Şimdi Ara

Nikon D610 Lens Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Nikon D610 - 24 85mm lens kullaniyorum. Yeni bir lens arayisindayim artik kullandigim lens cok fazla ihtiyaclarimi karsilamiyor. Ozellikle yakin cekimlerde eksikligini hissediyorum. Bana hangi lensi onerebilirsiniz, kullandiginiz memnun kaldiginiz?

( Surekli yanimda tasiyacagim bir lens olsun istiyorum )

EDİT : 28-300 Önerir misiniz? 24-85 zoom konusunda cok yetersiz kalıyor. Ne yapmalıyım?

Edit2: FX bir lens alacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meogk -- 25 Ocak 2015; 11:01:05 >

• https://www.ephotozine.com/article/tamron-28-300mm-f-3-5-6-3-di-vc-pzd-lens-review-26263

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 13 Temmuz 2016; 13:29:44 >
  • 24-85 VR olan versiyonunu mu kullanıyorsun, D610 ile bende lens arayışı içerisindeyim biraz bütçe meselesi tabi, 24-70 f2,8 Sigma ve Tamron lenslerini yaptığım araştırmalarda Fiyat performans olarak iyi olduğunu okudum. Body ve lensinle çekilmiş birkaç örnek fotoğraf atarmısın benim içinde örnek olmuş olur.
  • Aynen, Gün icinde fotograf ekleyeceğim.

24-85mm zoom acisindan cok yetersiz kalıyor. 28-300 önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meogk kullanıcısına yanıt
    osmancelik53 O kullanıcısına yanıt
    merhabalar
    şu an bende d610 kullanıcısıyım. gittim 24-85 3,5 vr aldım. az bir süre kullandım. sonra bir arkadaşımda olan 28-300 vr aldım dün akşam. şu an test aşamasındayım. ilk izlenimlerimi anlatayım.

1. 24-85 den büyük ve ağır.
    2. evde akşam 28 de 105 de sorun yok o aralıktan sonra 200 ve 300 de titremeler başlıyor heleki 300 e al görüntüyü zaptetmek zor. görüntüde titremeler başlıyor. flaşı açarak önleyebiliyorsun.
    3. 24-85 de ki gib tak diye odaklamıyor. ama odağı bulduğu zamanda yapıştırıyor.
    4. benim en sevdiğim yanı (gündüz için) biraz uzaklaşıp 300 e aldığın zamanki bokeh adamı deli ediyor. o fotolara bayıldım.
    5. uzak bir yeri çektim tabelayı. yazıları ekrandan eh okunacak durumda çektim. yani çektikten sonra lcd ekrandan yakınlaştırdım yazılar gayet okunaklı bence zoomda bir problem yok.

sonuç olarak ; daha sonucu yazacak kadar kullanmadım. hafta sonuna kadar bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donlastigi -- 28 Ocak 2015; 16:52:37 >

• @donlastigi,
    hocam yorumlarının devamını merakla bekliyorum. Önerip önermeyecegini özellikle :)

Bu da 24-85'le cektigim bazi kareler ..
     Nikon D610 Lens Tavsiyesi Nikon D610 Lens Tavsiyesi Nikon D610 Lens Tavsiyesi

• yakın çekimlerde eksiklik hissediyorum demişsin. yakın çekim ne demek? makro mu, yoksa diğer yorumlarına baktım, zoom yapmak mı?

24-85 aralık olarak son derece ideal bir aralık. F değeri 2.8 gibi değerlere çıkamadığı için bazı durumlarda sorun yaratabilir ama genel olarak kötü bir lens değildir. Nikon kullanan pro düğün fotoğrafçılarının elinde sık görebileceğin bir lenstir.

24-70 f2.8, 24-85'ten çok çok üstün bir lens değil. ayrıca çok ağır.

kısacası 24-85'in yetmemesi durumunu anlayamadım.

