Şimdi Ara

Nereye kadar böyle gidecek ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Değerli yorumun için teşekkür ederim. Allah razı olsun...

• turbolineam T kullanıcısına yanıt

Görüşünüze saygı duyuyorum hocam ama durum düşündüğünüz gibi değil .

• Amazon FBA kurslarını alıp yurtdışında satış yapabilirsiniz.

• Cabare C kullanıcısına yanıt
    Bizimkisi gibi bir ülke görmedim duymadım. Papua-Yeni Gine'de yaşasaydık bari devlete öküz yüküyle vergi vermezdik, yıllarımızı boşuna harcamazdık, en önemlisi de bizim avladığımız hayvanın üçte ikisini devlet gelip yemezdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

pandemide tuzu biberi oldu zaten, bitmeden zor düzelir önüne gelen firma eleman atma derdinde zaten yasak bile olsa.

yaşın daha çok genç biraz sabret ya düzelicek yada dünya batıyor zaten.

çevrmedeki insanlardada iş sorunu arttı son dönemde ama tek nedeni pandemi gelecek belli değil ondan eleman alımı yapan az.

full kapatmalar gelirse dahada batıcak ortalık zaten 

41 yaşında komşum işsiz şu an 2 cocuklu kirada, aileden devletten destek alıp yaşıyor kaç aydır o neyapsın kötü günlerden geçiyoruz beterin beteri var deyip yılmayıp sabretçen başka çaren yok.

bukadar zekiysen kpss kasıp devlete kapak atmaya bak en temizi memur olmadığıma çok pişmanım ..

Birader, sabahtan akşama kadar forumda AKP amigoluğu yapmıyor muydun sen hayırdır?  

Senin gibi maması kesilince ağlayan tipleri önümüzdeki günlerde daha çok göreceğiz. O memurluk hayalini de unut, sebebini ikimiz de çok iyi biliyoruz. Umarım bundan sonrasında da mevcut sistemin yaşattığı tahribattan nasibini alarak yaşamına devam edersin.  

• quote:

covid19 da akp nin icadı kesin  teksasdaki teyze kızı ve kocasıda işsiz şu an tezyem para yolluyor burdan geçinsinler diye 4-5 aydır,dünya batıyor bilmem farkındamısınız? ama hiç sanmıyorum akp lö lö modu devam,bu boyle giderse çok daha beter günler yakın zaten bu daha sivri sinek ısırığı, aslan ısırığı kapıda. 

Alıntıları Göster

Salgını AKP çıkartmadı ama salgından önce de ülkenin ekonomisi iyi değildi zaten. Senin gibi şark kurnazları, ülkedeki ekonomik sorunları pandemiye fatura edip işin içinden çıkmaya çalışıyor sadece ve benim durduğum yerde son derece komik duruyor.

Bak güzel kardeşim, 2014 yılından bu yana ülkenin ekonomisi kısılarak devam ediyor. Bak devam etmiyor demiyorum, kısılarak devam ediyor diyorum. Aradaki farkı anlıyor musun? Yani ekonomi devam etmiyor değil ancak her geçen gününü insanlar arar durumda. 2021 yılında da ekonomi 2020'den aşağı olmayacak. Hatta 2023 yılında bile işsizlik çift haneleri sayıların altına inmeyecek. Senin gibi şark kurnazı amigolar ise salgının üzerine ekonomik krizi yıkmaya çalışıyor. Sadece komik oluyorsunuz, zaten inanan kalmadı da, bari kendinizi hepten rezil etmeyin.

