Şimdi Ara

NEC 4571 ? NASI OKUYACAK BU YAW ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün bir NEC 4571 DVD RW aldım, fakat sadece kasaya aleti bağladık. Onun üstüne bi hareketimiz olmadı. Ve maalesef hiç bi DVD 'yi okutamıyoruz; Şimdi napacaz yaw. Daha evvel hiç DVD tecrübemiz olmadı.

Yardımlarınızı bekliyorum.. Eyvallah..

• Bios'a baktınmı. Pc görmemiş olabilir.
  • master/slave jumperlarını kontrol et. belki master ve slave diye ayırmayı unutmuşsundur optik sürücüleri.
  • ayarları aynen cd-rom gibi cd romu nasıl ayarlıyosan oda aynı şekil
  • Sorunuz hiç açık değil derdini söylemeden dermen bekliyorsun
  • yav *sarpuli* kardeş derdimin neresi açık değil yaw?

sözüedilen dvdrw'yı (NEC 4571) bugün aldık, kasaya monte ettik. * combata* arkadaşın dediği gibi cdrw'ımızı taktığımız gibi kasaya taktık. CDrw'ı taktığımızda, hiç bir başka şekil ayar neyim yapmadan şakkadan cd'leri okuyup yazmaya başlamıştı. Ama bu meret öyle değil işte. DVDRW kasaya taktık ve önceden dediğim gibi başka da hiçbişiy yapmadık yani. Ha, Bilgisayar DVDRW'ı görüyo mu görüyo, ama hadi bir DVD okut, okumuyo işte. Yazması şöle dursun.

Ve de bunun çözümüne dair bi malumatım olmadığı için bilhassa DVDRW kullanan arkadaşlarda bir yardım ricamdır....

EYVALLAH..
  • garip bir durum

forumda ki nec kullanan kişiler yeni sürümlerin ciddi bir okuma sorunu olduğundan bahsediyordu
    imkanın varsa değiştir asus al......
  • Diğer optikleri çıkarıp sadece dvdromu tak dene bakalım. Böylelikle eğer jumper ayarlarında yapılmış bir yanlışlık varsa onu çözmüş olursun. Yok eğer yine okumazsa o zamanda dvdromun bozuk olma ihtimali üzerinde durursun...
  • dvd leri göstermesi için bir yazılım kurdunmu ?
  • öncelikle jumper ayarlarının doğru olduğundan emin ol
    hiç bi dvd okutamadık demişsin denediğin dvdler nasıl dvdler içlerinde orjinal film falan var mı çünkü orjinal dvd okumama olayı olmaz
    birde cd-dvd yazmayı dene neclerin okuması yetersiz olabilir ama yazma performansları gayet iyi
  • kardeş biosa girip ayar yapman gerek bende dün ladım aldıgım yerde test ettirdim öbceleri biraz yavaş okuyordu (alalı yarım gün oldu) ve giderek okuması hızlanmaya başladı ben dergiden aldıgım dvdleri okuttum henüz yazmayı test etmedim bende bu konularda yeniyim birde nec kulanan arkadaşlara bir sorum var labelflash destekli medyalar çıktımı bilgisi olan bir yorum yazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adroit -- 16 Nisan 2006; 13:19:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.