Şimdi Ara

Neta 6400HD ve ATLANTA hd box arasında fark varmı LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neta 6400HD ve ATLANTA hd box arasında fark varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetakifm

Neta 6400HD ve ATLANTA hd box arasında fark varmı

Olmaz olurmu !... Atlanta modül girişli, ethernet portlu v.s. v.s.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 30 Ekim 2013; 20:41:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

quote:

ılk bakısta soyluyelım netada rs232 bıle yok

atlantada var olan ama netada olmayan

2 modul gırısı
    1 kart gırısı
    yuv cıkısı 5+1
    optık cıkıs
    ethernet cıkısı
    alımunyum kasa
    teknık destek !!
    usb harıcı kayıt

gerıye tek netada emu destegı varmı bılmıyorum? oda yoksa 3 tane hd kanal ızlersın
    sanırım bıss gırılır fıyatına gore o kadar
    yanı hıc bır sey yok

hiç bişey olmasada, mesala bizim gibi çalışan insanlarız atv ahaber trt filan hd 2013 gibide daha çoğalcak deniyo işinde gücünde eve geldiğinde sadece dizi ksımen film ve haber izleyen türksat yetip artan cam işiyle alakası olmayan büyük bir kitleye yeter artar bile, goruntu kalitesi onemli tabi bu kıyaslama daha onemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Ocak 2012; 13:37:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

quote:

ılk bakısta soyluyelım netada rs232 bıle yok

atlantada var olan ama netada olmayan

2 modul gırısı
    1 kart gırısı
    yuv cıkısı 5+1
    optık cıkıs
    ethernet cıkısı
    alımunyum kasa
    teknık destek !!
    usb harıcı kayıt

gerıye tek netada emu destegı varmı bılmıyorum? oda yoksa 3 tane hd kanal ızlersın
    sanırım bıss gırılır fıyatına gore o kadar
    yanı hıc bır sey yok

hiç bişey olmasada, mesala bizim gibi çalışan insanlarız atv ahaber trt filan hd 2013 gibide daha çoğalcak deniyo işinde gücünde eve geldiğinde sadece dizi ksımen film ve haber izleyen türksat yetip artan cam işiyle alakası olmayan büyük bir kitleye yeter artar bile, goruntu kalitesi onemli tabi bu kıyaslama daha onemli..

Alıntıları Göster
    bugün neta 6400hd yi uyducuda inceledim. kasa olarak sunny14200hd ye benziyor, sd/hd görüntü kalitesini ve kanal geçiş hızını beğendim. emu var, dolayısıyla biss menüsü var. standart türksat uydusundan yayın izleyecekler için yeterli geldi bana. tabi daha fazlasını isteyenler için durum farklı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ft19

bugün neta 6400hd yi uyducuda inceledim. kasa olarak sunny14200hd ye benziyor, sd/hd görüntü kalitesini ve kanal geçiş hızını beğendim. emu var, dolayısıyla biss menüsü var. standart türksat uydusundan yayın izleyecekler için yeterli geldi bana. tabi daha fazlasını isteyenler için durum farklı olabilir.

Alıntıları Göster
    sunny ye göre görüntüyü nasıl değerlendiriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

sunny ye göre görüntüyü nasıl değerlendiriyorsunuz.

Alıntıları Göster
    sunny ile kıyasalayabilmek için evdeki 32'' led lcd de denemek lazım. çünkü mağazadaki 42'' lcd tv ye takılıydı. tv ayarları ve özellikleri yanıltıcı olabilir. ama yinede 42'' tv deki sd/hd görüntüsünü beğendim. fiyatıda uygun olunca nerdeyse mağazadan alıp çıkacaktım.
  • quote:

sunny ile kıyasalayabilmek için evdeki 32'' led lcd de denemek lazım. çünkü mağazadaki 42'' lcd tv ye takılıydı. tv ayarları ve özellikleri yanıltıcı olabilir. ama yinede 42'' tv deki sd/hd görüntüsünü beğendim. fiyatıda uygun olunca nerdeyse mağazadan alıp çıkacaktım.

Alıntıları Göster
    Bilgi için teşekkürler, buradan da görüntünün baya iyi olduğu anlaşılıyor, ancak ben netde satan yer göremedim, bir arkadaş 169TL. ye aldığından bahsetmiş, nereden aldı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

Bilgi için teşekkürler, buradan da görüntünün baya iyi olduğu anlaşılıyor, ancak ben netde satan yer göremedim, bir arkadaş 169TL. ye aldığından bahsetmiş, nereden aldı acaba?

