakıyor olduğunu düşünürsen o zamanlarda, erkekler toplu avlanıp sosyalleşirken, hem fiziksel hem bilişsel kabiliyetler geliştirirken kadınların evle ilgilenmesi gerekiyordu, biyolojimiz açısından bu gerekliydi. Bu durum da yine erkekleri daha aktif bir role sokuyor. Zayıf düşen, yardıma muhtaç olan kadın neslin devamını sürdürürken erkeklerin de bu durumda kadını koruması gerekiyor, yani pasif-aktif durumu en baştan buradan geliyor. Ama buna rağmen geçmişte kadınlar el üstünde tutulduğu, kutsal görüldüğü, mucize olarak görüldüğü dönemler var.

Her şey üremeyle ilgili. Bu kadının güvende saklanması, erkeğin de onu beslemesi gerektiği tüm üreme sistemlerinde erkek aktif rolde. Ama başka türlerde, mesela bazı örümcek türlerinde dişi direk erkeği yiyor üreme sonrasında o besini doğrudan almak için. Sistem benzer aslında, ama uygulanması farklı, o yüzden dinamik değişiyor.

Çok değil, bundan 100 yıl önceye bile baksan evli kadınların devamlı hamile olduğunu görebilirsin. Benim babaannem bile 10'dan fazla kez hamile kalmış. E kadınlar bunu yaparken erkeklerin daha aktif bir hayatları olması, çalışması, kendilerini geliştirmesi, hayatı öğrenmesi de onları daha üretken yapıyor, çünkü kadın zaten bir şey üretiyor, bebek.

Peki bizim yaşadığımız çağda ne oluyor? Kadınlar çok daha az çocuk yapıyor (doğu haricinde, ki zaten doğuda kızların okuması hala doğru bulunmuyor, evinde çocuğuna baksın deniliyor ki bu geçmişimize biraz daha ışık tutuyor), fiziksel güce eskisine göre çok daha az ihtiyaç duyuluyor, dışarıda tehlikeler yok, kızların eğitim şansı oluyor ve pek çok kurum hiç ayrıcalık yapmıyor. E durum böyleyken de dinamiklerin yavaş yavaş değişmesi normal. Şartlar eskisi gibi değil.

Şuan ki patriarki tamamen geçmişimizin izleri, toplumsal roller öyle kolay kolay kırılmaz, ama ben bizim toplumumuz için, en azından gelişmiş ülkelerde, bu olayın maksimum 50 yıl içinde yok olacağı görüşündeyim, ki 50 yıl insanlık tarihi içinde çok kısa bir süre.

Son olarak erkekler böyle yaptı, kadınlar böyle yaptı tarzı konuşmuşsun biraz. Bu herhangi bir cinsiyetin suçu değildir, zira her birey farklıdır ve devamlı bazı bireyler ölürken yenileri doğar, bunlar bizim dönemsel adaptasyonlarımızdır. Mesela bu düzende erkeğin çalışıp kadının evde kalmasını isteyen erkek ne kadar suçluysa, hayattaki tek amacı bir an önce evleneyim de çocuk yapayım olan, hayatında yüksek yerlere ulaşma gibi hedefleri olmayan kadınlar da suçludur. Yani burada bir suçlu aramıyoruz, direk olaylar bu şekilde gelişmiş.

Tabi konuyu açan arkadaşın durumu geçmiş kültürle bile açıklanabilecek bir şey değil, direk hormonları bir kadınla seviş diye bağırırken kendi eksiklikleri yüzünden bunu başaramaması ve bunun psikolojisi üzerinde etkisi.

• Olmayan beynine kıvılcım atıyorlar neden hepsi erkek çünkü kadın bilmez anlamaz yapamaz diye diye sindirmisler.

