Şimdi Ara

Nefretle doluyum arkadaşlar! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya abi babana desene baba bana niye böyle soğuksun diye öp sarıl sende babalık duygusu çok az de.
  • Aynı benim durumumdasın
  • Aynı şekilde babamdan nefret ediyorum..

6-7 yaşıma kadar doğru düzgün tanımadım zaten babamı..Ondan sonrası da umrumda değil.Aynı evin içinde birbirimizi görmüyoruz bazen.. Parayı veriyo gerisi umrunda değil..

Ölse daha iyi.Çünkü en azından öldüğü için onunla beraber olmamış olacağım.Ama bu şekilde yaşarken böyle olması sinir bozucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 25 Ağustos 2009; 23:55:57 >
  • Dostum kalbini nefretle doldurmamalısın. Nefretini yeri geldiği zaman hatırlamalısın, yoksa seni yer bitirir. O çok büyük bir yanlış yapıp senin yanında olmamayı seçtiyse bu duruma sürekli ağlayacak mısın? Unutmayı öğrenmeli ve duygularını mantığına göre yönlendirmelisin.

Geçmişi düşünmek sana yarar sağlamaz, sürekli ileri bakmalısın. Şu anki halinle hayatını düzeltmeye ve geliştirmeye çalış, ve dediğim gibi; duygularını mantığına göre yönlendir. Seni düşünmeyen birini düşünmek sence de mantıksız değil mi? Duygular böyledir, mantık aranmaz. Fakat duygularını mantığınla yönlendirmeyi başarabildin mi inan ki hayatta hiçbir psikolojik sorun ile karşılaşmazsın. Güç, acı ile kazanılır. Acıyı hazmetmekle beraber ondan ders de çıkarmak gerekir ki güçlü olabilelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .DragonFly.

Bizim toplumda oturup oğluyla,kızıyla dertleşen,konuşan baba bulmak zor zaten . Benimki de böyle . Onlar kendi babalarından böyle görmüşler , bize de böyle davranıyorlar . Bunu genlde anaların işi olarak görüyorlar , ben ekmeği getireyim iş bitsin hesabı . Klasik Türk ailesi işte . Eskiden de böyleydi hocam senin ailede bir sorun yok . Yeni nesil babalar bu çizgiden kaydılar ama "american dadyy " tarzı olmaya başladılar görüyorum ki . Eminim ki senin babanın babası da senin baban gibidir (cümleye bak ) .

Hocam ben babam benimle dertleşsin falan istemiyorum ki. Gelsin benimle birşey yapsın da istemiyorum. Ama aynı evde insan 3-5 gün konuşmaz mı? Oğluyum ben onun nasılsın demez mi yahu? Bir insan düşmanı olsa bunu yapmaz. Nasılsın demek bu kadar mı zor anlamıyorum ki.

@Blast_One Onu yapmak için çok uğraştım ama yapamıyorum.

• maddi sorunu yaşayın birde öyle görün hayatı.eski hayatına şüküe edersin o zaman
  • Siz babanızdan şikayetçiyseniz ben ne yapayım.
    12 yaşında iken babamı kaybettim.
    babam vefat ettiğinde kardeşim daha 3 aylıktı.Babamı hatırlayamayacak kadar küçüktü.Ben 12 yaşındaydım.
    Babamın evde resmi var ama ben yavaş yavaş yüzünü unutmaya başladım bile.
    Neyse daha çok yazmıyayım.Üzülüyorum yazdıkça.
    Uzun lafın kısası babanız hala sağ,nefes alıyor iken öpün.Bol bol sohpet edin.Elinden tutun gezmeye falan gidin.
    Hayat kısa ona göre davranın sonra çok pişman olursunuz.
    Yazdıklarımı dikkate almasanızda olur.Sadece içimden geçenleri yazdım.
    Sağlıcakla kalın...
  • Aynen Benim Babamda Böyle Ama Sadece Bana Karşı Değil Anneme ve Kardeşimede Aynı Adam evi Resmen Otel olarak Kullanıyor Faturaları Ödüyor Harçlık Veriyor Ama Alıştım Şahsen Yeri Geliyor 1 Hafta Hiç Bişey Konuşmam Babamla Parayı Annemden İsterim Böyle Gelmiş Böyle Gider Düzelirmi 45 Yaşından Sonra Bilemem Ama Sanmıyorum Fazla Takma Kafana Hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::KR@L:::

Siz babanızdan şikayetçiyseniz ben ne yapayım.
    12 yaşında iken babamı kaybettim.
    babam vefat ettiğinde kardeşim daha 3 aylıktı.Babamı hatırlayamayacak kadar küçüktü.Ben 12 yaşındaydım.
    Babamın evde resmi var ama ben yavaş yavaş yüzünü unutmaya başladım bile.
    Neyse daha çok yazmıyayım.Üzülüyorum yazdıkça.
    Uzun lafın kısası babanız hala sağ,nefes alıyor iken öpün.Bol bol sohpet edin.Elinden tutun gezmeye falan gidin.
    Hayat kısa ona göre davranın sonra çok pişman olursunuz.
    Yazdıklarımı dikkate almasanızda olur.Sadece içimden geçenleri yazdım.
    Sağlıcakla kalın...

