Şimdi Ara

Neden Türkçe oyun için birleşemiyoruz? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
7.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
342 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dragonbornx

Hiçbir halt yapamazsınız oyunlarda Türkçe gelmez boşa uğraşmayın. Fallout 4 ü pc de Türkçe yama ile babalar gibi oynuyorum kafam rahat yemişim çöp konsolları..

sen playstationcı değil miydin ne olmuş sana böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Orijinalden alıntı: Börcır

Bu kadar bos bir yorum gormedim.

Adamlarin alim gucu bizim 10 katimiz, demekki daha fazla kar getiriyor.

Bir de iskandinav ulkeleri arasi ceviri kolay, yani dancaya ceviriyorsan onu kucuk degisikliklerle norvecce ve isvecceyede cevirebiliyorsun.

Sen ne artist bi adamsın. Herkese gider yapıyorsun. Millet hiç bir şey bilmiyor bi sen biliyorsun.

Ülkemizde oyun satışı o çeviri yapılan dillere göre kat kat fazla. Önceki aylarda istatiksel olarak açıklandı.

[simage]
    Neden Türkçe oyun için birleşemiyoruz?
    [/simage]

Bak artist arkadşım bu Ac origins oyunu. Bunun hiç bir mantıklı açıklaması yoktur, olamaz.

Neden mi TR dil çıkarmıyorlar.... cevabı çok basit "nasıl olsa Türkler orjinal alıyorlar. neden çeviri yapıp paramızı çöpe atalım" diyorlar... Bu kadar basit... Toplu olarak boykot yap. Alma bakalım ne oluyor. Fakat çok zor.

Resimdeki dillere baktığımızda Türkçesi hangi dilden daha fazla satacak?

Çoğu dilden daha fazla satar hatta satıyorda. Forumda bir konu vardı. Bunun istatistiklerini verilmişti. Gta5'in TR olmamasına rağmen birçok avrupa ülkesine göre satışı baya fazlaydı.

• Ben hep 50 tl lik oyun alıyorum hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda belkide en yetkili makam bakanlıktır. Geçen sene bimer üzerinden böyle bir yazı yazdım ve bakanlığın konu ile alakadar olduğunu ayrıca bir oluşum içinde olduğunu yazan bir cevap almıştım. Sizinle paylaşırım. Bimere sizlerde yazın ses getirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksan farklılıklarını bile dublaj yapıp koyan oyun firmaları neden Türkçe'ye gelince bütçe sorunu çıkartıyor bunu sorgulamak lazım. Oyun Türkçe değil bir sürü oyun satın aldık(aldım) ne zaman bütçe yetecek bizim için acaba bunu merak ediyorum.
  • suan 16 yasındayı 2011 den beri ps hayatına başladım faydası oluyor ama öğrenemiyorsun sadece kelime öğreniyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaand12@

Ben hep 50 tl lik oyun alıyorum hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andelip

Bu konuda belkide en yetkili makam bakanlıktır. Geçen sene bimer üzerinden böyle bir yazı yazdım ve bakanlığın konu ile alakadar olduğunu ayrıca bir oluşum içinde olduğunu yazan bir cevap almıştım. Sizinle paylaşırım. Bimere sizlerde yazın ses getirsin.

Bizde yazalım bakalım ne cevap verecekler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden Türkçe oyun için birleşemiyoruz?

Neden Türkçe oyun için birleşemiyoruz?

Şubat ayında çıkacak olan Far Cry 5 için eklenen diller.

Birşeyler yapmalıyız arkadaşlar. Durum ciddi.

