Şimdi Ara

Nihayet Kablonet hakettiği yere geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tahmin ediyordum zaten Türksat firmasının kabloneti devralmasının rekabete gireceği anlamına geldiğini. Bugün kablonetle telefonda konuştum 1024 bağlantı nezaman diye sordum, görüşmelerin yapıldığını ağustosta 1024 ün vs geleceğini ve tüm bağlantı ücretlerinin kablonette yarıya düşeceğini anlattı bir güzel gururla. Sevindirici bir haber gerçekten ADSL den dolayı telekom epeyce üvey evlat muamelesi etmişti kabloculara ama rekabetin yolu açıldı artık kablonet teknolojisi hakkettiği vere gelecek ve tek üzüldüğüm millet gene huraaa kablonet hücum edip hızları yavaşlatacak.
    Kablocu arkadaşlar bağlantı hızını değiştirmeyi düşünenler varsa bence beklesinler derim ağustos sonuna kadar bakalım bir, sonra değişiriz nasılsa.

• bu saatten sonra kimse adsl'i bırakıp kabloya geçmez,geçmiş ola...
    beni tek sevindiren elimdeki boşta duran kablo modemin artık para
    edebileceği belki.yinede ben kablo'da hiç memnun değildim her ay
    bir arıza çıkıyordu,çok çürük bir altyapı.
  • valla bende 1 senedir tek sorun 3 gün önce yurtdışı bağlantılarında oldu oda kablonetten değil telekomdan kaynaklandı onun dışında elektrik kesilmesi dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım ve bağlantı hızı her zaman sabitti ve vardı
    adsl kablo teknolojisiyle aşık atabilirmi ya akıl var mantık var
  • 512 işine dönerse hiç şaşmayın
  • Kablonet her zaman ADSL'den çok daha sağlıklı bir bağlantı olmuştur. Mekandan mekana değişen hızlar, gidip gelmeler, hiçbiri bende olmuyor. Ve stabil hız cabası. İnsanlar 256 ADSL ile 25-26 arası download ederken ben 256 kablo ile 30-31 stabili çok görüyorum. İnanmayana HER TÜRLÜ kanıtı sunabilirim. Kablonet 256 en azından GERÇEK 256. Ve kabloya inanıyorum ben...

Nasıl yurt dışında kablo en iyi bağlantı şekli olarak görülüyorsa Türkiye'de de yakında öyle olacak. Parası olan ileride kabloyu tercih edecek.
  • Sevindirici bir haber umarım buda adsl512 muhbbetleri gibi olmaz!
    Eğer kesin olacaksa bu olay gelecek ay hiç kaçarı yok geçerim kabloya.Zaten kablo hizmetinin verildiği alan sınırlı herkesin kablonete abone olup hızı etkilemesi gibi bir durum olmaz bence.
  • evet unutmuşum ya obm17 arkadaşımız haklı,
    birde dynamik ip var güya kablonette ama 7 ayda bir değişiyor bende
    canım istedimi modemin mc nosunu değiştirip kapatıp açtımmı yeni ip nosu alıyorum
    kablonet şu an bile çok iyi her yönden üstün
    agustosta vallahi olursa 1024 kabloyu 2048 adsle bile tercih ederim
    hadi hayırlısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten ADSL'in altyapısı 2048 ADSL'i ancak 800 civarında sunabiliyor. O yüzden 1024 kabloyu tabii iki 2048 ADSL'e tercih ederim. Kablo tüm dünyadaki bilinen hızına bir ulaşsa Türkiye'de de.. Ah ah.. Aşağıdaki yazıya bakın.

