Şimdi Ara

Network storage seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisayarı çökerttikten sonra datalarımı kurtarma ihtiyacı duydum. Aylardır aklımdaydı, almayı düşünüyordum fakat artık şart oldu.

Bana network bağlantısı olan, dünyanın her yerinden erişebileceğim storage server formunda çalışacak bir sisteme ihtiyacım var.

Evde sunucum var fakat onu 24 saat çalıştırmıyorum, test sunucusu olarak kullanıyorum. Onu bu iş için kullanamam. 2TB ile 6TB arasında bir storage yeterli olacaktır.

Sonuç olarak önüme iki model çıktı.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25289

http://www.exa.com.tr/seagate/sabit_diskler/seagate_35-327-10501.html

Bunların hangisini almalıyım? Ya da başka önerebileceğiniz model var mı?

Teşekkürler,

• Western Digital ve Seagate dışında güvenilir marka var mı?
  • http://www.seagate.com/www/tr-tr/products/network_storage/blackarmor/blackarmor_nas_220/#tTabContentOverview

İçinde 2 adet 1 terabaytlık disk olanından almayı düşünüyorum. Dosya şifrelemesi erişim vs konusunda faha sağlam bir makinaya benziyor.
  • Qnap urunlerini tavsiye ederim
  • Qnap piyasada hiç duymadığım bir ürün, neden tavsiye ettiğinizi söyleyebilirmisiniz?
  • Aksine konuyla ilgilenenlerin bildigi bir urundur
    Stabilite ve ozellik acisindan tavsiye ederim
  • Ben de biraz araştırma yaptım, ürünler gayet güzel fakat fiyatlar da bir o kadar tuzlu. 2TB civarında önerebileceğiniz bir modeli var mıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başka önerisi olan?
  • Koca DH'de NAS'lardan anlayan adam yok mu yahu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 25 Nisan 2011; 22:28:58 >
  • ITX formunda bir home server toplayabilirsin. Diğer cihazlar embedded Linux OS yüklüdür ve web üzeinden konfigürasyonunu yaparsın. Dünyanın heryerinden ulaşman için DDNS (üretici hangi domain firmalarını tercih etmişse) abonesi olman lazım+ücretlidir. Yada garanti şartlarını düşünmezsen Ebay'dan (Acer,HP,Asus,Lenovo yada Diğer oem üreticilerinin Home server modellerini düşünebilirsin. (adın.homeserver.com) domaininden windows uzak masaüstü bağlantısı ile desktopa erişebilip serverı yönetebilirsin. Ayrıca Servere kayıtlı pc lerin disk imajlarını kendisi almakta ayarlarsan tabi. HP EX485 (8TB) ve Asus TS Mini (4TB) modellerinden memnunum ve TS mini download makinem :) işyerimden bağlanıp webde kopyaladığım link otomatik olarak Jdownloader programı tarafından algılanıyor ve listeye ekleniyor. Yada server üzerinden torrent indir torren listene anında ekle:) Enerji olarak 28 watt tüketimi var. EX485 90 watt'a yakın tüketiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaisermurat

ITX formunda bir home server toplayabilirsin. Diğer cihazlar embedded Linux OS yüklüdür ve web üzeinden konfigürasyonunu yaparsın. Dünyanın heryerinden ulaşman için DDNS (üretici hangi domain firmalarını tercih etmişse) abonesi olman lazım+ücretlidir. Yada garanti şartlarını düşünmezsen Ebay'dan (Acer,HP,Asus,Lenovo yada Diğer oem üreticilerinin Home server modellerini düşünebilirsin. (adın.homeserver.com) domaininden windows uzak masaüstü bağlantısı ile desktopa erişebilip serverı yönetebilirsin. Ayrıca Servere kayıtlı pc lerin disk imajlarını kendisi almakta ayarlarsan tabi. HP EX485 (8TB) ve Asus TS Mini (4TB) modellerinden memnunum ve TS mini download makinem :) işyerimden bağlanıp webde kopyaladığım link otomatik olarak Jdownloader programı tarafından algılanıyor ve listeye ekleniyor. Yada server üzerinden torrent indir torren listene anında ekle:) Enerji olarak 28 watt tüketimi var. EX485 90 watt'a yakın tüketiyor.

Evde test sunucum var zaten, ama ben 2 ay gibi bir süre evde olmayacağım için regülatör vs bütün sistemleri açık bırakmak istemiyorum. Zaten benim şuan kullandığım makinada sanalda sunucular kurulu bir domainimi alıp dns izlemeyle eve yönlendirip de bir şeyler yapabilirim ama dediğim gibi, asıl olay alacağım makinanın fiyatının 700TLyi geçmemesi ve güvenilir bir makina olması. Evde açık duracağı için istisnalara pek yer yok. Onun için bir tane network storage bakıyorum, sadece o modemi ve makinayı açık bırakacağım. Biyerde DMZ'te falan bırakıyor olsam hiç üşenmem zaten bi makina kurarım basit, üzerine bol bol HDD takıp geçerim, ya da HP'nin 1-2k$ fiyata stand-alone webserverları var. Onlardan alıp üzerine HDD ekleyip bir şeyler geçerdim...

Asus TS mini güzel makinaya benziyor... Ama fiyatları biraz yüksek...

• Başka Önerisi olan var mı?
  • Merhabalar,

Seagate 4 bay NAS Server 16TB kapasiteli satılık. birkaç ay önce satın aldım, ilgilenen olursa pm atsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_85574076/f_//tm.htm#85574076
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.