Şimdi Ara

NEDEN İYTEDEN ÖĞRENCİLER KAÇIYOR - GENÇLER MUTLAKA OKUYUNUZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bakıyorumda buraya gelen öğrencilerin %90 bilmeden yazmışlar kayıda geldikleri gün %70 ağlıyor nereye geldik diye allahın dagı diyorlar (vede öyle) bir kısmı daha ilk günden kaçıp gidiyor (çogu izmir içi sanıyormuş)kalanlarda zaten ilk sene hazırlıkdan kaybediyor (çok azı seneye devam ediyor)

eger ikinci senede kalırlarsa kimi bilerek kalıyor diğr bir okula yatay geçiş hakkı olsun diye,

sosyal imkan sıfır, hiç bir aktivite yok gibi % 0,1 belki var, oturacak ne bir cafe ne eglence merkezi okul - yatak, izmir belediyesi zaten adam yerine koyupta okulun içinde gezmiyor kapıya bırakıp gerisine banane lan diyor (onu bile zorla isteyerek aldılar yoksa belediye banane len diyor)

rektör ise sadece makine mühendisi oldugu için o bölüme bakıyor, yemek zaten yenecek dizeyde bile değil ama elin mecbur bunu yemeye allahın dagındasın yada özel içerdeki başka cafelere kazıklanacaksın kaçarı yok,

benim diyecegim akıllı olnu buraya gelmek akıllı işi değil

ama ben sadecde okuyacagım ne olsa yerim derseniz süper bir okul,

buradaki öğrencilerin %99 kaçmak istiyor izmirliler bir gün okula gelin konuşun sorun bakalım neler diyecekler yada kendi gözkerinizle görün.

• cahilliğime ver iyte ney?
    tamam buldum İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bende Yazılımcı Olucam -- 7 Ekim 2010; 12:52:47 >
  • Yabancı dilde bölüm okuyanlar hazırlıkta sınıfta kalırlarsa daha ilk yılın sonunda başka üniversiteye geçebiliyorlar artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhqwer -- 7 Ekim 2010; 12:55:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bende Yazılımcı Olucam

cahilliğime ver iyte ney?
    tamam buldum İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

aman arkadaşım üniversite Türkiyenin en iyi üniversitesi vedev en iyi turda sahip ama egitimi çok agır sosyal yaşam sıfır,

eger ben sadece okuyacagım ben sadece okurum sosyal yaşam ne dersen buraya gidin ama diğerlerine tavsiye etmem dag başı kuş uçmaz kervan geçmez bir yer,

öğrencilerin %90 aglıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhqwer

Yabancı dilde bölüm okuyanlar hazırlıkta sınıfta kalırlarsa daha ilk yılın sonunda başka üniversiteye geçebiliyorlar artık

Zaten çogunun amacı buradan öyle yada böyle tüymek

ya kalacaklar yada iki sene sonra yatay geçiş ile başka okula kaçan kaçana,

en son bilgisayar bölümünde bir arkadaş 1 sene hazırlık iki sene bilgisayar okudu, hemen istanbula itü kaçtı arkasından kovalayan var gibi.

iyi düşünün laf olsun beri gelsin diye açılmış bir yer burası dışardaki benzerlerine nazire olarakı açılmış ama onların tırnagı olamayacak düzeyde asosyal bir yer.

• hocam bırak bu ayakları ikidir aynı konu sürekli iyte yi kötülüyosun.amacın ne ?kendine yermi açıyosun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafia311

hocam bırak bu ayakları ikidir aynı konu sürekli iyte yi kötülüyosun.amacın ne ?kendine yermi açıyosun?

nikine sokam, ne alaka ben İYTE süper okul diyorum lafı kıçınla anlama densiz,

iyte süper mükemmel okul ama sosyal yaşam sıfır dedim okul zor dedim bir tarafınız yemiyorsa gelmeyin dedim,

hodri meyden ben her gün oradayım sen orada isenki sende o beyin yok olamazsın olsanda bir sene sonra kaçarsın araştır gör kör
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beğenmiyorsan gelme. Yüksek lisans öğrencisiyim, gayet memnunum. Üstelik vakıf üniversitesi mezunuyum. Abartmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn
    Beğenmiyorsan gelme. Yüksek lisans öğrencisiyim, gayet memnunum. Üstelik vakıf üniversitesi mezunuyum. Abartmışsın.

hiçte abartmamıs 5 sene önce gezmiştim o okulu gercekten durum vahim.
  • İYTE hakkında eğitim forumunda bir arkadaşımızın yazısı;

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

• Öncelikle "yüksek teknoloji enstitüsü" kavramına bakalım. "Teknik üniversite"den önceki aşamadır. ODTÜ'nün bir zamanlar adı "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü"ymüş. Yani İYTE ve GYTE ileride teknik üniversite olacak.

