Şimdi Ara

Nefretle doluyum arkadaşlar! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
0
Favori
4.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şükürler olsun! Halime ne kadar şükretsem az.
    Allah size sabır versin, inşallah hayat istediğiniz gibi olur demekten başka elimden gelen birşey yok maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Şükürler olsun! Halime ne kadar şükretsem az.
    Allah size sabır versin, inşallah hayat istediğiniz gibi olur demekten başka elimden gelen birşey yok maalesef.

Düşünmeniz yeterli hocam. Allah herkesten razı olsun. 300 lira param var ve ne yapacağımı hala bilmiyorum rüzgarın ortasında bir dal gibiyim. Kim nereye çekerse oraya gidicem bu saatten sonra. Haberlerde gördüğünüz o sokak çocukları olsun, pisliğe bulaşanlar olsun, hep böyle ailesinden destek alamadıkları için o duruma düşüyorlar işte. Hırsızlık yapana derler ondan sonra ailen sana hiç terbiye vermedimi? diye. Terbiye verseniz ne olur herşey maneviyatta bitiyor işte. Acil çözüm lazım bana yoksa Bakırköye gitmem an meselesi!
  • quote:

Düşünmeniz yeterli hocam. Allah herkesten razı olsun. 300 lira param var ve ne yapacağımı hala bilmiyorum rüzgarın ortasında bir dal gibiyim. Kim nereye çekerse oraya gidicem bu saatten sonra. Haberlerde gördüğünüz o sokak çocukları olsun, pisliğe bulaşanlar olsun, hep böyle ailesinden destek alamadıkları için o duruma düşüyorlar işte. Hırsızlık yapana derler ondan sonra ailen sana hiç terbiye vermedimi? diye. Terbiye verseniz ne olur herşey maneviyatta bitiyor işte. Acil çözüm lazım bana yoksa Bakırköye gitmem an meselesi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dunham

quote:

Orijinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

quote:

Orijinalden alıntı: .DragonFly.

quote:

Aynı şekilde babamdan nefret ediyorum..

6-7 yaşıma kadar doğru düzgün tanımadım zaten babamı..Ondan sonrası da umrumda değil.Aynı evin içinde birbirimizi görmüyoruz bazen.. Parayı veriyo gerisi umrunda değil..

Ölse daha iyi.Çünkü en azından öldüğü için onunla beraber olmamış olacağım.Ama bu şekilde yaşarken böyle olması sinir bozucu.

Onun neden o durumda olduğunu bilmediğinden ölsün,gebersin diye konuşman çok yanlış . Adam öyle görmüş , öyle büyümüş . Amerikan toplumu gibi babasıyla kızlar hakkında konuşan, oturup bira içen , babasına ismiyle hitab eden bir toplum değiliz . Eskiden beri bu böyledir . Babanı suçlayacağına ona o şekilde davranan dedeni suçla , çünkü o dedenden böyle görmüş anlıyor musun olay babandan bağımsız biraz. Çevre koşulları kişiliği şekillendirir . Şimdi sen devamlı küfürler havada uçan , kavganın eksik olmadığı pislik bir ortamda büyüsen nasıl bir karakterin olur ? Olay tamamen yetişme şartları ile alakalı . Ama günümüzde değişim var yok değil dediğim gibi yeni nesil babalar çok daha farklı .

Benimki şimdi odaya girdi İngilizce bir yazı tercüme ettiriyor bana . Bir de şimdi " Odada sivrisinek var " dedi . Gene iyi adam seviyorum babamı .

Ben babama kızları anlatayım,ismiyle çağırayım demiyorum ki..En azından odama gelip bi napıyosun,moralin iyi mi fln diye sorsun...

Bunun babadan böyle görme olduğunu düşünmüyorum..Bakın ben de babamdan şu an böyle görüyorum.Fakat ilerde çocuklarıma asla böyle davranmam..