• Yazılım öğren kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

ana nedeni ab abd batı enetegre emirelliğinden uzaklaşan türkiye, ülke tekrar emireli abd nin sadık kulu olsun diye usa menşei askeri darbe bile yedi ,ülkenin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelenlerle aynı  sana akp savunan yok ama gayet 2005-2014 arası ülkenin refahı cunhuriyet tarihin en üst tepe noktasındaydı belki,akp kendi yükselttiği refahı batıyla restleşerek hak arayarak yine kendi bozdu orası ayrı...

yine işi gücü iyi olanın bir halttan geri kaldığınıda görmüyorum ya neyse genel olarak işçi emekçi kısmı etkilendi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Aralık 2020; 19:44:46 >
  • quote:

ana nedeni ab abd batı enetegre emirelliğinden uzaklaşan türkiye, ülke tekrar emireli abd nin sadık kulu olsun diye usa menşei askeri darbe bile yedi ,ülkenin başına gelenler, pişmiş tavuğun başına gelenlerle aynı  sana akp savunan yok ama gayet 2005-2014 arası ülkenin refahı cunhuriyet tarihin en üst tepe noktasındaydı belki,akp kendi yükselttiği refahı batıyla restleşerek hak arayarak yine kendi bozdu orası ayrı...

yine işi gücü iyi olanın bir halttan geri kaldığınıda görmüyorum ya neyse genel olarak işçi emekçi kısmı etkilendi..

Sen hangi senede yaşıyorsun birader? 2014 yılı biteli 6 sene oluyor farkında mısın? Yani o bahsettiğin masal döneminin bitiminin ardından 6 sene geçti. Bırak artık geçmişi konuşmayı, 2002-2012 arası gayet iyiydik ama artık o dönemlerde yaşamıyoruz.

Kimler etkilenmedi ben sana yazayım, kamu personeli dışında hemen hemen herkes etkilendi. Özel sektörde de kurumsal firmalar harici, onlarda da şimdilik böyle devam ediyorlar, seneye işten çıkartma yasağı kalkacak ve özel sektör o zaman tarumar olacak. Memurdan ötesi şu an yalan maaşlı çalışanlar için. Önümüzdeki 20 senin de parlak olmadığı aşikar.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt

meraketme kıbleni anıtkabirini yine beyaz saraya çevircekler (35+ senedir olduğu gibi a-z partisi salçalı ideolojisi ayırmıyorum)düzelcek ekonomi çocuk işi düzeltmek hele Chp nin bu acınası kadroyla gelmesi bile yeterli ,derdin para ekonomi olsun basit emir dinlemeye sıcak paranın pompalanmasına bakar o ekonomi düzelimi akp nin başlangıç dönemleri gibi. 

anlık keş sıcak para isteyen küreselcilere basar oyu,onur ve bağımsızlık isteyen yerelcilere seçim sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Aralık 2020; 19:59:11 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. FBA için biraz sermaye gerekiyormuş şuan o sermayeye sahip degilim eBay'de dropshipping öğreniyorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cabare

Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. FBA için biraz sermaye gerekiyormuş şuan o sermayeye sahip degilim eBay'de dropshipping öğreniyorum hocam.

En düşük sermaye ile(3000-5000) vur-kaç metodu ile başlangıç yapılabiliyor. Youtube'da nasıl olacağını anlatan ve bu yöntemden sonra standart satışa başlayanlar kişiler var. Onları da inceleyin.

Drop shipping güzel ancak genellikle ebay kullananlar için işe yarıyor. Ebay paypal ile çalıştığı için buradan çok meşakkatli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetSelim3481

Şu kafadan bir kurtulun artık ya bakmışsın sıralamasına adamın mezun olduğu bölümün sıralaması düşük işsiz kalması kendi suçu diye yargılıyorsun içten içe. 2.5 milyon kişi sınava giriyor sadece ilk 20 bine giren tıpçılar mı iş bulsun. Birde inşaat mühenidisliğine adam daha yüksek sıralamadan girmiştir emin. 4 yıl önce Abdullah Gül üniversitesi inşaat mühendisliği 25 binden almış geçen sene dolmamış yani 300 bine giren herkes kazanabilir. Böyle bir rezillik olabilir mi ya bir sektör tamamen patlıyor.

