Şimdi Ara

Nefretle doluyum arkadaşlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Aşağıda yazıcaklarım tamamıyla gerçektir ve lütfen dalga geçmeyiniz.

Benim babam bu yaşıma kadar sadece ve sadece bana yedirdi, içirdi. Babalık namına birşey yapmadı. Ne zor günümde yanımda oldu ne de iyi günümde. Bu yaşıma kadar babamla ilgili hiçbir anım yok ve olmayacakta! Başkalarına iyi güzel, bana gelince değil. Anlamıyorum nasıl bir babalıktır bu. İlerde diyorum kendi kendime ben çocuklarım olursa eğer bunları yapmayacağım, herşeyin en iyisini en güzelini bırak her zaman onun yanında olacağım. Çünkü ben babalık duygusunu bilmiyorum, evet bilmiyorum. Evden gideceğim uzaklara, şehir dışına belki olursa da ülke dışına. Ankara, Adana,İstanbul ve doğu illerimiz hariç heryerde işe gelebilirim. İstediğim çok şey değil başımı sokacak bir yer ve karnım doysun o kadar. Bir de olursa sigara param olmaz ise ustamla dertleşirim.( Lise diploamam var, vasıfsız iş lazım ) Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, bunları ağlayarak yazdım ve hala da ağlıyorum. Babanın kıymetini bil demesin kimse çünkü o benim kıymetimi bilmezken ben onun kıymetini hiç bilmem. Not: 18 yaşından büyüğüm. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayat bana karşı -- 25 Ağustos 2009; 22:49:50 >

• Okuyana, okumayana teşekkürler.
  • Takma be kardeş. Hayat herkeze başka türlü sunuyo. Yapacak bişey yok. Kaderine boyun ey demiyorum. Fakat sadece takmamaya çalış. Olanları olduğu gibi kabul et..
  • Aynı durumdayız. Maddi olarak iyi imkanlar sağladı. Parasız bırakmadı beni ama. Manevi yönden çok eksiklik hissediyorum. Bana karşı çok soğuk. Aramızda öyle bir mesafe varki artık aşılacak noktayı çoktan geçti. Oturup nasılsın iyimisin oğlum diye sormaz. Bir kelime etmeden geçirdiğim günlerin haddi hesabı yok. Küslükten filan değil. Diyeceksiniz sen git babanla konuşmaya çalış, halini hatırını sor diyeceksiniz. Aramızdaki iletişimsizlik o kadar fazla ki, sanki babam değil, hiç tanımadığım yabancı birisi. Keşke benim de arkadaş gibi babam olsaydı. Onunla arkadaş gibi muhabbet etseydim. Manita muhabbetlerine girseydik ama bunu yapması gereken kendisi. Bugüne kadar yapmadı. Bu saatten sonra değiştirmeye çalışsa da değiştiremez. Böyle geldi böyle gider.

Ama bu durumdan öğrendiğim en iyi şey, birgün ben de baba olduğumda evlatlarıma karşı nasıl olmam gerektiği. Sadece maddiyat olarak mutlu etmek değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Aynı durumdayız. Maddi olarak iyi imkanlar sağladı. Parasız bırakmadı beni ama. Manevi yönden çok eksiklik hissediyorum. Bana karşı çok soğuk. Aramızda öyle bir mesafe varki artık aşılacak noktayı çoktan geçti. Oturup nasılsın iyimisin oğlum diye sormaz. Bir kelime etmeden geçirdiğim günlerin haddi hesabı yok. Küslükten filan değil. Diyeceksiniz sen git babanla konuşmaya çalış, halini hatırını sor diyeceksiniz. Aramızdaki iletişimsizlik o kadar fazla ki, sanki babam değil, hiç tanımadığım yabancı birisi. Keşke benim de arkadaş gibi babam olsaydı. Onunla arkadaş gibi muhabbet etseydim. Manita muhabbetlerine girseydik ama bunu yapması gereken kendisi. Bugüne kadar yapmadı. Bu saatten sonra değiştirmeye çalışsa da değiştiremez. Böyle geldi böyle gider.

Ama bu durumdan öğrendiğim en iyi şey, birgün ben de baba olduğumda evlatlarıma karşı nasıl olmam gerektiği. Sadece maddiyat olarak mutlu etmek değil...

bizdede durum tamamen böyle olmasada böyle gibi diyeceğim yapcak birşey yok 6-7 yıl sonra çoluk çocuğa karışınca geçer

• Alışırsın bilader...

Benim de adam akıllı bir annem olmadı. Anne olmayınca çocukluktan ileri gelen bir problem olsa gerek, karşı cinsle adam akıllı ilişkiler kuramıyorum. Yarı ölü bir anneye sahip oldum, ne benimle ilgilendi ne de dertleşti ne bişey yaptı. Herkesin kendine ait dezavantajları var bu hayatta. Elimizde olan tek şey ise bu yaraları sarabilmek. Geri dönüş yok; bunu böyle kabul etmeliyiz.
  • 30 sene sonra ilk defa düngece doğumgünümde bir mesaj geldi babamdan "canım oğlum" ile başlayan....