28-300 ile ilgili farklı bir incelemeyi buradan okuyabilirsin: http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=1127

100mm sonrasında elde kullanmak, zorlaşır. titreme ciddi sorun olabilir. tripod yada makineyi sabit bir yere koymanı öneririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,
    Kastım zoom yapmaktı, yanlış ifade etmişim :)

Teşekkürler yorumlarınız için, inceliyorum verdiğiniz siteyi de şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meogk -- 31 Ocak 2015; 16:04:13 >
    Sen zoom yapmak istiyorsun. Bence senin senin alacağın objektif bu. 700-200 veya 300 alırsın ama buna göre dar kalır. Ben ilk makinayı aldığımda (4-5 sene önce) sigma 18-200 almıştım. Evde çekiyorum flu . Bir düğüne gittim herkese hava atacağım ya şak zoom 200 e aldım yerimden kalkmadan çekeyim diye falan. eve geldim tüm fotolar flu. o an nefret ettim 18-200 den hemen sattım lensi (ne suçu varsa). sonraları anladım ki zoom objektifte akşam foto çekme tuncay. Çekiyorsan yettiği yere kadar flas kullan. Yani diyeceğim şu ki 28-300 çok güzel bir lens tam bir tak gez lens ama ışıksız ortamda değil kullanıyorsan da 100 ü geçme. yarın buraya birkaç foto yükleyeceğim zoomla ilgili bi bakarsın.
    zomla alakalı resimler yükledim. zoom mesafiesine bak istersen. Bokeh e bakarsın. çok net çekemedim arabadan çektim ama bir fikir verebilir.
     Nikon D610 Lens Tavsiyesi Nikon D610 Lens Tavsiyesi Nikon D610 Lens Tavsiyesi Nikon D610 Lens Tavsiyesi
     Nikon D610 Lens Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donlastigi -- 2 Şubat 2015; 13:53:00 >

• çok amaçlı kullanım için tamron 24-70 f2.8 çok iyi bir lens ancak 24-85 i olan birine önerilmesi pek mantıklı değil lens alırken önceliğimiz ne ona göre karar vermeliyiz şahsen şimdiye kadar çevremde gördüğüm geniş aralık lenslerde gerçekten kaliteli bir çekime hele de Tuncay beyin dediği gibi kaliteli bir gece çekimine denk gelmedim yanlış anlamazsanız şahsi fikrim/tavsiyem fx bir makinayı geniş aralık bir lensle heba etmeyin
  • Arkadaslar sony a7 kullaniyordum. A7 m2 alacaktim. Lens ve body derken baya butce istiyor.
    Nikon d610 u incelemeye basladim. Malesef elime alip dene sansim yok. Nikon hakkinda hic bilgim yok. Daha once sony ve canon kullandim. Canon 6d hosuma gitmiyor. D610 dahili flash olmasi hosuma gitdi. Netde incelemeye basladim.
    Nikoncu arakaslardan tavsiyelerinize ihtiyacim var. Nikon bana cok yabanci. Lensler hakkinda hic bilgim yok. D610 ile hangi lensleri kullanabilirim bilmiyorum. Bu macera beni korkutuyor.
    Karar vermem icin lens fiyatlarina arastirmam lazim. Kit olarak 24-85 olacak galiba. 24-120 var ama pahali. 30mm 35mm 50mm vr 85mm vr ucuz alabilecegim hangi lensler var. Birde tele ye ihtiyacim olacak. vr li fp ne onerirsiniz?
    Simdiden tesekkurler

• Nikkor 50mm f/1.8D 350 TL
    Nikkor 50mm f/1.8 999 TL
    Nikkor 50mm f/1.4 D 1.199 TL
    Nikkor 35mm f/2 D 1.319 TL
    Nikkor 85mm f/1.8D 1450 TL
    Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF ED VR 1.549 TL
    Tamron 70-200mm f/2.8 Di LD 2.149 TL
    Tamron 70-300mm VC f/5.6 Di USD 1.199 TL
    Sigma 105mm f/2.8 EX DG Maro OS 1.499 TL
    Tamron SP 90mm f/2.8Di Macro VC USD 1.600 TL
    Tokina 100mm f/2.8 Makro AT-X Pro D 1.200 TL
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler arkadasim. Lenslerin bircok versiyonlari var. Alirken neleri dikkat etmem gerekiyor.

• İhtiyacınıza ve paranıza göre değişir. Nette hangi lens diye aradığınızda bir sürü rehber çıkıyor buna göre ayırdığınız bütçenize göre lens alabilirsiniz.
  • Aynı makine bende de var.
    24-85 varsa "Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF ED VR" yi tavsiye ederim. Tamamlayıcı bir lenstir. Çok memnunum. Özellikle uygun yer ve hava koşullarında "AY" fotoğrafı çekmeni tavsiye ederim. :)
  • merhaba arkadaşlar
    Nikon D610 a günlük kullanım ve nispeten geniş açı için ne önerirsiniz çok geniş bir aralık istemiyorum
  • yasarcan kullanıcısına yanıt
    Öneriler bütçeye göre değişir şahsen ben tamron 24-70 f2.8 i önerebilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.