Teşekkürler, modeme kablo ile bağlı router var ona bağlıyız. |
Netmaster Infinity 401 yeni modem (90. sayfa)
-
-
Hocam direkt modemden bağlanıp deneyin hala 5mbit ise kesinlikle MH ile görüşün derim. O işte başka bişey var gibi.
-
Merhabalar;
Kablonet üyeliğimle birlikte verilen Infinity 401 modemini kullanıyorum. Fakat bildiğiniz gibi kablosuz yayını çok kötü . Bu modeme router olarak kullanmak adına TTNET ile gelen Tplink VC220-G3u modelini bağlamaya çalıştım.
Infity üzerinde bu yazıda belirtilenleri yaptım:İkh forumKabloNet ve Keenetic Örneği̇nde Köprü Moduhttps://forum.internettekalite.com/t/kablonet-ve-keenetic-ornegi-nde-kopru-modu/1008
Yani; güvenlik duvarı, DHCP gibi bütün özellikleri kapatıp modemi köprü moduna aldım.
Tplink arayüzünde;
DHCP sunucusunu kapattım
IP adresini 192.168.0.2 yaptım
Çalışma modunu kablosuz ethernet yöneticisi yaptım
EWAN INTERNET bağlantı türünü köprü yaptım
Son olarak Infinity'den LAN çıkışından Tplink'in 4/WAN girişine ethernet kablosu bağladım.
Bunları yapmama rağmen hem internet alamıyorum hem de TPlink arayüzüne reset atmadan giremiyorum.
Acaba nerede hata yapıyorum, yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadas bu nasil bir modemdir ya. Kactir arayuze girmeye calisiyorum sifrem dogru hicbir sekilde girmiyor. Surekli modem mi sifirliycam arayuze girebilmek icin ben.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu cihaza 3 tane 22db anten taksak olur mu sağlık açısından da yorum yaparsanız sevinirim
3 çeşit var siz olsanız hangisini tercih ederdiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 19 Eylül 2023; 10:55:8 >
-
Arkadaşlar merhaba.
Türk Telekom alt yapısı ile Kablonet aboneliği başlatmak istiyorum. Güncel olarak en azından en az problemli modem hangisi? Talep etme şansım var mı?
-
vodafone fiber ile kullanıyourm ben bu modemi ama son 2-3 haftadır pocket loss ve ping sorunları nedeni ile oyun oynatmıyor. modemin fişini ve bilgisayara bağlı kabloyu sköüp 1 dakika beleyipo tekrar takıyorum. sonra düzeliyor. ama bunu 1-2 günde bir yapmaya başladı. bunu yerine kullanabileceğim bir modem var mı?
-
Kablonet kendi altyapısını kullanıyor. Türk Telekom altyapısı ile ilgisi yok. Başka bir şey mi sormak istediniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayır hocam yanlışınız var. Dün internet bağlantım gerçekleşti. Aynı Gıbırnet, Turknet, Goknet gibi Kablonet de TurkTelekom fiber altyapısını size satabiliyor.
İnternetim aktifleşmeden evden çıkmak zorunda kaldım dün ne yazık ki. Ama Türk Telekomun alt yapısı ile 100 Mbps internet bağlantım gerçekleşti. Kuruluma da Türk Telekom saha ekipleri geldi zaten.
-
İlginç çünkü kablo altyapısı olmayan yere hizmet vermiyoruz dediler bana. Araştırayım bakalım.
Türksat kablonet ( Docsis)
Türksat dsl (vae-Telekom)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet paket adı Türksat DSL olarak geçiyor. Turktelekoma göre fiyat avantajı, diğer ISS'lere göre de taahhüt avantajı olduğu için Kabloneti seçtim. 2-3 saat önce deneme fırsatı buldum. Her şeyi zaten TT yaptığı için hiç bir sıkıntı yok. Zyxel modem ile 99 / 3.5 Mbps hız alıyorum. (Upload hızım paketimde 4 Mpbs olarak geçiyor, 20 olan pakete geçiş yapacağım muhtemelen.)
-
Fiyat nedir taahhütlü. ?
Ben de ofise ya turk.net ya da kablonet dsl alabilirim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
30 Eylülde 100 Mbps hız için 279tl + 20tl modem ilk 12 Ay, 349+20tl ikinci 12 Ay olarak anlaştım fakat güncel kampanyada internet fiyatı sabit olup modeme 40tl yazmışlar.
-
beyler modemi kendimiz temin ettiğimizde kurulum nasıl yapılıyor modem seri numarası ilemi yoksa daire'ye hat direk mi geliyo internet bana nasıl açılıyor nasıl aktif oluyor
-
Modeminiz hazır olsun gelen ekip hallediyor her şeyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Modemin arkasında MAC adresi yazıyor. Veya arayüzüne girip bakabilirsin. Arayıp onu veriyorsun modem anında hattına atanıyor ve bir iki saate kullanmaya başlıyorsun. Kuruluma geliyorlarsa da modemi gösterdiğinde kuruluma gelenler halleder bu işleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerss -- 13 Ekim 2023; 8:0:22 > -
bende turksat kablonun 5ghz olmayan modelinden var cbw ile başlayandan, 2. el sitelerinde turksat kabloda kullanılan infinity 401lerden satıyorlar onlardan alsam takınca direk çalışır mı? yoksa müşteri hizmetlerini mi aramam lazım yoksa eve teknik servis mi gelmesi lazım aktif olması için bilgisi olan var mı? aktif ettik diyelim söküp diğer eski modemi tekrar taktığımda o da çalışır mı?
-
Kablonet Müşteri Hizmetlerini arayıp, modemin MAC adresini tanımlatmanız lazım.
Arkadaşlar hızımı 25 mbit ten 100 e artırdım ama hala 20 civarı bir hız alabiliyorum , modem netmaster 38 zn olan model , bu modem 100 mbit desteklemiyor mu , müşteri hizmetlerini aradım teknik servis yönlendireceğiz dedi ama gelen giden olmadı 2 gündür
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X