Şimdi Ara

Neden Dizel. Açıklayabilir misiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
4.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla benim dizel soğukken daha iyi gaz yiyor
  • bütün dizeller turbolu
    benzinliye turbo takılsa nasıl olur acaba
    o zaman kıyaslanabilirmi performans
  • valla seat toledo 1.9 tdi 2001 model 110 bg lik ler bindim bizim bi usta arkadaş kullanıyodu müşteri arabasıydı diye basıtıda bastı ama olmaz böyle bi araba kalkışta süperrr
  • ya ama son zamanlarda dizel motorlar çokf ark koymaya başladı.. mesela toyota corolla verso da dizel çok fark ediyor.. aynı şekilde jetta da çok fark var.. ama yinede dizel çok iyi.. ve bence bu kullanımla ilgili herşeyden önce.. ben izmir-afyon yolunda ne a4 turbalar solladığımızı bilirim citroen saxo 1.4 ile.. adam almış a4 turboyu ama gitmiyoki.. basamıyo gaza.. ee ne anladın sen o işten.. ama nolursa olsn.. yeni arabalarda dizel bazen çok fark bile etse ses olayı büyük ölçüde aşılmış.. mesela toyota corolla hb d4-d 1.4 90 hp araba var.. ama yalıtım çok iyi olduğundan ses az alıyo içeri.. dışa giden seste benim umrumda değil zaten..
    not; bütün dizeller turbo değildir!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misblay -- 27 Kasım 2005, 17:19:14 >
  • Hepinize çok teşekkür ediyorum.
    Karar vermem de epey yardımcı oldunuz.
    Kararamı Dizel arabadan yana kullacağım.
    Böyle bilgili insanların olduğu yerde bulunmak benim için bir zevkti.
    Bütün yazdıklarınızın her satırını okudum ve bana çok faydalı oldu.
    Herkese tekrar teşekkür ediyorum.
    İyi çalışmalar, kolay gelsin.
  • benim anlatmak istediğim konfor / keyif olayını pek net açıklayamamışım, açıklayayım, bir alman arabası için konuşuorum kendi adıma (audi / vw / bmw / mercedes) çünkü koredir japondur, fransızdır bana uzak geliyor

ee bu markaların dizelleri ile benzinlileri arasında büyük fiyat farkı var

ben de diyorum ki, belirli bir bütçen varsa daha konforlu arabayı benzinli olarak düşük fiyata alırsın

hele yılda 8-10,000 km yapıyorsan (benim gibi)

bu arada kim ne derse desin, benzinli arabanın kullanımındaki sürüş keyfi halen yok dizellerde, evet hp leri torklari, turboları ile performans olarak benzinlinin üzerine çıkanlar bile var ama ben sürüş keyfinden bahsediyorum, ben de 17 senedir araba kullanıyorum ve her türlü aracı kullandım, kendi değerlendirmem böyle

haa eğer sen gidip piyasada almayanı döveriz kampanyasından çok ucuza ne idüğü belirsiz parçalı 4 teker araçların dizellerinden de alabilrisin bu tercih meselesidir

bu arada hayırlı olsun aracınız, kazasız belasız, iyi günlerde inşallah

• quote:

Orjinalden alıntı: acarbay

Hepinize çok teşekkür ediyorum.
    Karar vermem de epey yardımcı oldunuz.
    Kararamı Dizel arabadan yana kullacağım.
    Böyle bilgili insanların olduğu yerde bulunmak benim için bir zevkti.
    Bütün yazdıklarınızın her satırını okudum ve bana çok faydalı oldu.
    Herkese tekrar teşekkür ediyorum.
    İyi çalışmalar, kolay gelsin.

doğru karar

hadi şimdide ne olacağını tartışalım

• quote:

