Şimdi Ara

Nereye kadar böyle gidecek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

belkide vardır yeterince bakmamışsındır . iyi arastır cok fırsat var . paran cok olmasına gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Cabare

Karabük Üniversitesi/ İnşaat Mühendisliği

Atatürk Üniversitesi/ İş Sağlığı ve Güvenliği

Kardeşim bu yazdıklarımı yanlış anlama, kesinlikle aşağılamak değil yazdıklarım. Öncelikle mühendislik barajı zaten 300k buraya en son giren öğrenci 297k ile girmiş. Şimdi bu bölümde gerçekten iş bulabileceğini düşünmek hayal dünyasında yaşamaktır. Devlete kapak atmaya çalış yoksa senin için işler pek iyiye gitmeyebilir. Tekrar söylüyorum lütfen yazdıklarımı yanlış anlama. Nereye kadar böyle gidecek ? Sağlıcakla kal kendine iyi bak.

Nereye kadar böyle gidecek ?

Düzenleme : Yazım yanlışı düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 30 Kasım 2020; 20:43:19 >

• 11 Kasım 2020 1 kullanıcısına yanıt

Yönlendirme yapabilirseniz çok memnun olurum hocam belki gözümden kaçırdığım yerler olmuştur.

• benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt

Hocam biz üniversiteye girdiğimizde 100 binle girmiştik. Nereden nereye gerçekten.

Devlete girebilsek keşke daha ne isterim ki hocam.

Yazımdada belirttiğim gibi o konudada ciddi torpiller dönüyor.

Bizdede torpil yok. Anlayacağınız kısır döngü.

• hocam inşaat dersleri hatırlıyomusunuz beton yapı zemin vs
  • Doğru söylüyorsun haklısın b sınıfı olmak için bile 3 yıl c olarak çalışmak gerekiyor sanırım vazgecicem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • patr10cclc P kullanıcısına yanıt

Hatırlıyorum hocam. Notları bile halen duruyor :)

İster istemez biraz paslanma vardır ama az bi çalışmayla o pasıda atarız ...

• Cabare C kullanıcısına yanıt
    bana vizelerimde yardımcı olabilirsiniz ücret karşılığında 😁
  • patr10cclc P kullanıcısına yanıt

Ücrete gerek yok hocam. Elimden gelebilecek bir şey olursa yardımcı olurum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

pandemide tuzu biberi oldu zaten, bitmeden zor düzelir önüne gelen firma eleman atma derdinde zaten yasak bile olsa.

yaşın daha çok genç biraz sabret ya düzelicek yada dünya batıyor zaten.

çevrmedeki insanlardada iş sorunu arttı son dönemde ama tek nedeni pandemi gelecek belli değil ondan eleman alımı yapan az.

full kapatmalar gelirse dahada batıcak ortalık zaten 

41 yaşında komşum işsiz şu an 2 cocuklu kirada, aileden devletten destek alıp yaşıyor kaç aydır o neyapsın kötü günlerden geçiyoruz beterin beteri var deyip yılmayıp sabretçen başka çaren yok.

bukadar zekiysen kpss kasıp devlete kapak atmaya bak en temizi memur olmadığıma çok pişmanım ..

İnanamadım senin kendisini geliştirip çooooook iyi paralara çalışan tanıdıkların yok muydu böyle kendinizi geliştirin falan tavsiyesi vermeyecek miydin? Komşuların tanıdıkların nasıl işsiz olur senin hepsi oysa kendini çok iyi geliştirmiş kişilerdi her yerde istedikleri maaşla çalışabilirler di halbuki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cabare

Hocam biz üniversiteye girdiğimizde 100 binle girmiştik. Nereden nereye gerçekten.

Devlete girebilsek keşke daha ne isterim ki hocam.

Yazımdada belirttiğim gibi o konudada ciddi torpiller dönüyor.

Bizdede torpil yok. Anlayacağınız kısır döngü.

Yüksek lisans şansınız var mı ? Hem pasınızı atmış olursunuz. Hem de yurtdışı imkanları açılır. Yüksek lisansı yurtdışında yaparsan oralarda iş bulma şansın var.

• quote:

Orijinalden alıntı: benimkucukbebegim

Yüksek lisans şansınız var mı ? Hem pasınızı atmış olursunuz. Hem de yurtdışı imkanları açılır. Yüksek lisansı yurtdışında yaparsan oralarda iş bulma şansın var.

Alıntıları Göster
    yüksek lisans = akademisyen olmayacaksan, keyfi ve gereksiz
  • Hemen hemen tüm yazdıklarınızı okumaya çalıştım, şu an iş çok ama çok zor.. virüs üzerine büyük bir bahane olarak eklenmiş durumda zaten..

Şu kafadan bir kurtulun artık ya bakmışsın sıralamasına adamın mezun olduğu bölümün sıralaması düşük işsiz kalması kendi suçu diye yargılıyorsun içten içe. 2.5 milyon kişi sınava giriyor sadece ilk 20 bine giren tıpçılar mı iş bulsun. Birde inşaat mühenidisliğine adam daha yüksek sıralamadan girmiştir emin. 4 yıl önce Abdullah Gül üniversitesi inşaat mühendisliği 25 binden almış geçen sene dolmamış yani 300 bine giren herkes kazanabilir. Böyle bir rezillik olabilir mi ya bir sektör tamamen patlıyor.

• Cabare C kullanıcısına yanıt

Tabii ki de paylaşırım.

• İnşaat balonu patladı tayyip bu yaz son bir kıyak geçti 0.64 den kredi vererek. İnşaat bir daha düzelmez son mermisinide yazın attı. Sana tavsiye verebilecek tecrübem yok allah kolaylık versin.

• Ya bırak allah aşkına duygu sömürüsü yapıyorsun?
    ben bir iş verenim... ben elaman bulamıyorum bu krizde cunku işsizlik denilen bi olay yok
    hadi yürü başka kapıya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam öncelik olarak hep iş arama gayreti içerisinde bulundum. Düşüncem iş bulduktan sonra yüksek lisansı işle birlikte götürmekti. Belli bir yaşa geldik ve 2 yılımı da tamamen yüksek lisansa ayırıp sonrasında iş bulmaya kalksak daha da geç kalacağımı düşündüm.

• Malesef öyle hocam. Durum çok içler acısı. Linkedin de şuan hemen hemen herkes iş aramakta. Bazen sorun bende mi diye kendimi sorguluyorum. Lakin durum gerçekten çok kötü...

• AhmetSelim3481 A kullanıcısına yanıt

Malesef öyle hocam. Karabük üniversitesi mezunuyum. Bizim fakültenin en yüksek puanlı bölümü inşaat mühendisliğiydi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.