Netspeed kullanıyorum Bufferbloat her zaman B veya C çıkıyor. modem/Routerda tüm ayarlar yapılı Keenetic PEAK DSL modem/Routerı karşı dairede ki arkadaşa götürüyorum (O başka bir İnt.Servis sağlayıcı kullanıyor) Kendi evimde ki tüm düzeneğin aynısını karşı daireye taşıdım tek fark operatör, Aynı ayarlar ve donanım ile orada A+ veya en düşük A çıkıyor. Yani sorun netspeed e geçince oluyor. Bunun nedeni ne olabilir ? |
Netspeed Bufferbloat sorunu asla düzelmiyor
-
-
Bufferbloat sorunu iss zaten çözemez hele ki alternatif operatör ise hiçbir müdahale de bulunamaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok çözsünler diye söylemiyorum da neden böyle, sorun ne olabilir. Bir operatörde A+ ve A alırken Diğerinde C ve B çıkıyor sürekli herşey aynı iken
-
isp'nin mtu ayarlarından olabilir, arada 1500'ün altında bir cihaz varsa yapabilir. mturoute -t 8.8.8.8 komutu ile netspeed ve farklı iss de deneyin bakalım ne çıkacak.
-
Netspeed ile böyle çıktı , diğer operatörü şimdi deneyemeyeceğim eve geri taşıdım düzeneği, komşuya kurmuştum test için
Bir de SpeedGuide.net te TCP/IP analyzer den bakınca sonuç aşağıda ki gibi çıkıyor . Telefonla, bilgisayarla, android tablet ile , apple tablet ile hepsi ile ayrı ayrı denedim. 10 dan fazla cihaz ve bir sürü farklı browser ile denedim yine sonuç bu aşağıda ki gibi çıkıyor. (NetSpeed ile böyle çıkıyor farklı operatör ile normal çıkıyor, sizde deneyebilirsiniz. Aşağıda ki kırmızı MTU uyarı yazısı farklı operatörde çıkmıyor)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuafortr -- 29 Ağustos 2024; 13:7:5 >
-
cmd den tracert 8.8.8.8 yaptığınızda ne çıkıyor.
modemde mtu değerini 1462 veya 1464 yapın,
sonra cmd
netsh interface ipv4 show subinterface
çıkan listeden modemden lana bağlı interface adı neyse aşağıda tırnak içindeki kısmı değiştirin
netsh interface ipv4 set interface "Ethernet" mtu=1464
değişeceğini sanmıyorum ama pc yi yeniden başlatmanız lazım. netspeed'in cgnat ayarlarından kaynaklı muhtemelen.
windows 10 mu 11 kullanıyorsunuz? 11 de tcp-bbr etkinleştirirseniz bir derece daha iyi
powershel'i admin olarak açın. komutları girin yeniden başlatın.
default değerlere bakın
Get-NetTCPSetting | Select SettingName, CongestionProviderKod
Yığını:bbr2 ayarlayın
netsh int tcp set supplemental Template=Internet CongestionProvider=bbr2 netsh int tcp set supplemental Template=Datacenter CongestionProvider=bbr2 netsh int tcp set supplemental Template=Compat CongestionProvider=bbr2 netsh int tcp set supplemental Template=DatacenterCustom CongestionProvider=bbr2 netsh int tcp set supplemental Template=InternetCustom CongestionProvider=bbr2Kod
Yığını:eski ayarlara dönmek için
netsh int tcp set supplemental Template=Internet congestionprovider=CUBIC netsh int tcp set supplemental Template=InternetCustom congestionprovider=CUBIC netsh int tcp set supplemental Template=Datacenter congestionprovider=CUBIC netsh int tcp set supplemental Template=Compat CongestionProvider=CUBIC netsh int tcp set supplemental Template=DatacenterCustom congestionprovider=CUBICKod
Yığını:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 30 Ağustos 2024; 16:34:22 >
-
Merhaba, yardım girişiminiz için teşekkürler. Trace böyle çıkıyor :
Linux kullanıcısıyım, ama windows cihazlarım da var. Yukarıda konuyu açtığım sorun hepsinde var cihaz ve işletim sistemi gözetmeksizin, mobil cihazlarda da aynı sonuçlar.
Diğer yazdıklarınızı deneyeceğim, sonucu yazarım.
-
tracert testinde cihazla pc bağlantınız normalde <1 ms olması lazım.
bir de bu programa bakın mtupath.exe 8.8.8.8
[WARNING] PMTU blackhole found uyarısı verecek mi?
mturoute da parçalanmaya izin vermediğimiz için paketleri kabul etmedi.
cmd de bende tavan değer 1462
ping 8.8.8.8 -f -l 1462 ile parçalanmıyor + 28 byte = 1490 mtu çıkar.
baktınız hiç biri işe yaramadı en son cmd yönetici olarak açın kodları girin pc yi yeniden başlatın.
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 29 Ağustos 2024; 14:25:23 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X