Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. Yüksek lisans olayını kovalıyorum. Bir yandanda iş aramaya devam ediyorum. |
Nereye kadar böyle gidecek ? (5. sayfa)
-
-
Kpss den b grubu kadrolara başvurdunuz mu? Gene kpss ile tsk ya da başvurabilirsiniz şuan 24 yaşıma girdim bil mühten yeni mezun oldum yd. Sb. olarak görev yapıyorum iç kaynaktan giremezsem kpss deneyeceğim o da olmazsa ne olacak bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfHer firsatta piyasayi suclayan genclerden gina geldi artik
Kardesim 5 sene sen naptin? Stajini nerde yaptin? Erasmusla yurtdisina gittin mi? Erasmus staji, aiesec kovaladin mi? Kendine network olusturdun mu?
Varsa yoksa piyasa soyle kotu boyle kotu.
Lafim herkese arkadaslar, aynaya bakip 2 tane soru sormaniz lazim
1. Beni bir sirket sahibi neden ise alsin, ona ne katabilirim?
2. Neden yeni mezun issiz 10.000 kisiyi degil de beni alsinlar?
Bu 2 soruya oncelikle durust bir sekilde kendinizi kandirmadan cevap verin sonra piyasayi suclayin
Not: Ben de muhendislik mezunuyum, ben de burs almadim, sadece kredi alarak ve calisarak okudum, ayda 700 lira harcardim. Unide 1 kere erasmus ogrenci degisimi 1 kere de erasmus staj degisimine katildim, 4 sene boyunca ogrenci baskaniydim, stajlarimi en iyi yerlerde yaptim (amca dayi torpilsiz sadece proflarla konusarak), okulu 2.likle bitirdim, yeri geldi universite lablarinda calistim.
Mezun olduktan 6 ay sonra is buldum, 1 sene icinde de sirketim beni Ingiltere'ye gonderdi. Su anda altimda Audi A5 arabam var ve 300.000£ luk evin morgagesini oduyorum, hepsi %100 alin teri. Yas 25.
Alıntıları GösterHocam siz İngiltere'ye gitmişsiniz Türkiye'nin ne durumda olduğunu göremez olmuşsunuz. Size de hak veriyorum bende maaşımı pound la alsam belki bende sizin gibi düşünebilirdim.
Erasmus da kontenjan denen bir durum var hocam. Gittiyseniz çok iyi bilirsiniz. Milyon tane üniversite öğrencisi var. Hepsi erasmus mu yapabiliyor. Erasmus yapmak zorunluluksa yapmayanların hali ne olacak ?
Size tavsiyem arada dönüp bir geçmişe bakım öğrenci olduğunuz zamanları hatırlamanız. Bugün pound'la maaş alıyorsunuz diye hep böyle olacak değil. Gün gelir devran dönermiş.
-
Özel sektörde çalışmadığım alan kalmamıştır hocam. O 40 lirayı da öyle zor veriyorlar ki hocam. 400 lira veriyormuş gibide anlatırlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CabareHocam siz İngiltere'ye gitmişsiniz Türkiye'nin ne durumda olduğunu göremez olmuşsunuz. Size de hak veriyorum bende maaşımı pound la alsam belki bende sizin gibi düşünebilirdim.
Erasmus da kontenjan denen bir durum var hocam. Gittiyseniz çok iyi bilirsiniz. Milyon tane üniversite öğrencisi var. Hepsi erasmus mu yapabiliyor. Erasmus yapmak zorunluluksa yapmayanların hali ne olacak ?
Size tavsiyem arada dönüp bir geçmişe bakım öğrenci olduğunuz zamanları hatırlamanız. Bugün pound'la maaş alıyorsunuz diye hep böyle olacak değil. Gün gelir devran dönermiş.
