Şimdi Ara

Netbook'a format atmak istiyorum ama usb'yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
22.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, netbook wintoflash ile xp kurucam. Windows açıldıktan sonra masaüstü gelmiyor. O yüzden format atmak istedim. Başka blgisayardan Wintoflas işlemlerini yaptım ama usb'yi görmüyor bilgisayar. Açılışta boot device seçme ekranında sadece sata görüyor. Nasıl yapabilirim, lütfen acil yardım eder misiniz

• up lütfen
  • Sanal sürücü denesen ?
    Ben leptopa atıyorum öyle. Hiç sorun olmuyor.
  • http://www.teknikweb.net/netbooklara-flash-disk-ile-format-atma.html

üstad tecrübem yok netbook kullanmadım hiç ama buyur belki yardımcı olur ..
  • Hocam, teşekkürler. Ben zaten usb sürücüden formatlamayı biliyorum ama sorunum usb sürücüyü boot device olarak gösterememek. Sadece SATA'yı görünüyo boot ekranında. Önceden görüyordu. Şimdi windows açıldıktan sonra masaüstü gelmiyo hiçbi açılış modunda. O yüzden format atıyorum. Başka bilgisayarda hazırladım usb belleği format için ama bilgisayar sadece HDD'yi görüyo. Usb diski göstersem, format işlemini yapmayı biliyorum zaten
  • Hızlı başlattan (f12) ile usb sürücünüz görünmüyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eversilent

Arkadaşlar, netbook wintoflash ile xp kurucam. Windows açıldıktan sonra masaüstü gelmiyor. O yüzden format atmak istedim. Başka blgisayardan Wintoflas işlemlerini yaptım ama usb'yi görmüyor bilgisayar. Açılışta boot device seçme ekranında sadece sata görüyor. Nasıl yapabilirim, lütfen acil yardım eder misiniz

Bilgisayar açılırken F12 basın Flash Diski görüyorsa seçerek format atabilirsiniz.

Eğer Flash Diski bios ekranında gözükmüyorsa yapacak bir şey yok Cd'den atacaksınız..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Arkadaşlar, netbook wintoflash ile xp kurucam. Windows açıldıktan sonra masaüstü gelmiyor. O yüzden format atmak istedim. Başka blgisayardan Wintoflas işlemlerini yaptım ama usb'yi görmüyor bilgisayar. Açılışta boot device seçme ekranında sadece sata görüyor. Nasıl yapabilirim, lütfen acil yardım eder misiniz

Bilgisayar açılırken F12 basın Flash Diski görüyorsa seçerek format atabilirsiniz.

Eğer Flash Diski bios ekranında gözükmüyorsa yapacak bir şey yok Cd'den atacaksınız..

Bios ayarlarında her yere baktım, gösteremiyorum. Sadece HDD ve Network adapter'ı görüyo. İnternette araştırdım, hdd'de sorun vardır dediler ama hdd'yi görüyor. Anakartta bi problem olsa gerek, diye düşünüyorum :-S CD-Rom yok işte netbook'ta olsa zaten uğraştırmam sizleri :(

• quote:

quote:

quote:

Bios ayarlarında her yere baktım, gösteremiyorum. Sadece HDD ve Network adapter'ı görüyo. İnternette araştırdım, hdd'de sorun vardır dediler ama hdd'yi görüyor. Anakartta bi problem olsa gerek, diye düşünüyorum :-S CD-Rom yok işte netbook'ta olsa zaten uğraştırmam sizleri :(

Başka bir Flash Disk deneyin..

Bios ekranında olmayabilir Netbook'ta olması gerekiyor teknik servisler bu durumda USB DVD sürücü kullanıyorlar.

Bios'ta boot ayarlarından 2. seçeneğe 2. HDD gibi bir şey varsa yaparak deneyin..Olacağını sanmıyorum..

• Konuna yardımcı olmayacak ama bir netbook kullanıcı olarak sana usb bağlantılı cd-rom öneririm. Fiyatları 40-50 lira falan ben aldım çok işime yarıyor.
  • biosu ayarlamana bile gerek yok direk görmesi lazım netbookta bendede var. sen bios update olayı olabilirse onu dicem ama usbyi görmüyor. yani iş gene yaş. sen garantisi devam ediyorsa yolla.olmazsa usb>dvd alacaksın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Başka bir Flash Disk deneyin..

Bios ekranında olmayabilir Netbook'ta olması gerekiyor teknik servisler bu durumda USB DVD sürücü kullanıyorlar.

Bios'ta boot ayarlarından 2. seçeneğe 2. HDD gibi bir şey varsa yaparak deneyin..Olacağını sanmıyorum..

Çok teşekkürler cevaplar için. Bios'ta boot devices bölümünde sadece network adapter ve HDD görünüyor. 2. HDD falan yok :S Servise ya da tamirciye götürmem gerekiyo sanırım

• Özelden mesaj attim ben bu tür olaylar halledebilirim
  • Farklı dosyalar ile kurulum deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar elimde bir netbook var usb den format atıcağımhttp://www.chip.com.tr/makale/windows-7-yi-usb-den-kurun-bootable-usb-tanimlama_12496_3.html burda anlatılanları harfiyen uyguladım buraya kadar bir problem yok belleği takdım açılışda bellek ile calısdırdım kurulum başlıyor yanlız sürekli şöyle bir uyarı alıyorum ve devam edemiyorumhttp://i53.tinypic.com/13yi9ut.jpg Kur yeni bir sistem bölümü oluşturmayı veya varolan sistem bölümünü bulmayı başaramadı diyor konuyu acmadan once araştırma yaptım biosdan ideyi ahci yapın felan denmş bu kıytırık makınada bioasda pekbir ayar yok sürülerin hepsını sıldım ama gene aynı hatayı alıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gokmen -- 23 Şubat 2013; 13:16:15 >

• arkadaşlar . win 8 64 bit asus laptopum var. internetten win 8.1 64 bit iso indirdim. bunu windows usb dvd tool ile usb ye yazdırdım. bilgisayar usb yi boşken görüyor yeniden başlattığımda fakat format için hazırladığım yine aynı usbyi yeniden başlat dediğimde görmüyor. acaba bilgisayar win 8.1 e karşı korumalı mı nedir anlayamadım. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
    ayrıca asus bactracker ile imajını aynı usb ile kurabiliyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: andelip_

arkadaşlar . win 8 64 bit asus laptopum var. internetten win 8.1 64 bit iso indirdim. bunu windows usb dvd tool ile usb ye yazdırdım. bilgisayar usb yi boşken görüyor yeniden başlattığımda fakat format için hazırladığım yine aynı usbyi yeniden başlat dediğimde görmüyor. acaba bilgisayar win 8.1 e karşı korumalı mı nedir anlayamadım. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
    ayrıca asus bactracker ile imajını aynı usb ile kurabiliyorum .

+1 bendeki toshiba laptop win8.1 normalde usb çalışıyor restart atınca çalışmıyor
  • İp konuyu çözen lütfen yardımcı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.