Şimdi Ara

NE OLDU NEC NEC DİYORDUNUZ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
6.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herhalde içinizde en çok dvd writer kullanan ve inceleyenlerden biriyimdir.nec 3500,3520,3540 kullandım lg,4081,4082,4163 de kullandım pioneer ve asus kullanan arkadaşlarda vardı inceledim Neclerde kaliteli dvd medya kullanırsan hiç problemsiz.Mesela dün verbatim 16xdvd+r ye 16 hızda yazdım (yaklaşık 5 dakika sürdü) evdeki normal player ve 155 ekranda inceledim cam gibi.Kalite testindende 97 puan aldı.Nec in tek sorunu okuma problemi oda kopyalarda orjinal dvdlerde hiç problem yok.Okuma içinde lite-on veya toshiba deniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rainbow6

bende de nec 3540A var çok ucuza gidip dimond marka boş dvd aldım üzerinde 8x yazıyor nec bunlara 12x hızında yazabiliyor hiç bisorun yok dvdleri hala kullanıyorum vestel divx player de kullandım lg dvdromda da bence çok güzel yazıyor dvd okumada hiç bisorun yaşamadım cd okuma performansı biraz kötü
    bu arada NEC in yeni çıkan modelinde dvd-ram da destekleniyor herkese hayırlı olsun

Rainbow diamond ları nekadar zamandır kullanıyorsun elinde 5-6 aylık veya 1 senelik diamond varmı bozulma falan yapıyormu.Kalite testinde ne yaptı.
  • adı üstünde DVDWriter, bende NEC 3540a var şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. zaten yazıcı olarak kullanıyorum. okuma içinse LG DVDrom var onuda takdir ediyorum çok süper bir performansı var . bu ikili çok iyi iş çıkarıyo. tavsiye ederim.
    LG DVD ROM özellikleri:
    Aygıt Özellikleri
    Sürücü Tanımı HL-DT-ST DVD-ROM GDR8162B
    Sürücü Tarihi 01.07.2001
    Sürücü Sürümü 5.1.2535.0
    Sürücü Sağlayıcı Microsoft
    INF Dosyası cdrom.inf

Optik Sürücü Özellikleri
    Üretici Hitachi-LG
    Aygıt Türü DVD-ROM
    Hız 16x/48x

Aygıt Üreticisi
    Firma Adı LG Electronics
    Ürün Bilgisihttp://www.lge.com/catalog/proddivergent?categoryId=CTG1000500

• Nec dvd gayet iyi yazıyor. LG'ye göre baya hızlı. Fakat lg den yavaş okuyor. Ama amaç dvd yazmak ise dvd-writer da nec iyidir. Bu konuyu uzatmaya gerek yok daha.
  • bitmedi gitti bu nec muamması
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevengeR

OLM ŞU FORUMDA SORUNU ÇIKMAYAN FİRMWİRESİNİ KOVALAMAYA GEREK OLMAYAN TEK YAZICI
    ASUS
    BEN NEC ALACAKTIM YOK DİYE ASUS ALDIM
    ALLAH KURTARMIŞ ARKADAŞ

ABİ BENDE ANLAMAM FİRMWİRESİNİ FALAN GÜNCELLEMEKTEN.
    ALIYIM BARİ Bİ ASUS BENDE DÜŞÜNMİYİM SONRASINI.
  • bende dvd-rom olmadığı için aynı aynı zamanda okutma da yapacağım için
    okuması da iyi olan bi dvd-writer olmalı,asus ta sorun yok gibi ama
    piyasaya lg ve asus un yeni modelleri çıkacak,acaba onlar nasıl olur, beklemek laızm.
  • bende LG nin CD-RW var.

acıkcası bende LG den korktum Daha evime sokmam.

yaşadığım sorunlar.

teknosadan fly marka cd alıp onlara yazıyorum. ( 100 adet 27 milyon )

şimdiye kadar yaklaşık 50 tane cd yazmışımdır. bu LG CD-RW ile.

sorunum şimdi bir cd yi yazdırmaya çalışırken.

hızını aldığı gibi yazmıyor. ( yazarken sesini dinlediğimde sesi gidip geliyor.sanki biraz yazıyor,dinleniyor tekrar devam ediyor gibi.) zorlanıyor sanki.

ve nero ile yazdırmaya başlıyacağım zaman aşağıdaki uyarılarla karşılaşıyorum.
    resim 1
    http://img396.imageshack.us/img396/2687/nero8fb.jpg

iptal seçeneğini seçtiğim zaman normal devam ediyor.
    tamamı seçtiğim zaman ise
    resim 2
    http://img400.imageshack.us/img400/5066/nero28in.jpg

DMA enabled i işaretlememi istiyor.
    bende işaretliyorum ve ok diyorum.

daha sonrada
    resim 3
    http://img400.imageshack.us/img400/9096/nero31ut.jpg

neler olduğunu bir türlü anlıyamadım ne yapmamı istiyor.

cevaplarsanız sevinirim.

• bence nece laf etmesin kimse bnde firmware ni yenilemeden önce okuma hızından şikayetçiydim.ama şuan süper.performansı çok arttı. gidipte dandik boş dvd kullanırsan tabi okumaz.dvd zaten çok hassas. kaliteli kullan sonra bi sorun yaşama. ben şuan plm kullanıyorum muhteşem.
  • Arkadaşlar bende şirkette nec 3520a modelini kullanıyorum ve çalıştığım yerde veri kaybı olmasın diye bugüne kadar hep verbatim cd-rw ve dvd+r kullandım ve hiçbir sorun çıkmadı. 5 ay falan oldu alalı, ilk başlarda dms dvd-r 10 tane alıp yazmıştım ve sorun yoktu.

Yakın zamanda arkadaşım ps2 oyunu çekmek için 2 adet dms dvd-r kutulu şekilde almış, bende hemen alcohol ile yazmayı denedim ama 3-5 mb yazıp gerisini yazamadı ve dvd çöpe gitti, hemen akabinde bu sefer nero ile denedim ve başarıylan dms' ye yazdım. Bunu dvd' lerin bir tanesi sorunlu diyerek kendimi avuttum.

Bugünlerde ise kendim için 10 adet hyundai marka dvd-r aldım ve 4 tanesini hiç başlamadan yaktı, hepsini aynı şekilde 3-5 mb yazarak çöpe atmamı sağladı Sadece 1 tanesini doğru yazdı. Bende sorun alcohol programında olabilirdiye düşündüm ve nero ile denedim ve yine sonuç başarısız

Daha sonra medya ile ilgili sorun olabileceğini düşündüm ve iomega marka dvd-r aldım. İlk yazmada ondada aynı şekilde 3-5 mb yazarak dvd' yi çöpe gönderdi. Aynı dosyayı birde şirkette kullandığım verbatim dvd+r' de yazmayı denedim ve sonuç çok başarılı !!!

Firmware olarak 3,05 ve en son 3,06 denedim ve bişey değişmedi !!! Aynı problem devam ediyor.

CD-r performansı olarak bir önceki lg marka cd yazıcımla arasında dağlar kadar fark var, önceden lg ile princo' lara 48x e kadar yazarken nec' de 24x' i geçmedi, yazmasında problem yok ama yazma hızı lg' ye baya düşük. Aynı şey cursor markadada geçerli !!!

Bu yazıcıyı gold' dan almıştım, ordaki kişiyle görüştüm, kendisindede 3520a modeli olduğunu ve her medyaya sorunsuz yazabildiğini söyledi, eğer istersen arıza bölümüne verelim dedi, bende şimdilik kalsın dedim.

Sonuç olarak DMS, HYUNDAI ve IOMEGA medyalarda problem yaşadım.

Şimdi düşünüyorum, acaba dvd yazıcım mı sorunlu, yada kullandığım medyalarımı seçiyor ? Eğer öyleyse, herzaman verbatim gibi kaliteli markaları almak zorunda bırakmaları beni çok sinirlendiriyor

• NEC sahte bir çılgınlıktır.
    BENQ dw1640
  • NEC 3520A yı ilk aldığımda küüüüt diye 1 metreden betona düşürmeme rağmen sorunsuz kullanıyorum hiçbirşey de seçmiyor.
  • ya arkadaşlar söylemiş işte nasıl biosu daha iyi olması için update ediyoruz nec i de firmware update edince medyalarda sorun çıkmadığını forumda nec kullanan arkadaşlarımdan duydum
    Demekki Firmware Update gerekli
  • NEC 3540'a 1.03 firmware yükleyince başına gelenleri anlatan arkadaşları da dikkate alın. Ayrıca firmware yüklenmesine rağmen hala okunamayan medyalar çoğunlukta...
  • lg cd sürücüler & yazıcılar da şimdiki nec kadar popülerdi (hala öyle). LG hantal, cd koyduktan sonra iki saat bekliyor ilk okuyuşunda, biraz eskisin, audio cd'yi üzerindeki düğmeden çaldırın nasıl çıt çıt atlamalar yapıyor görün. o yüzden popüler&ucuz ürünü alırken iki kere düşünmek lazım

ek not: mustek cdrw aldım 12-10-32 idi, ucuzdu. 3 senem Power calibration error'lerle geçti. internette hiç bir yerde bu ürünle ilgili teknik destek, hatta bu ürünün varlığı ile ilgili bir kaynak bulamadım
  • Nec 3550A DVD\CD RW aldım sürekli formatlarda sorun çıkartıyordu. 1.5 sene oldu artık kendi yazdıklarını bile okuyamıyor , seçiyor...Sürekli "Disk bozulmuş veya windowsla uyumsuz bir biçimlendirme kullanıyor olabilir " uyarısı çıkıyor.
  • gene iyimiş 1.5 sene bende asus 1608 le daha 10 ay oldu artık yazılan dvd lerde doğrulamalarda hatalar cıkarmaya başladı
  • Horrrrt.

mocak87 kardeşim, sorunun için yeni başlık açmanı tavsiye ederim
    2005 yılından kalma bir başlığın en alt satırlarında sorunun gözden kaçabilir.
  • 2 senelik konu be
  • quote:

Orjinalden alıntı: MC 35 1/2

TAM NEC DVD-RW ALMAYA KARAR VERDİM.ŞİMDİDE NEC İ KÖTÜLEMEYE BAŞLADILAR.................
    UZUN SÜREDİR DVD-RW KULLANANLAR LÜTFEN YAZSIN

Dostum bu alemin kralı BenQ'dur
    Dikkat et piyasaya sokmuyorlar...

Nec Kullananların Akıldan Zoru olmalı
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.