< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 7 Nisan 2020; 8:5:28 > |
Yeni bir gün yeni bir Mercedes Rezaleti (Ekşi Sözlükten)

-
-
Haberlere konu olmuş, 8 yıldır sonuçlanmamış ve yargının tamamen aciz kaldığı, maddi ve özellikle manevi mağduriyetin ağababasını vatandaşa vermiş bir başka rezalet güncel edit içeriği ile asıl şu başlıkta:
ekşi sözlük
bursa mengerler mercedes rezaletihttps://eksisozluk.com/bursa-mengerler-mercedes-rezaleti--7221546
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Mart 2022; 22:35:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Buna benzer bir olay bursalı megane’nın da başına gelmişti. Bir farı gündüz C farı diğer ise normal gündüz led idi.
Öyle ya renault-mercedes işbirliğinde sadece renault mercedesleşecek değil ya, birazda mercedes renolaşsın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Araç sahibi haksız. İlgili parça ikinci elde değer kaybı oluşturmaz. MB aracın fabrikasyon hatalı olduğunu kabul edip, ilgili parçayı değiştirmeyi de kabul etmiş zaten. Garanti bunun için var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu nasıl bir hata böyle? Gerçekten büyük rezalet.
Mercedes gibi bir üretici teslimat öncesinde aracın kalite kontrolünü yapmıyor mu? Bildiğin iç mekanda gözle görünür şekilde kocaman bir hata var. Birbirinden farklı kapı döşemesi var. Gözle görünmeyen bir yerinde olsa bile Mercedes gibi premium bir üreticinin bu kadar büyük hata yapmaması lazım.
Dikkatten kaçmış falan da denemez yani bu araçlar üretimden sonra içinden dışına didik didik ediliyor. Boyasında nokta kadar bir hata dahi olsa o araç hatalı üretim kabul edilip satışa sunulmuyor. Aracı bildiğin lazerle tarıyorlar. Ama sen kalk kocaman döşemeyi farklı renkte üret bir de bunu gözden kaçır ve müşteriye teslim et.
Bildiğin ayıplı mal. Mercedes ve Koluman müşterinin mağduriyetini gidermeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McLaren64 -- 29 Mart 2022; 22:38:39 > -
Mengerler rezaleti benim attığım Ekşi Sözlük linkindeki "başka" bir rezalet hocam. Konuyu açan arkadaşın bayisi Koluman. Mercedes hudutlar TR olunca rezalet konusunda bayi farkı gözetmiyor gerçi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Karıştırmışım teşekkür ederim uyarı için.
-
Duzeltelim demisler iste. Bir dosemenin rengi farkli diye arac mi degistirilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aracın arkasında durmuşlar parçayı değiştirelim demişler de araç sahibi biraz mal galiba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş başta inanmamalarına bozulmuş. Açıkcası benim başıma gelse bana da "sanki ben yapmışım gibi" konuşsalardı oradan tartışmadan çıkar davayı açardım. Adamın işi gücü yok döşemeyi mi değiştirecek? Olmayacak bir olay değil ama yaklaşım oldukça yanlış..
-
Bu hatayı başka marka yapsa hak verirdim yorum yapanlara ama Mercedes bu abi.
Mercedes sahiplerinin araba bakış açısını bilemezsiniz, yıldız aşkı diye bir tabir var, bu büyük kusuru sindirememesini anlayabiliyorum.
Bu arada markası ne olursa olsun kesinlikle sıfır ve 2.elde 2020 - 2022 modeller alınmamalı, pandemi, tedarik zincirindeki sıkıntılar ve çip krizi sebebiyle araçları kontrolsüz + özensiz yaptıklarını düşünüyorum.
-
yıldız aşkı 25 yıl önceki mercedes'ler içindi. hepsi overengineering doktrini ile üretildi. şimdi mühendisler nasıl daha ucuza üretirim diye çalışıyorlar.
araç nakliye sırasında kazalı vs değil ise montaj hattında münferit olaydır hatalı parça takılmış. döşeme değişir kimse fark etmez değiştiğini.
ben olsam döşeme değişimini kabul eder 1 bakımı bedavaya yaptırmaya çalışırdım. konu kapanırdı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: command_4yıldız aşkı 25 yıl önceki mercedes'ler içindi. hepsi overengineering doktrini ile üretildi. şimdi mühendisler nasıl daha ucuza üretirim diye çalışıyorlar.
araç nakliye sırasında kazalı vs değil ise montaj hattında münferit olaydır hatalı parça takılmış. döşeme değişir kimse fark etmez değiştiğini.
ben olsam döşeme değişimini kabul eder 1 bakımı bedavaya yaptırmaya çalışırdım. konu kapanırdı.