Hocam sizi bayadır takip ediyorum mesajlarınızı falan başınız sağolsun biliyordum durumunuzu. Ama dediğiniz gibi olmuyor herşey. Elinden tutun, gezin diyorsunuz fakat aynı evde 1 hafta konuşmuyoruz konuşunca da muhabbet değil su getir vs vs... Dediğim gibi hayat herkese farklı yaşamlar sunmuş herkesin derdi kendince dünyalar kadar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Aynı şekilde babamdan nefret ediyorum..

6-7 yaşıma kadar doğru düzgün tanımadım zaten babamı..Ondan sonrası da umrumda değil.Aynı evin içinde birbirimizi görmüyoruz bazen.. Parayı veriyo gerisi umrunda değil..

Ölse daha iyi.Çünkü en azından öldüğü için onunla beraber olmamış olacağım.Ama bu şekilde yaşarken böyle olması sinir bozucu.

Onun neden o durumda olduğunu bilmediğinden ölsün,gebersin diye konuşman çok yanlış . Adam öyle görmüş , öyle büyümüş . Amerikan toplumu gibi babasıyla kızlar hakkında konuşan, oturup bira içen , babasına ismiyle hitab eden bir toplum değiliz . Eskiden beri bu böyledir . Babanı suçlayacağına ona o şekilde davranan dedeni suçla , çünkü o dedenden böyle görmüş anlıyor musun olay babandan bağımsız biraz. Çevre koşulları kişiliği şekillendirir . Şimdi sen devamlı küfürler havada uçan , kavganın eksik olmadığı pislik bir ortamda büyüsen nasıl bir karakterin olur ? Olay tamamen yetişme şartları ile alakalı . Ama günümüzde değişim var yok değil dediğim gibi yeni nesil babalar çok daha farklı .

Benimki şimdi odaya girdi İngilizce bir yazı tercüme ettiriyor bana . Bir de şimdi " Odada sivrisinek var " dedi . Gene iyi adam seviyorum babamı .

• Evet aynı durum bende de var hocam,
    O televizyonlarda tv lerde izlediğimiz aile yapısı sanmıyorum ki çoğumuzda olsun...
    Diğer babaları gördüğünde, Vay be bak çocuğuyla nasıl ilgileniyor böyle, Her anında yanında diyebilirsiniz ama bu sadece siz uzaktan gördüğünüz için size öyle geliyor olabilir.
    Sonuçta ailevi yaşantı genellikle dört duvar arasında yaşandığı için diğer aile lerin durumunu çok iyi bilemeyiz...

Sonuçta tipik türk ailesiyiz hepimiz sonuçta,
    Baba eve ekmek parasını getireyim diye düşünür, Çocuklarının o şekilde mutlu olacağını düşünür ama
    çocuk biraz manevi yönden de destek ister babasından..
    Ve bu babalar bir süre sonra durumun farkı vardıktan sonra torunlarına yapamadığı babalığı yapmaya çalışıp, kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar.

O yüzden fazla da dert etmemek gerek, Sonuçta Baba diyebildiğin bir adama sahipsin,

yetiştirme yurtlarında cami avlusuna bırakılan( artık direk çöp tenekesine atıyorlar,Vicdan da kalmamış artık) o kadar çocuk var ki,

Onların ilerde sitem edeceği bir insan yüzü bile yok

Yinede baba yitip gitmeden Var olanın kıymetini bilmek gerek...

• quote:

Hepimiz aynı dertten muzdaripiz.
  • Sizin gene babanız var benimki ben daha 11 yaşındayken vefat etti erkek çocuk için babasız büyümek çok zor,, bazen vefat etmeseydi de küs, dargın, kızgın, ilgilenmeyen bir baba gibi olsaydı da sadece yanımda olsaydı diyorum, neyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMUKKS -- 26 Ağustos 2009; 0:14:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgürTutsak

quote:

Hepimiz aynı dertten muzdaripiz.

Tek sorunlu ben değilmişim.