Alıntıları GösterZaten bu bir yaris, hayatta her konuda oldugu gibi
Ticarete atilsan orda da bir rekabet var, bir kizi istersen orda da bir rekabet var
Sen rekabette kaybeden taraf olmussun ve senin gibi rekabeti kaybeden cok insan var
Bu gayet normal birsey cunku doganin kanunu bu
Ha mesele senin bu durum icin hukumeti vs. sucluyor olman, ben de diyorum hayir suclu hukumet degil sensin. Once bunu kabul edip ona gore hayatini yasamani tavsiye ederim. Ben bununla yillar once yuzlestim ve hayatta basima gelen butun kotu olaylardan kendimi sorumlu tutarim. Bu bir olgunluktur.
Ha sen benim poundla maas almama takilma gun gelip devran doner falan filan hikayelerini birak. Dun gelip devran donse butun milyarderler fakir olurdu, ama hepsi su anda 100 metre yatlarinda yanlarinda modellerle tatil yapiyor. O yuzden sen kendi hayatina yogunlas kendini kurtarmaya calis. Aradaki farki basarili insanlari asagi cekerek degil kendini yukari cekerek kapat.
-
Aynı ben de öyleydim.
Sonra annem "kalk yerine yat gtün açıkta kalmış" dedi :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfHer firsatta piyasayi suclayan genclerden gina geldi artik
Kardesim 5 sene sen naptin? Stajini nerde yaptin? Erasmusla yurtdisina gittin mi? Erasmus staji, aiesec kovaladin mi? Kendine network olusturdun mu?
Varsa yoksa piyasa soyle kotu boyle kotu.
Lafim herkese arkadaslar, aynaya bakip 2 tane soru sormaniz lazim
1. Beni bir sirket sahibi neden ise alsin, ona ne katabilirim?
2. Neden yeni mezun issiz 10.000 kisiyi degil de beni alsinlar?
Bu 2 soruya oncelikle durust bir sekilde kendinizi kandirmadan cevap verin sonra piyasayi suclayin
Not: Ben de muhendislik mezunuyum, ben de burs almadim, sadece kredi alarak ve calisarak okudum, ayda 700 lira harcardim. Unide 1 kere erasmus ogrenci degisimi 1 kere de erasmus staj degisimine katildim, 4 sene boyunca ogrenci baskaniydim, stajlarimi en iyi yerlerde yaptim (amca dayi torpilsiz sadece proflarla konusarak), okulu 2.likle bitirdim, yeri geldi universite lablarinda calistim.
Mezun olduktan 6 ay sonra is buldum, 1 sene icinde de sirketim beni Ingiltere'ye gonderdi. Su anda altimda Audi A5 arabam var ve 300.000£ luk evin morgagesini oduyorum, hepsi %100 alin teri. Yas 25.
Alıntıları GösterŞAnsın yaver gitmiş keramaet sende değil yanı, bu adam ve çoğunda şans yok işte olsa senden bin kat daha iyisini yaparlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: tacimmüdürŞAnsın yaver gitmiş keramaet sende değil yanı, bu adam ve çoğunda şans yok işte olsa senden bin kat daha iyisini yaparlar
Alıntıları GösterSamuel goldwyn'e sanslisin diyenlere cok guzel bir kapak yapiyor. Bak sana aynen yonlendireyim
the harder i work the luckier i get
Neyse siz de bu kafa olduktan sonra asgari ucrete daha coook talim edersiniz
-
quote:
Orijinalden alıntı: WonderCx
Aynı ben de öyleydim.
Sonra annem "kalk yerine yat gtün açıkta kalmış" dedi :)Valla senin acik kaldigini bilmem ama ben kiskanilacak bir durumda degilim orasini soyliyim
16-17 yasinda milyoner olan cocuklar bu dunyada kiskanicaksaniz onlari kiskanin, onlara b*k atmaya calisin
-
16-17 yaşında milyoner çocuk olmaz milyoner çocuğu olur. (Justin gibi pop yıldızı falan değilse)
Sen yapmışsın, etmişsin helal olsun, dahasını kazanırsın umarım. Ama konu o değil. Biz normal kendimizi ailemizi idame ettirecek güzel bir hayat yaşayacak bir iş ve maaş istiyoruz. Herkes senin gibi olmak zorunda değil. Mesela bir İngiliz, Alman, Amerikan böyle bir standart için götünü yırtıyor mu? Stajlar yapıyor mu?
Bir yerlerde CEO olmak isteyen öyle rekabet, başarı peşinde koşsun. Ben muhasebeciyim mesela kimle ne rekabeti yapıcam bilhassa müşteriler para vermiyor açım, kredi borcum var, dükkan iş yapmıyor diyor. Böyle bir cehennem yaşanıyor şuan burda. Millete bu ülkede çok çalışarak biyerlere geleceğini söylemek beyhude umut satmaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourselfSamuel goldwyn'e sanslisin diyenlere cok guzel bir kapak yapiyor. Bak sana aynen yonlendireyim
the harder i work the luckier i get
Neyse siz de bu kafa olduktan sonra asgari ucrete daha coook talim edersiniz
Alıntıları Gösternerden biliyon la asgari ücret aldimi , ne kadar övdün kendini
-
quote:
Orijinalden alıntı: WonderCx
16-17 yaşında milyoner çocuk olmaz milyoner çocuğu olur. (Justin gibi pop yıldızı falan değilse)
Sen yapmışsın, etmişsin helal olsun, dahasını kazanırsın umarım. Ama konu o değil. Biz normal kendimizi ailemizi idame ettirecek güzel bir hayat yaşayacak bir iş ve maaş istiyoruz. Herkes senin gibi olmak zorunda değil. Mesela bir İngiliz, Alman, Amerikan böyle bir standart için götünü yırtıyor mu? Stajlar yapıyor mu?
Bir yerlerde CEO olmak isteyen öyle rekabet, başarı peşinde koşsun. Ben muhasebeciyim mesela kimle ne rekabeti yapıcam bilhassa müşteriler para vermiyor açım, kredi borcum var, dükkan iş yapmıyor diyor. Böyle bir cehennem yaşanıyor şuan burda. Millete bu ülkede çok çalışarak biyerlere geleceğini söylemek beyhude umut satmaktır.Hocam o diger ulkeler de analarinin karninda o pozisyona gelmedi, almanya dedigin ulke 2 dunya savasindan yenik cikan bir ulke. Adamlar esek gibi calisip dunyada zirveye oynuyor.
Onlarin eski nesilleri cok calisti simdi cocuklari iyi yerde bizimkiler yan gelip yatti diyebilirsin. Ona %100 katiliyorum. Burda bir adaletsizlik mevcut.
Benim ilk mesajimda da anlattigim gibi benim kizdigim nokta hic bir sey yapmayip ulkeye b*k atanlar
Eger 5 sene uni okuyup daha 1 tane bile fabrikada, is yerinde vs. bulunmamissan, kimseyi tanimamissan, dilini gelistirmemissen, butun gun kafelerde okey batak pc oyunu kasmissan senin ulke hakkinda yorum yapmaya hakkin yok
Ha bunlarin hepsini yaptin butun yazini sirketlerde bedava calisarak gecirdin, dilini gelistirdin, sevdigin dala yonelip onunla alakadar oldun, cogu zamanini ona yatirdin ama halen daha sonuc alamadiysan gel kardesim beraber sovelim ulkeye
-
Herkesin ülkenin durumunu eleştirme hakkı var. İş tecrübesi olayına neden bu kadar takıldınki? İşe alacak olsalar alırlar aylarca iş öğretirler maaş vermezler veya yarı maaş verirler mesele o değil. Ben Lise stajını yaparken Vestel Muhasebe departmanında bir Muhasebe Görevlisi'nin yaptığı işi kavramam 6 günümü almıştı.
Asıl olay reel sektör öldü, İşgücü talebi çok az. İsteyen ağlasın, isteyen cenaze namazını kılsın bırak.
