Şimdi Ara

Neden Yüzme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yüzme büyük küçük herkesin yapabileceği eşi bulunmaz bir egzersizdir. Yüzmeyi spor olarak yapmak için çok iyi bir yüzücü olmanız gibi bir şart yoktur, bu nedenle isteğiniz gibi, galip gelmeniz gereken bir rakip endişesi duymadan rahat rahat yüzebilirsiniz.

Düzenli yapılan egzersiz, kilo kontrolünün, sağlıklı bir kalbin ve zindeliğin yapı taşlarından biridir. Çocuklukta kazanılan her yararlı alışkanlık gibi, düzenli egzersiz alışkanlığı da sonraki yıllarda beraberinde birçok yarar getirir. İşte çocuklukta kazanıp ilerleyen yaşlarda vazgeçemeyeceğiniz, eğlenirken formda kalmanızı sağlayacak bir alışkanlık; yüzme...

Neden yüzme?

-Vücudunuzun tamamını çalıştırıp şekle sokan bir spor
    -Her açıdan mükemmel bir kardiyovasküler egzersiz
    -Kalbinizi güçlendirip oksijenin kaslarınıza ulaşımını geliştiren bir aktivite
    -Birçok yönüyle rahatlatıcı etkiye sahip bir eğlence
    -Nelere dikkat etmeliyiz?

Egzersiz amaçlı yüzmek için fiziksel bir takım rahatsızlıklarınız varsa öncelikle doktorunuza danışmalısınız.

Alkollüyken yüzmekten kaçınmalısınız.

Her şey de olduğu gibi, yüzmeyi de abartmamalısınız. Yorgun düştüğünüzü hissettiğiniz anda bırakmalı ya da yüzmeye ara vermelisiniz. Yüzme sizi rahatlatmalı, enerjisiz bırakmamalı.

Suda çok fazla vakit geçirirseniz bir takım kulak problemleri yaşayabilirsiniz.

Kapalı bir havuzda yüzmüyorsanız güneş koruyucuları kullanmalısınız.

Tok karnına yüzmemelisiniz, ama açlıktan bayılırken yüzmeniz de doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Die4you -- 20 Şubat 2006 13:45:52 >

• güzel bir bilgilendirme... teşekkürler...
    yüzme gerçekten en zevkli en eğlenceli sporlardan biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crower35 -- 20 Şubat 2006 14:10:39 >
  • ewt ben de çok seviorm ama beni çabuk yoruyor galiba tam olarak yüzmeyi bilmiorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgrcnbz

ewt ben de çok seviorm ama beni çabuk yoruyor galiba tam olarak yüzmeyi bilmiorum

Yüzme değil nefes alıp vermek yoruyordur...

Tekniğini oturttuktan sonra 1 saat yüzsen anca yorulursun....
  • zaten o yüzücülere şaşırıyorum ben...teknikle ilgili burdan verilicek bilgiler varsa alabiliri teşekkürler
  • Teknik yüzdükçe oturuyo okadarını söliyim.
  • 25 metreyi 12 geliom warmı geçicek ehehehe
  • yaa kol altından nefes almalar falan ben yapamıom ööle...direk amele yüzüşü yaparım ben
  • arkadaşlar bilen birisi tekniklerini yazsın da yararlanalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: pupayelken2005

arkadaşlar bilen birisi tekniklerini yazsın da yararlanalım

abı yazalımda yassak bısey ıfade etmezkı neyınden yararlancan yane suda gostermek lazım suda olsa herturlu gosterırım senı bılınclendırırım ama burda yazsam bısı ıfade etmez yane
  • sen yinede hareketi sade bi biçimde anlatıver tarif etbe abi
  • Serbest stilde (kulaç) 3 kulaçta bir nefes alıcan..Başın suda olucak hep...Dışarda olunca amele yuzuşu oluyo ve çok komik oluyo...

En kolay nefes alınıp verilebilen stil kurbagalamadır...Tavsiye ederim eğer nefes sorunun varsa...
  • yuzerken sakatlanmak cok zor bence en ıyı yanıda bu baska sebeplerden dolayı sakatlanan veya incinenler için en iyi antremanda yuzmektır.
    ayrıca dıger bırcok sporda oldugu gibi kasları enlemesıne yuvarlak olarak degıl uzunlamasına gelıstırıyo gorunusede katkısı var yani
  • Teknikleri burdan anlatmak zor aşşğıda verdiğim sitede fotograflar ve videolardan daha iyi anlaşılır sanırım buyrun:

Freestyle : serbest (düz kulaç)
    Breaststroke: kurbağalama
    Backstroke : sırtüstü
    Flyswim : kelebek

http://www.swim.ee/videos/index_example.html

http://www.swim.ee/videos/index.html#

• yüzme tekniklerinin anltmayla öğrenileceğini sanmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Die4you

Serbest stilde (kulaç) 3 kulaçta bir nefes alıcan..Başın suda olucak hep...Dışarda olunca amele yuzuşu oluyo ve çok komik oluyo...

En kolay nefes alınıp verilebilen stil kurbagalamadır...Tavsiye ederim eğer nefes sorunun varsa...

3 kulaçta bir nefes alıcan diye bir kural yok tempon neyse ona göre ayarlıycan kendini bunu da antreman yaparak ayarlarsın kendini, kondisyonuna göre tabii.
  • yani bencede 3kulaca bir nefes sadece kişiyle ilgilidir..istersen 4-5 kulaçta bir nefes alırsın..ki buda yüzme hızınızı arttırır yani kafanız ne kadar suyun içinde olursa o kadar hızınız artar..yüzme çok zevkli bir spor yaa,ben 4 sene kursa gittim ve inanın bu kendinizi geliştirmenizle alakalı birşey..anlatmakla olmaz,bol bol pratik yapmanız lazım.
  • canınız yüzmekmi istedi?
    eğer yarışmalara katılmayacaksanız ve biraz yüzüp güneşleniyim diyorsanız bedeniniz ve nefesiniz kendi kendini ayarlar stilinizde kendiliğinden ortaya çıkar.bu işin gösterisi stili olmaz canınız nasıl yüzmek istiyorsa öyle yüzün.öğrenmeye çalışırsanız belirli bir yaşa kadar öğrendiğinizide unutur hani amele gibi dediğiniz yüzüşten daha komik hale düşersiniz.ama doğal yüzüşünüzle sizi kimse yadırgamaz.
    sağlık açısından çok faydalı denizin kaldırma gücü etkisiyle karada takriben 10 kez yapmanız gereken hareketi 2 tekrarla denizde yapabilirsiniz.

size bir uyarım olucak kimse yüzmeyi bilemez sadece suyun üstünde durur.sakın olaki ben çok iyi yüzme biliyorum mesafe tanımaksızın açılırım derseniz yanılırsınız,sağlık için faydalı olan yüzme sonunuz olabilir.allah kimsenin başına vermesin.
    kramp ve panik açıkta kendisini daha çok gösterir. bilgilerinize

rizeli

• yüzme sporu eğlenceli olduğu kadar tüm vücudu çalıştıran nadir sporlardan olduğu için çok çok faydalıdır sakatlanma hallerinde en iyi rehabilitördür.Bilmiyemlerin öğrenebileceği bilenlerin ise tekniklerini geliğştirebilecekleri çok güzel bir adres veriyorum

www.yuzmedersi.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.