Şimdi Ara

NEDEN YERLİ ARABAMIZ YOK...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  NEDEN YERLİ ARABAMIZ YOK...
  • Böyle birşey yapıyorlar ondan.
     NEDEN YERLİ ARABAMIZ YOK...
  • Varda çıkarttıkları iş ortada örn. olarak yukarda bir arkadaş göstermiş ben o aracın içinde olsam yüzüme göstermem dışardan kimseye
  • Hocam af edersiniz de daha iyisini yapın da görelim.Ülkenin yarısı dalga geçiyor adamlarla bu ülkede o kadar mühendis var bir tanesi neden yapamadı da bu adamlara kendi paralarını yatırıp yaptı.7

Şimdi diyeceksiniz ben yumurtlamıyorum ama bayat yumurtayla taze yumurtayı ayırıyorum.Tamam iyi kötü ama siz ortaya bir şey koyun sonra adamlar becerememiş kötü yapmış dersiniz.

Yani tek arabaysa sizde yapın görelim bu kadar basit bir olay

Devrim dışında gerisi yalan Anadol ve kuş serisi vs. öyle.

Edit:Eksileyenler olmuş.Eksilemeyenler ben yerli otomobil şart diyorum eksileyen eksilesin dertte etmiyorum.

Yaşım 16 bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 20 Haziran 2014; 12:53:07 >
  • bu konu kabak tadı verdi. çok mu lazım yerli araba. yıllarca üretilen doğan şahinlere bakınca yerli araba fikri midemi bulandırıyor. hem millet onlarca araba markası içinden alacak araba bulamıyor da yerli araba ihtiyacımı ortaya çıkıyor anlamıyorum. milletin derdi yerli araba değil, ötv.
  • Devrim filmini izleyince gözümden yaş geldi zaman makinesi ile geri gidip bir kaç kişinin kafasına sıkasım geldi. Biz işi büyütmeden adamlar önünü kesmiş şimdide is büyüyünce kimsenin altına giresi gelmiyor. Yapsalar bir 1.4-1.6 dizel B veya C sınıfı yetecek ama yok önce gideriz en zor olan spor otomobili yaparız (yapmaya çalışırız) o da şamil gibi Dacia Klima kapaklı bi şey olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli araba şart mı
    her ülke kendi arabasını yapmak zorunda mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam af edersiniz de daha iyisini yapın da görelim.Ülkenin yarısı dalga geçiyor adamlarla bu ülkede o kadar mühendis var bir tanesi neden yapamadı da bu adamlara kendi paralarını yatırıp yaptı.7

Şimdi diyeceksiniz ben yumurtlamıyorum ama bayat yumurtayla taze yumurtayı ayırıyorum.Tamam iyi kötü ama siz ortaya bir şey koyun sonra adamlar becerememiş kötü yapmış dersiniz.

Öncelikle araba yapmak kolay değil, bu ülkede yaptımazlar. Diyelimki yaptılarufak bir araştırma yapnız" Aselsan mühendisleri."

- Kalitesi: B sınıfı araç yapsan fiesta ve polo ile kıyaslanacak daha kaliteli veya eşdeğer olmalı. Bu araçlardan yılda 100binlerce üretiliyor.
    - Servis: İllerde yüzlerce servis olması lazım.
    - Maliyet: Yapıcağın B sınıfı bir araçın vergisiz fiyatı emsali olan fiesta poloya yakın olur.
    - Teknoloji: Satın alınırsa %100 yerli araç olmaz, dışardan alınırsa ülkede üretilen megane'ler kadar yerli olur.
    - Motor: Diğerlerinden güçsüz ve çok yakan araç olursa topa tutulur. Denmedik laf kalmaz.
    - Güvenlik: Bir kazada araba ikiye ayrılır ,motoru kopar içindekiler ölürse denilcek yorumları düşünün.
    - Rakipler: Sizce wv ford reno burada en çok satan markalar kendilerine rakip isterler mi? Yoksa birilerine avanta verip işi sabotemi ederler. bkz:Devrim
    - Marka: Bİr yanda 100 yıllık ford, bir yanda yeni bir marka ilk satılıcak olan araba hangisini tercih edersiniz?

Ama zamanında volvo satılırken alsaydık, hazır marka teknoloji pazar varken güzel.

Artık tek yapılıcak iş geleceğin teknolojilerine yatırım yapmak. Elektrikli veya güneş enerjisiyle çalışan araçlar gibi.

Örneğin Tesla Model S gibi bir araç olursa ancak olabilir.

Öyle 50 tane mühendis bir araya gelip biz araba yapıcaz diyemez. Bende mühendisim 50 arkadaşıma araba yapıcaz gelin desem çok komik cevapalr alırım.

• Hocam babamda mühendis o da öyle ama işte o adama sizin arkadaşlarız gibi gülenler olmuş.O da kendi gibi insanları bulup evini barkını satıp yapmış bu aracı.

Bu ülkede meyve veren ağacı taşladıklarını çok iyi biliyorum yaşımın genç olmasın rağmen.

