Merhaba, Kurumumda yaklaşık 250 ye yakın cihaz vs oldu, mevcut ip yapım da nasıl bir değişiklik ile kapasiteyi arttırabilirim bu konu hakkında daha önce genişletme tecrübem olmadığı için yönlendirmenizi ihtiyacım var. Aslında sorum tam olarak şu örneğin netmask ı 255.255.254.0 yaparsam tüm cihazlarım MAC adres ile IP ataması yaptım ve belirttiğim IP leri alıyor. Bir karşılıklık vs olur mu yani önden hazırlığım ne olmalı? Destekleriniz için şimdiden teşekkürler. Fortigate firewall cihazım da yapılandırmam aşağıdaki gibidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donttrip -- 4 Temmuz 2024; 11:39:14 > |
Network Yapı Genişletmesi Hakkında
-
-
merhaba, otomatik ip ataması olsa daha iyiy olmamı...........
saygılar.....................
-
Merhaba otomatik IP dağıtıyor zaten boşta olan bir IP var ise (ihtiyacım olan cihaz ise mac ile sabitliyorum IP'sini) ama asıl sorum, ağ yapısını genişletme planı yapmayla ilgili
-
Merhaba;
Subnet mask değişikliğiniz bir sorun olmaz..
DHCP aralığınızı 10.10.1.253 te sonlandırmanız yeterlidir.
Kolay gelsin.
-
Teşekkürler benimde düşüncem o şekildeydi ama emin olmak için danıştım. Ek olarak aktif çalışan sistemde firewall üzerinden müsait zaman konfigüre edersem aktif cihazların Ip adresini yenileme süreci nasıl işleyecektir?
-
Merhaba;
Dağıtılan IP adresleri kiralama süresi içinde değişmeyecektir; dağıtılan 256 IP biterse 10.10.1.1 den devam edip 10.10.1.255 e kadar dağıtmaya devam edecektir. (genişleme)
Kolay gelsin.
-
Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X