Senin babandan beklediklerini emin ol babanda senden bekliyor.Bende böyle düşünüyordum 2-3 sene öncesine kadar.2 sene öncesine kadar adam gibi oturup muhabbetimiz yoktu.Bu sene gidip babamın yanına nasılsın iyi misin demeye başladım.Halini hatrını sormaya başladım.Geçen seneye kadar odama girmezdi babam,taa ki ben onunla konuşmaya başlayana kadar.Şimdi geliyor giriyor odama,nasılsın iyi misin diyor.

Babasından şikayetçi olan bütün arkadaşlara sözüm.Gidin bi halini hatrını sorun,onu mutlu edin biraz oda sizi etsin.Mutlu olmak için mutlu etmek lazım arkadaşlar.Naber baba? demeniz bile yeter onun için.Şimdi geldiğinde ben açıyorum kapıyı,hoşgeldin baba diyorum,hoşbulduk nasılsın Sertaç diyor.Eyv. baba sen nasılsın diyorum oturuyoruz biraz sohbet ediyoruz sonra geçiyorum odama.Tv'de güzel şeyler oldğunda çağırıyor beraber izliyoruz.Mısır Piramitlerini çok merak ederdi,hep böyle şeylere ilgisi vardı,gerektiğinden fazla bilgisi var.Geçenlerde indirdim belgesel izledi.Ben onu ne kadar mutlu edersem oda beni o kadar mutlu ediyor.

Kısacası arkadaşlar;"mutlu olmak için,mutlu etmek lazım!"

Not:Yaşımı merak edenler olursa diye söylüyorum,18.

Daha önce bunu da denedim..Fakat bi karşılık görememek daha da koyuyor insana..

O yüzden bıraktım gidiyo öyle..Sonumuz ne olur babamla bilmem..

• quote:

+1 Benim durumda çok güzelmiş,ne kadar dertli insan var bu konuda ilginç....

Ben babamı 14 yaşımda kaybettim,ama aramız çok iyidi muhabbetler, oyunlar,şakalar,gezmeler Günüm dışarda bahçede geçmezse hep onla geçerdi...Bazende beraber uyurduk...:((
    Süper adamdı ayıptır sölemesi,örnekti bnm için,en yakın dostumdu.....

Anneme gelirsek onlada aram hep iyi oldu halada çok iyi,allah bozmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: khafa

quote:

Orijinalden alıntı: MillionDollarBaby

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Aynı durumdayız. Maddi olarak iyi imkanlar sağladı. Parasız bırakmadı beni ama. Manevi yönden çok eksiklik hissediyorum. Bana karşı çok soğuk. Aramızda öyle bir mesafe varki artık aşılacak noktayı çoktan geçti. Oturup nasılsın iyimisin oğlum diye sormaz. Bir kelime etmeden geçirdiğim günlerin haddi hesabı yok. Küslükten filan değil. Diyeceksiniz sen git babanla konuşmaya çalış, halini hatırını sor diyeceksiniz. Aramızdaki iletişimsizlik o kadar fazla ki, sanki babam değil, hiç tanımadığım yabancı birisi. Keşke benim de arkadaş gibi babam olsaydı. Onunla arkadaş gibi muhabbet etseydim. Manita muhabbetlerine girseydik ama bunu yapması gereken kendisi. Bugüne kadar yapmadı. Bu saatten sonra değiştirmeye çalışsa da değiştiremez. Böyle geldi böyle gider.

Ama bu durumdan öğrendiğim en iyi şey, birgün ben de baba olduğumda evlatlarıma karşı nasıl olmam gerektiği. Sadece maddiyat olarak mutlu etmek değil...

+1 demek yanlız değilmişim

aynı şekildeyim.maddiyatla mutluluk olmuyo be baba

Biz ne sevgi ne maddiyat görüyoz

• Benim babam da aynı demiycem, aynı tarafları vardır olmayan tarafları vardır, ben daha çok durumu özetlemek istiyorum.

