Şimdi Ara

Ne olcak benim bu halim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler uzatmadan konuya geçeyim garip bir kafa yapım var.Boy ve kiloya takıntılıyım aşırı şekilde daha çok boya senelerdir aynı. Spora gidiyorum kilom fazla yiyip basıyorum mental sıkıntılar var. Gelecek ve hayat boş Allaha inancım tamdır sporda basarken iman gücü ile basıyorum kilom 95 oldu vücudu zora alıştırmak için yağmurlu günlerde kısa Yada tam tersi sıcak günlerde uzun giyiyorum yatakta bazen saçma hareketler yapıyorum. Otizmli hareketler Kutay yanık motivasyon dinliyorum garip bir kafadayım yardım edin. Arada bağırasım geliyor duvardan duvara vurasım geliyor kendimi her gün aynı videoları ve müzikleri izliyorum bide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cluffy -- 27 Kasım 2023; 8:17:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba forumdaş,

Boy ve kilo sadece kg ve cm ile ölçülebilen nicel özelliklerdir. Hayat bundan ibaret değil. Sağlıklı vücut, sağlam bir karakter gibi nitel özelliklere sahip olmaya bak.

Spora gitmen olumlu. İnançlı olman olumlu. Durumundan haberdar olman olumlu.

O yüzden çok net atlatacağını, her şeyin düzeleceğine inanıyorum.

Sadece sorunu tespit ederken "yalnız" kalma. Mutlaka ki "profesyonel" bir yardım alarak ilerle.

Öncelikle iyi bir araştırma hastanesi bul.

Dahiliye'ye git, sürekli acıktığından kilo veremediğinden bahset, detaylı kan tahlili yapılsın. Eksik mineral-vitamin çıkabilir (istediğin kadar yediğini düşün vücut bir sebepten almayabilir), bakılır bir çaresine

Endokrinolojiye git hormonal bozukluklar ve tiroid bezine bakılsın. Tiroid, hipotalamus, hipofiz vs bunlar çok ama çok önemli. Hem kilo hem duygudurum bozukluğuna sebep olabilir. Yine ona göre tedavi çıkar.

Nörolojiye git yine muayene etsin tetkik isteyebilir.

Böyle bu şekilde donanımsal (!) olarak baktır kendine. Bize de haber et (Sonuçta burası donanımhaber :)

- - - - -

Gelelim psikoloji boyutuna.

Evet motive edecek sözler iyidir. Kitap oku, podcast dinle, doğayı gez vs. bunlar iyi tavsiyelerdir çok da işe yarar (ben de son sıralar işe yaradı, özellikle "Biraz Konuşabilir miyiz" ve "Anlatamadım" podcastleri iyi geliyor.)

Ama işte yetmeyebiliyor. Psikolog piskiyatri desteği de önemli. Bu ayıp değil. Belki yetişkin otizmi gibi ciddi bir boyut vardır belki geçicidir yaşadıkların.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ee şimdi ne olacak?
    12 yıl önce açıldı
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.