Şimdi Ara

Neden Nokia haberleri DH'de sansürleniyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 gün öncehttp://www.techcrunch.com/2010/01/13/iphone-android-symbian-click-rates/ adresinde Symbian hakkında çarpıcı bir haber çıktı ve sitenin iki haber editörüne de bizzat haber verdim fakat konu hakkında herhangi bir haber yayınlanmadı. Fakat söz konusu Nokia/Symbian değil de iPhone olunca, bakınız tamamen aynı kapsamdaki bir haber nasıl yayınlanıyor:http://forum.donanimhaber.com/m_36506071/tm.htm

2 gün önce Nokia son yıllarının en önemli atılımını gerçekleştirerek Ovi Maps üzerinden dolaşım (navigasyon) ücretsiz hale getirdi (http://www.nokia.com/press/press-releases/showpressrelease?newsid=1375569) ve haliyle internette bunu haber yapmayan site kalmadı, DonanımHaber hariç. Oysa ki bir dolaşım uygulamasının iPhone versiyonu çıkınca, bu, ana sayfada gösterilecek kadar önemli bir haber olabiliyor:http://forum.donanimhaber.com/m_33789480/tm.htm

Şimdi örnekleri bırakıp asıl soruya gelelim: Neden Apple/iPhone ile alakalı en ufak söylenti bile ana sayfa haberi olurken Nokia* ile alakalı önemli ve ciddi haberler bu sitede kullanıcılara yansıtılmıyor?

*: Aslında sadece Nokia değil, Apple olmayan hiç bir markanın üstünde Apple kadar durulmuyor. Hatta iPhone'un forum başlığı bile ayrımcılığın doğrudan ıspatı: "Öncü teknoloji firmasının devrimsel cep telefonu"

• apple için çok dandik bir olay olsa bile haber oluyor. Korkuyorum yakında donanimhaber ana sayfada iphone için üretilen osuruk programlarının yeni versiyonu haber yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER

apple için çok dandik bir olay olsa bile haber oluyor. Korkuyorum yakında donanimhaber ana sayfada iphone için üretilen osuruk programlarının yeni versiyonu haber yapılacak.
    DH'nin CEO'su iPhone kullanıyor. Belki ondandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 23 Ocak 2010; 13:19:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Alıntıları Göster
    Bencede kasıt söz konusu..
    Tesadüfle açıklanabilecek birşey değil tüm bunlar..

Aynı şekilde gelip hakaretler yağdıran Nokia kullananları "havlayan köpekler" olarak tanıtan inanların sırf mesajlarının son kısmında Iphone kullandıklarını belirtmesi nedeniyle en ufak bir ceza almamasıda bu olayın başka bir boyutu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Alfren

Aynı şekilde gelip hakaretler yağdıran Nokia kullananları "havlayan köpekler" olarak tanıtan inanların sırf mesajlarının son kısmında Iphone kullandıklarını belirtmesi nedeniyle en ufak bir ceza almamasıda bu olayın başka bir boyutu..

Alıntıları Göster
    Nexus One'da ilk Fiyasko konusunda bile iphonecular hemen istila etmiş ve başlamışlar iphone en iyisi muhabbetlerine.. Ne kadar cevap versem de akılları almıyor. Bilmiyorum yani..

• quote:

Alıntıları Göster
    İphone kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirimki forumda iphone nun abartıldğını söylemek mümkün.Fanatiklik kadar saçma bir olgu iphone da tavan yapmış durumda halihazırda statü göstergesi,hayat felsefesi ve hatta elit olmaya çalışmak? olarak adlediliyor.Malesef bu nedenle cihazın suyunu çıkarmış bulunmaktayız ve şahsi olarak iphone'un keko,tiki,özenti telefonu olma yolunda koşaradım ilerlediğini söyleyebilirim.Cidden yazık.
    Bknz.Apple babamın şirketi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoqoKo

İphone kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirimki forumda iphone nun abartıldğını söylemek mümkün.Fanatiklik kadar saçma bir olgu iphone da tavan yapmış durumda halihazırda statü göstergesi,hayat felsefesi ve hatta elit olmaya çalışmak? olarak adlediliyor.Malesef bu nedenle cihazın suyunu çıkarmış bulunmaktayız ve şahsi olarak iphone'un keko,tiki,özenti telefonu olma yolunda koşaradım ilerlediğini söyleyebilirim.Cidden yazık.
    Bknz.Apple babamın şirketi.

Alıntıları Göster
    Sonra gelip her türlü dokunmatik cihaz konularını basarlar tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed Step

Alıntıları Göster
    Kesinlikle katılıyorum, ilk mesajda Gecebekcisinin yazdıklarına... Özellikle forum yöneticileri de okursa bu mesajları sevinirim...