Haklısınız hocam Bruno reis dahil öncesi efsaneydi zaten, şimdikiler de o ışık yok ama işte babadan deden gelen bir sevgi, Mercedes'in yeri her zaman farklıdır.
Parayı sonradan görme değilse şayet Mercedes'in dünyadaki genel kitlesi ince detaylara önem veren, mükemmeliyetçi , kendini güvende hissetme ihtiyacı duyan insanlar.
Siz Fiat sahibi kafasıyla düşünmüşsünüz bir Fiat sahibi olarak, gerçi dünya malı çok da önem vermemek gerekiyor ama karaktere de hakim olunamayan yerler oluyor.
Kimine göre bir döşeme değişimi, kimine göre de Mercedes bu hatayı nasıl yapar, o trimi sökerken zarar verirler mi , deri tonu tutar mı , parçaların kodları var bu tutacak mı vs vs yani kaygılar aslında olayı çıkmaza götürüyor
-
şu linkte, mengerler mercedes' ten 88.500 euro' ya E SERİ araba alıp; mevcut durumda yıllardır arabasız kalan tüketici konusu! davaları kazanmasına rağmen, süründürüyorlar. insaf... seneler sonra geri ödeme olarak o günün kurundan komik rakamlar teklif edildiği gibi, adama bir de yüzünü görmediği aracı için sürekli cezalar, vergi borçları ...
https://eksisozluk.com/bursa-mengerler-mercedes-rezaleti--7221546
bir de şu linkte:
ayılıplı ikinci el aracı (baya da ayıplı anlatılana göre) sözlü beyanlar ile yediren aynı mercedes;
https://eksisozluk.com/mengerler-ve-mercedes-ile-yasadigim-kotu-tecrube--5434020
daha çok konu var. yazık. mercedes türkiye de oturup düşünmeli. basit konular değil, bir mal ayıplıysa ayıplıdır. almanya ile yazışırsın, biraz kardan zararı göze alırsın, bir şekilde müşterini memnun edersin. rezalet. bayi seçimi önemli. garantili otomobilde mercedes yaklaşımı buysa, garantisiz alıp geçelim. servisleri de kendi araçlarına ayırırlar artık ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 30 Mart 2022; 17:38:58 >
-
Arabamın tekerleğine taş değdi. Tekerleğin orijinalliği bozuldu. Değiştirin! Hayır durun! arabayı değiştirin!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 30 Mart 2022; 14:38:24 > -
Dün üstte paylaştım hocam aynısını ama pek dikkat eden olmamış sanırım. Skandalların kralı denilebilecek, hukuk sisteminin ağır sıvadığı ve Mercedes'e gücü yetmeyen yargı organlarının halini gözler önüne seren bir trajedi resmen.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne boş yapmış adam da ya. Düzeltelim demişler işte ne araç değişikliği yahu ? İyice cılkı çıktı bunun da
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu bizim milletin, bir mal aldığı zaman mal aldığı işletmeyi satın aldığını düşünen kafası yok mu !
Adamlar düzeltelim demiş. Plastik parça sökülüp takılsa ne olur.
Clio aldık. Start stop arızası çıktı. Kronikmiş. Ne diyeceğiz aracı al yenisini ver mi ! Bu nasıl kafa ? Götürdük değişmesi gereken parçaları değiştirdiler şıkır şıkır çalışıyor.
Esnaflık ticaret bu zihniyette çok insan olduğu için zor bu ülkede.
Bu kafa yüzünden insanlar ticaretten soğuyorlar parayı bankada kriptoda borsada tutuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 30 Mart 2022; 16:57:22 > -
Araç sahibi çirkefe yatmış bildiğin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Araç sahibi haksız. İlgili parça ikinci elde değer kaybı oluşturmaz. MB aracın fabrikasyon hatalı olduğunu kabul edip, ilgili parçayı değiştirmeyi de kabul etmiş zaten. Garanti bunun için var.
|
Duzeltelim demisler iste. Bir dosemenin rengi farkli diye arac mi degistirilir
|
Arabamın tekerleğine taş değdi. Tekerleğin orijinalliği bozuldu. Değiştirin! Hayır durun! arabayı değiştirin! |
Araç sahibi çirkefe yatmış bildiğin.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X