Orjinalden alıntı: boss71

benim anlatmak istediğim konfor / keyif olayını pek net açıklayamamışım, açıklayayım, bir alman arabası için konuşuorum kendi adıma (audi / vw / bmw / mercedes) çünkü koredir japondur, fransızdır bana uzak geliyor

ee bu markaların dizelleri ile benzinlileri arasında büyük fiyat farkı var

ben de diyorum ki, belirli bir bütçen varsa daha konforlu arabayı benzinli olarak düşük fiyata alırsın

hele yılda 8-10,000 km yapıyorsan (benim gibi)

bu arada kim ne derse desin, benzinli arabanın kullanımındaki sürüş keyfi halen yok dizellerde, evet hp leri torklari, turboları ile performans olarak benzinlinin üzerine çıkanlar bile var ama ben sürüş keyfinden bahsediyorum, ben de 17 senedir araba kullanıyorum ve her türlü aracı kullandım, kendi değerlendirmem böyle

haa eğer sen gidip piyasada almayanı döveriz kampanyasından çok ucuza ne idüğü belirsiz parçalı 4 teker araçların dizellerinden de alabilrisin bu tercih meselesidir

bu arada hayırlı olsun aracınız, kazasız belasız, iyi günlerde inşallah

arkadasım eğer bahsettiğin dizelin fiyatına (aynı arabada) opsiyon eklersen tabiki daha konforlusu olur...
    ancak bu sekildeki bir mantıkla böylece dizelin ek fiyatını opsiyona vereceğin için düşük fiyata fln almak gibi bir durum ortadan kalkar...

• arkadaşım sen şunu söle senede kaç km yapacaksın 15000 den fazla yapmıyorum dersen benzinli alacaksın dizel araba aynı modelden 5 6 binytl pahalı bide bakımları pahalı arabayla koşturup kovalıyorsan günde ama hergün 75 km nin üzerinde biniyorsan dizel yoksa benzin
  • en başa döndük
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

en başa döndük

abi döndukte napim kafam basmıo benim dizel konforsuz yada benzinli konforlu muhabbetine algılamada sorun çekiyorum bu konuda
  • quote:

Orjinalden alıntı: Slazer

quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

en başa döndük

abi döndukte napim kafam basmıo benim dizel konforsuz yada benzinli konforlu muhabbetine algılamada sorun çekiyorum bu konuda

diesellerin donanımlısı yokmu acaba
    yada bilmediğimiz donanımlar falanmı var

• arkadaşım, elbette dizel konforsuz demiyorum, nereden çıkarıyorsunuz

demek istediğim şu, kaliteli bir marka araba alacaksan, benzinli modelin en donanımlısının fiyatı hala dizelin en düşük modelinden daha donanımlı + aksesuarlı gözüküyor

dediğim gibi markaya göre değişir ama ben kendi adıma alman arabalarından örnek veriyorum

konfor derken, cruise kontrolden, tiptronik vitesten vs bahsetmiyorum, gürültü, izolasyon, ve vites geçişlerindeki yumuşaklık vs onlardan bahsediyorum yoksa dizel veya benzinli araçlar aksesuar olarak zaten hemen hemen aynılar

ama dediğim gibi kalbur üstü bir alman markası almaya kalktığında dizeline kafadan 5-10 milyar fazla veriyorsun

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, yılda 8-10,000 yapıyorsan ve 5-6 yılda araba değiştiriyorsan dizel almak gereksizdir, sen ilk başta ödediğin parayı tam amorti edecekken satarsın, evet arabayı satarkende avantajın olur ama koy o 7-8 milyarı bankaya 5-6 yıl elleme bakalım ne kadar getiriyor sana

ama yılda 30,000 km yapıyorsan, kısa mesafe şehir iiçi sürekli araba kullanıyorsan, elbet dizel, o halde de benzinli almak için deli olmak lazim veya çok zengin

selamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: boss71

arkadaşım, elbette dizel konforsuz demiyorum, nereden çıkarıyorsunuz

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, yılda 8-10,000 yapıyorsan ve 5-6 yılda araba değiştiriyorsan dizel almak gereksizdir, sen ilk başta ödediğin parayı tam amorti edecekken satarsın, evet arabayı satarkende avantajın olur ama koy o 7-8 milyarı bankaya 5-6 yıl elleme bakalım ne kadar getiriyor sana

ama yılda 30,000 km yapıyorsan, kısa mesafe şehir iiçi sürekli araba kullanıyorsan, elbet dizel, o halde de benzinli almak için deli olmak lazim veya çok zengin

selamlar

Fikrin için teşekkür ederim. Ben bir hesaplama yaptım kabaca şöyle.