• 06 yaşında : Babam herşeyi biliyor.
    10 yaşında : Babam çok şeyi biliyor.
    15 yaşında : Ben de babam kadar biliyorum.
    20 yaşında : Şu muhakkak ki; babamın öyle pek fazla bir şey bildiği yok.
    30 yaşında : Bir kere de babamın fikrini sorsam fena olmayacak.
    40 yaşında : Ne de olsa, babam bazı şeyleri biliyor.
    50 yaşında : Babam her şeyi biliyor.
    60 yaşında : Ah, babam hayatta olsaydı da kendisine danışabilseydim.

(Bu yazıyı belki çok görmüş,okumuşsunuzdur ama hoşuma gittiği için ekledim,Konuyla alakalı mı alakasız mı, düşünmeyin orasını)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Sizin gene babanız var benimki ben daha 11 yaşındayken vefat etti erkek çocuk için babasız büyümek çok zor,, bazen vefat etmesiydi de küs, dargın, kızgın, ilgilenmeyen bir baba gibi olsaydı da sadece yanımda olsaydı diyorum, neyse.

Hocam, sizi anlıyorum lafta değil gerçekten anlıyorum. Ama siz de bizi anlayın. Küs, dargın, ilgilenmeyen bir babanız olmasıyla, hiç olmaması arasında fark yok bence. Bizim tek fazlalığımız ona karşı kin duyuyoruz. Ama siz tanıyamamışsınız babanızı ve ona karşı her zaman içinizde iyi hisler olucaktır buna eminim. Ben intiharı da düşünüdüm ama dini inançlarım yüzünden intihar edemedim. Yarı yoldan döndüm. Ve şuna da eminim ki şuanda ölsem babamı hiç mi hiç ilgilendirmez. O yüzden benim evden uzaklaşmam lazım.

• quote:

quote:

Onun neden o durumda olduğunu bilmediğinden ölsün,gebersin diye konuşman çok yanlış . Adam öyle görmüş , öyle büyümüş . Amerikan toplumu gibi babasıyla kızlar hakkında konuşan, oturup bira içen , babasına ismiyle hitab eden bir toplum değiliz . Eskiden beri bu böyledir . Babanı suçlayacağına ona o şekilde davranan dedeni suçla , çünkü o dedenden böyle görmüş anlıyor musun olay babandan bağımsız biraz. Çevre koşulları kişiliği şekillendirir . Şimdi sen devamlı küfürler havada uçan , kavganın eksik olmadığı pislik bir ortamda büyüsen nasıl bir karakterin olur ? Olay tamamen yetişme şartları ile alakalı . Ama günümüzde değişim var yok değil dediğim gibi yeni nesil babalar çok daha farklı .

Benimki şimdi odaya girdi İngilizce bir yazı tercüme ettiriyor bana . Bir de şimdi " Odada sivrisinek var " dedi . Gene iyi adam seviyorum babamı .

Ben babama kızları anlatayım,ismiyle çağırayım demiyorum ki..En azından odama gelip bi napıyosun,moralin iyi mi fln diye sorsun...

Bunun babadan böyle görme olduğunu düşünmüyorum..Bakın ben de babamdan şu an böyle görüyorum.Fakat ilerde çocuklarıma asla böyle davranmam..

• quote:

quote:

Babasından dedesinden öyle görmesi, öyle davranmasını gerektirmez. Çünkü onun o yaşadıklarını, aynı davranışlarla kendi evladına yaşatıyor. Biz de böyle gördük böyle yaparız dersek, ileride bizim çocuklarımız da bizim hakkımızda böyle düşünecekler o zaman. Böyle kısır döngü halinde devam eder.

Ben evlatlarıma babamın bana olan davranışları gibi davranmayacağım. Evlatlarımla arama aşılmaz duvarlar örmeyeceğim. Kız olur, erkek olur bilemem ama evlatlarımı cinsiyeti ne olursa olsun ben evlatlarımla arkadaş gibi olacağım, iki yabancı gibi değil.

Belki seneler sonra anlayacak, bana yakın davranmaya çalışacak, yapamadıklarını yapmak isteyecek. Ama iş işten geçeli çok oldu. Bu saatten sonra hiçbirşey değişmez. Çünkü ben babamı tanımıyorum. Ona karşı nasıl davranacağımı bilmiyorum. Onunla nasıl iletişim kuracağımı bilmiyorum. Bunları bundan sonra yapmak istese bile hiçbir değeri yok artık. Herşey zamanında güzeldir...

• Hayatın insana nezaman neresinden vuracağı hiç belli olmuyor..
  • takma kafana benim bütün ailem böyle
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.