Bence sizin madde halinde sıraladıklarınız sadece bahaneler.

Dediğiniz doğru bence hybrid araca yoğunlaşsak şu ortamda daha mantıklı olur.Hem elektrik motoru üniversitelerimizi de sürekli geliştiriliyor.

Hibrit araç iyi bir fikir olur bizim için.

Asıl o büyüklerden korkmamak lazım.

Bence şu an Palio tarzı bir araç yapsak şu piyasa da Dacia stepway den 5.000 tl aşağıya verseler 1.3 multijet ya da 1.5 dci gibi az yakan bir motor konulsa ya da hibrit bir motor olabilir yine az yakan bir motorlu araç.

Şu da var hocam devlet kar odaklı bakmayacak önce bir seri tamamlaması lazım sedan,hb,SW kasaları yapsın mesela Türkiye'nin en büyük ihtiyacı ucuz MPV araç aileleri ticari arabaya binmekten kurtarsınlar mesela Dacia Lodgy benzeri bir araç.

Yani mühim olan bu hocam. Bahaneleri geçmek gerçeği görmek bazen yapılmaz yaptırılmaz deneni çabalamak lazım.

Devrim'deki insanlar gibi insanlar lazım bize.

Çıkar mı bilinmez? Ama ileride mühendislik alanın bir seçimim olursa otomobile ilgimi geliştirir bu alanda bilgim olur imkanlarım olursa elimden geleni yaparım.Hem kendim hem ülkem için.

• Bu konuyu açan 8382992 kişisiniz helal olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Risinyu

Bu konuyu açan 8382992 kişisiniz helal olsun

beğenmiyosan girme .
  • quote:

Hocam babamda mühendis o da öyle ama işte o adama sizin arkadaşlarız gibi gülenler olmuş.O da kendi gibi insanları bulup evini barkını satıp yapmış bu aracı.

Bu ülkede meyve veren ağacı taşladıklarını çok iyi biliyorum yaşımın genç olmasın rağmen.

Bence sizin madde halinde sıraladıklarınız sadece bahaneler.

Dediğiniz doğru bence hybrid araca yoğunlaşsak şu ortamda daha mantıklı olur.Hem elektrik motoru üniversitelerimizi de sürekli geliştiriliyor.

Hibrit araç iyi bir fikir olur bizim için.

Asıl o büyüklerden korkmamak lazım.

Bence şu an Palio tarzı bir araç yapsak şu piyasa da Dacia stepway den 5.000 tl aşağıya verseler 1.3 multijet ya da 1.5 dci gibi az yakan bir motor konulsa ya da hibrit bir motor olabilir yine az yakan bir motorlu araç.

Şu da var hocam devlet kar odaklı bakmayacak önce bir seri tamamlaması lazım sedan,hb,SW kasaları yapsın mesela Türkiye'nin en büyük ihtiyacı ucuz MPV araç aileleri ticari arabaya binmekten kurtarsınlar mesela Dacia Lodgy benzeri bir araç.

Yani mühim olan bu hocam. Bahaneleri geçmek gerçeği görmek bazen yapılmaz yaptırılmaz deneni çabalamak lazım.

Devrim'deki insanlar gibi insanlar lazım bize.

Çıkar mı bilinmez? Ama ileride mühendislik alanın bir seçimim olursa otomobile ilgimi geliştirir bu alanda bilgim olur imkanlarım olursa elimden geleni yaparım.Hem kendim hem ülkem için.

Anlayamadığın nokta şu , sen sadece araba yapmaya yoğunlaşmışsın. Bunun bir işletme olduğunu karlılık getirip para kazanma gerektirdiğini düşünmüyorsun. Ayrıca araç yapmak çok büyük yatırım gerektirir. Örneğin 1 milyar dolar bu işe harcıyacağına bir site yaparsın yada bi ormanı kesip villa diker paranı 5'e katlarsın.
    Birde şu videodaki mühendisliğe bak.

http://www.youtube.com/watch?v=libw1rV2McY

• İnşallah maşallah baba yiğit bulduk çok yakın zamanda allah kısmet ederse yerli arabamızı yapacağız. İnşallah!
  • Yerli helikopter,tank,tüfek yapmak kolayda otomobil yapmak mi zor geliyor?Anlamak zor.

• quote:

Hocam af edersiniz de daha iyisini yapın da görelim.Ülkenin yarısı dalga geçiyor adamlarla bu ülkede o kadar mühendis var bir tanesi neden yapamadı da bu adamlara kendi paralarını yatırıp yaptı.7

Ne kadar saçma bir cevap. "Siz yapında görelim".

Herkes kendi işinde birşeyler yapsın. Örneğin ben ambalaj üreticisi olarak değişik makinalar yaptırdım Ve çok da güzel oldu. Bu benim mesleğim. Kendi mesleğim üzerinde arge yaparsam başarılı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanwing -- 20 Haziran 2014; 12:36:44 >

• Hocam bence burada mühendislik otomobil değil otomasyon alanında gelişmiş.Japonlar Almanlardan daha iyi otomasyon robotu yapıyorlar bu arada

Şu var ama burada tamam araba mühendisliği tasarım vs. ben demiyorum ki bir BMW bir Mercedes çıkarın.