Yeni Focus 100 AT (Otomatik) Benzinli ile
    Yeni Focus 109 CVT (Otomatik) Dizel arasında ki sıfır fiyat farkı 5.500 YTL
    ikiside metalik boya ikiside güvenlik paketli
    bu iki araba arası km de yanan yakıt TL olarak 76780 TL

ikinci el araba sitelerinde aşağı yukarı aynı km de olan bu iki araba arasındaki fiyat farkı da aynı

yani alım satım itibari ile bana olan masrafları farkı aynı.

Şimdi bu parayı dizele vermesem ve bankaya yatırsam:
    Akbank 5.500 YTL me bir yıl dokunmamak kaydıyla 668 YTL faiz veriyor.
    ben yılda 10.000 km gidersem yıl sonu itibari ile 767.800.000 TL kazanırın ki bu bana bankanın verdiği faizden 100.000.000. TL daha fazla bir kazanç olarak döner.

Dizel her halikarda karlı. Ki 10.000 km bir yıl için uzun bir yol değil.
    yılda 8700 km gidersem bankanın bana vereceği kazanç ile başabaş kalır.

Bu durumda şu denilebilirki,
    Ford ve akbank site verilerine göre yılda 8700 den yukarı yol gideceksen dizel aksi hald benzinli al..

• birde şu varki dizel alınca çoğu insan benzinli arabayla yapıcağından çok daha fazla kilometre yapıyor. benzinliyle 10000 yaparsın çünkü pahalıya patlıyordur ama dizell 15000 yaparsın bunuda düşünmek lazım.
    birde şuda var ki benzinli araçlar biraz performanslı kullanımda sarfiyatı çok fazla artıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 34lvt53

arkadaşım sen şunu söle senede kaç km yapacaksın 15000 den fazla yapmıyorum dersen benzinli alacaksın dizel araba aynı modelden 5 6 binytl pahalı bide bakımları pahalı arabayla koşturup kovalıyorsan günde ama hergün 75 km nin üzerinde biniyorsan dizel yoksa benzin

Al işte, bu kadar konuşmuşuz konuşmuşuz gelmiş topicde yazılanları okumadan yazmış mesaj gitmiş Ne diyeyim ben şimdi, dostum bu topicin ilk sayfasını incelemeni tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

birde şu varki dizel alınca çoğu insan benzinli arabayla yapıcağından çok daha fazla kilometre yapıyor. benzinliyle 10000 yaparsın çünkü pahalıya patlıyordur ama dizell 15000 yaparsın bunuda düşünmek lazım.
    birde şuda var ki benzinli araçlar biraz performanslı kullanımda sarfiyatı çok fazla artıyor.

Bu çok ilginç bir yorum olmuş, siz arabayı ne için alıyorsunuz? Yani gönül rahatlığıyla araba kullanmayı da negatif bir durum göstermişsiniz ya helal olsun. Eski arabamla haftanın iki günü okula otobüsle gidiyordum şimdi haftanın her günü arabayla gidiyorum, bunda arabanın ya da dizelin suçu ne? Daha çok arabaya binmek ne zamandır kötü yaw, kusura bakmayın gülücem

• dizel araba kullanmanın DAHA keyifli olduğunu düşünenler araba kullanma keyfinden ne anlıyorlar ciddi şüphelerim var. sayıları fazla değildir umarım =P
  • quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

dizel araba kullanmanın DAHA keyifli olduğunu düşünenler araba kullanma keyfinden ne anlıyorlar ciddi şüphelerim var. sayıları fazla değildir umarım =P

Yorumların ummaktan öteye gidemiyor korkarım. Şüphelerin ancak dizel traktörlerde gerçek olabilir yeni nesil araçlarda değil.
  • sayıları hızla artıyor hem avrupada hem türkiyede demekki bu kadar insanın bir bildiği var.......
    quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

dizel araba kullanmanın DAHA keyifli olduğunu düşünenler araba kullanma keyfinden ne anlıyorlar ciddi şüphelerim var. sayıları fazla değildir umarım =P
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.