Şimdi Ara

neden windows?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Bilgisayarım bozuldu..yeniden kurulması gerekiyor..ama sürücülerim yok...
    2-microsoft güvenlik yaması çıkardı...yüklemezsem bilgisayarım ..yol geçen hanına döner..
    3-aydabir virus yüzünden bilgisayarımı.. formatlıyorum...
    4-firewall ve virüs programı kullanıyorum..bunlarda çok ram yiyor...
    5-windows düşük kapasiteli bilgisayarlara kurulunca bayılıyor...
    6-ikide bir mavi ekran(sistem göçtü) mesajı alıyorum...
    7-ftp ...,telnet..., giibi network işlemlerinde windows yetersiz kalıyor..
    8-işletim sistemi ve ofis yazılımı için lisans parası vermelisiniz...yoksa suç işlemiş sayılırsınız.
    9-windows ta çalışırken elektrikler kesildi verilerim kayboldu...çünkü sistemimin formatı fat32 veya ntfs ...
    10-çok güzel oyunlarım var vazgeçemem derseniz...çözüm:linux la aynı anda birden fazla Windows veya başka linux çalıştırabilirsiniz...
    bunlar şu an aklıma gelen windows olumsuzlukları...

arkadaşlar Dünyanın terk ettiği windows u biz neden kullanıyoruz...Yukarıda saydığım olumsuzlukların hiçbiri LINUX ta yok...artık linux a geçmenin zamanı geldi....Ben geçtim ve windows u sistemimden kazıdım....siz ne duruyorsunuz........

http://www.newsline.com.tr.tc
    <Gülen yüzlerdeki Gözler GÜZELDİR>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiyaman -- 14 Nisan 2005, 19:43:04 >

• Bu konuda sana tam katılmıyorum
    1-bilgisayara yeni bir parça takmışsan bilgisayarın bu parçayı kullanması
    için tabii programlarını isteyecek ek olarak bazı temel bileşenleri sürücüleride windowsta mevcut
    2-güvenlik yamaları bütün sistemlerde geçerli bu gün en güvenli denen
    firefox ta bile javascript tabanlı güvenlik açıkları olduğu saptanıyor
    kullanım esnasında çıkan hataları yada art niyetli kullanımları ancak
    yamalarla kapatıla bilir
    http://www.hardwaremania.com/index.php?option=com_content&task=view&id=169&Itemid=9
    3- Virüs üretenler tabi ki windowsu seçecek şu an en çok kullanılan
    işletim sistemi günün birin de linux windowsu geçer ve yaygınlaşırsa
    (umarım öyle olur) bu sefer linux un açıklarını aramaya başlayacaklar
    ve linux için daha fazla virüs ortaya çıkacak
    4-firewall ve antivirüs programlarını linux içinde kullanacasın güvenlik
    için gerekli
    5-bu mavi ekranı tam bilmiyorum iki senedir bilgisayar kullanıyorum
    henüz karşılaşmadım(inşallah karşılaşmamda)
    6-ftp ve telnet kullanmadığım için belki linux o konular da iyi olabilir
    yorum yapamam
    7-fat32 ve ntfs sistemlerinde linux un ne kullandığını ve ne gibi avantajları
    veya dezavantajları olduğunu bilmiyorum

burada ben bill getsin avukatlığını yapmak değil amacım ama bazı gerçekleride inkar edemeyiz gerçekçi olmak gerekir yeni çıkan
    yada çıkmış oyun veya uygulamaların çoğu windowsa göre çıkıyor
    sebep gene aynı yaygın ve kolay kullanım ama tekrar ediyorum
    umarım bir gün linux windowsu geçer ve windowsun yerini alır

• yeniliğe açık olmalısın hiçbirşey vazgeçilmez değildir.
    kullanmadan da yorum yapmak ..hımm olmadı...burda amac...
    windows u karalamak değil ..daha iyisi var ..bunu haberdar ediyor.ayrıca linux itici değil sempatik tir...
    internette gelişim bence linuxla takip edilir...
    ilk defa kuracaklara tavsiyem...
    cd den çalışan knoppix 3.8 linux kullanmaları....hdd de hiçbir kurulum yapmazsın... eğer memnun kalmadında cd yi çıkar ..

