Şimdi Ara

Nereye kadar böyle gidecek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siz anlattığınıza göre başarılısınız. Başarısızmış gibi yapamazsınız, bilgiyi isteseniz de saklayamazsınız. Bu sebeple kendi sıkletinizde çalışmak zorundasınız. Kapılar bu yüzden kapanıyor olabilir, eğer doğruysa bu ilerde de öyle olacak. Burası low-talent endüstri bölgesidir, bizler bunu ferdi ölçekte değiştiremeyiz, çok kurcalarsak ya korkuturlar ya öldürürler.

Akademik alanlarda çalışın, araştırma yapıp makaleler bildiriler yazın. Dünyadaki akademik kuruluşlarla, enstitülerle irtibata geçin. Literatüre katkı sizin pasaportunuzu güçlendirir. Böylece hareket kazanırsınız. İş bulsanız da bunları paralel olarak yapın. Yoksa o bulunan iş de zamanı gelince sizi yutar.

Dünya küçüldü, artık herkes her yerde çalışıyor, özellikle de endüstri alanında. Türkiye izolasyonist bir ülkedir, içinden bakınca pek belli olmuyor, görünmüyor olabilir. İngiltere'deki mahalle fotografçısı çekim yapmaya Polonya'ya geliyor, iki gün kalıp geri dönüyor. İş size gelmez, sizin işe gitmeniz lazm. Eskiden uluslararsı konferans için yapılan seyahat şimdi böyle basit şeyler için yapılıyor. Belki yirmi sene sonra anahtarcı Tunus'tan gelecek..

Anlattığınza göre vazifenizi yapmışsınız. Aynı şeyleri yapmak aynı sonuçları verecektir. Sizin yaptıklarınızı yirmi sene önce yaptım. Şimdi de bir deja vu okuyorum. Demek ki bunlar normal salınım.

İstenmeyenleri üstelemenin bir anlamı yok. İlk girdiğim işte bunu öğrenmiştim. Ticaret tecrübesi yüksek, kendi alanaında başarılı bir yerdi. Haksızlık yapıyorlarmış, anlaşmaya aykırı davranıyorlarmış... üstelemez, kendisini sağlama alacak kadar bir protesto çeker, mahkeme adliye falan hiç uğraşmazdı. Sonraki işe odaklanırdı. Memur anne babamdan öğrenemeyeceğim bir dersti bu... üzerinde etkimizin olmadığı ekonomi, politika, hukuk alanında tartıştıkça, uğraştıkça değerli branştaki zamanımızı kaybederiz. Yapmak zaten mesajdır.

ek okuma: Fordizm ve Mühends'in dönüşümü, Ali Artun, 1999, TMMOB, Ankara

[ https://www.tmmob.org.tr/yayin/fordizmin-ve-muhendisin-donusumu ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 30 Kasım 2020; 14:58:3 >

• reis üzüldüm hakikaten, yurtdısına falan inşaat mühendisi alıyorlar diye biliyorum belki pandemiden sonra azalmış olabilir ama bir bak istersen, bir süre elin para görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2DF0CD106

reis üzüldüm hakikaten, yurtdısına falan inşaat mühendisi alıyorlar diye biliyorum belki pandemiden sonra azalmış olabilir ama bir bak istersen, bir süre elin para görür

Üstadım lokasyon hiç önemli değil. Hele ki yurt dışından iş teklifi alabilsem daha ne isterim ki. Varsa çevrende yönlendirebileceğin iş veyahut kurum çok memnun olurum. Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

konsantre professional practice...

Siz anlattığınıza göre başarılısınız. Başarısızmış gibi yapamazsınız, bilgiyi isteseniz de saklayamazsınız. Bu sebeple kendi sıkletinizde çalışmak zorundasınız. Kapılar bu yüzden kapanıyor olabilir, eğer doğruysa bu ilerde de öyle olacak. Burası low-talent endüstri bölgesidir, bizler bunu ferdi ölçekte değiştiremeyiz, çok kurcalarsak ya korkuturlar ya öldürürler.