O gelişmiş ülkelerde insanlar köpek gibi çalışmadı, çalıştırıldı. Bizimkiler yan gelip yatmadı, yatırtıldı. Almanlar mesela ülkesine işgücü lazım oldu, yurtdışından getirtti. Burda eylemi yapan dikkat edersen Devlet ve Özel Girişimciler. Bizde de onların liderlik yapmaları gerekiyor. O bir b.k bilmeyen dediğin insanlardan ülkeyi kalkındırmalarını bekleyemezsin. Sanki Almanya'yı burdan giden baldırı çıplak Türkler kalkındırdı.
-
hocam bilmiyorum ülkede belli aydın gençler köşeye sıkıştık kimin yanına gitsem surat beş karış sanki anasına sövmüşüm. ülkede herkes sorunlu ve huzursuz. cebime dokunma ne yaparsan yap diyor adam böyle bir düzende yaşıyoruz malesef. üzülerek söylüyorum dünya eski günlerine dönmek için büyük bir savaşa gebe şuanda yapacak birşey yok.
-
Herşey gönlünüzce olur hocam inşaAllah
-
Malesef durum gerçekten sürekli dahada kötüye gitmekte hocam. Kendimi suçluyorum sürekli elimden bir tek o geliyor. Dahada hiç bir şey gelmiyor. Napacam bilmiyorum
-
Biri yazılım öğren demiş, biri fba dropshipping öğren demiş diğeri de sen erasmusa gittin mi ne farkın var mezunlardan demiş oldu logo tasarla photoshop falan da yap parayı kırarsın da yazsaydınız
En gerçekçi yaklaşım maalesef irrasyonel olan değil rasyonel olan seçimi yapmaktır yukarıda erasmus yaptın mı çokomelli ama diyen kişiden tutun saçma salak tavsiye veren herkesin torpilli olduğu çok açık hiçbir şirket mezun olduğunuz ünite, hangi ülkede erasmus yaptığınıza (mevsimsel işçilik) bakmaz ki adam da demiş cevap dahi alamıyorum.
Yüksek lisansı falan boşver dostum tsk astsubay alımı açtı mesela bugün yedek subay olmadığına üzülmüşsün ama onu yapsaydın buna başvuramazdın mesela
Her ne kadar zor olsa da bunun gibi devlet kadrolarını dene
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Imkaniniz varsa yurtdisi dusunun, hazir yasiniz genc iken deneyin. Ulkenin kosullari bir anda degismeyecek, uzun yillar alabilir bazi seylerin degismesi, simdi baslasak en az 10 yil. Bu surecte sizin gecliginiz gecer gider. Kaldi ki iyiye gidecegi ne malum. Benim kuzen bu sene muhendislik okumaya basladi, simdiden alaniyla ilgili yurtdisi neresi iyiyse oraya gondermeye calisiyorum. Bir arkadasim 37 yasinda, 13 yillik deneyimli personel, 5 haneli rakamla maas aliyor, maddi kaygisi fazla yok, adam birakti ve yurtdisina gitti daha yeni, 1 ay oluyor. Yas gecip kok saldikca daha zor oluyor. Tavsiyem kacin gidin demiyorum ama birakin dunya vatandasi olun ve ekmeginizi en rahat en iyi nerede kazaniyorsaniz oraya gidin, sansinizi orada deneyim.
Amin hocam bilmukabele
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünya kapitalizmden ve diğer sahte inanç ve ekonomik sapık sistemlerden arındırılıncaya kadar düzen daha da beter olarak devam edecek
Melhame-i Kübra ile bütün sapıklar sapık sistemler isyankar sistemler yok olacak
Allah c.c. ün emirlerine yasakladıklarına yani haramlarına isyan edip karşı duranlardan ve bu sistemlerden dünya temizlendiğinde dünya ve insanlık huzura kavuşacak
İnşallah Allah c.c. bu temizliği bize görmeyi nasip eder Amin.
İnsanlığı bu sapkın yollara sokanların, insanların emeklerini sömürenlerin, insanları 3 kuruş makam mevki para kazanması için birbirini öldürmesini ezmesini insanlara sürekli telkin eden bu sapıkların
sonunu getirir Allah c.c. Amin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X