Her ne kadar, burda gerek paylaşımlarla, gerek verdikleri bilgilerle foruma pozitif katkıda bulunan arkadaşlar kadar olmasa da, bende mobil telefonlardaki gelişmeleri gerek yabancı sitelerden, gerekse buradan takip ediyorum... Fakat tam da üzerinde durulduğu gibi, iphone konularında, -özellikle iphone'a özel olarak, diğer cep telefonu markalarından ayrı tutularak bir bölüm açılmasını kastediyorum- yapılan ayırımcılığın tavana vurmasını ben de hayretle izliyorum... dünya da ve daha local olarak ülkemize de yerleşen, tüketici toplum psikoloji, elbetde sahip olduğumuz ürünleri fanatik boyutlarda savunmamızı, ve bunu adeta içselleştirip zıt görüşleri tamamen görmezden gelmemize neden olabilir.
    Fakat günümüzde forumlar, "mass media tools" adı verilen medya araçları arasında, kullanıcı-ve kullanıcı adaylarının fikirlerine katkıda bulunmak hususunda çok önemli misyonlar üstlenmektedir. Burda kimse, ne Nokia'nın ne Sony'nin ne de Samsung'un ve ya diğer üreticilerin temsilcisi ve ya maaşlı çalışanı değil. Elbetde kullandığınız telefonun özelliklerini belirtmek, onunla ilgili kullanıcı deneyimlerinizi aktarmanız çok doğal... Fakat bunu yaparken özellikle forum yöneticilerinin bunu bir market eşitsizliği yaratarak sunması, hem forumun kullanıcılarını yanlış yönlendirebilir; hem de bilgi paylaşan, bilgili üyelerin paylaşımlarını göreceli oranda düşürür... Bunun yansıması da yine siz yöneticilere ve kullanıcıların tümüne negatif şekilde olur...
    Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed Step

Alıntıları Göster
    Nokia konusu içerisinde , Nokia 5800 Amele iPhone'u diyebilecek kadar kendini bilmez
    ifadeler bile çıkmış iken buna hiç şaşırmadım doğrusu !

Nokia , iPhone patentlerimizi ihlal ediyor dediğinde bile kimse inanmıyor, alay ediyorlar
    daha başka ne söylenebilir ki ?? Nokia kullanıcılarının , iPhone kullanıcılarına duyduğu
    saygı kadar , iPhone kullanıcıları Nokia kullanıcılarına saygı duymuyor , Nokia konusu içerisinde
    sataşmaya varan ifadeleri görünce bunu anlamak hiç de zor olmadı.
    Dikkatinizi çekerim iPhone dünyada yokken bundan yıllar önce Nokia vardı , o nedenle
    ne olursa olsun saygı duyduğum bir firma olarak kalacak.Çoğumuz gözümüzü Nokia ile açtık
    bu işi Nokia ile öğrendik.

Bu işi bir Fanatizm veya bir taraftarlık boyutuna taşımak büyük talihsizlik !
    Yönetimin bunlara dikkat etmesi gerekir...

• quote:

Katılmamak elde değil...

iPhone edindiği gibi iPhone için alt forumlar açan, ortalıkta internete erişebilen iPhone'un belki de 100 misli kadar başka mobil cihazlar varken sitesinin yalnızca iPhone sürümünü açıp "neden genel bi mobil sürüm yok ama iPhone'a özgü bir sürüm var?" diyenleri kendi yöntemleri ile susturan, iPhone'u diğer cep telefonları ile aynı kategoriye sokulmayacak bi alet sanıp tamamen ayrı bir alt foruma taşıyan büyük iPhone fanatiği bu sitenin sahibiyken, iPhone ayrımcılığı konusundaki sorular gayet anlamsız...

Yukarıdaki arkadaşların belirttiklerine ek olarak bir şey anımsatmak istiyorum: Geçen sene Nokia bölümüne özel ve konusu hakkında bilgili yönetici ihtiyacımız olduğunu yönetimin izni ile açılan anket sonucunda ıspatladık. Peki sonuç? Bırakın yönetici atamayı, anket süresi biter bitmez silindi.