Akademik alanlarda çalışın, araştırma yapıp makaleler bildiriler yazın. Dünyadaki akademik kuruluşlarla, enstitülerle irtibata geçin. Literatüre katkı sizin pasaportunuzu güçlendirir. Böylece hareket kazanırsınız. İş bulsanız da bunları paralel olarak yapın. Yoksa o bulunan iş de zamanı gelince sizi yutar.

Dünya küçüldü, artık herkes her yerde çalışıyor, özellikle de endüstri alanında. Türkiye izolasyonist bir ülkedir, içinden bakınca pek belli olmuyor, görünmüyor olabilir. İngiltere'deki mahalle fotografçısı çekim yapmaya Polonya'ya geliyor, iki gün kalıp geri dönüyor. İş size gelmez, sizin işe gitmeniz lazm. Eskiden uluslararsı konferans için yapılan seyahat şimdi böyle basit şeyler için yapılıyor. Belki yirmi sene sonra anahtarcı Tunus'tan gelecek..

Anlattığınza göre vazifenizi yapmışsınız. Aynı şeyleri yapmak aynı sonuçları verecektir. Sizin yaptıklarınızı yirmi sene önce yaptım. Şimdi de bir deja vu okuyorum. Demek ki bunlar normal salınım.

İstenmeyenleri üstelemenin bir anlamı yok. İlk girdiğim işte bunu öğrenmiştim. Ticaret tecrübesi yüksek, kendi alanaında başarılı bir yerdi. Haksızlık yapıyorlarmış, anlaşmaya aykırı davranıyorlarmış... üstelemez, kendisini sağlama alacak kadar bir protesto çeker, mahkeme adliye falan hiç uğraşmazdı. Sonraki işe odaklanırdı. Memur anne babamdan öğrenemeyeceğim bir dersti bu... üzerinde etkimizin olmadığı ekonomi, politika, hukuk alanında tartıştıkça, uğraştıkça değerli branştaki zamanımızı kaybederiz. Yapmak zaten mesajdır.

ek okuma: Fordizm ve Mühends'in dönüşümü, Ali Artun, 1999, TMMOB, Ankara

[ https://www.tmmob.org.tr/yayin/fordizmin-ve-muhendisin-donusumu ]

Üstadım çok profesyonel bir yazıyı kaleme almışsınız. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür eder ve yazınıza da son derece katıldığımı belirtmek isterim. Söylediğiniz ölçüde yerinde saymaktansa her gün farklı bir şeyler deneme gayreti içerisindeyim. Umarım güneş bir gün bizim içinde doğacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Tamam zamanlar zor zamanlarda , bu zor zamanlara gelene kadar ülkeyi yağmalayanlarında yatacak yeri yok.

Kardeşim ümitsizliğe düşme , öncelikle inşaat mühendisliğinde saldır ,şehrinde büyük firmalar varsa zorla görüş burada yazdığın gibi anlat utanacak bir şey yok.Ekmek paranı istiyorsun.hangi şehirdesin merak ettim.

Bu arada işe girmeden diplomanı kiralamayı asla düşünme , hapse kadar yolu var aman ha.İmza senin sorumluluk senin.

Üstadım çok değerli yorumun için teşekkür ederim. Aksaray ilinde ikamet etmekteyim. Lokasyon fark etmeksizin iş aramaya devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yıgıdo5858

Alsak ne olcak ki asgarî ucret veya 100-200 lira üstü para veriyorlar oda yol parası sözde. Birşey olsa tüm yük sende günah keçisisin patron yerine hapise atıyorlar. Sizde sınava hazirlaniyormusunuz ?

