Şimdi Ara

Nefretle doluyum arkadaşlar! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MillionDollarBaby

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Aynı durumdayız. Maddi olarak iyi imkanlar sağladı. Parasız bırakmadı beni ama. Manevi yönden çok eksiklik hissediyorum. Bana karşı çok soğuk. Aramızda öyle bir mesafe varki artık aşılacak noktayı çoktan geçti. Oturup nasılsın iyimisin oğlum diye sormaz. Bir kelime etmeden geçirdiğim günlerin haddi hesabı yok. Küslükten filan değil. Diyeceksiniz sen git babanla konuşmaya çalış, halini hatırını sor diyeceksiniz. Aramızdaki iletişimsizlik o kadar fazla ki, sanki babam değil, hiç tanımadığım yabancı birisi. Keşke benim de arkadaş gibi babam olsaydı. Onunla arkadaş gibi muhabbet etseydim. Manita muhabbetlerine girseydik ama bunu yapması gereken kendisi. Bugüne kadar yapmadı. Bu saatten sonra değiştirmeye çalışsa da değiştiremez. Böyle geldi böyle gider.

Ama bu durumdan öğrendiğim en iyi şey, birgün ben de baba olduğumda evlatlarıma karşı nasıl olmam gerektiği. Sadece maddiyat olarak mutlu etmek değil...

+1 demek yanlız değilmişim

aynı şekildeyim.maddiyatla mutluluk olmuyo be baba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .DragonFly.

quote:

Orijinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Aynı şekilde babamdan nefret ediyorum..

6-7 yaşıma kadar doğru düzgün tanımadım zaten babamı..Ondan sonrası da umrumda değil.Aynı evin içinde birbirimizi görmüyoruz bazen.. Parayı veriyo gerisi umrunda değil..

Ölse daha iyi.Çünkü en azından öldüğü için onunla beraber olmamış olacağım.Ama bu şekilde yaşarken böyle olması sinir bozucu.

Onun neden o durumda olduğunu bilmediğinden ölsün,gebersin diye konuşman çok yanlış . Adam öyle görmüş , öyle büyümüş . Amerikan toplumu gibi babasıyla kızlar hakkında konuşan, oturup bira içen , babasına ismiyle hitab eden bir toplum değiliz . Eskiden beri bu böyledir . Babanı suçlayacağına ona o şekilde davranan dedeni suçla , çünkü o dedenden böyle görmüş anlıyor musun olay babandan bağımsız biraz. Çevre koşulları kişiliği şekillendirir . Şimdi sen devamlı küfürler havada uçan , kavganın eksik olmadığı pislik bir ortamda büyüsen nasıl bir karakterin olur ? Olay tamamen yetişme şartları ile alakalı . Ama günümüzde değişim var yok değil dediğim gibi yeni nesil babalar çok daha farklı .

Benimki şimdi odaya girdi İngilizce bir yazı tercüme ettiriyor bana . Bir de şimdi " Odada sivrisinek var " dedi . Gene iyi adam seviyorum babamı .

Babasından dedesinden öyle görmesi, öyle davranmasını gerektirmez. Çünkü onun o yaşadıklarını, aynı davranışlarla kendi evladına yaşatıyor. Biz de böyle gördük böyle yaparız dersek, ileride bizim çocuklarımız da bizim hakkımızda böyle düşünecekler o zaman. Böyle kısır döngü halinde devam eder.

Ben evlatlarıma babamın bana olan davranışları gibi davranmayacağım. Evlatlarımla arama aşılmaz duvarlar örmeyeceğim. Kız olur, erkek olur bilemem ama evlatlarımı cinsiyeti ne olursa olsun ben evlatlarımla arkadaş gibi olacağım, iki yabancı gibi değil.

Belki seneler sonra anlayacak, bana yakın davranmaya çalışacak, yapamadıklarını yapmak isteyecek. Ama iş işten geçeli çok oldu. Bu saatten sonra hiçbirşey değişmez. Çünkü ben babamı tanımıyorum. Ona karşı nasıl davranacağımı bilmiyorum. Onunla nasıl iletişim kuracağımı bilmiyorum. Bunları bundan sonra yapmak istese bile hiçbir değeri yok artık. Herşey zamanında güzeldir...

