Şimdi Ara

NEDEN AMD............(AMD İŞLEMCİ DÜŞÜNENLER BURAYA) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
10.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amd nin kutularını herkez ovuyo onemli olan kutu deil icin deki ben ce
  • quote:

Orjinalden alıntı: burçak

Amd işlemciler stabil çalışıyorlar mı? Bilgisayarı tv seyretmek\kayıt yapmak ve internete girmek için kullanıyorum. Bu işler için sempron yeterli olur mu? Yanlış bilmiyorsam masaüstü işlemlerde intel işlemcilerin daha stabil (takılmadan filan...) çalıştığını söylüyorlarda, tecrübeli arkadaşlar ne der, bu konuda?

internet,office,kayıt işlemleri,işini görebilecek programları sorunsuzca çalıstırabilirsin sempronla hatta işlemcisi p4 3.0 olan bi arkadasınla "olum bu parayı buna verdin bende aynısını 1/3 fiyatına yapıyorum" die dalga bile gacersin... socket 754 tabi...

• quote:

Orjinalden alıntı: heretic1503

quote:

Orjinalden alıntı: KinGEagLE

amd ve ati..bilgisaayr dünyasınn yeni vazgeçilmezleri

pentium ve nividia yazık oldu..bence ii bir şeyler düşünseler ii olacakyoksa batar bunlar..

batmak mı??? şaka yapıyon herhalde
    herkez sizin gibi düşünmüyor ki hem pentium batsa centrio hayatta batmaz!İlk izlenim çok önemlidir!
    nvidia ya neden yazık olmuş onu da anlamadım piyasanın çoğu onun elinde
    Bana NVIDIA vs. ATI YE DUR DİYELİM!!! topiği açtırmayın

şaka yapıyorum tabikide..

ama gidiş hat bu şekil yani...bakıyorum imzalarda hep amd hep ati kullanan üyeler çogunlukta..

neyse
    bu tür gereksiiz kavgalardan ziyade.. bir markaya takılıp o marakda kalmamalıyız.fanatiklik yapmak bize hiçbir şey kazandırmaz..ama şak yapıp takılıyoruz bazen yanlış algılanıyor..rekabeti körüklemeliyiz..amd intel ati nividia..hepsi kaliteli ve dünyanın en önemli bilgisaayr sirketleri..benim için hiçbirinin ismi önemli değil aslında fiayt performans açısından en iyisi hangisi ise onu alırım... zira kaliteden yana hiçbirinden şüpe etmem..

• önceden amd ye ön yargılı yaklaşılıyordu çok ısınıyo diye dandik kasayla kullanılırsa tabi ki çok ısınır ama şimdi çark tersine döndü şimdi intel çok ısınıyo yaşasın amd bence fiyat&performas'ta amd 1 numara
  • ben intel kullanıyorum ama bilgisayarı değiştirdiğimde kesinlikle amd alcam
  • Amd gerçekten güzel alet ısınmıyor boşta neyse load tada nerdeyse aynı değerde. Bir sempron P4 e kafa tutuyorsa intel e yazıklar olsun diyorum en kısa zamanda satıp amd ye geçeceğim bende.
  • Bende intelciydim ama anakartım yandı ve yeni sistemimi amd sipariş ettim..
    umarım pişman olmam
  • valla imzamdanda belli intel kullanıyorum

fakat sistem alıcak olsam fiyat performans olarak amd alırım intelde oldukça iyi bu 2 firmanın tartışması sürerrr giderrrr...
  • Lincoln marka araba alırsın , cillop gibi gider yolda , hız da yaparsın istersen ama prestijli arabadır. Pek fazla sorun çıkartmaz , sorun çıkarttığı zaman ya da rutin bakımlarında arabanın yarısı kadar daha para verirsin , sen elini hiçbirşeye sürmezsin. Pahalıdır ama hakkını verir , sahibine mutlaka harcadığı paranın hakkını verir , sahibi arabasıyla gurur duyar. Arabanın yeni modeli çıkarsa , elindekini satıp yenisini alır. Kısaca mükemmel bir arabadır ve sahipleri arabalarını çok sever , vazgeçemez.
    Camaro marka araba alırsın , hayvan gibi aşındırırsın yolları , hız rekorlarını altüst edersin , motor bağıra bağıra gücünü belli eder , sen yoldan geçerken herkes sana bakar , altındaki canavarın ne kadar güçlü olduğunu bilirsin. Motoru Lincoln'e göre daha az kararlı çalışır , yani sorun çıkartır arada bir , ilgilenmeni ister vs. Ama motorda küçük de bir sorun olsa , hemen sen motor kapağını açarsın ve karıştırmaya başlarsın , bilirsin motor kapağının altında neler olduğunu , herşeyini ellerinle yaparsın. Kendinden birşeyler vardır o motor kapağının altında. 250 beygir gücü hissedersin daima ve bu bile senin için yeterli değildir , performansı artırmaya çalışırsın daima , 250 yerine 260 beygir olsun istersin , 260 yerine 270 olsun istersin , sonu yoktur. Aşıksındır arabana ve asla satmak istemezsin.

