Kablonet kullanicisiyim , bir adet kablonet için modem ve multitech in routefinder modelli bir router a sahibim. 2 bilgisayarim var bu bilgisayarlar routera bagli calisiyor. yani server pc yok.
router ip : 192.168.2.1 1.pc : 192.168.2.2 2.pc : 192.168.2.3 seklinde ip yapilandirmasi ile sorunsuz calisiyorlardi.
Sorunuma gelince ;
1-2 haftadan beri nedendir bilinmez 2.pc internete giremiyor. router da ışık yanıyor ama internet yok. ağ simgesini tikladigimda GİDEN PAKET te veriler var ama GELEN PAKET kisminda yok "0" (sifir) .
ethernet kartinin slotunu degistirdim ip degistirdim yok internet 2.pc de ama 1.pc hic sorunsuz normal bir sekilde calisiyor.
gittim ethernet karti aldim yine aynı sorun.
acaba sorun nedir yardimci olabilirmisiniz ?
(not olarak eklemek istiyorum, 1-2 hafta icinde restartlarla veya routera attigim restartlarla nasil yaptiysam pek cozemedim ama interneti bazen geliyor .ama nasil yaptigimi bilmiyorum acikcasi)
iyi gunler.
Otomatik yapılandırma kullanmamak için bir sebebiniz yoksa mutlaka otomatik yapılandırmayı kullanın zaten standart ayarları kullandığınıza göre sizin için birşey değişmeyecektir... Sorununuza gelince eğer netorkteki diğer pcye ulaşabiliyorsanız sorun network ayarınızdan değil büyük ihtimalle gateaway IPsinin yanlış yazılmasından yada DNS IPsinin yanlış yazılmasından kaynaklanıyor... bu iki değerede routerınızın IPsini yazarsanız sorunun çözülmesi gerekli...
network deki pc lerde gelen paket sinyali olmayinca birbirini gormuyor. gateway ip si de zaten routerin ip si yazilmis durumda. yani calisan bilgisayarin ayarlarinin aynisi diger pc de yapilmis durumda. ama sorunu hala cozemedim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme