Şimdi Ara

NE ZAMAN BAKIM YAPSAM ÇEKİŞ DÜŞÜYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yıllarca bir sürü arabam oldu. belki en az 20-25 kere farklı farklı araçlara yağ değişim zamanı gelince yağ,yağ filtresi,hava filtesi,polen filtresi,buji değişimi yaptım. benim anlamadığım şey ne zaman arabaya bakım yaptırsam bu saydıklarımı değiştirsem arabanın çekişinde %10-%15 gibi bir kayıp oluyor. hissedilir şekilde çekiş düşüyor. en son bugun değiştirdim. yağ değişiminden önce servisteki adama dedim ki bak değişim den sonra arabanın performansı düşcek gene.harbidende gene öle oldu.hep aynı şey geldi başıma her arabada. vallaha bakım yaptırmaya korkar oldum arabaya. bu sorunu yaşayan tek benmiyim yoksa mantıklı bi açıklaması varmı bilen varmı. aynı şeyi yaşayan hisseden biri varmı

• Yag degisimnde marsa basip stop edip hemen kontrol ediyorlar oysaki 3 dakika bekleyip kontrol edilmeli bu sebepten yag asagi tam inmeden tamamliyorlar ve fazla yag motorun cekisini bariz dusuruyor. Bu konuda cok hassasim hatta yagimi kendim alirim ayarlarim oyle veririm. Genelde ustalar abi bu yag eksik olmasin der. Sen hepsini bosalt ben gerisini daha sonra ayarlarim derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakım yaptırmayın hem paranız cebinizde kalır hemde aracın çekişi düşmez

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Yag degisimnde marsa basip stop edip hemen kontrol ediyorlar oysaki 3 dakika bekleyip kontrol edilmeli bu sebepten yag asagi tam inmeden tamamliyorlar ve fazla yag motorun cekisini bariz dusuruyor. Bu konuda cok hassasim hatta yagimi kendim alirim ayarlarim oyle veririm. Genelde ustalar abi bu yag eksik olmasin der. Sen hepsini bosalt ben gerisini daha sonra ayarlarim derim.

+1 benden :)

Sağolsun Opel servisleri de beni bu konuda paranoyak yaptı, önce Astra J şimdi Insignia mı ne zaman bakımdan alsam yağ seviyesi max ın üzerinde, artık yağı kendim dolduruyorum.

Fazla yağ dikkatsiz sürücülerde sakin kullanımda çok farka yol açmasa da; zor marş alma, rölantide titreşim, üst devirlere çıkmada zorlanma ve daha fazla motor sesi gibi detaylarla belli ediyor kendini.

• yağını çok koyduklarını düşünmüyorum aslında çünkü bende başındaydım o işlem esnasında. usta diyor ki arabanın yağı değişince çekişi düşermi hiç aksine artar diyor. vallahi o duyguyu bi kere yaşayamadım ona yanıyorum. sanki yağ değişiminden önce araba 115 beygirdi yağ değişti 100 beygire düştü gibi. bütün kullandığım arabalarda aynı olay. arabayı yağ değişime götürmek gelmiyor içimden resmen. kime anlatsam bu durumu uzaylı görmüş masum köylü gibi davranıyorlar.:) bunu farkeden tek kişi benmiyim yahu.
  • Sorun su olabilir mi cekis dustu sandiginiz eylem devirin hizli artmasi gibi sizin arabayi gitmiyormus gibi gormeniz gibi yag deisiminde benimde basima boyle is geldi ayni seyi hissediyor olabilirsiniz.

• şöyle söyleyim aracın devirlenmesi yavaşladı yağ değişiminde sonra.artık daha yavaş devirleniyor hissedilir biçimde.daha önceki aracımda da öncesinde de hepsindede aynı şey oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakım yaparken beygireri mi çalıyorlar

• Şöyle bir şey olabilir yeni yağ ile motorun sesi düşüyor olabilir buda sizde psikolojik olarak araç gitmiyor hissi veriyor olabilir.