Öncelikle babanı anlamaya çalış, ya da büyüyünce sen de aynı durumda olucaksın, ya da o da senden aynısını bekliyo gibi yorumlar bir insana yarardan çok zarar sağlar. Evet, çünkü böyle davranan bir babayı yaşayan bilir, ayrıca biraz zeki olan ve iyi kötü o babaya rağmen içinde sağlıklı gözlem yapan tarafları olan kişiler bilebilir.

İnsan öldürecek raddye kadar gelebiliyor, ölse umursamam diyebiliyor. Durum gerçekten ciddi.

Malesef çocuk yapmanın temelinde böyle bir adaletsizlik ve ailenin bencillik durumu var. Özellikle babaların yani erkeklerin kafasında daha da şiddetli, öfkeli sorunlar yatıyor. Siz onun kendi çocukluğunu temsil ediyorsunuz, o yüzden sizi sevmek yerine size bağırabilir, azarlayabilir, eleştirebilir. Ama o tanıdığınız baba dışarda bir melek olabilir, acaip insan canlısı biri olabilir. Ne kadar enteresan değil mi?

Eğer bu durumu ve babandaki bu soğukluğu görebilmişsen, bunun için ağlayabiliyorsan ve hakkını arıyorsan herkesten bir adım öndesin demektir. Ama önünde uzun bir yol var. Çünkü babanın bu lanet tarafları senin içinde de mevcut. Arkadaşlarına böyle davrandığın olmuştur. Ya da ilerde çocuk yaptığında ona da böyle davranma ihtimalin olabilir.

Öncelikle içindeki bu taraftan kurtulman lazım. Bunu evi terkederek mi yaparsın, yoksa kitaba felsefeye mi gömülürsün, yoksa hep dışarda mı gezersin bilmiyorum.

Sonra kendini düzeltebilmişsen, belki babanın da bu eksik taraflarını tamir edebilirsin. Ancak onun laflarına, mesafesine ,soğukluğuna aldırmayan bir kişi babasıyla konuşabilir. Ve onu değiştirebilir. Belki onun babası olman gerekir, baba dediğin adam içinde yıllardan beri küçük bir çocuk saklıyo olabilir. Ne yapmak istediğin tamamen sana kalmış.

Biraz uzun yazdığımın farkındayım ama bu benim için çok önemli bir konu. Başlığı okuyunca uzun uzun düşündüm ve insanların neler yaşadığını,yaşayabileceğini kestirmeye çalıştım. Umarım okuyan herkese faydası dokunmuştur.

• Yazılanları okudum da herkes ne kadar kin beslemiş böyle.

Eski toprak hepsi ailelerinden böyle gördüler herhalde, ama bu değildir ki babalarımız bizi sevmiyor sadece para veriyor, ne kadar yanlış bir düşünce.

Başınıza bir iş geldiğinde ilk kimin yüreği yanacak?

Elimizdekilerin kıymetini illa kaybedincemi anlayacağız, babasızlık nedir bilirmisiniz?

Bir kere daha düşünün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: köle

Benim babam da aynı demiycem, aynı tarafları vardır olmayan tarafları vardır, ben daha çok durumu özetlemek istiyorum.

Öncelikle babanı anlamaya çalış, ya da büyüyünce sen de aynı durumda olucaksın, ya da o da senden aynısını bekliyo gibi yorumlar bir insana yarardan çok zarar sağlar. Evet, çünkü böyle davranan bir babayı yaşayan bilir, ayrıca biraz zeki olan ve iyi kötü o babaya rağmen içinde sağlıklı gözlem yapan tarafları olan kişiler bilebilir.

İnsan öldürecek raddye kadar gelebiliyor, ölse umursamam diyebiliyor. Durum gerçekten ciddi.