Alıntıları Göster
    Arkadaştan öğrenip ben de sipariş verdim dün 169TL'ye. Yakındaki kargo şubesine ulaşmış paket, dağıtımı bekliyorum.
    Buradan:http://www.sanalpazar.com/Neta-Hd-6400-Full-Hd-Uydu-Alicisi__isp2367645

• quote:

Orijinalden alıntı: daemonville

Arkadaştan öğrenip ben de sipariş verdim dün 169TL'ye. Yakındaki kargo şubesine ulaşmış paket, dağıtımı bekliyorum.
    Buradan:http://www.sanalpazar.com/Neta-Hd-6400-Full-Hd-Uydu-Alicisi__isp2367645

Alıntıları Göster
    Hadi bakalım alanlara şimdiden hayırlı olsun.

Geçen pazar benim incelememde, alan diğer arkadaşında izlenimi, oldukça olumludur.

Özellikle hızlı kanal geçişi ile iyi seviyede görüntü kalitesini birlikte arayanlar için şuanki en uygun fiyatlı ürün duruyor.

USB üzerinden kayıt v.b. işler için kullanacaklar sorun yaşayabilirler. Bunuda hatırlatmış olayım. Kayıt işleri biraz sorunlu.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Hadi bakalım alanlara şimdiden hayırlı olsun.

Geçen pazar benim incelememde, alan diğer arkadaşında izlenimi, oldukça olumludur.

Özellikle hızlı kanal geçişi ile iyi seviyede görüntü kalitesini birlikte arayanlar için şuanki en uygun fiyatlı ürün duruyor.

USB üzerinden kayıt v.b. işler için kullanacaklar sorun yaşayabilirler. Bunuda hatırlatmış olayım. Kayıt işleri biraz sorunlu.

Alıntıları Göster
    serkangüzel üstadım bu cihazın yazılım desteği nasıldır, daha doğrusu neta firmasının. neta nın sitesinde cihazı bulamadım. artık cihaz alırken teknik değerleri ne kadar önemli ise (işlemci,ram,flash), benim için yazılım desteği ve firmanın bu konudaki duyarlılığıda önemlidir.

• quote:

serkangüzel üstadım bu cihazın yazılım desteği nasıldır, daha doğrusu neta firmasının. neta nın sitesinde cihazı bulamadım. artık cihaz alırken teknik değerleri ne kadar önemli ise (işlemci,ram,flash), benim için yazılım desteği ve firmanın bu konudaki duyarlılığıda önemlidir.

Yazılım desteği hiç yok diyebilirim.
  • quote:

quote:

Yazılım desteği hiç yok diyebilirim.

Alıntıları Göster
    ATLANTA hd box kıyaslamak için Neta 6400HD e göre 1 hatta 2 gömlek fazla gelir.

Neta 6400HD yi HIREMCO TITANX-HD-2 ya da HIREMCO TURBO-HD-2 ile kıyaslamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

Neta 6400HD yi HIREMCO TITANX-HD-2 ya da HIREMCO TURBO-HD-2 ile kıyaslamak lazım.

şoyle bişey insanlarımızın çoğuna turksat yetiyo artıyo bile ozellikle işinde gücünde olan insanlar için işinden yorgun argın gelen biri 1000 lerce kanala gomulcek değil bu server muhabbetini millet lig tv için kullanıyodu oda bitti çok boyle ıvırlı zıvırlı şeylerele işi olmayan sadece turksat izleyen biri için okadar para bayılmak saçma faktor burda goruntu kaitesi olmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 14 Ocak 2012; 13:39:10 >
  • quote:

Cihazlar özgün yazılımla işlediği için aynı segmentteki cihazlardır. (Flash bellek ve RAM kapasitesi aynı zamanda segmenti belirler.)

Ancak Atlanta'da modül yuvası, kart okuyucu, ethernet girişi, yazılım desteği gibi artıları vardır.

Diğer taraftan; görüntü kalitesi bakımından, Neta 6400HD, ATLANTA HD BOX'tan çok iyi gördüm. Özellikle SD görüntü kalitesi tartışma götürmeyecek kadar daha iyi.

İlaveten cihaz SD cihazlar gibi çok hızlı kanal değiştiriyor. HD cihazlar içerinde bugüne kadar bu kadar hızlı kanal değiştiren cihaz görmedim.