Bu kavram yabancı ülkelerde de var. Dünyanın en iyi teknik üniversitelerinden birisi Massachusetts Institute of Technology (MIT) örneğin. İYTE de bu üniversite model alınarak kurulmuş.

Tabii bunu bizim insanlarımıza anlatmak genelde güç. Yani hep "X Üniversitesi" biçimine alışık olduğumuz için, "Y (Yüksek) Teknoloji Enstitüsü" gibi adlar değişik karşılanıyor.

"Ege Üniversitesi'ne/Dokuz Eylül Üniversitesi'ne/İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne mi bağlı?", "Devlet okulu mu orası?", "Vakıf üniversitesi mi?", "Çıkınca bilim adamı mı oluyorsunuz?" gibi değişik tepkiler alman mümkün İYTE'yi söyleyince.

• Adı Türkiye genelinde pek duyulmuş değil ve en çok kaybettiği noktalardan birisi de bu. Aslında oldukça iyi bir üniversite; ama adı fazla duyulmuş değil. İzmir'de doğup büyüdüğü ve ÖSS'ye gireceği hâlde bu üniversiteyi ilk defa duyan arkadaşlarım var.

• Eğitim dili %100 İngilizce.

• Laboratuvar olanakları ve diğer teknolojik olanaklar oldukça iyidir. (Eski rektörü kimya mühendisliğinden olduğu için, en çok da "Chemistry Palace" adı altında kimya mühendisliği binasına yatırım yapılmıştır zamanında. Türkiye'de kimya mühendisliği okunacak en iyi üniversitelerden birisi kesinlikle burasıdır.)

Kütüphanesi iyi.

Yurtdışındaki MIT, Aachen gibi sayılı teknik üniversitelerde yüksek lisans eğitimi görmüş hocalar var. Genel olarak lisanslarını Ege, ODTÜ gibi üniversitelerden almışlar.

• 1992 yılında İzmir'in göbeğinde, Alsancak'ta bir bina olarak kurulmuştu ve 1998 yılına dek sadece yüksek lisans eğitimi veriyordu. 1998'den itibaren yüksek lisansın yanında lisans eğitimi de vermeye başladı. Sonradan kampüsü Urla'ya taşındı.

Kampüsü oldukça büyüktür; ama pek düzenli değil. Kampüs çok büyük, binalar içine biraz rastgele yerleştirilmiş ve aralarında ciddî mesafe var. En uzaktaki mimarlık fakültesi binası, dağın zirvesinde.

• Şehir merkezine uzak maalesef. Aşağıdaki Çeşme Otobanı'nda otostop çeken öğrencilere rastlayabilirsin. Gülbahçe Köyü var aşağıda. Daha da aşağıya inip Güzelbahçe'ye, Urla'nın merkezine, deniz kenarına gidebilirsin. Ama kalkıp İzmir'in merkezine gidip gelmen vakit alır. Bu saydığım yerler, İzmir'in merkezine nispeten daha yakındır.

Ayrıca ücretli servisleri mevcut.

• Yurtları çok iyidir, özel yurt gibi. Kampüsün içinde KYK yurtları var, bu en iyi olanları. Genelde ikametgahı İzmir dışından olanlar yerleşir. Odalar 2 kişilik. Her odada ayrı bir mutfak, tuvalet ve banyo var. Odalarda çalışma ortamı güzel.

Diğer yurtlar İnciraltı'nda ve Bornova'da; ama özelliklerini bilmiyorum açıkçası.

Devlet yurdu istemiyorsan veya çıkmadıysa, özel yurt olanakları da mevcut çevrede. İlla Urla, Güzelbahçe vb. taraflarında olacak diye bir şey yok, İzmir'de de bulursun rahat; ama İYTE'ye ulaşım için sabah daha erken kalkman lazım olabilir mesela. Çünkü dediğim gibi, İzmir'in içine uzak bir yerde.

• Sosyal olanakları maalesef üniversitenin bulunduğu yerden dolayı kısıtlı. Bir Ege Üniversitesi kadar bir şey bekleme sakın.

Bahar şenlikleri var, ona şükret. Spor salonları gibi sosyal olanaklar var. Yemekhanesi iyidir. Yani "kampüs içinde" iyidir; ama dışarıda bulunan konumdan ötürü çok iyi şeyler bekleme. Bir Ege Üniversitesi öğrencisinin kampüs dışına çıkınca ulaşabileceği olanaklar geniştir. Bornova sonuçta. Küçükpark'a gider, başka yerlere gider. Atlar otobüse, Konak'a gider, Alsancak'a gider. ESHOT otobüsleri oradan geçiyor hep.