Malesef çocuk yapmanın temelinde böyle bir adaletsizlik ve ailenin bencillik durumu var. Özellikle babaların yani erkeklerin kafasında daha da şiddetli, öfkeli sorunlar yatıyor. Siz onun kendi çocukluğunu temsil ediyorsunuz, o yüzden sizi sevmek yerine size bağırabilir, azarlayabilir, eleştirebilir. Ama o tanıdığınız baba dışarda bir melek olabilir, acaip insan canlısı biri olabilir. Ne kadar enteresan değil mi?

Eğer bu durumu ve babandaki bu soğukluğu görebilmişsen, bunun için ağlayabiliyorsan ve hakkını arıyorsan herkesten bir adım öndesin demektir. Ama önünde uzun bir yol var. Çünkü babanın bu lanet tarafları senin içinde de mevcut. Arkadaşlarına böyle davrandığın olmuştur. Ya da ilerde çocuk yaptığında ona da böyle davranma ihtimalin olabilir.

Öncelikle içindeki bu taraftan kurtulman lazım. Bunu evi terkederek mi yaparsın, yoksa kitaba felsefeye mi gömülürsün, yoksa hep dışarda mı gezersin bilmiyorum.

Sonra kendini düzeltebilmişsen, belki babanın da bu eksik taraflarını tamir edebilirsin. Ancak onun laflarına, mesafesine ,soğukluğuna aldırmayan bir kişi babasıyla konuşabilir. Ve onu değiştirebilir. Belki onun babası olman gerekir, baba dediğin adam içinde yıllardan beri küçük bir çocuk saklıyo olabilir. Ne yapmak istediğin tamamen sana kalmış.

Biraz uzun yazdığımın farkındayım ama bu benim için çok önemli bir konu. Başlığı okuyunca uzun uzun düşündüm ve insanların neler yaşadığını,yaşayabileceğini kestirmeye çalıştım. Umarım okuyan herkese faydası dokunmuştur.

Hocam, elinize sağlık zahmet etmişsiniz teşekkürler ediyorum. Dediğiniz gibi bize başka dışarıya başkadır. Ama ben ne arkadaşlarıma ne de çevreme 2 yüzlü olmam. Bir yerde neysem her herde oyumdur. Ayrıca babanızın içinde çocuk olabilir diyorsun babana babalık et diyorsun. Denedim, onu da denedim ama olmuyor. Adamla ne muhabbet edebiliyorsun ne birşey söylüyor. Anneme de öyle. Diyelim sorun bende kaç yıllık eşine de mi insan öyle davranır? Evden kaçmak belki çözüm değil, ama ne yapmam lazım bari bunun için akıl verin? Bu saatten sonra kimse değişmez çünkü. Kİtaplara gömülsem ne olacak? Zamanı gelicek çalışmam lazım olucak eve ekmek getirmem lazım olucak bana çalış derlerse ne yapıcam? Elimde meslek yok kitaplarla olcak iş değil. Öss ye girdim 200 puan aldım ve hayatımda öss için günde 15 sorudan fazla çözmedim toplasak 100 soru olmaz. O çözdüklerim de lisede hocanın zoruyla. Benim aldığım puanın 20-30 fazlasını 1 sene dershaneye gidenler aldı. Övünmek gibi olmasın ama 1 sene çalışırsam üniversitenin kralını kazanırım, ama gel gör ki maddiyat olmaz o zamanda. Arkamda kimse olmadıktan sonra hiçbirşey önemli değil. Bildiğiniz gibi abiler vs var onlara da bulaşmak istemiyorum o yüzden gene aynı çözüm: Evden kaçmak! Kaçmak demeyelim de adam gibi yaşamak diyelim.Uzun oldu okuyana, okumayana teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

Orijinalden alıntı: khafa

quote:

Orijinalden alıntı: MillionDollarBaby

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Aynı durumdayız. Maddi olarak iyi imkanlar sağladı. Parasız bırakmadı beni ama. Manevi yönden çok eksiklik hissediyorum. Bana karşı çok soğuk. Aramızda öyle bir mesafe varki artık aşılacak noktayı çoktan geçti. Oturup nasılsın iyimisin oğlum diye sormaz. Bir kelime etmeden geçirdiğim günlerin haddi hesabı yok. Küslükten filan değil. Diyeceksiniz sen git babanla konuşmaya çalış, halini hatırını sor diyeceksiniz. Aramızdaki iletişimsizlik o kadar fazla ki, sanki babam değil, hiç tanımadığım yabancı birisi. Keşke benim de arkadaş gibi babam olsaydı. Onunla arkadaş gibi muhabbet etseydim. Manita muhabbetlerine girseydik ama bunu yapması gereken kendisi. Bugüne kadar yapmadı. Bu saatten sonra değiştirmeye çalışsa da değiştiremez. Böyle geldi böyle gider.

Ama bu durumdan öğrendiğim en iyi şey, birgün ben de baba olduğumda evlatlarıma karşı nasıl olmam gerektiği. Sadece maddiyat olarak mutlu etmek değil...

+1 demek yanlız değilmişim

aynı şekildeyim.maddiyatla mutluluk olmuyo be baba

Biz ne sevgi ne maddiyat görüyoz

• quote:

Orijinalden alıntı: :HAKAN:

Yazılanları okudum da herkes ne kadar kin beslemiş böyle.

Eski toprak hepsi ailelerinden böyle gördüler herhalde, ama bu değildir ki babalarımız bizi sevmiyor sadece para veriyor, ne kadar yanlış bir düşünce.

Elimizdekilerin kıymetini illa kaybedincemi anlayacağız, babasızlık nedir bilirmisiniz?

Bir kere daha düşünün...

Babasızlık nedir bilirmisiniz? diyorsunuz da hocam. Şimdi size ben sırf maddiyat sağlasam ve sayemde okusanız, size babalık etmiş mi olurum? Afedersiniz ama öyle babalık yapılmaz. Ver parayı ne olursa olsun, yok öyle yağma. Bu güne kadar çevremde içki içmeyen mi yoktu, uyuşturucu alan mı yoktu? Hepsi vardı. Ben parasızken bana esrar sat diyenlere rest çektim ben. Öyle gelicek para hiç gelmesin daha iyi diye. Şimdi korkuyorum ki kötü işlere bulaşıcam.

• Baba olmak 5 dakika..Önemli olan babalık yapabilmek..
  • @@w_wallace,
    Başınız Sağolsun, Ne Yalan Söyleyim Duygulandım...
  • quote:

Baba olmak 5 dakika..Önemli olan babalık yapabilmek..

Onca spermin arasından 1. gel, şu yaşadığımız hayata bak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayat bana karşı -- 26 Ağustos 2009; 2:01:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayat bana karşı

quote:

Baba olmak 5 dakika..Önemli olan babalık yapabilmek..

Onca spermin arasından 1. gel, şu yaşadığımız hayata bak!

Cidden ya..
  • Dedem ayyaşın tekiymiş.. İşsiz güçsüz bir adammış.
    Yıllar önce de terkedip gitmiş başka şehire....

Yani babam 'baba' nedir bilmiyor gibi bişey... Ama bana ve kardeşlerime arkadaş gibi davranır..

Konuyu okuyunca kendimi çook şanslı hissettim açıkcası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLan0 -- 26 Ağustos 2009; 2:05:07 >
  • quote:

quote:

Bir kere daha düşünün...

Babasızlık nedir bilirmisiniz? diyorsunuz da hocam. Şimdi size ben sırf maddiyat sağlasam ve sayemde okusanız, size babalık etmiş mi olurum? Afedersiniz ama öyle babalık yapılmaz. Ver parayı ne olursa olsun, yok öyle yağma. Bu güne kadar çevremde içki içmeyen mi yoktu, uyuşturucu alan mı yoktu? Hepsi vardı. Ben parasızken bana esrar sat diyenlere rest çektim ben. Öyle gelicek para hiç gelmesin daha iyi diye. Şimdi korkuyorum ki kötü işlere bulaşıcam.

