Şimdi Ara

Netbook'a SSD Takmak Performans Arttırırmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde Samsung marka Netbook var Intel Atom Cpu, 1gb Ram kapasiteli, bilgisayar çok ağır çalışıyor, 120 Gb Ssd alırsak performans arttışı ne derece olur, daha önceden netbook a ssd takıp deneyenler fikirlerini yazarsa memnun olurum.

• baya bi fark hissedersin bide ram almani oneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Selamlar,
    Elimde Samsung marka Netbook var Intel Atom Cpu, 1gb Ram kapasiteli, bilgisayar çok ağır çalışıyor, 120 Gb Ssd alırsak performans arttışı ne derece olur, daha önceden netbook a ssd takıp deneyenler fikirlerini yazarsa memnun olurum.

İllaki hız artışı olacaktır ancak netbook için değer mi, o kısım sizin kararınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arınç

Selamlar,

HDD ya da SSD Windows'un ve ofisti, oyundu programların yükleme anındaki hızını etkilerler.
    Sıradan notebook/netbook diskleri 60-80 MB/saniye gibi hızlarda çalışırlar, SSD'ler ise 400-600 MB/saniye.
    O bakımdan Windows'un açılışı da oyunların yüklenmesi de hızlanır.
    Ayrıca SSD'ler mekanik HDD'lere göre daha az enerji harcarlarlar, o da pil süresinde biraz katkı sağlar.

Sizin hız sorununuzda ise asıl dert Intel Atom işlemcide.
    Atom az enerji harcar ama çok güçsüzdür.
    En basit internet sayfasında bile (örneğin bu sayfada) videolar ve flash animasyonlarından oluşan bir sürü reklam vardır, hepsi işlemciyi kullanır, sonuçta da aynı anda başka iş yapmaya kalksanız çok bekletir.

Bu konuda Netbook'da yeni bilgisayar almak dışında hiç bir seçenek yok.

Ek olarak eğer Windows Vista/7/8 kullanıyorsanız en önce RAM'i 2 GB yapın %20 hız artışı olur.

• Yeni konu açmak istemedim.
    bende de netbook var.
    amd c60 apulu.
    2gb ram var.
    rami 1600mhz lik 4gb kingstonla değiştirip üstüne ssd takviyesi yapmayı düşünüyorum.
    performansı ne kadar artar.
    ssdyi ileride masaüstü sistemim için de kullanacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle performans artışı yaşarsınız arkadaşlar , SSD almadan önce sisteminizin ona uygun oldugundan emin olun ama
  • Asus netbook a daha yeni taktım sadece windows kurdum ve açılış hızları nerdeyse 3 kat arttı, akşama iyice test edicem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook için ram markası
    12 yıl önce açıldı
    Laptop 2. Ssd takmak
    geçen ay açıldı
    Notebook SSD ve Ram tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeSiMiST_TR

Asus netbook a daha yeni taktım sadece windows kurdum ve açılış hızları nerdeyse 3 kat arttı, akşama iyice test edicem.

Sonuçları bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeSiMiST_TR

Asus netbook a daha yeni taktım sadece windows kurdum ve açılış hızları nerdeyse 3 kat arttı, akşama iyice test edicem.

merak ettim şimdi
  • 170 mb okuma hızı aldım internet sayfa açılışları çok çabuk tepki veriyor, laptop gibi bişey oldu alet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical_Support

170 mb okuma hızı aldım internet sayfa açılışları çok çabuk tepki veriyor, laptop gibi bişey oldu alet
    Hortlatıyorum ama son durum nedir cihaz yaşıyor mu 😁