Ama İYTE'nin dışına çıksan, yakında, aşağıdaki Gülbahçe Köyü'nden başka gidebileceğin sosyal ortam yok. Daha aşağılarda Urla merkezini, Güzelbahçe'yi bulabilirsin.

İYTE'den İzmir'e bildiğim kadarıyla sadece 735 numaralı belediye otobüsü (ESHOT) var, bu da Üçkuyular'a kadar gidiyor en fazla.

• Mezunların durumunun iyi olduğu söylenir. İş bulma konusunda avatajlı üniversitelerden birisi.

Bölgenin Teknopark'ı İYTE'nin kampüsünde. Bu da özellikle İYTE'li öğrenciler için iş avantajı sağlayabilir.

• ÖSS puanları çok yüksek değil. Düşük değil de, "çok yüksek" de değil, abartmayın. 2009 yılındaki en yüksek taban puan, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünün: 340. Bilgisayar Mühendisliği 335'le kapattı.

• Öğrencilerin "sosyal - asosyal tipi" hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Ama şunu söyleyeyim: "Aşırı sosyal" birisi, bu durumunu sürdürmek istiyorsa, bu üniversiteye gelmeyi pek düşünmesin.

Teorik eğitimin yanında uygulamalı eğitime de ağırlık veren bir üniversite ve eğitimi zordur, öğrenciler söylüyor. O kampüs dizilerinde, üniversite tanıtım filmlerinde izlediğin "eğlenceli, gitar alıp çimenlere uzanmalı" ortamı burada göremezsin. Zaten eğitim ağır, kampüsün bulunduğu bölge şehir dışında ve dağın başında; pek o tür şeylere müsait değil yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

Beğenmiyorsan gelme. Yüksek lisans öğrencisiyim, gayet memnunum. Üstelik vakıf üniversitesi mezunuyum. Abartmışsın.

sende bir asosyalsin sanırım ne var bende oradayım vede beş para etmez bir yer ama senin gibi asosyaller için biçilmiş kaftan toplumdan dışlananların mekanı,

ne bir eglenecek yer var neden adam giib toplanacak sohbet edilecek bir yer burada aga olan bazı gruplar var mesela yönetim keka, hele yüksek lisans için gelenler aga gibi geziyor kendileri hocam dedirtiyorlar zavallılar, servisçiler keka kendilerinden başka kuş tanımıyorlar, içerideki cafeden bozma gecekondu yerler bunlarmı güzel yazık senin hayatın bitmişde haberin yok,

arkadaşlar buraya eger sosyal yaşam arıyorsanız gelmeyin, ama ben öküzlemesine okurum derseniz allahın dagı çok güzel bir yer okul yurt arası hayat süper ama geriden

ama okulun egitimi güzel buna laf yok, türk arkadaşlarım lütfen arada mesaj yazmadan önce iyice okuyun türklerin eksiklerinden biride okumamak,

okula egitim için gelecekler uçarak gelsinler,

ama sosyal yaşam arayanlar bir müddet sonra kafayı sıyırıyorlar.

• yıldız tekniğinde davutpaşa kampüsü öyle.dışarda mekan yok.ne yani millet yıldız tekniğide mi yazmasın ?
    bu berk gibilerden cok görürsünüz , asosyaldirler , ve bişeyler yapmak için yer ararlar fakat bulamazlar.sosyalleşmek ortam yapmak için her yolu deneyen asosyal insan tipi.konser bileti falan satıldıgını görmesin ne konseri olursa olsun bakmaz satın alır gider bu tipler , sırf sosyalleşmeyi ögrenmek için , ben konsere gittim demek için
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

yıldız tekniğinde davutpaşa kampüsü öyle.dışarda mekan yok.ne yani millet yıldız tekniğide mi yazmasın ?
    bu berk gibilerden cok görürsünüz , asosyaldirler , ve bişeyler yapmak için yer ararlar fakat bulamazlar.sosyalleşmek ortam yapmak için her yolu deneyen asosyal insan tipi.konser bileti falan satıldıgını görmesin ne konseri olursa olsun bakmaz satın alır gider bu tipler , sırf sosyalleşmeyi ögrenmek için , ben konsere gittim demek için

yahu ben begeniyorum diyorum türk önce oku,

ben begenmeyen onca insan var sonrada burada aglıyorlar diyorum, yurt sorunu var öğrenci sayısına yurt sayısı yeterli gelmiyor çogu sürünüyor bunu diyorum

okul süper, sosyal imkan yok türkler okuyun önce,

ben begeniyorum türkler okuyunda yorum yazın türkler

ben begeniyorum türkler

sosyal yaşam istemeyenler gelsin ama sosyal akar ortam isteyenler gelmesin dedim

ben begeniyorum dedim türkler okuyun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.