Çok doğru hocam, ağzınıza sağlık. Ne yapacağımı bilmiyorum kafamda o kadar şey varki. 3 gündür evdeki kimse ile muhabbet etmiyorum 4-5 dilim ekmek yedim yemedim belli değil iştah denen birşey yok ve kafamda düşünmekten beyaz saç çıktığını gözlemledim. Bir an önce kurtulmam lazım bunlardan ama nasıl bunu bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayat bana karşı

Okuyana, okumayana teşekkürler.

En azından güzel bir Türkçe kullanmışsın.Babanla konuştun mu bu durumu hiç?
  • Biraz Saçma Gelebilir Ama; Sen De Söylemişsin, Ben Çocuklarıma Böyle Yapmayacağım Diye..
    İşe Bi Yandan Da Pozitif Yönünden Bak, Sen Baban Gibi Olmayacaksın, Baba Gibi Baba Olacaksın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

quote:

Teşekkür ederim, fakat konuşamıyorum çünkü o kadar iletişim kopukluğu var ki çözülemeyecek derecede. Anlamıyorum ki çocuk yapıyorsan ona her anlamda destek olman lazım gözüm parada değil kuru ekmekte yerim yeter ki adam gibi hayatım olsun ama insanlar sanıyorlar ki herşey parada bitiyor. Ne kadar yazık!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hero*

Biraz Saçma Gelebilir Ama; Sen De Söylemişsin, Ben Çocuklarıma Böyle Yapmayacağım Diye..
    İşe Bi Yandan Da Pozitif Yönünden Bak, Sen Baban Gibi Olmayacaksın, Baba Gibi Baba Olacaksın...

Orası kesin zaten, iyi bir baba olacağıma inanıyorum. Ama içimde bir ukte kalıcak ona yanıyorum be usta, başka birşeye değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hero*

Biraz Saçma Gelebilir Ama; Sen De Söylemişsin, Ben Çocuklarıma Böyle Yapmayacağım Diye..

Orası kesin zaten, iyi bir baba olacağıma inanıyorum. Ama içimde bir ukte kalıcak ona yanıyorum be usta, başka birşeye değil.

Boşver arkadaşım..Biz onların umurlarında değilsek onlar da bizim umrumuzda olmasın..

Sırf "baba" diye sevmek zorunda mıyız ?

O beni sevmez ben de onu sevmem geçinip gidiyoruz böyle.. Alıştım artık ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 26 Ağustos 2009; 0:35:01 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .DragonFly.

quote:

Aynı şekilde babamdan nefret ediyorum..

6-7 yaşıma kadar doğru düzgün tanımadım zaten babamı..Ondan sonrası da umrumda değil.Aynı evin içinde birbirimizi görmüyoruz bazen.. Parayı veriyo gerisi umrunda değil..

Ölse daha iyi.Çünkü en azından öldüğü için onunla beraber olmamış olacağım.Ama bu şekilde yaşarken böyle olması sinir bozucu.

Onun neden o durumda olduğunu bilmediğinden ölsün,gebersin diye konuşman çok yanlış . Adam öyle görmüş , öyle büyümüş . Amerikan toplumu gibi babasıyla kızlar hakkında konuşan, oturup bira içen , babasına ismiyle hitab eden bir toplum değiliz . Eskiden beri bu böyledir . Babanı suçlayacağına ona o şekilde davranan dedeni suçla , çünkü o dedenden böyle görmüş anlıyor musun olay babandan bağımsız biraz. Çevre koşulları kişiliği şekillendirir . Şimdi sen devamlı küfürler havada uçan , kavganın eksik olmadığı pislik bir ortamda büyüsen nasıl bir karakterin olur ? Olay tamamen yetişme şartları ile alakalı . Ama günümüzde değişim var yok değil dediğim gibi yeni nesil babalar çok daha farklı .

