Şimdi Ara

Nedir bu battlefieldlardan çektiğim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bad Company 2'de bir çok kişide görülen oyun sırasında pc kilitlenme sorunu bende de vardı. Sorunu bir şekilde çözen çok kişi gördüm ama ben hangisini denediysem olmadı. Oyuna giriyorum bir süre sonra mutlaka görüntü ve ses donup kalıyor pcye res atmak zorunda kalıyordum. Aylarca bunu çözmek için uğraştım çözemeyince de oyunu sildim bir daha da girmedim.

Şimdi r9 380 ekran kartı aldım artık ağız tadıyla diğerlerini oynarım diye bir hevesle Battlefield 3 yükledim. Bunda da bir süre sonra görüntü gidiyor monitörde. No signal çıkıyor ve yine reset atmak zorunda kalıyorum. En başta kartta donanımsal bir sorun olduğunu sandım ama biraz araştırınca yine bana özel bir sorun olmadığını gördüm. Aynı sorunu yaşayan başkaları da var ve zaten sadece bu oyunda oluyor sorun. Kartta ya da başka bir donanımda sorun olsaydı diğer oyunlarda da aynı şey olurdu. Bir sürü oyun oynuyorum hiçbirinde sorun yok. Neden bu kadar sorunlu bu seri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 16 Nisan 2016; 17:39:26 >

• Bende ATI'den çok çektim (eğer konu ATI ekran kartları ile alakalıysa tabii).

ATI Radeon X1800XL ekran kartım vardı masaüstüne atardı çok ısınınca. Ardından ATI Radeon HD3870 aldım o da aynı hataları veriyordu ara sıra.

Sonra tepem attı gittim sıfırdan bilgisayar topladım onda da ATI Radeon HD5970 aldım, aynen dediklerini (ses ve görüntüde donma ve kilitlenme) yaşadım.

En son tepem iyice atınca başlarım oyununa da, PC'sine de dedim, gittim Apple iMac 27" aldım 2011'de.

Sorunsuz sistemdi ancak doğru düzgün oyun desteklemediği için pişmanlıklar falan yaşayınca en son geçen Kasım'da gaming book aldım. Nvidia'nın değerini şimdi anlıyorum. Hiçbir oyunda bana mısın demiyor. Geforce GTX 970M var, tüm oyunları ULTRA ayarlarda takılmadan kasılmadan oynayabiliyorum.

Ama dediğim gibi sorun AMD ATI odaklıysa bu dediklerim geçerli. Yani bu sorunu Nvidia kartlarda da yaşayan varsa (darboğaz, ısınma vs gibi sorunlar olmadan) dediklerimi unut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 22 Nisan 2016; 20:29:32 >

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    sorun aynen dediğin gibi amd driverıyla alakalıymış. amd sitesinden son sürüm yüklemiştim. forumdan bi arkadaş sorun driverla alakalı deyince sapphire'in kendi sitesinden benim kart için görünen son driver sürümünü indirdim (16.1) onu yükleyince sorun düzeldi bf3 ve 4'te sorun yok şuan bad company2 de nadiren de olsa çöküyor ama en azından pc kitlenmesi reset atma gibi bi derdim kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: earth.

sorun aynen dediğin gibi amd driverıyla alakalıymış. amd sitesinden son sürüm yüklemiştim. forumdan bi arkadaş sorun driverla alakalı deyince sapphire'in kendi sitesinden benim kart için görünen son driver sürümünü indirdim (16.1) onu yükleyince sorun düzeldi bf3 ve 4'te sorun yok şuan bad company2 de nadiren de olsa çöküyor ama en azından pc kitlenmesi reset atma gibi bi derdim kalmadı.

Tam düşündüğüm gibi. İnsaf diyorum. Aradan bunca sene geçti hala çökme vs nedir yahu?

Benim X1800XL Sapphire markaydı. Yanlış hatırlamıyorsam HD3870'de Sapphire olmalı.

Sapphire'e tövbe edip HD5970'de HIS marka aldım onda da aynı sorunu yaşadım.

AMD ATI alınacaksa ASUS tercih edilmeli.

Onun dışında daha 5 kuruş çalışmaz benden artık AMD'ye... Zaten Athlon zamanından beri kılım AMD'ye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Nisan 2016; 1:19:42 >

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    ben de uygun fiyata gtx970 kovalıyordum bunu vatanda 600e yakalayınca aldım artık. biraz daha idare etsin nvidia'ya geçerim ben de.
  • en mantıklısı. neyse artık bununla geçmiş olsun
  • Hocam bende surekli bad company 2 oynuyorum aniden donuyor ses takiliyor ekran siyahlasiyor alt+ctrl+delete tusuna basip 2 defa asagi tusuna basip enterleyince oturum kapaniyor oyunda kapaniyor ayni sekilde alt ctrl delete yapip 4 defa alt dugmesine basip sonrasinda entere+asagi tus+delete yaparsaniz oyun kapanir pc kendine gelir windows 10da gecerli soylediklerin ekran kartim hd7870 drive bende deneyecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61murat61 -- 23 Nisan 2016; 3:56:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: earth.

Amd driver'ları genelde çok sorun çıkarıyor, eskiden ben de Amd kullanırdım bir oyunda sorunsuz çalışan driver diğerinde sorun çıkarırdı.
    Kartları f/p konusunda çok iyidir ama yazılım kısmı için aynısını söyleyemem.
  • maalesef öyleymiş duyuyordum sıkıntılarını ama böyle ciddi sorunlar çıkabileceğini düşünmezdim. neyseki şuan sıkıntım yok.
  • Kardeşimin diz üstü bilgisayarı var. Nvidia 950M ekran kartı ile bad company2 de oyundan düşüyor. Amd ile alakası yok. Belki bilgisayar çok ısındığındandır. İşlemci ısınırsa oyunun kapanması normaldir. Herkez bunu bilir. Başka nedende de olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61murat61

Hocam bende surekli bad company 2 oynuyorum aniden donuyor ses takiliyor ekran siyahlasiyor alt+ctrl+delete tusuna basip 2 defa asagi tusuna basip enterleyince oturum kapaniyor oyunda kapaniyor ayni sekilde alt ctrl delete yapip 4 defa alt dugmesine basip sonrasinda entere+asagi tus+delete yaparsaniz oyun kapanir pc kendine gelir windows 10da gecerli soylediklerin ekran kartim hd7870 drive bende deneyecegim

Allah cezasını versin o ekranın siyahlaşma sorununa,

masaüstümde GTX660 var, onda da bir süre sonra ekran siyaha bürünüyor.
    laptopda GTX960M var, onda da aynı sıkıntı mevcut,

tek çözüm grafikleri low a almak

• Bence sizin yazdıklarınız ısınma ile alakalı sorunlar.

Benim oynadığım hiçbir oyunda ne atma, ne kasma hiçbir problem olmadı ki ultra ayarlarda oynuyorum hepsini.

Ama tabii gamebook olması, soğutma sisteminin işlemci için ayrı, ekran kartı için ayrı fan ve bakır soğutma bloğu olması işi rahatlatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.