Lincoln ile 250 km hız yaparsın ve araba sana bunu hissettirmez bile. Camaro ile 250 km hız yaparsın , titrersin , neler olduğunu görürsün , arabanın neler yapabileceğini hissedersin. Lincoln ile 50.000 km yol yaparsın , servise verir bakım yaptırırsın ve sümüğüne kadar elırlar elinden. Camaro ile 100.000 km yol yaparsın , açarsın motor kapağını , bakarsın , herşeyini gözden geçirirsin , sorun varsa tamir edersin ve kendinle gurur duyarsın.

Tanıdık geldi mi? İşte tam olarak benim düşüncelerim. İkisi de gayet güzel. Seçim sana kalmış. Ya intel (lincoln) alır , sefanı sürersin ya da amd (camaro) alır gücü hisseder , kendini onun bir parçası olarak görürsün.

Bu arada bunlar benim düşüncelerim fakat şunu söyliyeyim , şimdiye kadar birçok kişiye sordum lincoln mu camaro mu diye , intel fanatikleri lincoln'ü seçerken amd fanatikleri camaroyu seçti. Bilgisayar alacak olan arkadaşlara da soruyorum , lincoln mu alırsın camaro mu???

• Fiyat(x2 hariç.Gerçi çok daha hızlı)+oyunlardaki hızı+Intel kadar ısınmaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 31 Aralık 2005 17:08:43 >
  • Ferrari
  • daha ii ve daha ucuz
  • AMD NİN ÜZERİNE BİR İŞLEMCİ ÇIKMADI BU DÜNYADA DAHA
  • oyunlarda intele göre ciddi performans farkı var
    s939 serisiyle bant genişliği eksiğinide kapattı
    şu an için tek alternatif
  • Sadece oyunlarda değil, program performansları ilede önde..
    amd 64+ 3000 ile pc açılış hızı program hızları olarak test ettim..
    Intel p4 3.0 prescott'a göre çok daha hızlı çalışıyor..
    Inteller çok fazla ısınıyor evde soba niyetinede kullanılabilir.. Amd'lerde bu tür problemler yok..
    Ama bence en önemlisi mavi ekranların amd'lerde çok az çıkması.. Kilitlenme olmuyor..
  • Açıklamaların için teşekkür ederim. Ayrıca benim gibi sessizlik isteyen biri için anlaşılan en iyi seçenek amd.

quote:

Orjinalden alıntı: guner05

quote:

Orjinalden alıntı: burçak

Amd işlemciler stabil çalışıyorlar mı? Bilgisayarı tv seyretmek\kayıt yapmak ve internete girmek için kullanıyorum. Bu işler için sempron yeterli olur mu? Yanlış bilmiyorsam masaüstü işlemlerde intel işlemcilerin daha stabil (takılmadan filan...) çalıştığını söylüyorlarda, tecrübeli arkadaşlar ne der, bu konuda?

internet,office,kayıt işlemleri,işini görebilecek programları sorunsuzca çalıstırabilirsin sempronla hatta işlemcisi p4 3.0 olan bi arkadasınla "olum bu parayı buna verdin bende aynısını 1/3 fiyatına yapıyorum" die dalga bile gacersin... socket 754 tabi...

• Arkadaşlar ben genelde topladığım sistemlerde intel kullanıyorum en son baktığımda amd nin önbelleği intelden düşüktü sizce bu dezavantaj değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 31 Aralık 2005 18:45:08 >
  • piyasada 3000+ ve 3200+ amd işlemci kalmadı neredeyse bütün stoklar bitmiş gibi bir şey. peynir ekmek gibi satmaya başladı amd işlemciler. bu bile sorunun cevabı olur herhalde.
  • ucuz fiyata daha iyi performans
  • AMD de athlon ile duron , intel de pentium ile celeron zamanından bu yana farkettiğim olay şu amd nin ekonomik modelleri intelin ekonomik modelleri gibi aşırı kısıtlanmış değil mesela celeron 900 ile P3 900 arasındaki fark ,athlon 900 ile duron 900 arasındakine göre çok daha fazla

AMD fazla kısmıyor intel öyle değil ,mesela şuan kullandığım sempron64 palermo ben bunun çekirdeğinin s939 ile aynı olduğunu biliyorum venice ,sadece L2 yarıya inmiş ve bir bellek birimi kapalı fakat asıl işlem yapan kısım aynı, L1 çok olduğundan ve çalışma mantığı gereği L2 nin etkisi nispeten daha az olduğundan intelde celeron kullanmış gibi hissetmiyorum kendimi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.