Şuan sınavın yarısını yaparsan ilk 100k içindesin yani o 2.5 milyon kişinin %25'i barajı dahi geçemiyor. Her neyse konumuz bu değil, bu durumun böyle olmasının sebebi ben değilim. Ülkede iş olanakları belli maaşlar belli eğer gerçekten iyi bir yerden mezun değilseniz maalesef kimse yüzünüze bakmaz çünkü o kişiden çok çok daha iyi kişiler dahi işsiz kalıyor.

• quote:

Hocam öncelik olarak hep iş arama gayreti içerisinde bulundum. Düşüncem iş bulduktan sonra yüksek lisansı işle birlikte götürmekti. Belli bir yaşa geldik ve 2 yılımı da tamamen yüksek lisansa ayırıp sonrasında iş bulmaya kalksak daha da geç kalacağımı düşündüm.

Valla hocam boş durmaktan iyidir. Hiç umut yoksa "bari yüksek lisans yaptım" dersiniz. 

• Cabare C kullanıcısına yanıt

turboyu takma günde 40 liraya köle arıyor kendisi 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Biraz daha açık ifade eder misiniz hocam tam olarak neyden bahsedeyim ?

Her firsatta piyasayi suclayan genclerden gina geldi artik

Kardesim 5 sene sen naptin? Stajini nerde yaptin? Erasmusla yurtdisina gittin mi? Erasmus staji, aiesec kovaladin mi? Kendine network olusturdun mu?

Varsa yoksa piyasa soyle kotu boyle kotu.

Lafim herkese arkadaslar, aynaya bakip 2 tane soru sormaniz lazim

1. Beni bir sirket sahibi neden ise alsin, ona ne katabilirim?

2. Neden yeni mezun issiz 10.000 kisiyi degil de beni alsinlar?

Bu 2 soruya oncelikle durust bir sekilde kendinizi kandirmadan cevap verin sonra piyasayi suclayin

Not: Ben de muhendislik mezunuyum, ben de burs almadim, sadece kredi alarak ve calisarak okudum, ayda 700 lira harcardim. Unide 1 kere erasmus ogrenci degisimi 1 kere de erasmus staj degisimine katildim, 4 sene boyunca ogrenci baskaniydim, stajlarimi en iyi yerlerde yaptim (amca dayi torpilsiz sadece proflarla konusarak), okulu 2.likle bitirdim, yeri geldi universite lablarinda calistim.

Mezun olduktan 6 ay sonra is buldum, 1 sene icinde de sirketim beni Ingiltere'ye gonderdi. Su anda altimda Audi A5 arabam var ve 300.000£ luk evin morgagesini oduyorum, hepsi %100 alin teri. Yas 25.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rasyonel teletabi

Almanya’da oturum ve çalışma iznine başvurmayı düşünüyorum. Almanya’da staj yaptığım kurumu ve burs aldığım firmayı aradım. Onlar da pandemi sonrası süreci bilmiyor ama iş ayarlayabilirler. Umarım göçmenlik başvuruları askıya alınmamıştır. Varsa giden veya bu konuda araştırması olan, sürecin nasıl işlediği konusunda yardımcı olursa sevinirim.

uyandır hocam bizide

• WonderCx W kullanıcısına yanıt

haklısını hocam durum içler acısı gerçekten 1000 den fazla başvuru yaptım tek bir geri dönüş bile yok halen

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Hocam mesleğimi sürdürecek kadar yazılım bilgisine sahibim. (Autocad, ideCad, Ms project, Primevera, Excell, Sap2000)

Lakin şöylede bir durum mevcut piyasanın içinde olmadıkça yazılım bilgisi öğrenmekde zor oluyor. Teoride kalıyor.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Aslında meşakati yok hocam. İngiltere vpn i kullanarak sorunsuz bir şekilde paypal kullanabiliyorum. eBay'ı tavsiye ederim .

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.