• Djarum Menthol kullanıcısına yanıt
    Cihaz youtubeda video bile oynatamıyor çok yavaş :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Djarum Menthol kullanıcısına yanıt
    Cihaz çalışıyor ssd çıkarıp satmıştım, farklı bir amaç için linux olarak kullanıyorum cihazı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de lenovo s10-2 var win10 yükledikten sonra eskiye nazaran bayağı hızlandı ama YouTube da video izlenmiyor. dediğiniz gibi evde pc olmadığından kendi laptobumu eve bıraktım bana da bu kaldı. ofis bilgisayarı olarak kullanıyorum ama chrome sekmeler arası geçiş bile çok ağır rami 2 yaptım çok az bi fark oldu. ssd alsam rahatlar mı acaba diye düşünüyorum ama kesin karar veremiyorum. İşlemci de çok dandik atom 1.6ghz var modelini hatırlayamıyorum şuan, nerde darboğaz var diye düşünüyorum makinenin her yeri darboğaz buna çözüm yok mu arkadaşlar anca makale, gazete okumak için mi yoksa cihaz? O. C yapanlar olmuş yurt dışında ama henüz deneme fırsatım olmadı onu da. Yoksa JD ssd alıp deneyeceğim faydası olmasa bile daha sonra bi işe yarar heralde

• Eski bir netbooksa içini açıp çıkışlardaki ve içindeki tozları temizledikten sonra termal macunu değiştirirseniz performans artışı olur.

* Bilgisayar sağ tık > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Gelişmiş > Performans bölümündeki ayarlar > en iyi performans için ayarlar > Uygula
    *Sağ altta pil simgesine sağ tıklayın ve güç seçeneklerine girin ve oradan yüksek performansı seçin
    Bu tipte güç ayarları işlemci hızını arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zultaran -- 29 Ekim 2019; 23:53:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

Eski bir netbooksa içini açıp çıkışlardaki ve içindeki tozları temizledikten sonra termal macunu değiştirirseniz performans artışı olur.

* Bilgisayar sağ tık > Özellikler > Gelişmiş Sistem Ayarları > Gelişmiş > Performans bölümündeki ayarlar > en iyi performans için ayarlar > Uygula
    *Sağ altta pil simgesine sağ tıklayın ve güç seçeneklerine girin ve oradan yüksek performansı seçin
    Bu tipte güç ayarları işlemci hızını arttırır.
    Merhaba ayarlarım o şekilde ayarlıydı zaten fakat pek bi faydası olmuyor 2. Sekme aktif çalışamıyorum yinede. Termal macunu yeni yeniledim sayılır ısınma sorunum yok ne kadar zorlasa da ısınmıyor ama güç de vermiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Djarum Menthol

Merhaba ayarlarım o şekilde ayarlıydı zaten fakat pek bi faydası olmuyor 2. Sekme aktif çalışamıyorum yinede. Termal macunu yeni yeniledim sayılır ısınma sorunum yok ne kadar zorlasa da ısınmıyor ama güç de vermiyor

Alıntıları Göster
    Arkaplan uygulamalarını kontrol ederseniz düz bir w10 kullanıyorsanız fark edebilir.
    1-Başlat>ayarlar>gizlilik>arkaplan uygulamaları buradan arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları kapatabilirsiniz.
    2-Ya da zandetmiyorum ama kurmuş olduğunuz bazı programlarda arka planda çalışabiliyor bunların önüne geçmek için görev yöneticisi>başlangıç>program üzerine sağ tıklayıp devre dışı bırak diyerek başlangıçta açılan ve işletim sistemini yavaşlatan programları kapatabilirsiniz.

lenovo s10-2'de n280 atom işlemci var,çalıştığım işte bilgisayarlarda phenom x3'ler var fii tarihinin işlemcisi ama w10 ltsb sürümü akıyor bende onu kullanıyorum gereksiz hiçbir şey olmuyor.Böyle bir w10 sürümü kullanabilirsiniz.

Yukarda yazdıklarımı editlemiyorum çok yavaşmış benim kullandığım laptopta 7 yıllık ama ondan bile en az 10 kat yavaş.Bildiğin pentium 4'lerden 2 kat yavaş
    Bu işlemci için masrafa değmez ama ssd ve ram takviyesi yapabilirsiniz.Onun dışında yapabilecek olduğun yazılımsal şeyleri yazdım ,üstte yazdıklarımı yapmışsınız,bunlarıda bir kontrol edin muhtemelen bir faydası olmayacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.