Yakında, daha önceki girişimlerimde olduğum gibi yine mesajlarım silinir ve susturulursam hiç şaşmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Katılmamak elde değil...

iPhone edindiği gibi iPhone için alt forumlar açan, ortalıkta internete erişebilen iPhone'un belki de 100 misli kadar başka mobil cihazlar varken sitesinin yalnızca iPhone sürümünü açıp "neden genel bi mobil sürüm yok ama iPhone'a özgü bir sürüm var?" diyenleri kendi yöntemleri ile susturan, iPhone'u diğer cep telefonları ile aynı kategoriye sokulmayacak bi alet sanıp tamamen ayrı bir alt foruma taşıyan büyük iPhone fanatiği bu sitenin sahibiyken, iPhone ayrımcılığı konusundaki sorular gayet anlamsız...

Yukarıdaki arkadaşların belirttiklerine ek olarak bir şey anımsatmak istiyorum: Geçen sene Nokia bölümüne özel ve konusu hakkında bilgili yönetici ihtiyacımız olduğunu yönetimin izni ile açılan anket sonucunda ıspatladık. Peki sonuç? Bırakın yönetici atamayı, anket süresi biter bitmez silindi.

Yakında, daha önceki girişimlerimde olduğum gibi yine mesajlarım silinir ve susturulursam hiç şaşmam.

+1

Bakalım bu konu ne zaman kilitlenip,mesajlar silinecek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tabip

quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Katılmamak elde değil...

+1

Bakalım bu konu ne zaman kilitlenip,mesajlar silinecek?

Alıntıları Göster
    iPhone " Öncü teknoloji firmasının devrimsel cep telefonudur "
    Diğer marka ve İşletim sistemlerini geçiniz.....!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 23 Ocak 2010; 17:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Bu mesaj silindi.
    bilmem dikkat ediyor musun? forum, modlar ve adminler tarafından son 1 senedir tamamiyle kişisel isteklerine göre yönetilmeye başlandı..

verilen uyarılar, açılan bölümler, reklamlar.. kullanıcıların istekleri hep göz ardı ediliyor.. apple iPhone başlığı altına kaç tane alt başlık açan DH yönetimi, NOKIA bölümüne N97 alt başlığı açmaktan aciz ya da çekiniyorlar ya da başka bir sebebi var, keyifleri öyle istiyor..

adminlik, modluk objektiflik ister.. yapacağınız her şeyi ona göre değerlendirip karar vermeli, kullanıcıların şikayet ya da önerilerine kulak asmalı ve her ne olursa olsun, hangi karar alınacaksa alınsın, olayı kişisel boyutlara taşımamak gerekmektedir.

bir forumu FORUM yapan ÜYELERİDİR. şu anda aktif olan üyelerin %50'si yarın bıraksın bakim bu foruma girmeyi, bak neler oluyor..

yazık, gerçekten çok yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Ocak 2010; 17:37:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BayBağatur

iPhone " Öncü teknoloji firmasının devrimsel cep telefonudur "
    Diğer marka ve İşletim sistemlerini geçiniz.....!

Alıntıları Göster
    Maalsef hayatın her adımında olduğu gibi bir çok şeyde para muktedirdir ve birçok şeyin sebebidir. Neden iphone acaba!

Geçen forumun operatör bölümünde milyonlarca Tcell kullanıcısnı ilgilendiren ve gerçektende çok önemli bir konuda yazı yazdım. Başımdan geçen bir olay ve iddiam üzerinde elimde de sağlam kanıtlarım var, Tcell'e karşı mahkemeye bile gitmeyi düşünmüştüm; konudan o derece eminim yani. Bu yaşadığım olay üzerinden 3-4 ay geçmişti ki aklıma geldi, bunu DH'de neden paylaşmıyorum ki dedim. Konuyu açmamla çöp kutusuna gitmesi arasında 5-10 dk zaman farkı olmuştur. Sizce neden!

• quote:

Orijinalden alıntı: PaRTiLuX

Maalsef hayatın her adımında olduğu gibi bir çok şeyde para muktedirdir ve birçok şeyin sebebidir. Neden iphone acaba!

Geçen forumun operatör bölümünde milyonlarca Tcell kullanıcısnı ilgilendiren ve gerçektende çok önemli bir konuda yazı yazdım. Başımdan geçen bir olay ve iddiam üzerinde elimde de sağlam kanıtlarım var, Tcell'e karşı mahkemeye bile gitmeyi düşünmüştüm; konudan o derece eminim yani. Bu yaşadığım olay üzerinden 3-4 ay geçmişti ki aklıma geldi, bunu DH'de neden paylaşmıyorum ki dedim. Konuyu açmamla çöp kutusuna gitmesi arasında 5-10 dk zaman farkı olmuştur. Sizce neden!