Dolayısı ile Neta 6400HD'nin görüntü kalitesi, ALI çipsetli (HD Hiremco serileri, Next 18500HD, Yumatu full HD (ALI 3602), Baff 2000HD v.s.) kıyas yapmayacak düzeyde daha kalitelidir.

Tüm buların yanında NETA 6400HD'de de kayıt işleri sorunlu ve yazılım desteği sıfırdır.

Yazılımla, şifre ile, kayıt ile işim olmaz diyen alıp, paşa paşa kullanır.

• quote:

quote:

Cihazlar özgün yazılımla işlediği için aynı segmentteki cihazlardır. (Flash bellek ve RAM kapasitesi aynı zamanda segmenti belirler.)

Ancak Atlanta'da modül yuvası, kart okuyucu, ethernet girişi, yazılım desteği gibi artıları vardır.

Diğer taraftan; görüntü kalitesi bakımından, Neta 6400HD, ATLANTA HD BOX'tan çok iyi gördüm. Özellikle SD görüntü kalitesi tartışma götürmeyecek kadar daha iyi.

İlaveten cihaz SD cihazlar gibi çok hızlı kanal değiştiriyor. HD cihazlar içerinde bugüne kadar bu kadar hızlı kanal değiştiren cihaz görmedim.

Dolayısı ile Neta 6400HD'nin görüntü kalitesi, ALI çipsetli (HD Hiremco serileri, Next 18500HD, Yumatu full HD (ALI 3602), Baff 2000HD v.s.) kıyas yapmayacak düzeyde daha kalitelidir.

Tüm buların yanında NETA 6400HD'de de kayıt işleri sorunlu ve yazılım desteği sıfırdır.

Yazılımla, şifre ile, kayıt ile işim olmaz diyen alıp, paşa paşa kullanır.

Alıntıları Göster
    Ben salt görüntü kalitesi değil cihazın özellikleri ve desteği ya da meraklıların sunacağı kolaylıklar anlamında demiştim.

Bu cihaz, yazılımla, şifreyle vs. uğraşmak istemeyen, sadece görüntüye bakan düz izleyicilere hitap ediyor.
    Burasını anladık. Peki alanlar TRT-3 ten, NTV den, NTV Spordan ya da Star'dan yabancı maç, ya da şampiyonlar liginden maç
    izlemek isterlerse ne olacak?!! Türk oyuncuların oynadığı yabancı liglerden maç izlemek istese izleyemeyecek.
    Şifre değil ama basit bir emu yazılımını uydudan indiremeyecek mi?

Emu özelliği ya da manuel veya yazılımla biss özelliği benim üst katta kullandığım Seoul X3'te var.

Yazılım desteği "0" olan bir cihaz hiçbir şeyden anlamayan emmilerin, teyzelerin 60 lık bir çanakla sadece Türksat üzerinden
    yerli dizi, hanım programı vs. seyredecekleri bir cihazdır. Hatta bu cihaz fazla bile gelir. Ne gerek var 150-160 liralık cihaza?
    Aynı işi yapacak 40-50 liraya bir sürü alıcı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 15 Ocak 2012; 15:52:44 >

• quote:

Ben salt görüntü kalitesi değil cihazın özellikleri ve desteği ya da meraklıların sunacağı kolaylıklar anlamında demiştim.

Bu cihaz, yazılımla, şifreyle vs. uğraşmak istemeyen, sadece görüntüye bakan düz izleyicilere hitap ediyor.
    Burasını anladık. Peki alanlar TRT-3 ten, NTV den, NTV Spordan ya da Star'dan yabancı maç, ya da şampiyonlar liginden maç
    izlemek isterlerse ne olacak?!! Türk oyuncuların oynadığı yabancı liglerden maç izlemek istese izleyemeyecek.

Emu özelliği ya da manuel veya yazılımla biss özelliği benim üst katta kullandığım Seoul X3'te var.

Yazılım desteği "0" olan bir cihaz hiçbir şeyden anlamayan emmilerin, teyzelerin 60 lık bir çanakla sadece Türksat üzerinden
    yerli dizi, hanım programı vs. seyredecekleri bir cihazdır. Hatta bu cihaz fazla bile gelir. Ne gerek var 150-160 liralık cihaza?

benim bilidğim biss ozelliği var türkiyenin büyük çoğunluğu sadece türksat izliyo zaten çalışan işinde gücünde insana bile gerek yok, eve 8 de geliyorum haber dizi biraz show proları yetiyo yani zaten film devri uydudan bitti koy hardiskine 1080p izle yani keşke fta uydu alıcısı alsaydım diyorum yani servırı kapattım %90 turksat izleniyo evde boşuna masraf öğrenci olup bütüngün evde oturan asosyal tipler tvden kalkmaz tabi bütün gün onlara bu ters tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Ocak 2012; 17:16:58 >

• quote:

Anlıyorumda... Bir üstteki mesajıma dolaylı olarak değinmekten başka yeni bir şey yazmamışsınız.