hdd ye kurmanız için tavsiyem...mandrake 10.1 le başlayın derim..
    bool linux lu günler dilerim....

windows 3.1 /95/98/nt/2000/me/xp kurdum ama linux da kullanıcı olarak aldığın keyfin anlatımı için bu satırlar
    yetmez..........

ama ben sabit fikirliyim derseniz.. kimse size yardımcı olamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clark001c -- 15 Nisan 2005, 12:28:15 >
  • Hayat bir deneydie..Denemeden karar verenler neler kaçırdığını
    hiçbir zaman anlayamazlar.... (Sözüm kendine güvenenlere ve yeniliğe açık olanlara değildir.)...

olaya terten yaklaşalım.. biri bana gelse hiç kullanmadığı fakat şu ankullandığımda daha fazlasını bulacağın sistemi kur dese hiç düşünmeden kurarım..bu bir mantalite meselesidir.. dostlar
  • 98 te Bill Gates ın sloganı şuydu "Windows 98 Everywhere" Bu yüzden windows ;) Oyuncu olduğum için.

#1 UNIX
  • en son denedigim profesyonal linux suse 6 ydı tarihten biraz. kurulumu filan o zamanlar beni cılgına cevirmişti. özellikle ses kartı modem vs gibi parcalar beni hepten cileden cıkarmıştı. ama en son olarak gelecek 2.0 ı kurdum. nede olsa Kernel aynı diyerekten hem arabirim turkce. kurulumu artık gayet basit ve kullanışlı hale gelmiş. sürücü destegi artmış. ve gercekten KEYİFLİ.. fakat ilk geçişte biraz sıkıntı cekilebilir. özellikle bir kaç döküman okumadan bulaşılmasın. yakın zaman içinde komple geçicem zaten...
  • Windows'un avantaji ne olabilir, bi dusunelim:
    *Her turlu Microsoft urunuyle olan inanilmaz uyumu (yigidi oldur, hakkini ver)
    *Pazarlama stratejisi yuzunden bircok yazilimin ona gore cikmasi
    *Oyunlar

Eksileri ise baya cok.

Simdi bi laf var ortada, Windows kullanimi cok oldugu icin virusler Windows'a gore yaziliyor. Bu lafi bilmeyen adam der anca!!! Bi kere mantiklari, guvenlikleri, dosya sistemleri ... Baya farklari var. Windows XP de administrator'sunuz. Sizden kral yok kullanici olarak. Oyle mi? Hayir, Task Manager'a bakin, System kullanici. Buna bakiyorsunuz, sizden ustun bisi var. Buna uygun virus yazsan zaten bitiyor is ... Windows istedigi kadar guvenli olsun, Linux gibi olamaz!

"Güvenlik, tıpkı doğruluk gibi sisteme sonradan eklenebilen bir şey değildir" Andrew Tanenbaum

Linux ocu degil, kendinize ve ulkemize bi iyilik yapip Pardus'u deneyin. Eger Linux zor diyorsaniz hala, XP'ye devam edin!

Bknz:
    http://www.uludag.org.tr/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 varken Xp kurmak ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Unutmadan ...

Linux icin ne zaman antivirus yazilimi gerekir tartismasi cok gecti yabanci sitelerde (Mandrake'nin Advanced Kullancilari listesinde)

Soyledikleri suydu: Server olarak Linux kullanirsaniz, diger Windows makinalara virus bulasmasin diye ...
    Firewall icin ise o Allah'in emri ...

Ayrica onemli olan yazilimda guvenlik sorunu cikmasi degil. Sorunu giderme suresi. Microsoft NetBios 139 nolu porta nuke atinca ( ard arda ping ) kilitleniyordu. Bu hatayi duzeltmeleri 60 kusur gun surdu ...

Firefox bugun 1.0.3 u cikardi. Hatalar cikar cikmaz. Iste farki burada!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.