Şimdi Ara

Neden her alanda Avrupa'nın gerisindeyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizim toplumumuz her yönden geride. Adam doktor oluyor awk. Hastasına cemaate git diyor bunu receteye yaziyor. Cemaat adini vermiyim siz anladiniz neyse. Üniversitede alınan eğitim bir türlü hayata entegre olmuyor. Objektif duygusal olmadan bir iş yapamıyoruz. Torpil olayı bunun en buyuk ornegi. Yeni nesil bir nebze daha iyi gibi bu konularda. Geleneklere körü körüne bağlı değiller. İnternetin de etkisi var tabi. Keşke Avrupa'da doğsaydım diyorum. İtalya'da yaşama hayalim var. Orada Alamancı gurbetçi tayfa da yok. Biz birbirimiz sevmiyoruz Avrupalı bizi niye sevsin? Midem bulanıyor toplumun yarısı evrimsel olarak maymun gibi yaşıyor. Adamların eğlence kültürü de bizden kat kat iyi. Çok sığ bir örnek olacak ama herhangi bir tekel bayiye gidin bira alanların yüzde 90 ı zevksiz kırmızı tuborg alan keşlerden oluşuyor. Ne içmeyi biliyorlar ne oturmayı biliyorlar. Mülteciler de geldi tam oldu. Bu ülkeden bir cacık olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E2EDBBF4 -- 22 Eylül 2023; 4:9:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek dişi kalmış canavar

• Bu kadar hıyar varken cacık olmaz lafınıza katılmıyorum. Biraz vizyon!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Memnun olmadığın şeyi değiştirme şansın yok. İtalya'da başarılar.

• Çoğu şey kağıt üzerinde var gibi gösteriliyor, pratikte ve gerçekte hiç düzgün yapılmıyor. Eğitim bunun en güzel örneği; kağıt üzerinde gayet güzel planlanmış, işliyor gibi görünen şeyler gerçekte öğrencilere hiçbir değer katmıyor. Başka bir örnek mesela; YDS ile dil düzeyinin ölçülmesi, şişirme notlarla en tembel öğrencilerin 97-100 OBP ile mezun edilmesi veya gerçekte işlemeyen ancak kağıt üzerinde dünya standartlarının bile üzerinde görünen kanunlar...

Diğer bir neden; en kaliteli ve üretken insan kaynağının beyin göçü ile ülkeyi terkmesi. Bu çözülmediği sürece, siz de onların gittiği yerlere gitmek isteyeceksiniz.

Genel başka bir sorun; ki bu diğer sorunların temel nedeni de diyebiliriz; halkın ve otorite sahibi kesimin, dürüstlük, liyakat ve çok çalışmaya değer vermemesidir. Eğitim sisteminde; çocukluktan itibaren kopya ve hileye hiç ceza verilmemesi, bunun artık normal hayatın parçası haline gelmesini yozlaşmanın kanıtı olarak görebilirsiniz. Liyakat konusunda örnek vermem gerekmiyor, hepiniz biliyorsunuz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 23 Eylül 2023; 4:14:56 >

• Bizim ülkede liyakat yok + dediğin gibi herkes çok duygusal

• Doğu-batı kültürü, kadercilik-bireycilik, protestan iş ahlakı ve kollektivizm-bireycilik farklılığı var doğu ve batı arasında. Bu yüzden genel olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 23 Eylül 2023; 15:16:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çünkü eğitim sisteminin "işsizlik oranını" düşük göstermek için kolaylaştırılması sebebiyle. Artık herhangi bir şekilde kağıda tükürsen mühendis olabiliyorsun. Hani düşünsene afrikadan gelen birisi mühendisim dese şaşırırsın ve saygı duyarsın çünkü orada kaç üniversite var ki kendi sıyrılmış mühendis olabilmiş ancak Türkiyeden birisi ben mühendisim dediğinde pek anlam ifade etmiyor. Neresi yozgat bozok mu odtü mü?

Zaten en büyük problem bu, bunun yanı sıra liyakat denilen sistem eğitimde de sıfır.

• psikolog2010 kullanıcısına yanıt

Afrikadan veya Arap ülkelerinden, daha öncesinde eğitim alıp almadığı belirsiz olan tipler Türkiye'ye gelip parayla diploma alıyorlar zaten... Üniversitede seçme ve eleme göremiyorum, en kötü uzuyor, o bile zor yaz okulları, bütünlemeler vs varken... Çan eğrisi saolsun, öğrenciler ne kadar kötüyse dersler o derece kolaylaşıyor.

• Bu ülkenin eğer doğduğun yere obsesyon derecesinde bir bağlılık duygusu hissetmiyorsan sevecek gerçekten hiçbir yanı yok,ne yazık ki.Bir günde Avrupa hayranı olmadık,yapacak bir şey yok.2 sene içinde mezun olup mastera gideceğim.Bir daha da mümkün değil dönmem artık.Özellikle İngiltere'ye gitme amacım var.Artık avrupaya gitmek bir araç değil amaç haline geldi.

Her alanda geri olmanın medeniyet,dinlere aşırı bağlılık,toksik aile yapısı,kötü yönetimler gibi sebepleri olsa da işin genetik yönü de göz ardı edilemez.Türklerin zeki bir ırk olmadığını düşünüyorum,kendim de dahil tabi buna.

• İlyaasssss

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu dediklerin belki 50 sene sonra olur.

• 50 degil hicbir zaman olmayacagini dusunuyorum ama hayali bile guzel

• Zackherney1 Z kullanıcısına yanıt

Türk devrimi de bir fransız devrimi değil. Türk devrimi halk devrimi değil. Bunu seçimlerde de görüyoruz. Şeriat gelsin mi diye referanduma gidilse %52 evet cıkar. Atatürk mezarından kalksa secim kazanamaz. Reform ronesans fransiz ihtilali protestan hareketleri bu ve benzeri tarihi süreçlerden gecmedik maalesef

• tıpta avrupadan ileriyiz (evet günde 700 hasta bakmamiza ragmen)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seçimi sayan kurum, tüm devlet kaynakları ve medya, seçimi yapan kurumun elinde olduktan sonra sonuç %520 de çıksa şaşırmamak gerekiyor. Sadece tarihi süreçler değil, bütünüyle kültür yapısı farklı ülkelerin, minimum sayıyla şu anda 10 milyon ve her geçen gün sayısı artacak olan Orta Doğu'dan alınan insanlar, bundan sonraki yıllarda da olumlu bir değişimin olma ihtimalini silip bitirdiler. Ekonomi vs değişir, ama demografik ve kültürel değişimin bizim yaşam sürecimiz içerisinde düzelme ihtimalini göremiyorum.

• beymen müdavimi kullanıcısına yanıt

Kaç tane nobel ödüllü bilim insanın var?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.