• Kitle düşündüğün kadar fazla değil hocam mesela benim de içine dahil olduğum bi kesim witcher 3 skyrim vb oyunlar haricinde çok ihtiyaç duymuyor çünkü hem oyun oynayıp hem de ingilizce pratiği yapabiliyoruz ayrıca bildiğim kadarıyla oyunlarda ki dil ekleme işlemleri sanıldığı kadar basit değil ama tabii ki her oyunda en azından tr altyazı olması çok iyi olur
  • yazın firmalara yazın bendende bir nescafe yazın cevap verirler neyse ben pc de fallout 4 e devam edeyim malum Türkçe olunca oldukça keyifli oluyor, akşamada Türkçe skyrim special edition akarız kafamız rahat
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Video Oyun Sektörüne En Çok Para Kazandıran Ülkeler (Nisan 2017)

1-Çin – 801,643,000 İnternet Kullanıcısı – 27,547,039,000 Dolar Kazanç
    2-Amerika Birleşik Devletleri – 261,177,000 İnternet Kullanıcısı – 25,059,883,000 Dolar Kazanç
    3-Japonya – 119,829,000 İnternet Kullanıcısı – 12,545,659,000 Dolar Kazanç
    4-Almanya – 73,098,000 İnternet Kullanıcısı – 4,378,066,000 Dolar Kazanç
    5-Birleşik Krallık – 61,620,000 İnternet Kullanıcısı – 4,217,715,000 Dolar Kazanç
    6-Kore Cumhuriyeti – 46,875,000 İnternet Kullanıcısı – 4,187,711,000 Dolar Kazanç
    7-Fransa – 57,381,000 İnternet Kullanıcısı – 2,967,052,000 Dolar Kazanç
    8-Kanada – 33,455,000 İnternet Kullanıcısı – 1,947,371,000 Dolar Kazanç
    9-İspanya – 38,458,000 İnternet Kullanıcısı – 1,913,050,000 Dolar Kazanç
    10-İtalya – 43,141,000 İnternet Kullanıcısı – 1,874,608,000 Dolar Kazanç
    11-Rusya Federasyonu – 113,304,000 İnternet Kullanıcısı – 1,485,205,000 Dolar Kazanç
    12-Meksika – 84,170,000 İnternet Kullanıcısı – 1,427,974,000 Dolar Kazanç
    13-Brezilya – 139,813,000 İnternet Kullanıcısı – 1,334,205,000 Dolar Kazanç
    14-Avustralya – 21,748,000 İnternet Kullanıcısı – 1,234,393,000 Dolar Kazanç
    15-Tayvan – 21,290,000 İnternet Kullanıcısı – 1,028,511,000 Dolar Kazanç
    16-Endonezya – 71,950,000 İnternet Kullanıcısı – 879,740,000 Dolar Kazanç
    17-Hindistan – 428,835,000 İnternet Kullanıcısı – 817,819,000 Dolar Kazanç
    18-Türkiye – 49,144,000 İnternet Kullanıcısı – 773,888,000 Dolar Kazanç
    19-Suudi Arabistan – 24,799,000 İnternet Kullanıcısı – 647,424,000 Dolar Kazanç
    20-Tayland – 31,786,000 İnternet Kullanıcısı – 597,173,000 Dolar Kazanç
    21-Malezya – 23,997,000 İnternet Kullanıcısı – 586,682,000 Dolar Kazanç
    22-Hollanda – 16,163,000 İnternet Kullanıcısı – 567,372,000 Dolar Kazanç
    23-Polonya – 28,657,000 İnternet Kullanıcısı – 489,208,000 Dolar Kazanç
    24-İran – 41,682,000 İnternet Kullanıcısı – 431,917,000 Dolar Kazanç
    25-Arjantin – 33,447,000 İnternet Kullanıcısı – 423,405,000 Dolar Kazanç

• KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Bilmemin sebebi çevirmen olmam ve gönüllü olarak oyun çevirdiğimden olabilir mi acaba?

Witcher 3 için resmi olarak ulaşıldı bize zamanında çeviri için, ve bir sürü başka çeviri firmasına da. Hiçbiri anlaşamadı. Bak witcher 3 doğru hatırlıyorsam 4 kitap uzun

Ne oldu biliyor musun? Firma riske girmek istemedi önceki oyunlar satılmadığı için.

