iyi forumlar arkadaslar ben nexus 4 kullanıcısı olarak başıma en kötü olaylardan birisi geldi cihazımın başlıkta belirttiğim gibi imeisi klonlandı ve şebekesi kapandı cihazın garanti süresi bittiği için aldığım yer de kaydını yapmıyor bende kedimce eski bir telefonun imei numarasını kopyalattırmak istiyorum acaba böyle birşey mümkünmüdür veya başka bir şekilde çözümü mümkünmüdür birde bu işlemi nerede yaptırabilirim acaba cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
arkadaşlar cevap verebiecek veya bilgisi olan birisi yok mu acaba
quote:
Orijinalden alıntı: werthe
arkadaşlar cevap verebiecek veya bilgisi olan birisi yok mu acaba
Öncelik ile geçmiş olsun telefonunu tamirciye filan verdi isen o arada imei kopyalanmıştır.
Yapman gereken kullandığın opratöre gitmek ve bu imei sadece bu hatta kullanacağını belirtmek onlar gereken işlemi yapacaktır.
Tabi bu işlemden sonra telefonu satamazsın veya eşin dostun arkadaşın al benim şu kartı tak biraz kullanayım der ise çalışmayacaktır.
cevabınız için teşekkürlerimi iletmek isterim oparatörlere gittiğimde bana bu işlemi onların yapmadıklarını belirtiyorlar satmayı zaten düşünmüyorum memlunum cihazımdan. imei yi mesela kendim için söylüyorum vodafone e gidip söylesem yaparlarmı yani onlar mı yapıyo işlemi bana olumsuz cevap verdikleri için soruyorum kusura bakmayın
Yanılmıyorsam şöyle bir uygulama var klonlama madurlarının kullanabileceği. Eğer telefonun sizin olduğunu ispatlayan fatura ve benzeri şeyleriniz varsa, telefonun imei'si sadece belirlenmiş hat için çalışacak şekilde ayarlanıyor. Bir tanıdığım başına gelmiş, telefonuna başka bir sim kart taktığında çalışmıyordu. Biraz araştırınca imei'nin klonlandığı, bu yüzden de telefonun sadece içindeki sim kartla çalışacak şekilde ayarlandığı ortaya çıktı.
http://www.tk.gov.tr/iletisim/index.php Buradaki numarayı ara.Klonlandığını söyle tek hat üzerinden cihazı açacaklar.Sanki onlar hediye etmiş gibi kullanımını kısıtlayacaklar.
teşekkürler bir arıyım bakalım sonuç ne olucak sonucu biildiririm size teşekkürler donanım haber ailesi. birde bu imei attırma işlemi yapılıyomu peki samsung s3 note 2 telefonlara kolaylıkla atılabiliyor acaba nexus için mümkünmü böyle birşey.