Şimdi Ara

Nikon D5300 almak mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala bir makine alamasam da kafamda oluşan modeller bütçeme göre belli. 2000 TL bütçeyi zorlayıp Nikon 5300 18-105 almak mantıklı mı yoksa canon 600-650 ikilisinden birine yatırım yapmak mı ? Öğrenene kadar 18-105 beni oyalar diye düşünüyorum ama fiyat olarak bakınca canon ile lens takviyeleri yapıp o paraya 3 lensli set alınabilir.

• Nikon 5300 18-105 çok güzel bir seçim olur.
  • D5300 18-55 de senin için uygundur.
  • kortizol kullanıcısına yanıt
    o fiyata d7000 alman daha çok şey öğretecek daha yararlı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bencede d5300 yerine d7000 daha mantıklı bir seçim olur. Aralarında fazla Fiyat farkı yok. Bütçemi aşar dersen Canon al derim. Nikon giriş seviyelerinin bodylerinde af motoru olmuyor.

• Canon güzel ama nedense bu aralar nikon düşünüyorum. Neden 7000 i 5300 e tercih ettiniz ? 2.799 en uç fiyat olarak düşündüm. Fotografium dan bakiyorum fiyatlara bu arada. 5200 çift lens veya 5300 18-105 düşündüm. Ayrıca 5300 24 mp iken 7000 modeli 16.9 mp birde 7000 de yağlanma problemi falan oluyor diyolar. Açıkçası bilmiyorum yani sizler daha iyi bilirsiniz tabi 7000 farkını falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortizol -- 22 Mart 2014; 1:29:10 >
  • kortizol kullanıcısına yanıt
    Dostum bende çok düşünmüştüm iki model için d7000 aldım. Ürün garantili olacağı için çıkabilecek problemleri çok fazla kafana takma. Servis sıkıntı durumunda ilgileniyormuş ben araştırmasını yaptım. MP konusuna gelince, eğer dev posterler bastırmıcaksan 24mp in çok bir önemi yok. d7000 orta seviye bir model ve fotoğrafa daha rahat müdahele edebiliyorsun. 2. Ekran çok kullanışlı. Sensörü daha büyük. Crop makinelerde d7100 den sonraki en başarılı makine. Daha hızlı. Bodysinde af motoru var. Vizör daha kaliteli. Eğer orta seviye modellerden birini seçmeyeceksen Canon yönelmeni tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halen Sony a6000 alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortizol

Canon güzel ama nedense bu aralar nikon düşünüyorum. Neden 7000 i 5300 e tercih ettiniz ? 2.799 en uç fiyat olarak düşündüm. Fotografium dan bakiyorum fiyatlara bu arada. 5200 çift lens veya 5300 18-105 düşündüm. Ayrıca 5300 24 mp iken 7000 modeli 16.9 mp birde 7000 de yağlanma problemi falan oluyor diyolar. Açıkçası bilmiyorum yani sizler daha iyi bilirsiniz tabi 7000 farkını falan

Gövde daha iyi diye hep bir üst modelin bir eski versiyonunu öneriyoruz amma gördüğüm kadarı ile çok ender kişiler giriş seviyesi bir gövdenin bile yapabileceklerinin sınırlarına yaklaşabiliyor. Bence o sebeple kendinizin de bu hobiye ne kadar vakit ayırıp ne denli yoğun ilgilenebileceğinizi hesaba katın. %50 performansını bile kullanamayacağımız aletlere bir ton para bayılıp öyle yatırıyoruz. Alet iyi mi, iyi de biz ondan o verimi alabiliyor muyuz ?! D5300'ü son model diye tercih ediyorsunuz sanırım, eh bütçenize ve ileriye dönük planınıza bu uygun geliyordur ve elbette uygundur. Herşey iyi bir gövdeye ve hatta lenslere yatırım yapmak ile bitmiyor. Kendinize de bu işi daha iyi yapabilmek için yatırım yapmaz iseniz D5300'den bile çok verim alamayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 22 Mart 2014; 10:57:29 >

• 5300 u yeni model olduğu için değil de wifi falan işlemci hızı için tercih etmiştim. 600d yerine 650d ye yönelme sebebim gibi ama 7000 ile aklım karıştı. Orta seviye makine fakat yapılan yorumlar 7000 e itiyor beni çünkü orta seviye makine ve af motoru var. Mp olayina takılmıştm sadece detaylar için ama ileriye yönelikte almak istiyorum makineyi çünkü şimdi alırsam yeni body için bi 6 7 yil beklerim.

