Şimdi Ara

Nexus 4 Telefonum Suya Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar LG Nexus 4 telefonum tuvalete düştü ilk olarak sudan çıkartıp direk pirince koydum yaklaşık 3-4 saat pirinçte kaldı.Çıkarttığımda hoparlörü çalışmıyor ve sim kartı algılamıyordu.Kulaklık çıkışına ise pirnç kaçtığı için bakamadım.Şimdi ben bunu servise göndersem tamir ederlermi ve fazla tutarmı fiyatı?
    NOT:telefonun arkasındaki cam kısımda kırık bu arada.
    edit:telefon rootlu ve ücretli oyunların apk leri yüklü format atmam gerekirmi?

• Öncelikle cihazi kapatın ve batarya cikiyorsa cikarin. Süpürge tarzi emici çekici bir cihazla cihazin nemini islakligini çekin. Tüm bu işlemler esnasinda ısı verici islemleri uygulamayın sakin ola yapmayin. Buharlaşma daha çok nem kapmasina sebeb olacaktır. İyice nemi çektikten snra cihazı hava almayacak bicimde pirincin içine atip 1-2 gün bekletiniz. Emin olmak için 3-4 günde bekletebilirsiniz. Daha sonra cihazi acip sorun olup olmadigina bakarak servise gönderebilir ya da disaridan telefonculara baktirabilirsiniz. Tüm bu yöntemler tatlı suya düşmüş telefonlar için uygulanabilir. Tuzlu suda farklı işlemler yapiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 16 Nisan 2015; 23:55:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aRiSe* kullanıcısına yanıt
    Cihazın bataryası çıkmıyor.

Telefon kuruduktan sonra sıfırdan imaj dosyası atıp üstüne bootloader'ını tekrar kilitlemen lazım.Biraz daha bekletmelisin cihazı geçmiş olsun
  • yardımlarınız için teşekkür ederim yanlış işlem yaptığımdan bazı fonksiyonları çalışmıyor yakın zaman da servise göndercem
  • quote:

Orijinalden alıntı: TypeR_Mbt

Telefon kuruduktan sonra sıfırdan imaj dosyası atıp üstüne bootloader'ını tekrar kilitlemen lazım.Biraz daha bekletmelisin cihazı geçmiş olsun

bunu servis için mi söyledin pc ye bağlıyken herhangi bir sorun çıkar diye korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkocan2002

quote:

bunu servis için mi söyledin pc ye bağlıyken herhangi bir sorun çıkar diye korkuyorum

Herşeyi doğru yaparsan sorun çıkmayacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler bir de servise gönderdiğimde bütün sorunlar yerine sadece suyun bozduğu şeyleri tamir ettirebiliyomuyuz yani mesela arka kısmındaki cam çatladı o fazla tutar onu yaptırmak istemiyorum öyle bi seçenek varmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler bir de servise gönderdiğimde bütün sorunlar yerine sadece suyun bozduğu şeyleri tamir ettirebiliyomuyuz yani mesela arka kısmındaki cam çatladı o fazla tutar onu yaptırmak istemiyorum öyle bi seçenek varmı

Evet ancak NFC anten wifi gibi şeylerde sıkıntı varsa kapağın değişmesi gerek

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet ancak NFC anten wifi gibi şeylerde sıkıntı varsa kapağın değişmesi gerek

Çok fazla soru sordum ama ben yarın servise vercem cihazı daha önce nexus root Toolkitten root almıştım ve lolipopa güncellemiştim zaten garantisi yok ben bunu Kingo root tan unroot edip nrt den bootloader ı kapatsam olurmu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bootloader kilidini kapatmadan önce sıfırdan stock rom kurun yinede tavsiyem.
  • normal bir şekilde nrt den 4.4.4 ü yükleyip kilidi kapattım fakat bugün servise götürdüm ve anqakartı hasar görmüş 800 ila 1000 tl arasında tutar dedi ordaki personel tamir ettirmeyi düşünüyorum 800 liraya ondan daha iyisini bulacağımı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynezerberk -- 29 Nisan 2015; 18:37:38 >
  • quote:

normal bir şekilde nrt den 4.4.4 ü yükleyip kilidi kapattım fakat bugün servise götürdüm ve anqakartı hasar görmüş 800 ila 1000 tl arasında tutar dedi ordaki personel tamir ettirmeyi düşünüyorum 800 liraya ondan daha iyisini bulacağımı düşünmüyorum

800 liraya yaptırmak yerine 2. el Nexus 5 bulursun

• quote:

quote:

normal bir şekilde nrt den 4.4.4 ü yükleyip kilidi kapattım fakat bugün servise götürdüm ve anqakartı hasar görmüş 800 ila 1000 tl arasında tutar dedi ordaki personel tamir ettirmeyi düşünüyorum 800 liraya ondan daha iyisini bulacağımı düşünmüyorum

800 liraya yaptırmak yerine 2. el Nexus 5 bulursun

Buyuk ihtimal oyle yapcam zaten android alirsamda nexus alırım belki g2 ye kayarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.