Şimdi Ara

Nefret suçuymuş! Bak sen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi kendine uydurdukları yalan ve safsatalara karşı çıkanları peşinen suçlu ilan etmek!

Adına da güya nefret suçu diye komik bir kelime uydurmuşlar!

• Nefret suçu kavramının nesi ters geldi size? Nefret suçu içinde yüzdüğümüz insan hakları ve demokrasinin geldiği teorik son noktadır. Nesinden rahatsız oldunuz? Nesini begenmediniz ve komik buldunuz?
  • Nefret suçu bana da saçma geliyor. Eyleme dökülmemiş, kimseye zarar vermemiş, düşünce bazındaki nefretden dolayı insanlar cezalandırılıyor.
    Bu arada nefret suçu sadece Yahudileri kapsamıyor. Herkes bu yasaya dahil edilmiş.

Sanırım Yahudi Soykırımını inkar edenlerle ilgili açılmış başlık. Bunun nefret suçuyla bir alakası yok.
  • nefret suçu güzel birşey olabilir aslında toplumsal huzur için.burda isyan edilen konu güçlü meselesi.güçlü tarf kendi nefretini kusabilirken güçsüzün eleştirisine nefret suçu diyebiliyor.mesele bu adaletsizlik.
  • o konu altınta tartışsaydınız keşke

gerek yoktu konu açmaya..
  • Nefret suçunun yahudileri kapsamadığına dair bir kaynak var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 14 Nisan 2012; 22:13:05 >
  • Mevzu nedir? Başka bir olayın ortasından başlamış gibi bir hava var konuda.
    Ben var fransız kalmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Mevzu nedir? Başka bir olayın ortasından başlamış gibi bir hava var konuda.
    Ben var fransız kalmak.

http://forum.donanimhaber.com/m_37843714/mpage_10/tm.htm
  • Nefret suçlamacılığı genel bir konu.

Pek çok olayla ilgili, örneğin muhafazakar görüşlü insanlar nefretçilikle suç(!)lanıyor.

Halbuki nefret insani bir şey. Ve insanın hakkı.

Tabi bu söylemler genellikle dış kaynaklıdır. Birtakım çeteler var, ağababaları emirleri ABD elçiliğinden alır.

Sonuçta Orgeneral Hilmi Özkök'ün bahsettiği "5. kolun hedefindeki Türk gençliği"ne atılan bir iftiradır nefretçilik.
  • Korkmayın bu yasa ya da görüş Türkiye'de işlemez.

Türk insanı kendi vatandaşı dahil her şeyden nefret eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Kendi kendine uydurdukları yalan ve safsatalara karşı çıkanları peşinen suçlu ilan etmek!

Adına da güya nefret suçu diye komik bir kelime uydurmuşlar!

Nefretinizden ne yapacağınızı şaşırıp gelip millete de anlatmak için konu açmışsınız. Bunun bir üst derecesindekiler insan öldürüyor işte. Çok da garip bir şey yok. Bunun dışında nefret suçlarında bir kişiyi ya da grubu o kişinin elinde olmayan şeylerden dolayı suçluyor ve o kişileri dışlıyorsanız bu zaten toplumda da pek hoş karşılanmıyor ki bunun yasal hali. Engelli bir kişiyi sırf engelli olduğu için aşağılarsanız bu çok normal karşılanmaz, ırkçılık v.s gibi şeyler. Sizin nefretinizin suç olmasından şikayet ettiğiniz konu da homoseksüellik. Oluşturulan baskıyla, nefretini kusan kişilerin rahatlığıyla ve sayısal çoğunluklarıyla bu insanlar intihar ediyor, nefretini kontrol edemeyenler tarafından da öldürülüyor.

• Nefret boş insanın işidir, çünkü nefret etmek için insanın sevmekten daha çok boş zamana ihtiyacı vardır. Bu zamana ihtiyaç duymasının nedeni ise, nefretine olan bağlılık-bağımlılık ile harcayacağı zamanın diğer duygulara göre daha fazla olmasıdır. Ne sevgi ne de aşk, nefret kadar güçlü duygular değildir. Eğer nefret ediyorsanız, nefret ettiğiniz şeye olan düşkünlüğünüz, sevdiğiniz şeye olan düşkünlüğünüzden daha fazladır ve bu da sizin acizliğinizdir.
  • Adam öldürmek suçtur. Ama adamı inandığı din yüzünden öldürmek nefret suçudur. Almanyada türklere/müslümanlara yönelik kasıtlı yapılan saldırılar olursa bu nefret suçudur.