Ki; yazılımla, şifre ile işi olmayan alıp, paşa paşa kullansın demiştim.

İlaveten emu desteğide var. Ancak düzenleyici biri lazım galiba. Zira firmanın o işlerle ilgilenecek adamı yok.

Esasında destekte verebirimde, o işler için zamanım yok. İsmi lazım değil forumda o işin meraklıları var. Firma bir tane hediye mal gönderdi mi, 10 takla atıp, hemen destek vermeye başlarlar.

Birde firma ürün gamında mobil sistemlere ağırlık verdiği için meraklılarla muhatap bile olmaz.

• quote:

quote:

benim bilidğim biss ozelliği var türkiyenin büyük çoğunluğu sadece türksat izliyo zaten çalışan işinde gücünde insana bile gerek yok, eve 8 de geliyorum haber dizi biraz show proları yetiyo yani zaten film devri uydudan bitti koy hardiskine 1080p izle yani keşke fta uydu alıcısı alsaydım diyorum yani servırı kapattım %90 turksat izleniyo evde boşuna masraf öğrenci olup bütüngün evde oturan asosyal tipler tvden kalkmaz tabi bütün gün onlara bu ters tabi...

Kardeş 3 tane HD kanal için biraz iyi gösteriyor diye başka bir haltı olmayan HD cihaz alınırmı yav?
    Ne biliym bi modül özelliği, kolayca şifre girme, emu falan olacak ne ala. Yoksa yazık yav o paraya.
    erderunun dedii gibi emmi,deyze cihazı bu cihaz. düz fta yayınlar için 50 liranın altında birsürü cihaz var.
    3 kanal için hd olsa nolur olmasa nolur? 200 para sayacam 3 tane hd seyretcem
    haa birde destek yok emu yok modül yok o yo bu yok yani kusura bakmayın hangi akılla bu ciihazı övüyorsunuzki

Sen sky dan maç seyrettinmi,hd belgesel izledinmi. seyretsen bi daha başka şeye bakmazsın.
    HD cihaz bunlar için alınır. Fiyat performans oranı diye bişiy var.

Ben olsam cihazla hiç uraşmayacaksam sadece haber maber bakıym dersem 40 liraya sierra alırım.
    hd seyrediim,yurtdışı belgeseldi maçdı şöle gözüm gönlüm açılsın dersem param azsa 200 liraya
    2.el drem 800 biraz varsa 800 1. el o da 300 civarı dha çoksa serkan abi diyo ya 450 liraya
    dream 800 see alırım yani değilmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: turoktr

quote:

quote:

Kardeş 3 tane HD kanal için biraz iyi gösteriyor diye başka bir haltı olmayan HD cihaz alınırmı yav?
    Ne biliym bi modül özelliği, kolayca şifre girme, emu falan olacak ne ala. Yoksa yazık yav o paraya.
    erderunun dedii gibi emmi,deyze cihazı bu cihaz. düz fta yayınlar için 50 liranın altında birsürü cihaz var.
    3 kanal için hd olsa nolur olmasa nolur? 200 para sayacam 3 tane hd seyretcem
    haa birde destek yok emu yok modül yok o yo bu yok yani kusura bakmayın hangi akılla bu ciihazı övüyorsunuzki

Sen sky dan maç seyrettinmi,hd belgesel izledinmi. seyretsen bi daha başka şeye bakmazsın.
    HD cihaz bunlar için alınır. Fiyat performans oranı diye bişiy var.

Ben olsam cihazla hiç uraşmayacaksam sadece haber maber bakıym dersem 40 liraya sierra alırım.
    hd seyrediim,yurtdışı belgeseldi maçdı şöle gözüm gönlüm açılsın dersem param azsa 200 liraya
    2.el drem 800 biraz varsa 800 1. el o da 300 civarı dha çoksa serkan abi diyo ya 450 liraya
    dream 800 see alırım yani değilmi.

Alıntıları Göster
    Söylemeyi unuttum bende drm 800hd var.
    filim işini medya playerdan hallediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.