çok geç kaldın baba hemde çok geç...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aceleyle karar verme, plansız olarak evden ayrılma binbir türlü kötülük var

bir anlık sinirlenme ile çok kötü şeyler yaşayabılırsın.
  • bune yahu ülke sosyal bir krizin eşiğinde
  • quote:

Aynı durumdayız. Maddi olarak iyi imkanlar sağladı. Parasız bırakmadı beni ama. Manevi yönden çok eksiklik hissediyorum. Bana karşı çok soğuk. Aramızda öyle bir mesafe varki artık aşılacak noktayı çoktan geçti. Oturup nasılsın iyimisin oğlum diye sormaz. Bir kelime etmeden geçirdiğim günlerin haddi hesabı yok. Küslükten filan değil. Diyeceksiniz sen git babanla konuşmaya çalış, halini hatırını sor diyeceksiniz. Aramızdaki iletişimsizlik o kadar fazla ki, sanki babam değil, hiç tanımadığım yabancı birisi. Keşke benim de arkadaş gibi babam olsaydı. Onunla arkadaş gibi muhabbet etseydim. Manita muhabbetlerine girseydik ama bunu yapması gereken kendisi. Bugüne kadar yapmadı. Bu saatten sonra değiştirmeye çalışsa da değiştiremez. Böyle geldi böyle gider.

Aynı durumdayız, 2-3 gün hiç laf etmediğimiz olur. Laf etmek de bu şekilde su ister vs vs. Eve gelir ne birşey söyler ne sorunca cevap verir. Gerçekten de aynı durumdayız ve senin öğrendiğin şeyi bende destekliyorum yukarıda da vurguladım. Hayat herkese adil ve eşit davranmıyor dedikleri gibi ama katlanmak zor bu saatten sonra iletişim de olanaksız. Ben de kendi yolumu kendim çizme zamanımın geldiğine inanıyorum ve eminim ki evden ayrılsam babam üzülmez.

@Akçalı. Hocam takmamaya çalışsam da bir yere kadar. Aynı evdeyiz kaç senedir yemin ediyorum 1 kere nasılsın demedi buna ne kadar katlanılır ki.

• Boşver sıkma canını üzülme olmuyosa olmuyodur kendi hayatına bak sende.
  • aynı şeyleri bende düşünmüştüm
  • böyle gelmiş böyle gider, üzme tatlı canını... bu yaştan sonra degisecek hali yok ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 25 Ağustos 2009; 23:42:37 >
  • quote:

+1 demek yanlız değilmişim

• Ne sen sor ne ben söyleyim..
  • Dostum durumun geneli değişti artık. Yani ailelerimiz biraz "eski toprak" gibi kalıyor. Değişen dünyaya mağlesef ayak uyduramıyorlar. Şuanki dünyada bize mantıklı gelen onların kafasına mağlesef bir türlü yatmıyor. Arada bende ailemle ters düşebiliyorum. Global insanlığın %90na normal gelen bir durum benim aileme sanki kötüymüş gibi geliyor. Onların düşünceleri biraz eskide kalmış oluyor. Gençliğin ve yeni nesilin derdini anlamakta bazen güçlük çekiyorlar. FAzla takma lütfen
  • Bizim toplumda oturup oğluyla,kızıyla dertleşen,konuşan baba bulmak zor zaten . Benimki de böyle . Onlar kendi babalarından böyle görmüşler , bize de böyle davranıyorlar . Bunu genlde anaların işi olarak görüyorlar , ben ekmeği getireyim iş bitsin hesabı . Klasik Türk ailesi işte . Eskiden de böyleydi hocam senin ailede bir sorun yok . Yeni nesil babalar bu çizgiden kaydılar ama "american dadyy " tarzı olmaya başladılar görüyorum ki . Eminim ki senin babanın babası da senin baban gibidir (cümleye bak ) .
  • Emin olun yalnız değilsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: .DragonFly.

Bizim toplumda oturup oğluyla,kızıyla dertleşen,konuşan baba bulmak zor zaten . Benimki de böyle . Onlar kendi babalarından böyle görmüşler , bize de böyle davranıyorlar . Bunu genlde anaların işi olarak görüyorlar , ben ekmeği getireyim iş bitsin hesabı . Klasik Türk ailesi işte . Eskiden de böyleydi hocam senin ailede bir sorun yok . Yeni nesil babalar bu çizgiden kaydılar ama "american dadyy " tarzı olmaya başladılar görüyorum ki . Eminim ki senin babanın babası da senin baban gibidir (cümleye bak ) .

kesinlikle haklısın arkadaşım cidden yukarda yazdığım gibi ESKİ TOPRAK bunlar elbetteki ben ailemi suçlamıyorum onlarda zamanca böyle büyümüşler ama bunun değişmesi lazım...

• (bknz.kuşak çatışması)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.