Benimki şimdi odaya girdi İngilizce bir yazı tercüme ettiriyor bana . Bir de şimdi " Odada sivrisinek var " dedi . Gene iyi adam seviyorum babamı .

Ben babama kızları anlatayım,ismiyle çağırayım demiyorum ki..En azından odama gelip bi napıyosun,moralin iyi mi fln diye sorsun...

Bunun babadan böyle görme olduğunu düşünmüyorum..Bakın ben de babamdan şu an böyle görüyorum.Fakat ilerde çocuklarıma asla böyle davranmam..

Senin babandan beklediklerini emin ol babanda senden bekliyor.Bende böyle düşünüyordum 2-3 sene öncesine kadar.2 sene öncesine kadar adam gibi oturup muhabbetimiz yoktu.Bu sene gidip babamın yanına nasılsın iyi misin demeye başladım.Halini hatrını sormaya başladım.Geçen seneye kadar odama girmezdi babam,taa ki ben onunla konuşmaya başlayana kadar.Şimdi geliyor giriyor odama,nasılsın iyi misin diyor.

Babasından şikayetçi olan bütün arkadaşlara sözüm.Gidin bi halini hatrını sorun,onu mutlu edin biraz oda sizi etsin.Mutlu olmak için mutlu etmek lazım arkadaşlar.Naber baba? demeniz bile yeter onun için.Şimdi geldiğinde ben açıyorum kapıyı,hoşgeldin baba diyorum,hoşbulduk nasılsın Sertaç diyor.Eyv. baba sen nasılsın diyorum oturuyoruz biraz sohbet ediyoruz sonra geçiyorum odama.Tv'de güzel şeyler oldğunda çağırıyor beraber izliyoruz.Mısır Piramitlerini çok merak ederdi,hep böyle şeylere ilgisi vardı,gerektiğinden fazla bilgisi var.Geçenlerde indirdim belgesel izledi.Ben onu ne kadar mutlu edersem oda beni o kadar mutlu ediyor.

Kısacası arkadaşlar;"mutlu olmak için,mutlu etmek lazım!"

Not:Yaşımı merak edenler olursa diye söylüyorum,18.

• @Dunham Hocam, emin olun onuda denedim. Hem de yüzlerce defa. İçeri giriyor, nabıyorsun baba diyorum, birşey demeden içeri giriyor.Başka zaman olsun işler nası falan diyorum gene aynı. Konuşmuyor. Bende sorun var galiba kafadan özürlüyüm!
  • Daha önceden babanla bi kırgınlığın oldu mu?
  • Bizim babamızda pek iyi değil.Şimdiye kadar bana nasılsın diye sormadı.Tek söylediği yine mi para istiyorsun lafı oldu.Lisedeyken doğru dürüst haftalık vermezlerdi elime para geçtiği zaman birazını yer geri kalanını saklardım parasız kaldığımda sakladığım paraları yerdim.Maddi durumu bizden çok daha zayıf olanlar mağazalardan giyinirken ben pazarlardan elbise alırdım.Benim babam para varken bana vermiyordu.Manevi desteği geçtiğim maddi olarak sürünüyordum.Maddi ve psikolojik sorunlar içinde okulu boşlamıştım üç kuruş parayı vermeyen adam okul için para harcamaz diye şehirdışında kazandığım üniversiteye gitmedim.Zaten göndermeye niyeti yoktu.Açıköğretim yazdım onun bile harçlarını zor ödedim.İş buldum çalıştım aldığım para bana yetmedi.Yaş geldi 24'e şimdi seni özel üniversiteye göndereyim diyor iş işten geçti artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dunham

Daha önceden babanla bi kırgınlığın oldu mu?