Ama VW'nin Meksika'daki fabrikası kadar olalım bare hocam şu şartlarda.

Sonuçta bakınca kaç yıldır araba üretiyor adamlar.Mercedes adamlar arabayı yapalı kaç yıl olmuş

Bence Palio,Punto tarzı yapabilmek lazım.Bakın yerli üretim Megane tarzı o kadar otomsayon yeter.

Renault Türkiye fabrikası da BMW fabrikası yanında süper kalmıyor.

Asıl Mercedes fabrikasındaki otomasyon-işçi uyumu harika bence

Onlarında üretim videosu var ama daha kısıtlı.

• hakanwing H kullanıcısına yanıt
    Hocam üye de Mühendis olduğunu kendi belirtti bende onu anlıyorum.Babam da mühendis aynı şeyleri anlatıyor.Tabi mühendisliğinde alanı var.Makine'den Elektriğe Elektrikten Otomotiv'e haklısınız.

Ama bende şunu diyorum Türkiye'de bu adamlardan başka otomoti mühendisi yok mu? Var onlar yapmıyorsa biz bu adamları eleştirirken bu nedenle olmuyor tarzı konuşamayız.

Asıl bu adamları adım attıkları için desteklememiz lazım.

Bende Şamil'i beğenmiyorum ama bu adamlar böyle yaptı diye yerli arabamız yok demiyorum değil mi?

Herkes kendi işini doğru yapsa dediğiniz gibi ülke kalkınır.Önce öğretmenler nitelikli eğitim verse ezberci eğitim yerine deneysel bir eğitim sistemi olsa yarınlar değişir.

Türkiye'deki okulların yarısını 7.000Tl değerinde vergisiz olan Devlet Malzeme Ofisi fiyatıdır.Vestel üretimi akıllı tahta koydular.

Tek işlevi bize projeksiyon oldu onun yerine 1.000 Tllik Laptop+1.000 tl projeksiyon aynı işi görüyordu.Sadece büyük tablet halinde.

Atom işlemci olan dokunmatik dev bir ekran bunun işini bir mouse,bir bilgisayar,bir projeksiyon 2.000 TL'ye görüyordu.Ama devlet 7.000 tl verdi?

Bence onun yerine o tahta paraları ile Öğretmen olmayan okullara öğretmenler atanır maaşları verilir.

4-5 tahtan edilecek karla bir öğretmenin evlete olan yıllık yükü çıkardı.Ama kimin umrunda kimse konuşmuyor değil mi?

Yani aslında yanlış çok var ama ben gördüğüm söyledim.

Biri neden yerli üretim araba yok dediğinde:

Cevap olarak evini barkını satan bir mühendis yaptığı bir arabayı gösterirseniz kendi yaşıma bakmam ve kendimden yaşça büyük belki babam yaşında birine efkam kesmeye kalkarım çünkü bunda emek var.

İyi kötü bir emek var en azından bir çaba.

Ama siz bu aracı asıl toplum başarısızlığını doğru bunu düzeltmeye adayan adam keserseniz orada dur demek boynumun borcudur.

Ama herkes kendi alanında aynı kişi size gelse dese ki biri birazdan.

Ambalaj sanayi neden gelişmiyor?

Aynı kişi sizi örnek verip saçma ar-ge ile yaptığı makinalar daha doğru üretemiyor bu kişi yüzünden ambalaj sanayi gelişemez dese ne kadar mantıklı?

Bakınca aynı hesap adam çalışıp kötü araba yapıyor.

Sonra adamın emeği yüzünden suçlayıp bu adam yüzünden yerli otomobil üretilemiyor demek ne kadar mantıklıdır?

• quote:

Hocam bence burada mühendislik otomobil değil otomasyon alanında gelişmiş.Japonlar Almanlardan daha iyi otomasyon robotu yapıyorlar bu arada

Şu var ama burada tamam araba mühendisliği tasarım vs. ben demiyorum ki bir BMW bir Mercedes çıkarın.

Ama VW'nin Meksika'daki fabrikası kadar olalım bare hocam şu şartlarda.

Sonuçta bakınca kaç yıldır araba üretiyor adamlar.Mercedes adamlar arabayı yapalı kaç yıl olmuş

Bence Palio,Punto tarzı yapabilmek lazım.Bakın yerli üretim Megane tarzı o kadar otomsayon yeter.

Renault Türkiye fabrikası da BMW fabrikası yanında süper kalmıyor.

Asıl Mercedes fabrikasındaki otomasyon-işçi uyumu harika bence

Onlarında üretim videosu var ama daha kısıtlı.

VW meksikada montaj mı yapıyor yoksa tasarımdan üretime kadar her şeyi orada mı yapıyor? Ülkemizde montaj yapan fabrikalar var zaten

• Bilmiyorum hocam üyemizi F30 kasa 3 serisinin üretim videosunu koydu ve orada sadece otomasyon robotları vardı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.