• Bunu veri haline getirdin mi getirmedin o yüzden bu durum hissediyorum büyük yada kötü demekten farklı değil dışarıdan, metinden okuyan insanlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanacarcan

yağını çok koyduklarını düşünmüyorum aslında çünkü bende başındaydım o işlem esnasında. usta diyor ki arabanın yağı değişince çekişi düşermi hiç aksine artar diyor. vallahi o duyguyu bi kere yaşayamadım ona yanıyorum. sanki yağ değişiminden önce araba 115 beygirdi yağ değişti 100 beygire düştü gibi. bütün kullandığım arabalarda aynı olay. arabayı yağ değişime götürmek gelmiyor içimden resmen. kime anlatsam bu durumu uzaylı görmüş masum köylü gibi davranıyorlar.:) bunu farkeden tek kişi benmiyim yahu.

normalde performans artması lazım, yağ markasını değiştirin bence aynı numara olsa bile çok farkediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendince 0-100 yap, bakımdan önce ve sonra

• Bir kaç sebep olabilir. Ses bunda etkili olabilir. Belki ses azaldığı için gitmiyor hissine kapilmissinizdir.

Onun dışında kalın yağ tercih ediyor olabilirsiniz. Hangi araca hangi yağ kullaniyorsunuz öğrenebilir miyim?

Benim ruhum dinlenir yağ değişince araba rahatlar sesi güzelleşir, yakıt düşer bariz performans artar. Bu hissi yaşamak paha biçilemez sırf bunun için param olsa 5binde bir yağ değişimin:)

• kaanacarcan K kullanıcısına yanıt
    Yarin sabah araciniz duz zeminde iken yagi bir kontrol edin. Fazla degil ise yapacak birsey yok. Araciniz yag eksiltiyorsa seviye min. Cizgisine yaklastikca da arac serilesir. (Benim honda oyle) ne kadar az yag var ise o kadar sesli ve seri.

Bir sebebi daha var aracinizin hava filtresi degisiyor aracınızın ltft eski filtreye gore ayarli oldugu icin arac daha fazla hava aliyor bir sure yani 150 -200 km kullandiktan sonra arac yeni filtreden gecen havaya gore ltft yi oturtacaktir ama bu farki hissetmek icin araci cok iyi tanimak ve cok iyi dinlemek gerek. Bu olabilir mi

• Bakimi yaptirdiginiz yeri degisin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burgera satıyorlardir. :D

• Yalnız her bakımda %15 performans düşüyorsa beşinci bakımdan sonra aracınızın mobilete dönüşmesi lazım.

Bana da oluyor bu, bakımdan sonra sanki araç gitmiyor! Ben bunun kısmen psikolojik olduğunu düşünüyorum. Diğer bir faktör ise yeni konulan yağ eskisine göre daha yüksek bir seviyeye geldiği için motor bir miktar zorlanabilir. Zamanla yağ eskidikçe o yağ seviyesi düştükçe motor daha rahat çalışacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FMSoft -- 17 Aralık 2019; 9:43:41 >
  • kaanacarcan K kullanıcısına yanıt
    Araclarin ilk yag konulur iken belli bir olcu lt olarak veriliyor.Ama degisimde o miktarin bir kismi motor icinde kaliyor bosaltildiginda.Aksi zaten mumkun degil.Ustalarda servislerde yagi koyup araci calistirdiktan sonra cubuktan olcum yaptiginda yag kartere inememis oluyor.Kendi kafalarina gorede max.a tamamlayip oh oldu diyorlar ama ben hic gormedim sifir alinan araclarda yag seviyesi max ile min in arasindaa oldu simdiye kadar.Karter ne kadar alirmis diye kafa bile yormuyorlar.Egrisi dogrusuna gelerek en iyi isi po yapiyor 1.3 multijetler icin.3.2 lt onceden olcusu olarak dolumu yapilmis yagi ustalara insiyatif birakmaksizin kullandiriyor.

İste fazla yag oldugunda motorun devirlenme istegi azaliyor.Adeta ayak suruyor.İsin asli asatri bu oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.