Hayır, kesinlikle olmadı. Aksine hep iyi bir evlat olmaya çalıştım. İlkokulda 8. sınıfa kadar her dersim 5ti. 4üm yoktu 8 sene boyunca.Arkadaşlarımın babası kötü notlara rağmen hediye alırken, benim elim hep boştu. Liseyi de iyi bir şekilde bitirdim. Lise de arkadaşlarım araba kaçırırlardı bilmem ne yaparlardı ben bir yanlış yapmadım bitti lise. Ama gene de yaranamadıkbir ödül istemedim ve olmadı da zaten. Yaşım 19 ve bu güne kadar toplarsak eğer bana 3-4 parça üst ayakkabı vs almışlığı vardır. Herşeyi kendi imkanlarım ile aldım. Hala da öyle almaktayım. Para istemem asla ve birşeye ihtiyacın var mı diye sormaz da.Yani bende mi suç anlamıyorum ki, anlamıyorum bu düzeni, bu işleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Bizim babamızda pek iyi değil.Şimdiye kadar bana nasılsın diye sormadı.Tek söylediği yine mi para istiyorsun lafı oldu.Lisedeyken doğru dürüst haftalık vermezlerdi elime para geçtiği zaman birazını yer geri kalanını saklardım parasız kaldığımda sakladığım paraları yerdim.Maddi durumu bizden çok daha zayıf olanlar mağazalardan giyinirken ben pazarlardan elbise alırdım.Benim babam para varken bana vermiyordu.Manevi desteği geçtiğim maddi olarak sürünüyordum.Maddi ve psikolojik sorunlar içinde okulu boşlamıştım üç kuruş parayı vermeyen adam okul için para harcamaz diye şehirdışında kazandığım üniversiteye gitmedim.Zaten göndermeye niyeti yoktu.Açıköğretim yazdım onun bile harçlarını zor ödedim.İş buldum çalıştım aldığım para bana yetmedi.Yaş geldi 24'e şimdi seni özel üniversiteye göndereyim diyor iş işten geçti artık.

Abartmıyorum, aynısı bende de vardı. Bu çevrede en zengin nerdeyse bizizi, ve en kötü şeyleri ben giyiyordum. Bu yüzden de universite okumuyorum.Maddi ve manevi yönden çöküntüdeyim.

• quote:

quote:

Aynı durumdayız. Maddi olarak iyi imkanlar sağladı. Parasız bırakmadı beni ama. Manevi yönden çok eksiklik hissediyorum. Bana karşı çok soğuk. Aramızda öyle bir mesafe varki artık aşılacak noktayı çoktan geçti. Oturup nasılsın iyimisin oğlum diye sormaz. Bir kelime etmeden geçirdiğim günlerin haddi hesabı yok. Küslükten filan değil. Diyeceksiniz sen git babanla konuşmaya çalış, halini hatırını sor diyeceksiniz. Aramızdaki iletişimsizlik o kadar fazla ki, sanki babam değil, hiç tanımadığım yabancı birisi. Keşke benim de arkadaş gibi babam olsaydı. Onunla arkadaş gibi muhabbet etseydim. Manita muhabbetlerine girseydik ama bunu yapması gereken kendisi. Bugüne kadar yapmadı. Bu saatten sonra değiştirmeye çalışsa da değiştiremez. Böyle geldi böyle gider.

Ama bu durumdan öğrendiğim en iyi şey, birgün ben de baba olduğumda evlatlarıma karşı nasıl olmam gerektiği. Sadece maddiyat olarak mutlu etmek değil...

Aynı durumdayız, 2-3 gün hiç laf etmediğimiz olur. Laf etmek de bu şekilde su ister vs vs. Eve gelir ne birşey söyler ne sorunca cevap verir. Gerçekten de aynı durumdayız ve senin öğrendiğin şeyi bende destekliyorum yukarıda da vurguladım. Hayat herkese adil ve eşit davranmıyor dedikleri gibi ama katlanmak zor bu saatten sonra iletişim de olanaksız. Ben de kendi yolumu kendim çizme zamanımın geldiğine inanıyorum ve eminim ki evden ayrılsam babam üzülmez.