Elbette haklısınız maddiyatla babalık yapılmaz ancak her baba da illa oğluyla arkadaş gibi olacak değil.

Baban dedenden öyle görmüştür belki, belki içe kapanık bir yapısı var.

Seni seviyordur dile getiremiyorur ancak seni sevmiyor gibi bir durum söz konusu olamaz.

Dediğim gibi babasızlık zordur, inşallah böyle bir acı yaşamazsın her ne kadar kötüde olsa o senin baban, belki bu dediklerimi şimdi anlayamayacaksın ama ileride ne kadar haklı olduğumu göreceksin.

• quote:

quote:

quote:

Bir kere daha düşünün...

Elbette haklısınız maddiyatla babalık yapılmaz ancak her baba da illa oğluyla arkadaş gibi olacak değil.

Baban dedenden öyle görmüştür belki, belki içe kapanık bir yapısı var.

Seni seviyordur dile getiremiyorur ancak seni sevmiyor gibi bir durum söz konusu olamaz.

Dediğim gibi babasızlık zordur, inşallah böyle bir acı yaşamazsın her ne kadar kötüde olsa o senin baban, belki bu dediklerimi şimdi anlayamayacaksın ama ileride ne kadar haklı olduğumu göreceksin.

Haklısınız hocam. Allah kimseye aile eksikliği yaşatmasın. Fakat, seviyordur dile getiremiyordur ben bunu istemiyorum ki zaten. Sevmesini de istemiyorum hiçbirşey istemiyorum. Evi otel gibi kullanıyor, onu geçtim otelde bile insan hal hatır sorar demi birilerine? Komşular olsun vs vs. Hal hatır sormak bu kadar güç olmasa gerek. Yapım bu nababilirim Allah böyle yaratmış ama dedemden böyle görmüş olsa bile demeli ki: Ben ileride oğluma bunu yapmam onunla iyi geçinirim. Tıpkı şu anda benim dediğim gibi Haksızsam söyleyin.

• Erkeklerin %50 sinde hatta daha fazla vardır sevgiyi dışa vuramama..Özellikle Türk erkeklerinde..Baban belli ki sana sevgisini duygyları ile ifade edemiyor maddi anlamda o işi görmeye

çalışıyor..Babanı fazla üsteleme çünkü bu zamandan sonra değişeceğini sanmıyorum.Evden kaçma gibi bir delilikte yapma

Ne olursa olsun o senin baban..Sana senin istediğin gibi davranmaya bilir biraz sabret..Sen babandan görmediysen SEN kendi çocuklarına BABALIK YAP
  • Benim babam da aynı şekildeydi yani hiç bir zaman baba güvenimi hissedemedim, arkadaş olarak iyiydik.
    1.5 yıl önce annemle babam boşanmışlardı ve bu konuda babamın haksız olduğunu düşünüyordum, sonra aradan zaman geçti 2 ay önce babamın bir yalanını yakaladım hem de büyük bir yalanını. Bana önceden de yalan söylüyordu küçük yalanlardı ve sadece onunla benim aramda olan olaylar olduğu için önemsemiyordum. Neyse annemde kaldığım için babamın yanına haftada 1 ya da canım istediği zaman gidiyordum ama 2 aydır babamla konuşmuyordum. 10 gün önce falan gittim ve onunla görüşmek istemediğimi söyledim sebeplerimi açıkladım ve ona yeterli gelmedi bana hala yalan söylüyordu ben de malesef istemediğim halde seni sevmiyorum, sana saygı duymuyorum, sana güvenmiyorum, sana inanmıyorum dedim ve ağlaya ağlaya kapıyı vurdum çıktım gittim. Sonuç olarak yalnız değilsin senden beterleri var sen kaçmayı seçeceğine konuşmayı denemelisin önce

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.