Dünya yuvarlak diyen ilk kisi kadın öldürmüşler sonradan ortaya çıkıyor tarihi buluntular da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Good_Library

Kafanızı nereye çevirirseniz çevirin göreceğiniz her şeyi erkekler inşa etmiş/üretmiştir. Kiğılının reklamını gördüm bugün yöneticilerin sadece %17 kadın diye. Madenlerde çalışanların, her gün kafasının üzerinden mermiler geçerken/suriyede yanarken ülkesini savunanların hepsi erkek, bunu önemsemezler.
    Bu konuda netim eğer kadınlar uygarlığın nimetlerinden faydalanmak istiyorlarsa uygarlığı var etmek için ödenmesi gereken bedelden de pay alacaklar nokta
    Kafanız çalışmıyor galiba kadınlar da iş istiyor imkân istiyor.

Kadından şu olur mu sen elinin hamuru.ile karışma diyeceğinize onlarada imkan verin.

Kadından asker olmaz kadından bilmemne olmaZ diyediye.

Orta Asya'da Türk kadını devletin başına geçip yöneten yeri gelir Atina binip savaşan bireydi. Sonradan ne olduysa değişti.

• skbdyı S kullanıcısına yanıt
    La âz oku oku. Radyoaktif deneyler yüzünden olen kadındı röntgen çektiriyor isen kadın sayesinde.

Ama o.kadin Zengin ailenin kızı idi eğitim görmüştü.

Senin kızın olursa inşallah iyi eğitim aldirirsin da mucit olur şair olur cerrah olur.

• Birde çalışmak zor gelen varsa biraksin ev erkeği olsun eşi çalışsın ozaman görsün kadın olmak nasılmış.

Evde çoluk çocuk uğraşsın evin her ihtiyacına koşsun yemektir ütü bulaşık çamaşır evin Erzak.ihtiyaci karsilasin temizlik yapsın SONRA gece de kadın gelsin yat beni mutlu et desin bunca yorgunluğa onuda yapıyor ise helal olsun diyeceğim. Ama yapamıyor ise de. ne karısı pata kute dovsun yada trip atsın.

Erkek böyle yapıyor. Ben gündüz çalışıyorum sen evde rahatsin hala.neden.ruh gibisin diyen erkelerin tersine hayat yaşaması gerek.

• Dünyayı kadınlar yönetse 1 sene bile dayanmaz bütün devlet sistemleri çöker ve yozlaşır.

• kadınlar günü nedir diye sorsanız bir çok kadın bilmeyecektir

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.

yani böyle bir günün kutlanması yas olmalı değil mi ?
    ama tamamen insanlara para harcatma için aslından uzaklaştırılmış bir gün olmuş
    kadın çiçektir ,böcektir söylemleri ise genelde kadınları kendine çekmek için kullanılan sözlerden öte bir şey değildir
    dikenli çiçek ,sokan böcek yok mu sanki ?

iyi kadınlar için zaten tek günün hiçbir anlamı yoktur ,hem kendisi her zaman mutlu mesut ,hemde çevresindekilere sürekli bunları yaşatıyordur

• Hocam yüksek yerlerde erkeklerin olmasının sosyolojik sebepleri var biraz araştır. Verdiğin örnekler 1800'lerde okuma yazma bilen zenci yok bunların hepsi cahil demek gibi bir şey. Kadınlar daha 1900'lerde medeni kanunla ilk defa bazı ülkelerde kanun önünde erkeklerle eşit sayılıp oy kullanabilmeye başladılar yani daha 100 küsür yıl olmuş, binlerce (sapienslerden önceki insanlarıda katarsanız milyonlarca) yıllık erkek egemenliğinin getirileriyle 100 yıllık kadın özgürlüğünün getirilerini kıyaslayamazsın. İnstagram kızlarını ve çirkef iftiracıları saymazsan bu ülkede kadın olmak gerçekten de zor bence. 3. derece feminizme olan nefretinizi bütün kadınlara uygulamayın. Forumda kadın düşmanlığı popüler oldu tabi forum nüfusunun çoğu daha kadın eli tutmamış olunca böyle teselli bulunması normal.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FloydOne -- 9 Mart 2019; 4:41:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.