Oyunun ithalatçı firmasına oyun çıktıktan 6 ay sonra 10 bin tane satıldığı için plaket gönderildi. Bak bu oyun 69 liradan satıldı, yani o dönemde sanırım 20 dolar falandı. Norveçte 60 dolardan aşağı satılmadığına eminim. Oyun ilk 2 haftada toplam 4 milyon, 6 haftada 6 milyon sattı. Sanırım bizde 10 bin satıldığında 10 milyonu geçmiştir dünyada.

Sen şimdi bana söyle, oyun yapsan, çeviriye harcadığın paranın geri kazanacak mısın belli olmayan bir dile çevirtir misin?
  • Börcır kullanıcısına yanıt
    Bir önceki mesajımda oyunlara ülkelerin harcadığı para hacmi listesini paylaştım, Türkiye bu listede 18. sırada, Far Cry 5'de Çekçe dili bulunuyor ama paylaştığım listede Çek Cumhuriyeti listeye bile girememesine rağmen dil desteğini almayı başarmış, yani özetle ülkemizdeki oyun satış hacmi artık eskisi kadar ufak değil ve oyunlarda (en azından çoğunluğunda) Türkçe dil desteğini hakediyor artık
  • quote:

yazın firmalara yazın bendende bir nescafe yazın cevap verirler neyse ben pc de fallout 4 e devam edeyim malum Türkçe olunca oldukça keyifli oluyor, akşamada Türkçe skyrim special edition akarız kafamız rahat

Dostum salladığımdan değil lakin neden ilgi çekmek için bu kadar çabalıyorsun ? Çok mu ilgisiz kaldın sosyal hayatında, bazı sıkıntıların mı var ?

Konuya gireyim neler yazılmış diye bakayım dedim, sürekli senin zırvalamaların var :)

Hayır bilgisayarın var onunla mı hava atıyorsun anlamadım ? Oyun oynamakla mı hava atıyorsun aklım almıyor :) Ulaşılmaz şeyler mi bunlar ? Bende alayı var, ne oluyor şimdi onu anlamadım ?

Konsol sahibi adamın senin yorumlarını görünce tırnaklarını yiyip ah be benim neden bilgisayarım yok dediğini filan mı sanıyorsun ? :)

Benim 4 yaşında yeğenim var, o geliyor arada bak bende bu oyuncak var diye :) Ona okutayım bari yazdıklarını belki etki eder :)

• Ya beyler ülkeyi eziklemekten vazgeçin artık. 1 milyar da satsa ubisoft oyunlarını Türkçe çıkartmayacak artık.

Yok İngilizce öğrenin gelişin yok bilmem ne. Bazı oyunları ingilizler bile anlamıyor. GTA'yı her ingilizce bilen anlayabiliyor sanki. Sadece adamı öldür arabayı çal bilmem ne anlayabiliyor geriye kalan ikili muhabbetler için sokak İngilizcesi veya Amerika ingilizcesi gerekiyor ama adamlar Polonyalılara gidip 'AZ İNGİLİZCE ÖĞRENİN DE KÜLTÜRLENİN.' demiyor Lehçeyi koyuyor. .Mesela Witcher de Lehçe olsaydı sadece, açıklamaya da şey yazsaydı 'LEHÇE ÖĞRENİN DE AZ GELİŞİN.'

Kendi ülkesini bu kadar ezikleyen bir millet vallahi görmedim ben.

Maliyet konusu, çeviri zor, uğraş ister falan gibi muhabbetlere de çok gülüyorum ya. NBA oyunu var, oyun sadece arayüz ya. Ben bile Intermediate İngilizcemle çeviririm komple oyunu. Maliyet falan da tutmaz.
    Hadi hikaye odaklı oyunlar çevrilmiyor peki spor, yarış oyunları neden Türkçeleşmez ? Bunlarda mı zor ve maliyetli işler ?

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

quote:

yazın firmalara yazın bendende bir nescafe yazın cevap verirler neyse ben pc de fallout 4 e devam edeyim malum Türkçe olunca oldukça keyifli oluyor, akşamada Türkçe skyrim special edition akarız kafamız rahat

Dostum salladığımdan değil lakin neden ilgi çekmek için bu kadar çabalıyorsun ? Çok mu ilgisiz kaldın sosyal hayatında, bazı sıkıntıların mı var ?

Konuya gireyim neler yazılmış diye bakayım dedim, sürekli senin zırvalamaların var :)

Hayır bilgisayarın var onunla mı hava atıyorsun anlamadım ? Oyun oynamakla mı hava atıyorsun aklım almıyor :) Ulaşılmaz şeyler mi bunlar ? Bende alayı var, ne oluyor şimdi onu anlamadım ?

Konsol sahibi adamın senin yorumlarını görünce tırnaklarını yiyip ah be benim neden bilgisayarım yok dediğini filan mı sanıyorsun ? :)

Benim 4 yaşında yeğenim var, o geliyor arada bak bende bu oyuncak var diye :) Ona okutayım bari yazdıklarını belki etki eder :)

Allah'a şükür ikisi de var ancak ben oyunu yine de resmi olarak Türkçe oynamak istiyorum. Gel de anlat işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: MDemirbas14

Ya beyler ülkeyi eziklemekten vazgeçin artık. 1 milyar da satsa ubisoft oyunlarını Türkçe çıkartmayacak artık.

Yok İngilizce öğrenin gelişin yok bilmem ne. Bazı oyunları ingilizler bile anlamıyor. GTA'yı her ingilizce bilen anlayabiliyor sanki. Sadece adamı öldür arabayı çal bilmem ne anlayabiliyor geriye kalan ikili muhabbetler için sokak İngilizcesi veya Amerika ingilizcesi gerekiyor ama adamlar Polonyalılara gidip 'AZ İNGİLİZCE ÖĞRENİN DE KÜLTÜRLENİN.' demiyor Lehçeyi koyuyor. .Mesela Witcher de Lehçe olsaydı sadece, açıklamaya da şey yazsaydı 'LEHÇE ÖĞRENİN DE AZ GELİŞİN.'

Kendi ülkesini bu kadar ezikleyen bir millet vallahi görmedim ben.

Maliyet konusu, çeviri zor, uğraş ister falan gibi muhabbetlere de çok gülüyorum ya. NBA oyunu var, oyun sadece arayüz ya. Ben bile Intermediate İngilizcemle çeviririm komple oyunu. Maliyet falan da tutmaz.
    Hadi hikaye odaklı oyunlar çevrilmiyor peki spor, yarış oyunları neden Türkçeleşmez ? Bunlarda mı zor ve maliyetli işler ?

Her konuda olduğu gibi bu konudada yine eziklik yaşıyoruz toplumun artık kendine güvenmesi lazım

Birçok yapımcı firma elinde sonunda yapacak oyunlarını Türkçe yapacak yapmak zorundalar eğer bu pazardan para kazanmak istiyorlarsa. Önemli olan toplumun bu tür oluşumları desteklmesi.

• Ülke sıralamalarında ilk 20’deyiz ama bunun çoğunluğu mobil veya free to play sayesinde.Ubisoft’un yaptığı son South Park oyununu konsolda ingilizce olarak oynadım aynı firma bir tanede mobil versiyonunu yapıcaktı ve çıkardı biraz oyalanırım diye bi baktım oyun Türkçe destekli çıkarmışlar ve on numara bize özel espirilerle çevirmişler.İşin garip kısmı konsollar da çıkan oyunu kadar diyalog dolu mobil versiyonu ve o Türkçe ama ne yazık ki konsollarda İngilizce.

• Neden kendi dilinizden bu kadar nefret ediyorsunuz? Lehçeden dancadan daha mı kötü bir dil bu? Bu nasıl bir eziklik psikolojisidir anlamıyorum.80 100 milyon arası insanin konuştuğu dil sizin diliniz 4 5 milyonluk Danca ile mi karşılaştırıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.