Hani insan hakları demokrasi vs diyoruz (diyorlar) ya, hep bana hep bana olmuyor.

Irkçılar, dini fanatikler müslüman olduğu için kimseyi öldüremez.

Müslümanlar ateist eşcinsel vs olduğu için kimseyi öldüremez.

Öldürürse, bu nefret suçuna girer. Nefret suçu işlemekte normal tanımlanmış suçtan daha ileri bir seviyede ceza gerektirir mantık olarak.

Çünkü nefret etmek ve bunu eyleme geçirmek, bir arada yaşamayı benimseyememek/ becerememek demektir.

Şöyle bir geçmişe baktığımızda ülkemizde örneklerini görmek mümkün.

Benim aklıma satanizm, raelyenlik, mormonluk falan geliyor. Acaba onlar gelipte ülkede inançlarını tanıtsalar, onlara karşı ne kadar hoş görülü olunacak?

• Nefret kolay,
    anlayıp benimseyebilmek zor,
    sevmek çok zor,
    o olmadığın halde savunabilmek olanaksız ise;

yazık kurumuş meyve vermeyen dallarına senin
  • Duygusal zırvaları boş geçin...

Nefretçilik iftirası, aileye ve insan nesline ihanettir...
  • Bir insanı sadece nefret ettiği için öldürmenin suçu daha ağır olmalıdır.Nasılki alkollü yapılan kazalarda ceza dahada artıyorsa nefret söylemiyle işlenen tüm suçlarında cezaları artmalıdır ki malum kesimler kontrol altına girsinler..
  • quote:

Duygusal zırvaları boş geçin...

Sen sanırm tam olarak anlamamışsın konuyu. Dondurmadan nefret ediyorum. Hop nefret suçu diyip içeri almıyorlar. Üstte açıkladım tekrar oku istersen.
  • quote:

Duygusal zırvaları boş geçin...

Escinsellere dair kisisel kötü bir aniniz var sanirim. Otoban kenarlarinda travestilere kursun yagdirmadiginiz sürece, kendi icinizde genis genis nefret edebilirsiniz. Bu sizin en dogal hakkiniz. Ama nefret ettiginiz azinlik da en insancil, azinlik yahu :D. Nefretinizi hak edecek ne yaptilar hakikaten merak ediyorum.

Aileye ve insan nesline ihanet derken neyi kastediyorsunuz. Nefret edebilmek insani tanimlayan bir durum degildir. Aile kavrami da ortak nefret uzerine kurulamaz.
  • Nefret etmek veya nefret ettigini dile getirmek suc olmamali. Buyuk ihtimalle de zaten suc degildir.

"Nefret sucu" kavrami, hali hazirda "suc" olarak tanimlanmis eylemlerin "sucu isleme gerekcesi" sebebiyle farkli bir ceza kanununa dahil olmasidir.

Yani adam oldurmek suc ise nerfet ettigi icin adam oldurmek daha buyuk bir suc oluyor. Ayni sekilde hakaret etmek, ifitra atmak, kucuk dusurmek, taciz etmek de nefret dolayisiyla yapildiysa daha agir cezalandiriliyor. Yanlisim varsa hukuk bilgisi olanlar duzeltsin. Suc tanimi yapilirken "sonuclar" mi "sebepler" mi agir basacagi konusu da yine hukuki bir tartismadir.

Bana kalirsa sonuclar agir basmalidir. Ama biri "nefret sucu diger insanlari da kin ve dusmanliga yoneltiyor" derse evet bu bir sonuctur. Herhangi bir hakaretten daha vahim sonuclar dogurdugu icin daha agir cezalandirilabilir.
  • Aslında bence insan o anlarda kendini yönlendirebilmeli bir durum karşısında nefret edebilirsiniz bu his bence gayet normal. Zira birçok şey ile karşılaşıp bir olayda patlamak veya bütün olayı birşeyin üzerine yıkmak gibi bir durumda hasıl olabiliyor.

Ama bu zamanlarda yapılacak en güzel şey yukarıda Webbieninde dediği gibi zamanı daha güzel hislere ayırmak. Ayrıca asıl bahsi geçen konudan buraya geldğinizde toplumun o güruhunun olduğunuda kabul etmelisiniz. Yok sayamassınız. Rahatsız olabilirsiniz ancak tekrar söyelyeyim yok sayamassınız. her zaman olacak. Ama nefret yönlendirilmez ise hem bahsi geçen konudaki olanlar için hemde başka olaylar için zararlı hale gelecektir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.