General Mobile'ın iç yüzünü anlattığım bir mesajı General Mobile farkeder farketmez yönetime (üstelik yazdıklarımın doğruluğunu da ıspatlayan ifadelerle) şikayet etmesi, akabinde mesajımın hemen apar topar silinmesi ve benim de uzaklaştırma almam şeklinde anılarım var bu forumla ilgili. Merak edenle o günlerin izlerini paylaşabilirim, ama deneyimlerimden dolayı eminim ki yönetim bu başlığı uzaktan izleyip bir kişinin onlara göre sınırı geçmesini bekliyordur*, bu yüzden buradan paylaşmayacağım.

* olumsuz eleştiriyi kaldıramayan sevgili yönetim, eleştiri içeren mesajları çok tepki almamak için birden bire silmiyor artık, neden oluşmasını bekliyor...

• bakin arkadaslar iphone gercekten güzel tlfn bunu inkar edemem ama yazdiklarinizda son derece haklisiniz iphoneye özel bi sayfa acilmasi bence ayrimcilik öte yandan evet bu isi nokiada gördük ögrendik ama nokianinda hatalari yok degil yillardir yenilik yapmadi ayni seyleri isitip isitip önümüze sürdü bunu kabul edin apple piyasaya hareket getirdi ama 5800a falan amele iphohenesi demeleri cok sacma ve ayip nokia nokiadir apple apple ha ben applem yok tarafsizim
  • quote:

Orijinalden alıntı: the show must go on

bakin arkadaslar iphone gercekten güzel tlfn bunu inkar edemem ama yazdiklarinizda son derece haklisiniz iphoneye özel bi sayfa acilmasi bence ayrimcilik öte yandan evet bu isi nokiada gördük ögrendik ama nokianinda hatalari yok degil yillardir yenilik yapmadi ayni seyleri isitip isitip önümüze sürdü bunu kabul edin apple piyasaya hareket getirdi ama 5800a falan amele iphohenesi demeleri cok sacma ve ayip nokia nokiadir apple apple ha ben applem yok tarafsizim
    Merak ediyorum, bazı cevap veren arkadaşlar cevap verdikleri başlıkları mı karıştırdı,
    yoksa bu başlıkta neden bahsettiğimizden haberleri mi yok acaba...

Burada eleştirilen husus katiyen firmalar veya ürünleri değil,
    DonanımHaber'in resmen "Apple" ve "Apple Olmayanlar" diye ayrım yapıyor olmasıdır.

Konuyu başka noktalara taşımasak?

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

bilmem dikkat ediyor musun? forum, modlar ve adminler tarafından son 1 senedir tamamiyle kişisel isteklerine göre yönetilmeye başlandı..

verilen uyarılar, açılan bölümler, reklamlar.. kullanıcıların istekleri hep göz ardı ediliyor.. apple iPhone başlığı altına kaç tane alt başlık açan DH yönetimi, NOKIA bölümüne N97 alt başlığı açmaktan aciz ya da çekiniyorlar ya da başka bir sebebi var, keyifleri öyle istiyor..

adminlik, modluk objektiflik ister.. yapacağınız her şeyi ona göre değerlendirip karar vermeli, kullanıcıların şikayet ya da önerilerine kulak asmalı ve her ne olursa olsun, hangi karar alınacaksa alınsın, olayı kişisel boyutlara taşımamak gerekmektedir.

bir forumu FORUM yapan ÜYELERİDİR. şu anda aktif olan üyelerin %50'si yarın bıraksın bakim bu foruma girmeyi, bak neler oluyor..

Çok doğru bir noktaya temas ettiniz..
    Maalesef ki DH mantalitesi son 2 yıldır hiç olmadığı kadar para ile hareket ediyor..
    Her taraftan çıkan reklamalar, yönetici ve adminlerin üyelerine davranış şekilleri.. kısacası herşeyiyle..

Bunun bir parçası olamayacağım.. onun için ya birileri kendilerine gelir yada ben gibi insanlar buranın eski haline dönmeyeceğini anlayarak bırakır gider..

• kardesim elestiri kaldiramiyacaksan sen hic yazma bikere neyin tartisildigini bizde biliyoruz merak etme gocunan sensin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

Çok doğru bir noktaya temas ettiniz..
    Maalesef ki DH mantalitesi son 2 yıldır hiç olmadığı kadar para ile hareket ediyor..
    Her taraftan çıkan reklamalar, yönetici ve adminlerin üyelerine davranış şekilleri.. kısacası herşeyiyle..

Bunun bir parçası olamayacağım.. onun için ya birileri kendilerine gelir yada ben gibi insanlar buranın eski haline dönmeyeceğini anlayarak bırakır gider..

Alıntıları Göster
    DH den bir açıklama gelmediğine göre bu işte bir iş var gibi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.