quote:

kablonet ile adsl farkını unutmayın. kablonet her zaman adsl'den daha hızlı ve güzel çalışır. bunu sebebi çalışma mantığının "local area network" mantığı olmasıdır. kablonet in yavaşlaması için tüm bölge civarında yoğun talep olması gerekir. kaynak sorma işlemleri de kablonet te çok hızlı yapılır. çünkü ping değerleri çok iyidir. 256k nın teorik hızı 32kilobyte/sn dir. ancak adsl de bu çok daha aşağı inmekte ve bölgeler arası hız farkı bulunmakta. örneğin adana içinde 256k adsl denen tüm bağlantılar aslında 192k verilmekte ve hiçbir download programı ile 25kilobyte 'ı geçmemekte. bunu çeşitli makinalarda test ettim. Türkiye'de bölgeler arası adsl hız farkı mevcut. merkeze olan uzaklığınız bile farkeder. kendi bağlantınızın hızını "mass downloader" gibi çoklu bağlantı yapabilen bir dowload manager programı ile test edin. testi yaparken başka hiçbir programın hattınızı kullanmadığından emin olun. bu şekilde teorik hızınız ile pratik hızınız arasındaki farkı görebilirsiniz. örneğin "mass downloader" ile ortalama 24 k ile indirebilen bir bağlantı emule ile 21k civarında indirebilir.(1k upload + kaynak haberleşmeleri aşağı çekmektedir.)
    eskiden 128k kablonet abonesi olanlar +64 bonus ile 192k alıyorlardı ve 72 milyon ödüyorlardı. yeni sistemde bunlar gerçek 128 k'ya çekildi ve ücret 36 milyona indi.bu yüzden hızları düştü. 64k kullanıcıları ise değişmeden 128k kaldı. çünkü zaten + 64bonus ile 128 kullanıyorlardı. en iyi seçenek 256 kablonet dilekçesi verip ayda 49 milyon ödemek. download'cıların dikkatine sunarım.(bakım ücreti bazı bölgelerde halen uygulanıyor, hakkınızı arayın)

• Hadi bakalım inşallah. 512 ADSL muhabbetleri döndükçe kıskanıyorduk :)

Bu arada şimdi farkettim yazıyı. Bu bakım ücreti meselesi nedir? Ultratv benden bakım ücreti alıyor. Normalde artık almaması mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 27 Temmuz 2005, 20:02:49 >
  • ucuzlarsa adsl kabloya dönerim zaten şuan 256 cable 256 adsl den daha ucuz
  • benc kablonet daha iyi hem tv yayınlarını alabiliyosun sittin sene geçse adslden tv yayını alamazsın
  • Ben de eski KabloNet abonesşyşm. Ve kablonet kesinlikle çok daha stabil ve hızlıydı. ADSL de hız sürekli artıp azalıyor. Umarım KabloNet için çok kullanıcılı modemler yangınlaşır ve ucuzlar..
  • hocam ben 6 önce almanyadan türkıyeye yerleşmıştım Kablonet daga hızlı dıyorlar. ben nasıl alırım bu kablonetı Izmır/urla da oturuyom acaba oturdugum yerde uygulama varmı yada buraya gelcek mı kablonet bılgısı olan varmı?
  • Kolpa bir haber bu.
  • iyide kardeşim Türkiyede internet çıktığından beri kablonet bekliyoruz biz burada(İst/G.O.Paşa)
    bu yüzyıl içinde de geleceği yok bu gidişle...
    Allahtan ADSL gibi bir şansımız var da yırtıyoruz işi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TaVa

Kolpa bir haber bu.

+1
  • Almanyada ki 2048k'yı - 9 avro ya
    Hollanda da kı 8048k'yı - 35 avro ya ne zaman alacaZZ ?...
  • almanyada 16bin test aşamasında şuan olursa çıkıcak benım bı arkadasta vardı 6bın ınternet ıse 40euro cıvarında hatta aralıkta fıyatlarda düşme olucak. orda rekabet oldugu için firmalar paso ucuzluk yapıyor t - online damı yok burda ?
  • Çok sevindim walla umarım en kısa zmanda bişeyler olur .türkiyedeki mevcut şartlarda kablo net en iyi seçim sorunsuz ve hızlı.Tak fişe çalışsın:)Şifre falan yok.
  • hizlandirma tarihi:
    ağustost 1024

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katip2000 -- 1 Ağustos 2005, 2:40:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.