@Akçalı. Hocam takmamaya çalışsam da bir yere kadar. Aynı evdeyiz kaç senedir yemin ediyorum 1 kere nasılsın demedi buna ne kadar katlanılır ki.

bende sizin durumuzunudaydm diyebilirm ama bu gun bende 19 yaşndayım geriye baktıgımda benmde hatalarm varmış bende kötü oldm bunu okuyunca ama sizdede hata olabilir kendinizide gösden geçirin derim ben he yok sizde kesin bi sorun olmadıgını anlarsanız o zmn ne yapsanız haklısınız buda benden bi tavsiye olsun

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim, fakat konuşamıyorum çünkü o kadar iletişim kopukluğu var ki çözülemeyecek derecede. Anlamıyorum ki çocuk yapıyorsan ona her anlamda destek olman lazım gözüm parada değil kuru ekmekte yerim yeter ki adam gibi hayatım olsun ama insanlar sanıyorlar ki herşey parada bitiyor. Ne kadar yazık!

Evi 3 kez terk ettikten sonra hep geri çağırdılar beni.3 kez de gidip bir abimin yanında kaldım ve iş yerinde ona yardım ettim,çalıştım vs..

Kimseye yük olduğunu hissetmeden yaşamak gerçekten çok farklı ve güzel.Bu arada benim ailemle hiçbir problemim yoktu, en azından senin bahsettiğin gibi. Sadece bazı tartışmalar ve yanlış anlaşılmalar yüzünden böyle birşey denemiştim.

Teşvik etmek istemem,sadece tecrübemi anlattım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evi 3 kez terk ettikten sonra hep geri çağırdılar beni.3 kez de gidip bir abimin yanında kaldım ve iş yerinde ona yardım ettim,çalıştım vs..

Kimseye yük olduğunu hissetmeden yaşamak gerçekten çok farklı ve güzel.Bu arada benim ailemle hiçbir problemim yoktu, en azından senin bahsettiğin gibi. Sadece bazı tartışmalar ve yanlış anlaşılmalar yüzünden böyle birşey denemiştim.

Hocam yorumunuz için sağolun. Teşvik değil zaten ben kararlıyım ve kararımdan dönmem kafama koyduğumu yaparım. Bugüne kadar katlandıysam sevdiklerim içindir.Ben de dediğiniz gibi birisinin yanında kalıp çalışmak istiyorum olursa eğer.Ben kimseyen yük olmadan yaşamak nedir biliyorum çünkü hayatımdan falan, en güzeli de o bence.Ben gittikten sonra ayrıca arasalar ne olur, aramasalar ne olur. Kralı gelse ben o evden gittikten sonra geri gelmem bu saatten sonra yapılan herşey boşuna zaten. Bir insan 7sinde neyse 70 inde odur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam yaş kaç senin merak ettim

• yalnız değilsin dostum

biz de aynı evde yaşıyoruz ama konuşmayı bırak babamı görmeden geçirdğim günler oluyo evde..
    sadece yemeklerde bir arada oluruz, arada akşam yemeklerine de gelmediği olur böyle geç gelince de direk yatar zaten

bi de biriyle bi muhabbetinde "babalar öyle her şeyi anlatmaz" gibi bi söz kullandığını duydum, o zaman ayrı bi soğudum zaten...
    ben de alıştım artık dert etmiyorum, böyle gördük böyle kabullendik... ilerde aynısını yapmamak dileğiyle...

• BABA

Gerçekten zor bir durum.Halimize şükretmemiz lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrunkenLord

yalnız değilsin dostum

biz de aynı evde yaşıyoruz ama konuşmayı bırak babamı görmeden geçirdğim günler oluyo evde..
    sadece yemeklerde bir arada oluruz, arada akşam yemeklerine de gelmediği olur böyle geç gelince de direk yatar zaten

bi de biriyle bi muhabbetinde "babalar öyle her şeyi anlatmaz" gibi bi söz kullandığını duydum, o zaman ayrı bi soğudum zaten...
    ben de alıştım artık dert etmiyorum, böyle gördük böyle kabullendik... ilerde aynısını yapmamak dileğiyle...

Hocam haklısınız, herkes kendince haklı ama ben artık dayanamıyorum. Kabulleniyorum fakat daha direncek gücüm kalmadı elimden bir kaza çıkıcak, korkuyorum. Ah birisi elimden tutsa gel dese varya koşarak gidicem sonunda ne olursa olsun artıkın bundan daha iyidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.