Şimdi Ara

Neden kimse askere gitmek istemiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden 20 yaşını dolduran askere gitmek için hevesleniyordu,şimdi ise kaçmak için binbir türlü bahanelerle askere gitmiyor hiç kimse ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çünkü kimse yanlış politikalar sonucu boşuna ölmek istemiyor,anneler babalar da çocukları ölsün istemiyor,avukat,doktor,mühendis bilim adamı olup ülkeyi kalkındıracakken elin dağ faresi yüzünden ölmek istemiyor.Herkesin hayatı sizin zannettiğiniz kadar ucuz değil.Yıl 2018 oldu artık,bırakın askere askerlik yapmak isteyenler gitsin.Bırakın karakola sıkıştırılıp şehit edilen asker olmak varken adam füze yapsın
    Boşversene ya. Kadın astsubay ve subay dediklerin çatır çatır para alıyor. Maaş karşılığı çalışanları örnek olarak göstermek komedi. Sanki zorunlu askerlik yapıyorlar kendi istemiş orada çalışmayı.
    Nöbet falan hikaye. Hergün nöbet tuttum ne için? Senin için mi? Hayır. Siviller gelip dışarıdan depoyu soymasınlar diye. Öteki nöbet yeri ise komutan kapısı. Tümgeneral gelirken dubaları çekmek ve senin gibi siviller kapıya yanaşınca kovmak için oradaydım. Ben nöbet tutarken 10 metre ötede seni parçalasalar müdahale edecektim sanki. Yetkim bile yok. Ya bana ne der geçerim ya da ammyi ararım onlar ilgilenir.
    Devlete bedava işçi lazım zorunlu askerlik yapanlar da o işçiler oluyor.
    Eğer 1900lü yılların ilk çeyreğindeki teknolojik ortam olsa yani meydanlarda savaşın hala sürdüğü bir dönemde olsaydık kesinlikle herkes hala askerlik yapmak, cephede savaşmak isterdi.

Ancak günümüzde insan gücüne dayalı askerlik minimize olmuş durumda... Belki de gelecek yıllarda robotlar falan savaşacak bilemiyoruz. Kaldı ki insansız hava araçları falan 30-40 yıl önce hayal olabilecekken bugün vızır vızır uçuyorlar...

Sonuç= Kimse gidip de koğuş nöbeti tutmayı, sigara izmariti toplamayı, tuvalet yıkamayı istemiyor. Bu Türk Gençliğinin olumsuz bir tavrı vs. değil tam tersine akıllı olduğunu gösterir. Tüm ümidimiz hala gençlikte.

Yaşasın Vatan Yaşasın Türk Milleti!
  • Askerlik daha çok askerlikti eskiden.

10 gün sonra askerim, halbuki YL öğrenciliğim var, tecil imkanım var ama sırf aradan çıksın diye gidiyorum. Arkadaşlarım da yarın öbürgün önlerine çıkmasın diye lisans mezunu olur olmaz askere gittiler 3 ay önce.
  • Vatan savunmak dışında her şeyi yapıyorsun özellikle kölelik kim niye heveslensin ki?

• Bunca işin gücün arasında vakit kaybı

• Çünkü kimse yanlış politikalar sonucu boşuna ölmek istemiyor,anneler babalar da çocukları ölsün istemiyor,avukat,doktor,mühendis bilim adamı olup ülkeyi kalkındıracakken elin dağ faresi yüzünden ölmek istemiyor.Herkesin hayatı sizin zannettiğiniz kadar ucuz değil.Yıl 2018 oldu artık,bırakın askere askerlik yapmak isteyenler gitsin.Bırakın karakola sıkıştırılıp şehit edilen asker olmak varken adam füze yapsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A98986428 -- 4 Mart 2018; 1:17:09 >
  • iyi eğitimli bir insanım kimse kusura bakmasın askere tuvalet temizlemek için birilerinin köleliğini yapmak için gitmem ayrıca askere gittim kısa dönem çıkmadı uzun dönem doğuya düştüm birilerinin yanlış politikaları yaptım oldu tavrı yüzünden kandıırlması yüzünden ben kendi hayatımı vermeye hevesli değilim kusura bakmasın kimse hadi korudun vatandır dedin gazilere şehitlere verilen önem ortada haber kanallarıyla evlerine gidip haber çıkarmak dışında bir anlamları yok artık devlet için
  • yayyip için savaşmam

net

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Komutanların Kötü muammelesi,dayak,küfür,angarya isler,devrecilik olduğu için.dayaktan öldürülüp ailesine kendi intihar etti yada kaza ile öldu dendiği o kadar çok oluyor ki hakta arıyamıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Tayyip olmasa yanlış politika için savaşmam

Sonra bu yobaz millet için savaşmam. Anladık yemiyor bari kılıf uydurmayın 👍

• TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    yemiyor sen git savaş

• En büyük neden savaşlarda piyade sayılarının çok önemsiz hale gelmesi. Bir ordunun er sayısı bu çağda eskisi kadar anlam ifade etmiyor, bunun yerine önemli olan teknolojik üstünlük. Bir kaç ay temel eğitimle de kimse komando olmuyor kolay kolay. Ülkesine katma değerli ürün katacak mühendis, görev talimatı bekleyen hakim, savcı için askerlik yapmak (belki hoş bir ifade olmayacak ancak) lüzumlu, mantıklı değil.