• Wifi olayında kafaya takma. 50$ a bir kart alıp takıyorsunuz. D7000 dede oluyor.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    +1

D5300 iyidir. güzeldir. ama kendine de yatırım yapmalısın
  • d 7000i düşün derim ben d7000 kullanıyorum çok memnundum benim cihazda bi takım sorunlar çıktı kendimden kaynaklanan cihazın suçu yok. :) yağlanma problemi oldu fakat bu çektiğim fotograflara yansımıyor. benim cihaz düştükten sonra bu yağlanmağı yaptı belkide yağlanma değildir diyorum.
  • Yeni çıkarttıkları modellerde yağlanma sorunu var mıdır? Çoğu kullanıcı d7000 deki problemlerden ötürü biraz soğuk bakıyor kimiside servise verdim sorunsuz makine verdiler diyor ? Yağlanma sorunu varsa cihaz çıkalı 4 yıl olacak yeni serilerde bu sorununun kalmamış olması gerekiyor sanırım ? Vatan bilgisayar hafta sonu fiyatı olarak d7000+ 18-105 vr kit 2799 fiyat vermiş pahalı mı sizce ? Birde d7000 e alternatif olarak canon d60 düşünülür mü yoksa o kadar para verme al d650 ni bas git mi yapılmalı ?
  • Merhaba konuyu hortlatmış olucam ama benimde şuan ikilemde olduğum bir konu. Her yere yazdım ama ilgilenen maksimum 1 kişi var ve kendiside şu aralar online değil siz seçiminizi hangi cihazdan tarafa yaptınız ve memnunmusunuz ?
  • Aşağıdaki vereceğim linkte Nikon D5300 90 puan alırken Nikon D7000'e 83 puan verilmiş. Evet seri olarak 5xxx serisi 7xxx serisinden aşağıdadır; ancak bu model bayağı sağlam yapılmış.
    Mesela AA filtresi omaması, resimlere keskinlik kazandırması, resim kalitesine aldığı övgüler vs bana D5300 mağır basıyor gibi. Ben 2-3 yıl evvel D7000 aldıysam da büyüklüğü ve ağırlığından dolayı yanımda taşımak istemedim; ama D5300 hem daha taşınabilir ebatlarda, hafif ve madem ki bunun bile hakkını veremeyeceğim neden diğer ini alayım. Eğer alıp da evde tutacaksan daha taşınabilir olanı al yanında gezdir kullan diyorum kendi kendime. Uzman değilim; ancak AF motoru yoksa G lenslerle bu açık kapatılamıyor mu?
    Lİnk:
    http://snapsort.com/compare/Nikon-D5300-vs-Nikon_D7000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tan_Juan -- 16 Şubat 2015; 1:43:50 >

• Nikon kameraları D5300 dışında diğer ürünlerini uygun fiyata sepetego sitesinden bulabilirisiniz. 100 lira ve üzeri alışverişlerde 25 lira hediye çeki bulunmaktadır.

http://www.sepetego.com/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=&q=nikon&dispatch=products.search

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmmB -- 16 Şubat 2015; 8:49:20 >

• Ustad af siz makine pek tavsiye etmem.d7000 den ziyade d7100 alabilirsin.1850-1900 civarı(body)biraz bekleyip bir de lens alırsın.satma durumun olursa hiç yoktan para eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: kortizol

Hala bir makine alamasam da kafamda oluşan modeller bütçeme göre belli. 2000 TL bütçeyi zorlayıp Nikon 5300 18-105 almak mantıklı mı yoksa canon 600-650 ikilisinden birine yatırım yapmak mı ? Öğrenene kadar 18-105 beni oyalar diye düşünüyorum ama fiyat olarak bakınca canon ile lens takviyeleri yapıp o paraya 3 lensli set alınabilir.

D5500 daha iyi tercih olur.

• d5300 video + wifi olarak önde 1080p @ 60fps 12,800 ISO

d7000 1080p @ 24fps 6,400 ISO

megapixele takılma sensor büyükleri önemli d7000 gayet hoş bir makine ,su geçirmez,2 adet kart yuvası ayrıca DAHİLİ AF motor(yani af olmayan lensler otomatik odaklanır.)

ben d5300 için aldım benim önceliğim video olduğu için d5300+ 18-140mm + 50 mm 1.8g

Tavsiyem ne için alacaksın ona göre yönlendir kendini d7000+50 mm 1.8d fotoğraf için gayet iyi
  • Tan_Juan kullanıcısına yanıt
    kapatıyor fazladan 50 mm için konuşuyorum 300 fazla veriyorsunuz ama 18-140 tan daha keskin fotoğraflar alıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.