Şimdi Ara

Netbook Isınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TTNET'in 2 sene once hediye olarak verdiği VESTEL marka netbookum var 1 senedir kullanıyorum garantiside bitti makina fan koymak adamların akıllarına gelmemiş galiba cihaz ısınınca klavyedeki bazı tuşlar çalışmamaya başlıyo ve çok sinir bozucu bi durum komple netbookumu dağıttım ve hiç bir problem gözükmüyor herşey normal altına fan koyuyorum harici oda fayda etmiyor yardımcı olursanız sevinirim..

• Sistem normal şekilde çalışıyor ısınmaya başladığı zaman cihaz klavyenin bazı tuşları basmamaya başlıyor ve mecburen ekran klavyesini kullanmak zorunda kalıyorum bu beni ayar ediyo şimdi onada harici bi klavye koysan cok kotu bi gorunum olur ve bu harici klavyeyi her yere tasiyamassin yeni klavye almak istesem adım gibi eminim ki parçası yoktur. Derecesine bakmadım şuan netbook çöktü yeniden kuruyorum..
  • altına soğutucu alabilirsin etkisi olur işlemcide harbi fan yokmu ne eksik makine yapmışlar işlemcide illaki vardır birde şunun etkisi olur tozlanma mevcuttur kasada ısınma ondan olabilir ekran kartı fanı filan temizlenebilir.işlemciye termal macun sürersin adam olur dediğim gibi altınada soğutucu alırsan iyiolur ozaman garantisi 1 senelikmiydi 2 sene oluyor normalde bittiyse bu dediklerimi sende yapabilirsin beceremem diyorsan bilgisayarcıya ver halleder.
  • harici soğutucu kullanabilirsin
  • alt kapak açık vaziyette bir süre kullanın...
    problem çıkmaz ise alt kapaktaki havalandırma deliklerinin...
    sayısını artırmak ta işe yarayabilir...
  • Netbooklarda fan olmaz, saçmalamayın.

Pasif blok soğutucu vardır. Fan olsa, hadi motor sesini geçtim, hava akımı sesi de mi olmaz?

Sorununuz ısı kaynaklı değil bence. En iyisi siz onu yetkili servise verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Netbooklarda fan olmaz, saçmalamayın.

Pasif blok soğutucu vardır. Fan olsa, hadi motor sesini geçtim, hava akımı sesi de mi olmaz?

Esas sen saçmalama

Ne demek fan olmaz?

Netbook Isınma problemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL G3 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Laptop Şarj Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fan olmayabilir...
    cep telefonu işlemcisi gibi..
    düşük akım çeken bir işlemci takılırsa...
    fana gerek kalmaz...
  • ben hepsinde var demedim..olan da olur olmayan da..sadece arkadaş "NETBOOKLARDA" şeklinde genelleme yapmış..Üslup daha beter..
    Ayrıca ben cpu fanı olmayan netbook da görmedim..Varsa birisi örnek gösterirse sevinirim.
  • quote:

Netbooklarda fan olmaz, saçmalamayın.

fan olamaz diyen arkadaş leptoplarda duyulan oses nedir millet hep işlemci ve ekran kartı fanından şikayetçi oluyor.bilip bilmeden yazma deki leptop kullanmıyorum bilmiyorum durumu sen leptop gibi bir alette pasif ekran kartı gibi basit demir soğutucu kullanırsan o leptop yanar araştırın öyle yorum yapın.leptop kulllanmadığın belli onu geç arkadaşınki netbook 10' liklerden onlarda bile var sen aksini iddia ediyorsun.yeni netbooklarda mevcut arkadaşınki eski firmanın hatası genelleme yapılıyor netbooklarda oluyormu diye kullanın ve ya gibin mağazalarda kulağınızı bi dayatın hepsinde fan delikleri mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 17 Kasım 2011; 16:36:37 >

• Kendim bu işi yapıyorum zaten söktüm komple tektek parçalarınız temizledim pırıl pırıl ettim cihazı test ettim hic bir problem gözükmüyor cihazı komple parçaladım hiç bir fana rastLamadım ama yok diye bişey yok bazı modellerde fan mevcut benim kine fan koymamışlar koysalardı zaten böyle saçma saçma problemler yaratmazdı kanımca.
  • Şuan yeni klavye almayı düşünüyorum ama aynı problemi yaratırsa duvarda kırıcamdan o yüzden yanaşmak istemiyorum..
  • evet harici bir soğutucu alabilirsin çare olarak firmanın eksikliği leptop ve netbooklarda en büyük sorun ısınmadır ve şimdikilere adamlar koyuyorlar böyle saçma durumlar yaşanmasın diye
  • Sakin olun yav iyiki bir genelleme yaptık!

hayır yüksek işlem gücü yok ki netbookların. intel atom işlemciler kaç watt harcıyor bir bakın isterseniz.

o koyduğun resimdeki netbookun fanını söküp metal blok koysan yine de kapanmaz o netbook!

şimdi belki diyeceksiniz. koskoca msi dan iyi mi biliyorsun bu işi diye. benim de cevabım şu olur. o fanlar pwm özelliğine sahip olduğu için ısıya oranla devirini artırır.kısacası sadece tedbir amaçlı konmuştur o fan bence.

en fazla 13 watt güç harcıyan bir işlemciyi nasıl yakacaksınız bana söyler misiniz!
  • "Umut-barış" peki fanı çıkarıp kullansak ne olur? Ben denedim. Isındıktan bir süre sonra kilitleniyor. Kapatmak zorunda kalıyorum. Yazın extra soğutucu kullanıyorum. Gerçi atom n270 işlemciden fazla beklenti içine girmemek gerekiyor. Amaçları belli.

Bu arada Netbook da 2gb ramlerde aşırı ısınma oluyor. Acaba 4gb tek modül ram de ne olur? Denemek gerekiyor.
  • quote:

Sakin olun yav iyiki bir genelleme yaptık!

hayır yüksek işlem gücü yok ki netbookların. intel atom işlemciler kaç watt harcıyor bir bakın isterseniz.

o koyduğun resimdeki netbookun fanını söküp metal blok koysan yine de kapanmaz o netbook!

şimdi belki diyeceksiniz. koskoca msi dan iyi mi biliyorsun bu işi diye. benim de cevabım şu olur. o fanlar pwm özelliğine sahip olduğu için ısıya oranla devirini artırır.kısacası sadece tedbir amaçlı konmuştur o fan bence.

en fazla 13 watt güç harcıyan bir işlemciyi nasıl yakacaksınız bana söyler misiniz!

dalga geçiyorsun senya atomlardan haberin olmadığı belli samsung nc110 var n570 90 c çıkıyor fan olmasına rağmen 8.8w lık bir işlemci olmasına rağmen vestel netbooklarda fan yok ama sonraki bütün netbooklarda var birde ısınan işlemci atom olmasına rağmen fansızları yok kısaca

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.