• Tuvalet temizlemek, ayak işleri yapmak gibi şeyler yapıyorsun. Geri hizmet yani. Versin elime silahı, yollasın beni dağa ; seve seve yaparım.

Not: Manyağın tekiyim, fazla kale almayın.

• Eğer 1900lü yılların ilk çeyreğindeki teknolojik ortam olsa yani meydanlarda savaşın hala sürdüğü bir dönemde olsaydık kesinlikle herkes hala askerlik yapmak, cephede savaşmak isterdi.

Ancak günümüzde insan gücüne dayalı askerlik minimize olmuş durumda... Belki de gelecek yıllarda robotlar falan savaşacak bilemiyoruz. Kaldı ki insansız hava araçları falan 30-40 yıl önce hayal olabilecekken bugün vızır vızır uçuyorlar...

Sonuç= Kimse gidip de koğuş nöbeti tutmayı, sigara izmariti toplamayı, tuvalet yıkamayı istemiyor. Bu Türk Gençliğinin olumsuz bir tavrı vs. değil tam tersine akıllı olduğunu gösterir. Tüm ümidimiz hala gençlikte.

Yaşasın Vatan Yaşasın Türk Milleti!
  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt
    Profil fotoğrafı tesla, kullanıcı adı teslanın kalfası, yazdığı yorumla teslayı mezarında ters döndürdü. Teslanın ülkesinde ne zamandır zorunlu askerlik yok bak bakalım. Gidip patates soymanın gece boş yerde nöbet tutmanın nesi yemesin? Her insan boş mu gençliğinin önemli vakitlerini bunları yaparak geçirsin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 4 Mart 2018; 9:35:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Korkaklıktan.

Bu kadar kadın astsubay, kadın subayımız varken, 20 li yaşını geçip, ortalıkta delikanlıyım diye gezinip asker kaçağı olmak çok kolay geliyor millete. Yazık günah verilen emeğe.

Neymiş izmarit toplanıyormuş, orası senin geçici de olsa evin, evindeki çöpü nası topluyorsan orayı da temiz tutacaksın.
    Ve en önemlisi nöbet tutacaksın. Askerliğin olayı nöbettir, bugün sen uyudun, başkası bekliyor, yarın sen nöbet tutacaksın, başkası uyuyacak.

Korkmayın bu kadar.
    Efendim işi var mış da, efendim zaman kaybıymış da.....

Boşversene ya. Kadın astsubay ve subay dediklerin çatır çatır para alıyor. Maaş karşılığı çalışanları örnek olarak göstermek komedi. Sanki zorunlu askerlik yapıyorlar kendi istemiş orada çalışmayı.
    Nöbet falan hikaye. Hergün nöbet tuttum ne için? Senin için mi? Hayır. Siviller gelip dışarıdan depoyu soymasınlar diye. Öteki nöbet yeri ise komutan kapısı. Tümgeneral gelirken dubaları çekmek ve senin gibi siviller kapıya yanaşınca kovmak için oradaydım. Ben nöbet tutarken 10 metre ötede seni parçalasalar müdahale edecektim sanki. Yetkim bile yok. Ya bana ne der geçerim ya da ammyi ararım onlar ilgilenir.
    Devlete bedava işçi lazım zorunlu askerlik yapanlar da o işçiler oluyor.

• bos beles insanlarin isidir... akli olan gitmez... IQusunu dusurmek, ezik astsubay, uzmanlarin kendilerini tatmin etmek icin bir arac olmak isteyen gidebilir...
  • Artık cepheye kolay kolay er gönderilmiyor. Senin yapman gereken nöbettir en fazla. Askeriyenin standart döngüsünü devam ettirmek kısaca.

Askerlik yapmayan herkes de devletine faydalı olmak için yapmıyormuş o da garip hadi hepiniz füze yapın

Askerlik hakkında tek söyleyeceğim yapacaksan hiç bekletmeden hemen yap. Yapmayacaksan sonuna kadar git hiç yapma.

Herkesin özgür seçimi ülkenin kanunları çerçevesinde herkes istediğini yapabilir..

• Eskiden dediğin ne zaman kaç sene önce? 30 yaşındayım ben askere gitmek için can atan görmedim valla. İstisnalar hariç. Herkesin düşüncesi bir an önce gidip kurtulayım, aradan çıksın, iş başvurusunda soruyorlar, kız vermiyorlar gibi sebeplerlerden gidiliyordu hep.

• Askerde komutanların karın tokluğuna çalışan kölesi olduğun için gitmeyen bilemez askerliğin ne olduğunu

o yüzden liseliler salak salak yorum yapmasın buraya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatinda klozet görmemiş, kapagini kapatip üstüne yapan tiplerin pisligini temizlemek korkakliksa, evet korkağım. Ben istanbulda 4 sene hayat kavgasi vererek ortalama bir universite okuyacam sonra gidip bok temizlicem. Aynen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.