Üstadım yazımda da belirttiğim gibi torpilim olmadığı için devlet kapıları kapalı görünüyor. İş arama çalışmama özel sektörde devam etmekteyim.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Üstadım çok değerli yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Çok değerli yorumuz için teşekkür ederim. Ah şu KPSS... Puan almak yetmiyor malesef yazımdada belirttiğim gibi bunu tecrübeledim. Eksta torpil takviyesi yapmadan olmuyor. O da bizde yok hocam.

• Almanya’da oturum ve çalışma iznine başvurmayı düşünüyorum. Almanya’da staj yaptığım kurumu ve burs aldığım firmayı aradım. Onlar da pandemi sonrası süreci bilmiyor ama iş ayarlayabilirler. Umarım göçmenlik başvuruları askıya alınmamıştır. Varsa giden veya bu konuda araştırması olan, sürecin nasıl işlediği konusunda yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 30 Kasım 2020; 17:33:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt
    C sınıfı uzmanıyim ve asıl mesleğim makine düşün
    Teknikciyim üstüne İSG okudum
    Şuan işsizim,15-20 tane ilana başvurdum
    Osgb suluklerine bile başvurdum,adam bana tecrübeli arıyoruz diyor
    Ben bu İSG işine girerken bırak tecrübeyi daha okuldayken milleti alıyorlardı.
    Şimdi uzmanı almıyorlar.
    B sınıfınj düşünüyordum yükseltmek için.
    2 yıl lisans arttırıp+1 ylisans ve 10k yatırım yapmak gerekiyordu,vazgeçtim.
    Bu kadar emek verip niye içi boş bişey alim
    Size tavsiye hiç girişmeyin hocam
    Amacım caydırıcılık değil,girin İSG ilanlarına bakın dediklerimi anliyacaksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 30 Kasım 2020; 18:43:25 >
  • Ülkeyi; devleti ve milleti soymaktan başka birşey düşünmeyen insanlar yönetiyor farketmişsindir. Genç nüfus, işsizlik falan umurlarında değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam böyle bir fırsat yakalarsan ve bizimle de paylaşırsan çok memnun olurum.

• Üstadım devlet zamanında bedavadan herkese A sınıfı dağıttı. Anlayacağınız o bölümde doldu taştı.

• WonderCx W kullanıcısına yanıt

Hocam hangi ülkede böyle bir durum yaşanıyordur çok merak ediyorum. Geceli gündüzlü çalış 5 yıl emek ver mühendis ol. Diğer başka bölümlerden mezun ol. Sonuç: İşsiz kal.

• Hangi üniversiteden mezun oldunuz ?

• dediklerimi ciddiye alır mısın bilemem . bende üni öğrencisiyim . oldukça iyi bir okul ve bölümdeyim . ben kendimi söylemek için söylemiyorum yarın işe başlasam adam çıkarım bana 4 bin lira vermez . Ben hayatımı eğitimime harcamışım gecemi gündüzüme katmışım üniversite sınavına 3 yıl boyunca 7 8 saat çalışmışım günlük. Gece 3 4 lere kadar emek vermişim . 400 dolar vermezler yarın işe başlasak . Sana tavsiyem yuva olayını ikinci plana al kendini düşün ve bi miktar para bulup başka bi ülkeye git . biliyorum zor ama 900 lira teklif etmelerinden iyidir . Şaka falan olmalı . Itimat etme derim. Rezil şartlarda yaşıyoruz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11 Kasım 2020 -- 30 Kasım 2020; 20:2:36 >
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

Karabük Üniversitesi/ İnşaat Mühendisliği

Atatürk Üniversitesi/ İş Sağlığı ve Güvenliği

• Allah yardımcın olsun
    Simit satmayı denedin mi?😬😬😬
  • 11 Kasım 2020 1 kullanıcısına yanıt

Dediklerine bende sonuna kadar katılıyorum kardeşim.

Yurt dışına gitmek için en ufak bir fırsat çıksa sonuna kadar değerlendiririm.

• Alperen1668 A kullanıcısına yanıt

Yakında simit satmak içinde torpil isterler hocam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.